Új hozzászólás Aktív témák

• favagoJoska

aktív tag

#116054 tomazin
    Itt folytatva, hogy ne offoljam a megtakarítós topikot:

Magyarul te nem validálsz semmit a blokkláncon, hanem megbízol néhány publikos node-ban. Egyébként kicsit kevered a dolgokat, mert az rpc az csak egy kommunikációs protokoll. És valóban lehetnek pusztán rpc node-ok is, de a te szemszögedből ez csak azt jelenti hogy ez egy interfész a validator node és a wallet között. Birsz te egyenesen validator node-ra is tranzakciót küldeni ha engedélyezve van az rpc interfész. De a lényegen nem változtat, hogy a tranzakciókat nem tudod validálni, azt node-ok teszik. És ahhoz hogy valóban trustless legyen a platform a te szemszögedből ahhoz saját node kell. Anélkül meg kell bíznod egy harmadik félben (legyen az publikus rpc node vagy validator node) hogy megbízhatóan jár el a tranzakcióddal.
    Én nem igazán látom, hogy ez mitől annyival több mintha van egy számlám pl az Erste-nél, van hozzá felhasználóm és jelszavam. Ebben az entitásban megbízok. Abban viszont már nem biztos hogy a böngészőmben valóban az Erste jelenik meg és nem egy feltört Erste. De ezt teszi meg nekem a böngészőm, azzal hogy elárulja hogy a szerver amivel kommunikálok milyen ssl certifikációval rendelkezik.
    Én nem látom hogy egy light wallet esetén mivel is kapok itt többet, és mivel "trustless"-ebb.

Új hozzászólás Aktív témák