Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiel.
tag
válasz
darvinya #1248 üzenetére
Olvastam az oldalon ahol rendeltem ( ahol te is szoktad ), hogy 1 hónap is lehet mire kifejti a hatását, hát ebben bizakodok (főleg, hogy legyen étvágy).
Amúgy nem lilás hanem inkább pirosas csak elírtam, de még várok vele 2-3 hetet ha nem múlik mindenképp elmegyek orvoshoz.
-
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1245 üzenetére
Lila csíkok, az ereid durrantak el.
Ez mi hamarabb szól a dokidnak, mert ebből komolyabb gond lesz.Hatni fog, de nem úgy ahogy várod.
Széklet problémát valójában csak étel/alapanyag szabja meg.
Én már nagyjából ismerem, mit kell nagyon kerülnöm, hogy ne okozzon nagy gondot.
Próbáld variálni mikor veszed be, és mennyiséget. -
Ezekiel.
tag
válasz
darvinya #1243 üzenetére
Amiket várok tőle az pont amiket felsoroltál, abbahagytam a Medrolt és megint hasmenéses a székletem, hasam korog olykor pedig fájj (étkezés után pedig általában rá 1-2 órára mennem kell wc-re), bizakodom benne, hogy 1 hónap elteltével jobb lesz, hogy használom a cseppet, viszont ha nem akkor nem tudom mi lesz
.
Persze megértem, hogy nem csodaszer és lehet nálam nem is fog hatni hisz mindenkire más hatással van gondolom.Amúgy miután már csak 8mg medrolt szedtem (hetente -4mg) akkor észrevettem, hogy a combomon érdekes lila csíkok (vagy inkább karmolások) jelentek meg. Kb 2 hete már nem szedem a Medrolt és még mindig ott vannak a combon ezek, halványodni szokott de fürdés után mindig "felélénkül", esetleg valaki tapasztalt ilyet?
-
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1242 üzenetére
Viszont egyet kerülj.
Az, hogy görcsösen várd a sikeres hatást, ez ami még rosszabbat okoz!Napokban belefutottam megint, hogy webshopokban, biobolt, stb. helyeken kezdik árulni CBD-t.
Viszont ezek nem igazik, mert olíva olajos kencék, nincs minősítése (nem OGYI szám!).Előző hsz-ből kimaradt, mert már egybe fűzőm a hízást étvággyal.
Tehát van éhség érzetem.
Negatívum:
Ha túlságosan sokat mozgok és nem eszek, akkor éhség nagyon lecsökken, és ami fontos migrénes fejfájás alakul ki.Lehet ez velejár, hogy nincs tartalékom, és magamat élem fel ekkor.
-
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1242 üzenetére
Milyen hatást vársz?
Mert ez nem úgy működik, mint a fejfájás csillapító.
Ezért írtam, hogy ez nem csodaszer!Nekem mit segített, amióta szedem:
-segített hízni
-nagy mértékben enyhítette a görcsöket étkezés után
-viszonylag normalizálta székletem
-fellángolásokat alig veszem észreLehet neked több kell, pl: 2x2csepp, szemben nekem 2x1-el.
Hiába írom le, hogy vékonybél Crohn -osként ez a tuti, mert nem igaz.
Mint minden az eddig a betegségre adott gyógyszer, csak kisérlet melyik jön be, és csillapítja a tüneteket. -
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1240 üzenetére
Meg vagy 1000 féle szer.
Egyszerűen végig kellene gondolni, hogy szűrőt azzal lehet kímélni, ha nem használod.
Ekkor jön majd napevőség és a halál.
Na, ekkor totális lesz kímélés.
Máj terhelését lehet csökkenteni, de kímélni nem.
Legjobb csodaszerek, amik leírják, hogy méregtelenítik. -
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1236 üzenetére
Annyi amit írtam, amit én tapasztaltam.(egyénenként más lehet)
De az éhség nem mellékhatás, hanem normális dolog, mivel szervezetem próbálja a súlyt visszaállítani.
Ezért gyorsabb az anyagcsere a megmaradt vékony béleimben.
Ráadásul CBD előtt gyomor tágulatom lett, mivel akarva próbáltam pótolni a hiányzó súlyomat.
Akkor alig 20-35% tápanyag szivodott fel, most 50-65%. -
-
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1231 üzenetére
Hirtelen ne hagyd abba, mert az nem jó.
CBD nem csodaszer!
Saját véleményem az, hogy gyógyszerek mellett a legkisebb adaggal próbálnám ki, és egyúttal így csökkenteném le a gyógyszert.
Én már évekkel előtte leálltam Pentasa-val, mert legtöbbször már az okozot gondot, azaz májam majd felrobbant, és vérszegénység gyötört, amit a mai napig nem tudtam helyrehozni. -
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1229 üzenetére
Pantoprazole -t szedem, írható KGy-ra, de inkább megveszem támogatásban, mert 400Ft így, s a keretet nem fogyasztom.
CBD -hez azért szedem, mert nagyon éhes leszek, emiatt elfog a zabálhatnék.
Na, ez amit azért kerülni kell.Amúgy nem szedsz semmilyen gyomorsav csökkentőt?
Mert minden gyomor betegség alapvető gyógyszere, hogy ezzel emésztő rendszer falát kíméljék. -
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1227 üzenetére
Ne keverd THC-t CBD-vel, mert ebből lesznek a hiedelmek.
3000 éve használják, csak hiedelmek/gyógyszer ipar miatt 20 sz. óta tiltják/tiltották.Mostanság sikerült nagyjából legalizálni.
Amúgy ennyi erővel legyen tiltva minden alkohol, mert az tömény méreg.
Internet teli van vele mire jó.
Örülök, hogy jól vagy.
Eleinte nálam is jó volt a gyógyszer, aztán szép lassan a hatás elmaradt, helyette egyre több mellékhatás lett.
Dokik még egy gyógyszerrel próbálták ellensúlyozni, de csak rosszabb lett.
Legtöbb ember beletörödik a mellékhatásokba, hogy ez így jó. -
törölt tag
Kendert toltok IBD-re?
Mikor csöppentem a jamaikai topikba?
Mire jó ez amúgy? Mondjuk elég jól vagyok december vége óta úgyhogy nem kísérletezem semmivel amíg nem leszek rosszul. Kis alvás rásegítés néha nekem is jól jönne, mostanában kettő körül mindig felébredek.
Na ja ez a koronavírus elég rosszkor jött, bár sose jött volna jókor. Abban reménykedem hogy május végéig javul a helyzet, akkor kéne kontrollra mennem. Attól félek ebbe is beletenyerelek amilyen a formám mostanában... Most jöttem ki egy fülgyulladásból... Immunrendszerem egy döglött mókuséval vetekszik.
-
darvinya
titán
Én ezt veszem, s átlagban 3 hónapig kitart. [link]
Ennyit még én is kispóroltam.
Mellékhatása, hogy éhesebb vagyok és nincs semmilyen kellemetlen kaja gyötrés .
De nem mindent eszek, csak ami jól esik és nem ütközik könnyű diétába (nem eszek K betűs ételeket, és mértékkel hüvelyeseket).
Bódultság nincs, mivel ez nem thc.
Émelygés, hogyan mikor éhesebb vagyok. -
darvinya
titán
válasz
konci79 #1221 üzenetére
Én is elhagytam a hús (csak nagy ritkán eszem), és nekem is MedRol segített többször.
De tavaly nyár eleje óta csak CBD csepp-et(250mg) szedek napi 2x1cseppet érkezés után.
Azóta nem érzem MedRol hiányát.
Egyedül gyomor sav csökkentőt szedek napi 1x, mert nélküle nagyon rám tör a zabálás az éhség miatt.
Most már 7kg-ot szedtem fel, eleinte hirtelen 5kg-ot híztam, de utána lassabban.
De ez lehet azért, mert több lett az energiám, nehezebben fáradok el.
Csepp mennyiség szükséglet egyén függő, nekem ez vált be. -
konci79
őstag
válasz
#42308056 #1219 üzenetére
Nekem a nejem vega( csak húst nem eszik, nem elvakult vega), zöldség-gyümölcs, mondhatni egészségesen evett, és mégis crohn beteg lett ... Ráadásul medrollal van jól csak, biológiai se nagyon használ... Nem jó , most még ez a sz.r is terjed, + hó végén tükrözés lenne, egy másik fajta biológiaihoz...
-
törölt tag
Ez is érdekes kérdés. Azért van több súlyos betegség mert egyre mérgezőbb a kaja, vagy régen meghaltak az emberek mielőtt orvoshoz kerültek volna?
Mint mikor ezt az Esszenciális Trombocitémiát olvastam: írja hogy 60 év körül fordul elő jellemzően, de egyre többször ismerik fel fiatalabb korban, mert többet tesztelik erre is a vért. Most akkor idős korban alakul ki, vagy csak nem találták meg fiataloknál, mert nem keresték?
-
Findzs
addikt
válasz
#42308056 #1217 üzenetére
Na igen nem tudják mi okozza vagy nem akarják megmondani
Szerintem a gyors kajával nem az a baj, hogy zsíros hanem hogy miből van.
Gyorsan hizlalt sertésekből és baromfikból amik sosem láttak napfényt és antibiotikummal tömik őket hogy nem legyenek betegek meg adják nekik a tápot különböző növesztő hormonokkal kezelve. A növények szintén ilyenek. Permetezik őket ha kell ha nem és nyomják a talajba a műtrágyát.
Nekem meggyőződésem, hogyha a 30-40 évvel ezelőtti alapanyagokból készített kaják lennének most is, nem lenne ennyi ilyen típusú beteg ember. -
törölt tag
Hát az ilyen kajákat lehet túltoltam régebben. Itthonról dolgozom, hétvégén mászkálok Budapesten ha van időm, úgyhogy azon a napon mindig eléggé bezabáltam régebben. Biztos köze volt a Colitis kialakulásához, bár mindenhol azt írták hogy nem tudni mitől alakulhat ki a betegség. Rengeteg kólát is ittam annak idején, az talán még többet is ártott. Kóláról viszont majdnem teljesen leszoktam, már fel se merül bennem más mint mentes vizet kérni ha eszem valahol. A nyár szokott kemény lenni, olyankor jobban kívánja az ember ezeket. Meg a csípős dolgokra voltam még nagyon rákattanva, azt is visszafogtam amennyire csak lehet.
Jó kérdés amúgy, hogy mennyire ártalmas a gyorskaja. Zsíros meg minden, na de a magyaros házikoszt sem jobb sokkal.
-
Findzs
addikt
válasz
#42308056 #1213 üzenetére
Sajnálom, kitartást.
Nekem sincs semmilyen káros szenvedélyem, még kávét sem iszom.
Én is el szoktam gondolkodni rajta, hogy más szó szerint öli magát a cigivel meg a piával kábítószerrel még sincs semmi baja. Én meg munkahelyet nem találok a betegségem miatt ahol hosszútávon tudnék dolgozni."Tuti nincs restart gomb valahol?"
Ez tetszettAz instagram oldalad komoly? Ilyen kajákat eszel?
Nem érzed ártalmasnak?
Nem kötözködésből kérdem. -
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1213 üzenetére
”Valóban esszenciális trombocitémia?
Fontos azoknak a betegségeknek, állapotoknak a kizárása, melyek szintén vérlemezkeszám emelkedést okoznak, de nem áll fenn csontvelő-megbetegedés, és a vérlemezkeszám soha nem emelkedik 800-1000 Giga/ liter fölé.
Ilyenek a rheumatoid arthritis, a colitis ulcerosa, a hosszú időn keresztül fennálló egyéb gyulladásos megbetegedések, fertőzések, a súlyos vashiány, bizonyos daganatos betegségek, hasnyálmirigy-gyulladás, lépeltávolítást követő állapot.”Nyugodtan takarékoskodj.
De tudnod kell, hogy most havonta annyit kell félre rakni (befizetni), amiből 1 hónapot lefedd.
Hogy miért?
Mert biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem kemény profit hajhász (s nem a befizetőre gondolok).
Mikor eljön az ideje, ők határozzák majd meg hány évre elosztott pénzt kapsz havi visszaosztással, amire még kezelés és kifizetés, és egyéb díjat ráterhelnek.
Tudom ez apró betűs részbe, ja mára inkább 10.000 pont hivatkozásba rejtették el.
Lesznek olyanok, akik meglepiként befizetéssel kezdik pár éves nyugdíjukat, vagy elél 100 évig, hogy még 25 évig kapja a juttatást. -
törölt tag
Na a Colitis mellett egy kis Esszenciális Trombocitémia is sorban áll hogy eltegyen láb alól. Lehet le kéne állnom a nyugdíj előtakarékosság fizetgetésével mert van egy olyan érzésem, hogy arra nekem már nem lesz szükségem...
Sose küldtem magamba heroint vagy ilyesmit, sose gyilkoltam magam káross zenvedélyekkel erre mégis felemészti magát a testem. Tuti nincs restart gomb valahol? Hátha csak én nem találom és újra lehet kezdeni ezt a hülyeséget.
-
törölt tag
Ma voltam dokinál, azt mondta hogy 4g helyett szedjek 2g Pentasát.
Most meg azon görcsölök, hogy mi lesz ha rosszabb lesz ha csökkentem az adagot
-
luckynick
csendes tag
hy all
Témában tapasztaltabbaktól kérnék segítséget.
Barátom "Morbus Chron" betegsége van, németországban él, ott ingyen kap rendszeresen, "Imraldi" vagy "Humiral"- t. igy jo az allapota.
Szeretne Magyarországba hazaköltözni, de ennek feltétele lenne a gyógyszer.
Itthom kaphatja vajon a kezelést ingyen? vagy milyen opciók vannak?
hova erdemes fordulni?
köszönöm előre is , akár privatban is
-
Findzs
addikt
2007 -ben diagnosztizálták nálam a betegséget aztán 2008 -ban meg is kellett műteni mert a vékony és vastagbél találkozásánál elzáródott a szűkületem és kilyukadt 2 helyen. Nagyjából fél métert vágtak ki.
Nagyon sokat szenvedtem kb. 2 éven át az operációig és én is azt kell mondjam, hogy azóta odafigyelve magamra és szedem a gyógyszereket elvagyok.
Volt olyan, hogy a ct -n a műtét helyén kisebb szűkület volt látható de panaszmentes voltam és 1 év múlva szintén ct -n már nem volt sehol. A gyógyszerek szinten tartják a dolgot szerencsére.
1 éve altatásban végre sikerült a tükrözés (sokadjára) a műtét helyéig és semmi baja nincs szerencsére a beleknek.
Szóval ha tudom 2006 -ban, hogy egy műtéttel ez szépen megoldható simán bevállaltam volna. De sajnos nagyon lerobbantam mire megtörtént így 1 hónapot voltam bent a kórházban. Nem szabad megvárni míg kilyukad, tályogosodik, sipoly keletkezik stb. mert akkor nehezebb lesz a gyógyulás is. -
troland26
őstag
Szia !
Én kb 15 éve vagyok chron beteg . Tavaly előtt műtöttek előtte sokat nyomtam az ágyat , ha pl valami olyasmit ettem ami nehezen emészthető volt . Igyekeztem odafigyelni , de időnként be becsúszott valami diéta hiba . Olyankor néhány napig nyomtam az ágyat és lázas voltam , meg fájdalmaim voltak . Vagy volt , hogy csak idegeskedés miatt , időjárás miatt volt ugyanaz a tünet . Nekem a vastag és a vékonybél találkozásánál volt szűkület amiből tályog lett . Gondolom ott nem tudott átmenni a nehezen emészthető étel . Sokat szenvedtem próbáltam én is elkerülni a műtétet ..féltem . Aztán mivel muszáj lett végül tavalyelőtt ősszel megműtöttek . Kb 15 cm távolítottak el október végén . Tavaly januárban visszamentem dolgozni és azóta az égvilágon semmi panaszom nincs . Bármit megeszek semmi gond , de tényleg bármit . Azóta nincs láz , fájdalom , vérképem szinte tökéletes . 1 tasak Pentasa esténként azt annyi . Van , hogy elfelejtem bevenni , de nem okozott problémát . Előtte sok mindent szedtem én is immunrant , medrolt etc etc . Ha tudtam volna , előbb feküdtem volna kés alá . Ezzel csak azt akarom mondani , hogy persze amíg csak lehet az ember el akarja kerülni a beavatkozást , de nekem tényleg olyan jól sikerült , hogy azóta semmi bajom . Remélem jó sokáig így is marad ....
-
atesz62
újonc
válasz
#16741888 #1206 üzenetére
Üdvözöllek !
Hogy a crohn betegséget konkrétan mitől kaptam nem tudom ! Felmenőim között nem volt tudomásom szerint.
40 éves koromban derült ki . Tele volt vastagbél polipokkal. Ezekett kolonoszkópiák során szépen le szedegették. De egy szakaszon (55 cm-nél kb 10 cm szakaszon ) a sok kezeléstől a bélfal meg vastagodott és szűkület alakult ki szép lassan. Szinte minden nap érzem kicsit , hogy ott feszít , görcsöl kicsit. De komoly problémát nem okoz . Elviselhetőek a tünetek. Vérképem is elég jó . Mindég arra kell vigyáznom , hogy ne egyek olyat ami komolyabb görcsöket okozna , vagy netán elzáródást. Meg fertőző betegségektől óvakodnom kell, mert ha el kapok ilyet akkor crohn is fellángol , Ilyenkor antibiotikum és Medrol hoz helyre.
Időváltozásokat is megérzem sajnos. Akkora aszűkület , hogy két és fél éve már eszköz sem tudott átmenni rajta. Annyira fályt vizsgálat. Pedig bódításban csinálták (nem teljes altatásban ).
Nagyon szeretném műtétet elkerülni ! Bár mit megtennék csak maradna így állapotom ahogy most vagyok !
Biológiai kezelés soha nem volt még eddig. Azt mondta gastrós doki, hogy szűkület miatt ez nálam nem javasolt , szerinte, De halottam már olyat, hogy szűkületnél is van segítség műtét nélkül. Tályog stb eddig nem volt szerencsére. De félek , nem kerülöm el. Mert minden fellángolás csak szűkületet súlyosbítja , azt ondta doki. Tavaszra valahogy meg szeretne tükrözni azt mondta. Nem tudom , hogy fog az sikerülni Félek is rossz tapasztalat miatt. Előtte évek alatt volt vagy 15 tükrözés már . de azok nem fájtak még.
Nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni ! Köszönöm ! -
törölt tag
válasz
atesz62 #1204 üzenetére
Szia. Amugy milyen tuneteket okoz a szukulet?
Az osszel eletem legnagyobb felkeszulese utan sikeres biologika vizsgat tettem es szeretnek a tavoli jovoben konzulenskent tevekenykedni.
Nagyon szivesen konzultalok veled errol, nekem gyakorlas, Te meg lehet meg tudsz menekulni a mutettol es rajossz mi okozta ezt neked.
-
atesz62
újonc
Olyan vastagbél crohn betegeket keresek akik vastagbél szűkületben szenvednek és már műtötték ez miatt , vagy műtét előtt állnak . Nekem sajnos crohn szövődménye miatt 55 cm -nél szűkület alakult ki évek alatt már . kb . 2és fél éve legutóbbi tükrözésnél már eszközt nem tudták felvezetni ez miatt. Szövettan amit így vettek , akkor negatív lett. Csináltak virtuális CT-t . Az csak szűkületet igazolt 55 cm-nél 5 cm - es szakaszon és egy kisebb szűkület onnét kb 10 cm-re. Sebészhez küldtek konzultációra. Ő akkor azt mondta , amíg nem okoz kellemetlen emésztési tüneteket és várképem is jó , addig nem javasolná műtétet . Pentasa 2g 2x2 g-ot szedem . Már többször volt évek alatt Imuran kúra is . Jelenleg néha kisebb görcsös időszakokat leszámítva el vagyok . Vérkép is tűrhető. Új gasztrós dokim azt mondta , legközelebb már egy tükrözést valahogy csak meg kell próbálni szövettan végett is . Eléggé félek sajnos ! Őszintén szólva . Lehet nem fogom elkerülni előbb utóbb komolyabb műtétet ?
Kinek volt már ilyen hasonló helyzetben mint én ? 18 éve lassan, hogy cróhn beteg vagyok . Szorgalmasan betartom diétákat is és megpróbálok helyesen élni ezzel a betegséggel. De félek , hogy legközelebb egy fellángolás miatt már nem fogom műtétet elkerülni , nehogy egyszer teljesen elzáródjon.
Volt esetleg valakinek így vastagbél elzáródás ? Mikre legyek felkészülve ? Annyi rosszat halottam eddig sajnos crohnosoknál a vastagbélműtétek kimeneteléről . Megköszönöm ha van aki tud hasznos információkkal szolgálni !
-
törölt tag
BUÉK!
-
Findzs
addikt
Boldog Új Évet!
-
Ezekiel.
tag
Kellemes ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest