Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
jó drága sajnos
-
A székrekedés sajnos nálam is probléma, ami mostanában segít az a szobakerékpározás. Nem tudom megmagyarázni az okát, de jó hatással van rám. Imuránból sajnos nekem 4x1-t kell szednem :-( Nyíregyházi vagyok, csak az élet úgy hozta, hogy elkerültem otthonról. :-)
Remélem nálam se lesz mellékhatása, nekem még csak pár hete kell szednem. Salofalk nekem is megvan.
-
Findzs
addikt
én imuránt (50mg 2x1 de volt 3x1 is), budenofalkot, salofalkot, pantoprzolt, neo-ferrofolgammát, és ventert szedek
évek óta szedem őket egyenlőre nincs jelentősebb mellékhatás jól vagyok
mondjuk nekem volt egy műtétem isami újdonság mostanában az a székrekedés és ezzel együtt az aranyér megjelenése
sajnos munkanélküli vagyok az is közrejátszhataz immurán 1 év elteltével fejti ki hatását, legalábbis a dokim szerint
én nyíregyházára járok a Jósába 2007 óta van ott egy dokim -
Először cytoxan infúzió mellett kaptam medrolt, amikor kiengedtek a kórházból akkor 32mg/nap-pal kezdtem, ezt szépen el is hagytam fokozatosan, hetente 4mg csökkentéssel. Az infúzió után, az immuran mellé visszakaptam, de már csak 12mg/nap volt, ezt a mai nappal csökkentettem 8mg-ra. Sajnos nekem a chron mellé még Vasculitis is társul, ami nem ritka, ez sajnos a tüdőmön jelentkezett, ami már annyira ritka, hogy szakirodalom is kevés van, így egy kutatásban is részt veszek, remélem hasznos lesz(ek), eddig minden rendben. Igaz szigorú diétán és életmód váltáson vagyok túl.
-
kew
senior tag
Az ízületi problémákat okozhatja az a rohadt Medrol is. Én nagyon gyűlölöm a steroidot, szerintem többet árt , mint használ. Minél előbb meg kellene próbálnod letenni szerintem. Hány mg kell naponta?
Sajna erős gyulladáskor én sem bírtam abbahagyni sose, ahogy csökkentettem, mindig visszajött a hasmars. Szerencsére nálunk nem szarakodnak, hanem adják a biológiai terápiát, ha a medrol és az imuran nem segít. Bár igaz, így is több hónapos medrol kúra kellett, de talán nem volt fél év.
Én a Honvédkórházba járok.
-
A medrolt január óta 3 hét kivételével folyamatosan kapom, most újra elkezdtük csökkenteni. Amikor elhagytam, fájdalmas volt a mozgás, minden izületem fájt, be volt gyulladva. Bízom benne, hogy jó úton járok a tünetmentesség útján. Szabad megkérdeznem, hogy hol kezelnek? Engem Debrecenben a Klinkán kezelnék.
-
kew
senior tag
Én most csak Humirát kapok, szerencsére tök jól vagyok tőle (koppkopp)
Előtte ment nálam is az Immuran, Salofalk, Remicade, időszakosan Medrol. Aztán a Remicade-re allergiás lettem a második terápia alatt. Az immuránra szintén, azt is elhagytam 1-2 évig, aztán mikor újra kellett volna kezdeni, egy szemet bevettem, aztán egy órát hánytam tőle
Furcsa.
Most Humira megy csak.
Medrol-t mióta szeded? Azt azért folyamatosan nem kéne adni.
-
Findzs
addikt
attól függ, hogy milyen szintű a betegséged
a volt kollégámnak is volt crohn betegsége de semmit se szedett rá, gyúrni járt meg bulizni
annyit vett észre, hogy többször jár wc -re
ez 8 éve volt azóta is ha találkozunk rákérdezek, hogy van és jól van, továbbra sem szed semmitén meg ...
-
Jakesz
addikt
válasz
barbibaba29 #685 üzenetére
A gyógygombát én már a betegségem diagnosztizálása óta (4 éve) szedem minden nap, azóta alig volt bajom, a hasam nagyon ritkán fájt, hasmenéses időszak is nagyon kevés volt. 1 éve már gyógyszert sem szedek. A kérdés az, hogy ez az állapot a gombának köszönhető-e, vagy a szervezetem bírja-e jól a betegséget, esetleg mindkettő.
-
Findzs
addikt
válasz
forrascons #686 üzenetére
fu
-
forrascons
újonc
sziasztok!
először is bocs az off-ért!
de talán érint vkit, aki munkahelyet váltana, vagy épp most keres:Cégünk megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését segíti nemzetközi vállalatoknál. Középfokú végzettséggel és felsőfokú végzettséggel rendelkező jelölteknek tudunk segíteni, akik motiváltak, céltudatosak és hosszú távú karrierben gondolkodnak. Budapesti és pest megyei székhelyű hipermarketekkel, szállodákkal, pénzügyi intézményekkel, tanácsadócégekkel állunk kapcsolatban, ahol elsősorban adminisztrációba, illetve kereskedelmi pozíciókba keresünk jelölteket. Konkrét munkaerőközvetítés mellett mentorálást, a felek zökkenőmentes együttműködésének elősegítését is biztosítjuk. Szolgáltatásaink az álláskeresők számára ingyenes!!
elérhetőségeink: forrasconsulting.hu/
06308950803,
Üdvözlettel, Forrás Consulting Kft. csapata -
barbibaba29
újonc
Sajnos erre nem tudok válaszolni, ő már nem emlékszik rá, alig egy éven keresztül szedte...
Megértem ha az emberek szkeptikusak és sokan pénzkidobásnak tartják az alternatív gyógymódokat, mert hasonló reményeket tápláltam én is! Persze minden szervezet más, mindenki máshogy reagál a készítményekre! Ismerettségi körömben többen szednek különböző gomba-készítnényeket különböző problémákra, eddig tőlük még csak pozití visszajelzéseket hallottam, de nyilván van akinek nem segít! De természetes fontos az is, hogy milyen stádiumban jár az adott betegség. Személy szerint én is szedtem az egyik készítményt vesemedence gyulladásra, és folyamatosan visszatérő felfázásokra, mondván hogy ártani nem árthat, csak a pénztárcámnak... 1 szemes adagolás nekem kevés volt, de napi 3 szemmel semmilyen panaszom sem volt...Szerintem akinek igen megnehezíti a betegség az életkörülményeit ez a betegség, minden lehetőséget kipróbál! Az Apukám 2 hét alatt 15-20 kg-ot fogyott, fel sem bírt kelni az ágyból, kapta a gyógyszereket de továbbra is jelentkeztek a tünetek. Születésnapjára kapta a gombákat, mert tudtuk hogy csak így fogja megpróbálni, mert egyáltalán nem hisze ezekben a terápiákban. 3 nap után megszűnt a hasmenése!
De félreértés ne essék, nem szeretném ezt senkire sem rátukmálni, ez csak egy személyes tapasztalat! Előfordulhat hogy más nem így reagál...
-
Findzs
addikt
válasz
barbibaba29 #680 üzenetére
bocs ha kétkedő vagyok de egy frissen regisztrált 1 hsz -es embert aki azt az 1 hsz -ét is ebbe a topikba és rögtön a varga gyógygombákról írja nem tudom komolyan venni
a gyógygombáról meg ennyit:
[link]pl:
"A "gyógybomba" pénzkidobás, átverés - klasszikus lehúzás esete. Mint ahogy az alternatív terápiák általában. Pont erre a kiadásodra illetve a betegség ingadozó természetére alapoznak a szélhámosok."-a gyógygombák egy része bizonyítottan rendelkezik bizonyos gyógyhatásokkal,
-ez azonban nem jelenti azt, hogy az azokból készült termékek is hatásosak lennének (a termék minősége és adagolása kulcsfontosságú, ezért konkrét termékkel kellene bizonyítani a gyógyhatást - ez nem történt meg);
-különösen nem jelenti azt, hogy a gyógygombatermék olyan csodás hatással rendelkezne, amit még a gomba sem "tud"!
-Annak ellenére, hogy egy adott termék bizonyos hatása nincs bizonyítva, természetesen még létezhet. Csakhogy
-előbb arra kellene pénzt, energiát fordítani, hogy igazolják azt, amit a betegekkel el akarnak hitetni,
és csak ezután kezdjük el kasszírozni a milliárdokat. (Ebben illene példát venni a sokat kárhoztatott gyógyszeriparról!)A Max-Immun Kft. (varga cége) 2012-es nettó árbevétele 1 766 916 000 Ft. A bírság összege 21 000 000 Ft (többször megbírságolták a fogyasztók megtévesztéséért).
én már sok mindent próbáltam falvonoidokat szedtem havonta 7 ezerért 1 éven át, meg még pár ilyen okosságot de nem éreztem semmiféle változást
nekem a családom megvette a lovassy anna féle crhon colitis soha többé című könyvét is jó sok pénzért minden tiltakozásom ellenére és nettó marhaság az egész
szóval nekem jöhetnek akármilyen gyógygombákkal meg ilyenekkel, ha hatna arról biztos, hogy többet hallanánk
nekem van crohnos ismerősöm aki volt kollegám is ráadásul és ő is kipróbált sok mindent semmi nem használt neki csak a salofalk budenofalk immuránén szeretnék hinni ezekben mert már nagyon unom a sok pénzt meg azt, hogy mérgezem magam 8 éve de még semmilyen komoly eredményt nem hallottam megbízható forrásból ezekről a természetes "csodaszerek" -ről
valamelyik évben a vitaminok emelt szintű bevitelét kezdték favorizálni, c vitamin több ezer mg -os dózisokban
aztán ez is lecsengett gyorsan miután kiderült, hogy a sok c vitamintól szürke hályogosak lehetnek az emberekszóval nagy a kavarás az ember már nem tudja mit higgyen
én azt mondom amit már korábban is, ha használna már tuti halottam volna róla
elég régóta beteg vagyok és nagyon jó a kapcsolatom a dokijaimmal is
van amelyiknek a praxisában lévő számítógépét is én szerelem, úgy járkálok ki-be a rendelőbe mintha én lennék a dokia betegek szoktak is bámulni, hogy mi van új a doki?
szóval a dokimnak azért van pár betege és ős rögtön mondaná ha hallana valamilyen infót a betegségemről
na meg sokat beszélgetek kontrollra vagy vizsgálatokra várva más betegekkel is
az egyértelmű, hogy a stressz borzasztóan negatívan befolyásolja a betegségünket -
Findzs
addikt
válasz
sing1ep1ayer #682 üzenetére
ez tényleg nagyon érdekes felfedezés, köszi, hogy megosztottad
remélem mihamarabb tudnak valamire jutni az "ügyünkbe" a segítségével
-
sing1ep1ayer
őstag
Érdekes cikk... és egyben halovány, de távoli reménysugár.
-
válasz
barbibaba29 #680 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy édesapád milyen gyógyszereket kapott?
-
barbibaba29
újonc
Sajnálom, hogy így gondoljátok! Nem vagyok nagy fórumozó, nem reklám, csak segítség. természetes nem csak ez az egy elérhetőség létezik, rengeteg más webáruház és bolt elérhető.
Sajnos beleláttam, a betegség folyamatába, és láttam hogy a gyógyszerek nem segítenek.
Elsődlegesen nem fűztem ehhez a készítményhez sok reményt, de bevált. Orvostanhallgató létemre esküdözhetnék a gyógyszerekre, de sajnos az Édesapámnak nem váltak be...De természetes a saját döntésetek, hogy mit szedtek, és minek néztek utána, csak segíteni próbáltam...
-
Findzs
addikt
válasz
barbibaba29 #677 üzenetére
na persze
1 hsz a regisztrálásod óta az is ide
nem szép dolog a beteg embereken élősködni -
barbibaba29
újonc
Sziasztok!
Édesapámat diagnosztizálták 5 éve Chron-betegséggel, őt is kemény diétára fogták és gyógyszeres kezelést kapott, ami nem igazán használt. Kipróbáltunk egy alternatív gyógymódot, a Varga Gábor féle gyógygombákat. Jelenleg nem szed semmilyen gyógyszert, és bár csak óvatosan, de még a zsírosabb ételek is beleférnek az étrendbe! Így nem kellett lemondani a finom falatokról!
Jelenleg az alábbi oldalról rendelünk online (10000 Ft felett ingyenes szállítással), és telefonon is részletes tájékoztatást kaptunk, sőt személyes találkozóra is lehetőség volt!
http://bodnar-gyorgyne.varga-gomba.hu/Remélem sikerült segítenem, Mindenkinek jó egészséget!
-
Abszolút nem fáradtság, jövő hét elején tudom megcsinálni, szerintem kedden fel is tudom tenni valami tárhelyre, és belinkelem
Nem hangzik jól, remélem most már jobban vagy, nekem sajnos szövődményként megjelent a vasculitis, most kezdődött el a kezelésem, az egy hónap kórház kis híján nekem is megvolt :-( Jelenleg itthon lábadozom még, minél előbb szeretnék visszatérni a normális kevékvágásba.
-
Findzs
addikt
ha nem nagy fáradtság megköszönném és biztos jól jön másoknak is
rizs -et nem szeretem mert az zárta el a vékonybelemnél a szűkületet és kilyukadt 2 helyen
akkor kellett megműteni, 1 hónapot voltam utána kórházban
a tésztákat szeretem csak hiába eszem egy nagy tányér szarvacskát úgy érzem nem ettem semmit, nem lakok jól tőle -
Nálam is így van a zsíros, fűszeres kajákat abszolút el kellett hagynom. Sajnos olyan rossz állapotba kerültem a chron-nal, hogy kórházba kerültem, ahol dietetikus segítségével egy elég komoly diéta alapot állítottak össze. Gondoltam szerzek itt a ph-n egy kis tapasztalatot, hátha vannak tuti jó receptek. :-) Nálam most a spenótos tészta, illetve a párolt rizs sárgarépával, az ami a lehető legjobban esik.
Ha esetleg érdekel, szívesen bescannelem és átküldöm neked azt az alapanyag táblázatot, amit kaptam, hátha tud valamennyit segíteni.
-
Findzs
addikt
nekem az olajos zsíros dolgok nagyon nem jók
pl: bundás kenyeret 1 évben 2-3x eszem pedig nagyon szeretem, vagy a húsleves azt pl évek óta nem eszem
ami nagyon jó a saját tapasztalataim szerint azok a krumplis ételek (kivéve az olajosakat)
pl. tört krumpli nagyon jól tud esni, pataki tálban készült krumpli sovány hússalazok a dolgok amik felfújhatnak el kell felejteni pl. szénsavas italok, hüvelyesek (punci maradhat
)
-
Sziasztok!
Sajnos nálam is diagnosztizálták egy éve a chron betegséget, és szeretnék csatlakozni hozzátok, hátha tudunk egymásnak segíteni. A legnagyobb problémám a helyes étrend kialakítása, tudtok ebben segíteni nekem? Ki mit ajánl, persze tudom, hogy ez egyéni dolog, de nagyon kiváncsi vagyok, kinek mi vált be.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
cukika24
újonc
Sajnos nem szedhetek szteroidot, mert túl nagy hozzá a súlyom. Voltam már vele bőrgyógyásznál és nem tudták mi az... De mostanra már annyira bedurrannak hogy nagyon fáj, van mikor diónyi nagyságú is... Azért köszönöm hogy írtatok
-
cukika24
újonc
Sziasztok! Lenne felétek egy kérésem. Nektek vannak e bőrtüneteitek hajlatoknál vagy akár bárhol máshol??? Nekem vannak néha piros néha lila hólyagok amik nagyon fájnak, feszülnek. Van hogy maguktól eltűnnek, de van hogy kifakadnak és véres, néha gennyes folyadék ürül belőle. Az orvosom se tudja mi ezek, hátha valaki tudna segíteni. Köszönöm szépen! Szép napot!
-
Findzs
addikt
válasz
nyugis777 #659 üzenetére
"Zyflamend - gyulladásgátló és fájdalom csillapító szuperkritikus gyógynövény komplex"
és csak 11590 ft 60 szem
nem azt mondom, hogy nem lehet jó de hogy állandóan belőlünk beteg emberekből akarnak meggazdagodni elég vérlázító
én ilyen tápszereket nem nagyon iszogatok baromi drágák sajna
doki még nem nagyon mondta csak az elején mikor kiderült és nagyon szarul voltam
műtét óta szerencsére csak a szokásos gyogyókat szedem semmi extra
immurán, budenofalk, salofalk, phantoprazol, venter, neo ferro fol gamma,
mondhatom, hogy 6 éve tünetmentes vagyok mellettük, persze odafigyelek valamennyire, hogy mit eszemmindenkinek jobbulást
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Evelin! :) #661 üzenetére
Mint mondtam mindig iszom, azóta, hogy megállípították nálam a betegséget. Mostanság napi 3-4 kanállal teszek egy kávéba délelőtt 10 óra körül. Olyan lesz tőle, mintha az Completával inná az ember. Emellett rendesen eszem is, ez a Modulein igazából csak táplálékkiegészítés. Ha valaki jobban van, nem fogy éppen, akkor nem muszáj ennie, de ártani nem árt.
-
Evelin! :)
újonc
válasz
sing1ep1ayer #658 üzenetére
Ès te mennyi ideig ittad?
-
kew
senior tag
válasz
nyugis777 #659 üzenetére
Én a legutóbbi gyulladásnál a Zyflamend-et próbáltam ki, aztán hogy ettől vagy nem, de két hét alatt jól lettem
Hozzáteszem, Humirát kapok most, e mellett volt egy 3-4 hetes gyulladásos állapot. Kínomban rendeltem egy ilyet és két hét után tök jól lettem
A doki húzta a száját, és azt mondta ne szedjek ilyeneket mert úgy sem hat, de igazából leszarom, lényeg, hogy jobban lettem
Persze az is lehet, hogy csak benyeltem valami vírust, és magától múlt el, nem tudom. Mindenesetre legközelebb is csinálok egy kúrát vele, ha gondom lesz. Ártani biztos nem árt
-
nyugis777
csendes tag
http://www.rezveratrolzsele.com/biborka-rezveratrol-zsele
Én más miatt szeretném ezt kipróbálni, de bélbetegségekre is javasolják.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Evelin! :) #657 üzenetére
Én mindig iszom, mert finom és tápláló, de igazán csak akkor van rá szükség, mikor épp gyulladt a bélrendszer és fogy az ember.
-
újonc
válasz
sing1ep1ayer #656 üzenetére
Èn nagyon utálom ès nagyon nehezen tudtam elfogadni. Nem ehettem mellette semmit.. ès neked meddig kellett innod?
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Evelin! :) #655 üzenetére
Én imádom a Moduleint, de nem ilyen rengeteg folyadékkal szoktam meginni. Nagyjából fél liter vizet elkeverek jó 6-7 adagolókanálnyi porral, vagy egyszerűen kávéba teszek 3-4 kanálnyit belőle. (Ez utóbbi nagy kedvenc.) Az orvosom azt mondta, hogy bármibe belerakhatom, értsd: akár víz nélkül ételre is rá lehet szórni, bár egy sós kaját eléggé elrontana. Igazából nem az számít, mennyi folyadékkal nyeli le az ember, hanem hogy mennyit fogyaszt el magából a készítményből.
Egyébként hasmenéses időszakban nekem legjobban a melegszendvics vált be. Sovány sonkával, sovány sajttal - kímélő, elég jól megfogja amit kell, finom és laktató.
-
újonc
Sziasztok!
Pár hónapja derült ki hogy chron beteg vagyok! Hasmenèssel kezdődöt a crp magas volt es fokozatosan fogytam. Majd szeptemberbe megtükröztek ès kiderült hogy chron beteg vagyok. 9hètig csak tápszert ittam(modulen ibd) . Most tartok ott hogy ehetek krumplit es sült csirke húst! A tápszert ugyanugy innom kell napi 2liter.Emelet immuran gyógyszert szedek! -
Syrus
tag
Igen, a jó minőségű élelmiszerre mindenkinek érdemes odafigyelnie (a nem paleósoknak is), hogy ne ipari szalonna darálékot a disznó börkét egyen "parizer" néven. De méreg anyagok sajnos még a bio vagy háztáji termelésből származó élelmiszerekbe is felszívódnak. Sajnos ez a XXI. században kiküszöbölhetetlen, a gyárak füst felhőin keresztül eső csapadékok a szennyezett folyókból a talajba kerülő mérgektől nem tudják megvédeni a biofarmokat sem. De ha már autómatikusan oda figyelsz és körültekintően szerzed be az élelmiszereket, akkor a placebó hatás is működik, ( ha egészségesen eszel egészséges leszel.
)
A paleóval bajt nem csinálsz, szerintem túl nagy akaraterő sem kell hozzá. -
Findzs
addikt
nekem is a stressz hozta elő
pszichoszomatikus betegségnek is mondják
a paleóban nemigen hiszek
csak olyanoknak érdemes betartani akik tuti helyről szerzik a hozzávalókat
mert mi van abban a húsban amit megveszünk a tescoban? műtrágya, antibiotikum, tömegnövelő szerek maradékai stb.amit itt írnak hozzávalókat [link] jó részüket szinte lehetetlen biztos forrásból beszerezni
jó lehet a paleó ha tényleg úgy csinálná az ember mint a bennszülöttek
és persze hűtő nélkül mindennap friss kaja lenne jó -
Syrus
tag
Sziasztok!
Nálam idén diagnosztizálták a Crohn-t, de kisértetiesen hasonló tünet sorozat mutatkozott 2004-be rajtam, csak nem találták meg a góc keresés folyamán. Akkor elég nagy lelki trauma ért és visszagondolva szerintem az váltotta ki aztán megoldódtak a dolgok és eltűnt minden tünet, tíz évre, minden féle gyógyszer és diéta nélkül (én sem értem, hogyan).
Idén szintén voltak gondjaim, most megint beköszöntött, fogytam 12 kg-t, hasmenés, izületi gyulladás, szivárvány hártya gyulladás.
Már paleózom. Elkezdtem mielőtt diagnosztizálták és kezelték volna. Jobb lett. Aztán a diéta és a vitaminok mellett beszedtem 97 db Xalazant (hagytam 3 db-ot vész esetére) és tünetmentes lett (a fisztula is), jelentősen javult az izületi gyulladásom is és a szivárványhártya gyulladás is megszűnt.
Mondjuk nem várom el, hogy 33 év megevett szemete kiürüljön pár hónap diétától és magammal is többet kellene törődnöm, de haladok a gyógyulás felé és jól kezelhető, fájdalom mentes a dolog.
Szóval javaslom, hogy a lelki okait is vizsgáljátok, és a mókus kerék mellett, lazítsunk is egy kicsit és élvezzük az életet.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest