Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#16741888 #1099 üzenetére
Te meggyógyultál? Ha jól láttam te indítottad a topikot. Nem lehetett semmi hogy 18 évesen ilyennel diagnosztizáltak.
Elég aggódós vagyok, máskor meg mint egy idegbeteg úgy felhúzom magam jelentéktelen dolgokon, de már megvan a baj sajnos
Fene se gondolta hogy ennyire fontos az egészség szempontjából a zen.
-
törölt tag
válasz
#42308056 #1091 üzenetére
Szia,
a legjobb amit magaddal tehetsz hogy semmit de semmit nem hiszel el az orvosnak. Egész egyszerűen döbbenet mennyire nincs fogalmuk erről az egészről.
Ha most diagnosztizálták akkor baromi nagy esélyed van arra hogy viszonylag könnyen fel lehet deríteni a lelki okot és hogy mit tudsz változtatni az életedben. Minél több idő telik el az ostoba gyógyszerezéssel annál nehezebb lesz a lelki okot kideríteni. Vérzéstől nem kell félni, tisztul...Mi történt az életedben az elmúlt fél-1 évben? Hasmenésből ítélve a vastagbél érintett. Történt veled olyan szemétség ami folyamatosan enyhe formában megtörténik?
-
törölt tag
válasz
darvinya #1096 üzenetére
Basszus, megkérdeztem az egészségházban az időpontom (a napot tudtam, de az órát elfelejtettem), erre azt mondja hogy nincs
Hát még ezen is aggódjak, nem igaz már
Azt hittem amúgy jobban pörög a topik. De örülök hogy van ilyen szoba, mert eléggé magam alatt vagyok hogy ilyesmi bajom van.
-
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1093 üzenetére
Ha már fájdalommal jár a székelés, akkor sürgősségi.
Mert később vérzés indulhat, ami komolyabb kórház lesz.Ha csak hígabb lett, akkor étrenden kell változtatni.
Ha nincs javulás, akkor más gyógyszer kell.Többiek lehurroghatnak miatta, mert gyógyszer elhagyást javaslom.
De, ha előtte jobb volt, akkor inkább kicsi rosszat választanék, mint sokkal rosszabbat.Én már évek óta nem szedek semmilyen Pentasa, stb., immunszuppreszánst.
Rendszeresen csak Pantoprazole-t, 3 havonta 4-16mg MedRol-t.
A most kezdet CBD óta még híztam is, de még nyár van, emiatt nem egyértelmű. -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Múlt héten mondta ki a doki, hogy IBD-m van, akkor írt fel Budenofalkot és Pentasát. Amióta szedem őket csak rosszabb lett a hasmenésem. Ez normális az elején?
Orvos persze most 2 hétig szabadságon van
-
-
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1083 üzenetére
Nem annyira titkos, mert nincs semmi érdekem benne.
Ezt szedem napi 2 cseppet este, mert ennyi elég. [link] (tanúsítvány letölthető, ami legtöbb helyen nincs)
Reggel gyomorsav lekötő kell szedni, különben egésznap éhség gyötör és délutánra már gy.égéssel jár.MedRol-ral együtt szedéskor nem tudom milyen a hatás, mert nem szedem már a MedRol-t.
-
-
Ezekiel.
tag
Sziasztok, ez a CBD tulajdonképpen mire is jó? Én is crohn beteg vagyok csak azért kérdezem.
-
törölt tag
Jól kinyírtam a topikot azzal hogy akár meg is lehet ebből a dologból gyógyulni és voltaképpen értünk van
Egy kis motiváció, szigmabél rák... hogyan történik az esetlefutás ha az ember tudja mi miért történik
külső beavatkozás és mérgek nélkül happyend. Érdemes elolvasni.
-
SlayerSub
tag
Egy kis crohn motiváció, ismerősöm:
-
törölt tag
Szia, anyaméhben, bár megmondom őszintén én még nem hallottam Crohnos újszülöttről. Ennek a magyarázata borzasztóan egyszerű... az említett oda vissza kapcsolgatás az anyaméhben nem tud kialakulni mert 9 hónap relativ rövid idő ehhez... és ennyire mély megoldatlan falatkonlfiktusa az anyukának ebben a szakaszban ritkán van. Pontosan ez az oka annak hogy gyerek korban a Crohn viszonylag ritkább... egész egyszerűen ilyen típusú konfliktust egy gyerek ritkán szenved el... Tudom nekem is gyerekkorban alakult ki, de ettől ez még statisztikák szerint ritka.
Ezért. Legtöbb családban azért a szülők igyekeznek ettől a típusú konlfliktustól megóvni a gyereket.
Amúgy ha neked egészen gyerek korban akkor meg kéne nézni hány évesen és megnézni hogy mi történt terhesség alatt. Pl. ha 5 évesen alakult neked ez ki akkor meg kéne nézni mi történt a várandósság 5. hónapójában...
-
törölt tag
Tulajdonképpen korunk egyik legnagyobb átverése ez a hibás immunredszer működés.
Meggyőződésem hogy az immunredszer valódi működését sem értjük igazán. Az amit jelenleg a mainstream tart róla hogy legyőzi a csúnya rossz betolakodókat és gyakorlatilag egy "katonai" szervezet aki ahol rosszat lát azt kiírtja... na ez a fajta gondolkodásmód max arra jó hogy a félelmet fenntartsa. Ezáltal baromi sok étrendkiegészítőt meg gyógyszert lehet eladni. Mindenki tömi magába ész nélkül.
Amit a modern orvostudomány direkt vagy véletlen nem vesz figyelembe az a conflict aktiv phase... ez az a szakasz amikor a róka megilyeszti a nyulat és menekül, képezeld el ha közben lenne egy jó tüdőgyulladása és nem kapna levegőt futás közben. Reális ez? A természet úgy programozta az agyunkat hogy maximalizálja a túlélést. Mit tehet az agy? Halálfélelmi konlfiktusra úgy reagál hogy termeljük több tüdősejtet kapjon a gazda több oxigént bírjunk tovább szaladni... FUNKCIÓ növekedés történik. Az agy mint egy biztosítéktábla vezérli a sejteket, történik egy konfltikus (DHS), a biztosíték kicsapódik. Azzal hogy kimegy a biztosíték gyakorlatilag vészüzemmódba kapcsol adott szerv és elkezd féktelenül sejteket termelni, vagy sorvasztani mikor mire van igény.
Mi történik a megoldás után? Huh tök jó megmenekültem a róka elől, kifújom magam elindul a második szakasz... a kiment biztosíték szó szoros értelmében visszakábelezésre kerül közben pedig a szerv is regenerálódik. Hogyan? hát gyulladással, lesz egy jó kis gombás(más szöveteknél bakteriális, virusos) tüdőgyuszija szegény nyulacskának krákog picit majd újra egészséges lesz, hiszen nincs új konlfiktus, róka már messze jár, a program ki tud futni. Ennek a szakasznak jól deffiniált tünetei és állomásai vannak.
Mi történik az úgynevezett autoimmun megbetegedések esetén ahol az "immunrendszer" megtámadja a gazdatestet? (LOL)
Megtörténik a konlfiktus aktiv szakasz, majd elindul a gyulladásos helyreállítás, majd nem áll helyre teljesen mert következik a következő konfliktus, ahol a gyulladás picit alábbhagyhat majd megint elindul a gyuladásos helyreállítás... és ez így megy egy teljes ördögi körben. Ízületnél is hasonló a lefutás de az másik szövet más jellemzőkkel, nem sejtet növeszt hanem sorvad stb. más az elváltozás értelme.
Megoldás? Megtalálni azt a marginális életszemléletbe és életvezetésbe ékelődött konfliktust amire nem vagyunk tudatosak és az agy nem tud mást tenni mint biztosíték kicsapásával védeni az ember lényének egészét. Nyilván minél hosszabb ideje áll fenn a dolog annál nehezebb visszafejteni... évek aktiv munkája is kellhet, DE meg lehet csinálni.
Mivel a modern orvostudomány nem veszi figyelembe a konfliktus aktiv szakaszt ezért azt látja hogy gyulladás van, ott mindig lát baktériumot, vírust, gombát. Biztos az OKOZZA a gyulladást. ÍRTSUK KI ŐKET. A valóság éppen az ellenkezője.
Azért vannak ott hogy regeneráljanak. Értem miért vonják le ezt a következtetést, de pusztán amiatt hogy nem veszik figyelembe a 2szakaszúságot x milliárd embert rettegésben tartanak. Meg évente generálnak pár ezer milliárd dolláros forgalmat a gyógyszer és táplálékkiegészítő piacnak világszerte. Nehéz nem szándékosságra gondolni.
A jobb megértés érdekében képletesen írtam le a folyamatot, de minden szakasznak és fordulópontnak jól meghatározott szempontjai vannak. Ha tudja az ember a konfliktus kezdetét és végét akkor ki lehet számolni a "betegség" végét is, ha nincs visszaesés akkor nem lehet nem meggyógyulni.
Remélem ez megválaszolja azt a kérdést hogy miért mondom azt hogy a gyulladás már a helyreállítási fázis.
persze konfliktus feltárás nélkül inkább szedjen az ember gyógyszert. Nyilván sokkal egyszerűbb.
-
moxika
csendes tag
válasz
#16741888 #1073 üzenetére
Szia PumPi! Köszönöm a válaszodat. Volt olyan ismerősöm aki javasolta, hogy érdemes lenne kineziológust felkeresni (gondolom Te is hasonlóval foglalkozol). Jó dolgokat írsz, ezen el kell gondolkodni. Bár valamit nem értek. Azt írod: "A gyulladás alapvetően jó jel mert azt jelzi hogy elindult a helyreállítási fázis gyógyszer nélkül." Tulajdonképpen itt mindenkinek az a problémája, hogy valamilyen gyulladás van a szervezetében a hibás immunrendszer működés miatt, ami egyéb tüneteket produkál, ezért szükségesek a kezelések, terápiák (nem biztos, hogy jól írom a lényeget és nem akarok senki nevében helytelen dolgot írni) vagy is a gyulladás még sem jó és gyógyszerek nélkül nem is lesz senki elviselhető állapotban. De lehet, hogy rosszul értelmeztem amit írtál. A naptól nem félek, csak az alkalmazott gyógyszerek fényérzékennyé teszik a bőrt, amelynek következtében gyorsabban leég erős napsugárzásnak kitéve (ráadásul napallergiám is van), ezért kérdeztem rá, hogy ki hogyan oldja meg a hétköznapokban. Nem egyszerű ez, de azt elfogadom, hogy a betegségek sok esetben pszichés okokra vezethetők vissza.
-
törölt tag
A gyulladás alapvetően jó jel mert azt jelzi hogy elindult a helyreállítási fázis gyógyszer nélkül. A fülporchártya elég nehezen megfogható/behatárolható dolog. Azért tegyünk egy próbát.
A gyulladás kialakulása előtti 1-6-12 hónapban volt olyan konfliktusod amikor valami olyasmit éltél meg hogy nem bírom hallgatni? sértő számomra ennek a hallgatása? nem hiszek a fülemnek? Mindezt valamilyen drámai, megütközés jellegű, elszigetelt módon élted meg úgy hogy átmenetileg nem volt megoldása a dolognak? volt olyan dolog amikor megaláztak? megsértettek? csúnyán beszéltek veled?
Ha megvan ez a drámai megütközés jellegű dolog és az esetleges megnyugvási pont akkor kiszámítható mikor fog magától meggyógyulni az elváltozásod.
Fontos hogy a test melyik oldalán van az elváltozás és milyen kezű vagy nagy valószínűséggel. Ízületi gyulladásnál szintén fontos melyik testrész és a test melyik oldala...
Gyógyszerben nem tudok tanácsot adni mert ezeket a mérgeket elvből elvetem, ugyanakkor a naptól ne féljél mert az megint egy elhatárolódási konfliktus amire a bőröd reagál.
-
moxika
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nekem fülporchártya gyulladásom van, megspékelve ízületi gyulladásokkal. Igazából most tartok ott, hogy medrol mellett kellene szednem az imuran-t, de még nem szedhetem, mert egy gyökérkezelt fogam nincs véglegesen lezárva. De nagyon félek az imurantól. Először is kérdezném, hogy van- olyan akinek fülporchártya (alapvetően porchártya) gyulladása? Érdekelne, hogy hogyan éli meg és milyen terápián van? Kérdezném azt is, hogy aki medrol-t vagy azzal egyenértékű gyógyszert szed hogyan oldja meg például a nap elleni védelmet a minden napokban? Nem a nyaralásról van szó, hanem pl a munkába járás egyéb közlekedés során sokáig erős napnak kitéve. Pl: a buszközlekedésnél (Árpád híd) a várakozás 40 fokban, sehol egy kis árnyék, szerintem szénné fogok égni, ha a metrónál várom meg az indulást, akkor sosincs már hely a buszon, miközben ordítok a gerinc és térdfájdalomtól. Köszönöm ha valaki válaszol és persze még nem tudom mi vár rám ha elkezdem majd szedni az imuran-t.
-
törölt tag
tök jó igazad is van, én is nehezen birom mert nem itt születtem.
Éppen ez a lényeg amit megfogalmaztál, ha tudod hogy valami nem jó az egészségedre miközben pörögsz rajta akkor az nem okoz elvltozást. Éppen ezért lehet valaki bármilyen menő meg tudatos nagyobb problémákra valószínüleg nem tud egyedül rájönni (vagy sokkal hosszabb idő alatt) mert a tünetet okozó érzelmi konfliktusra vakfoltosak leszünk.
Mondok példát. Tegyük fel hogy valakit gyerekként teljesen elhanyagoltak a szülei érzelmi értelemben, lehetett otthon betegen, csinálhatott bármit a karrier fontosabb volt. Mi történik? Tudatalatt ez nyilván egyfajta szemétség érzés a szeretett emberrel szemben, hogyan éri el ez az ember hogy figyeljenek rá? Jókis Colitissel... Hogyan fordítja le az agy ezt gyakorlati értelemben? Ha vastagbélgyulladásom van akkor foglalkoznak velem... mikor tudok a szeretett emberrel kapcsolódni? Ha állapotba vagyok...
Később lesz egy jól müködő párkapcsolat, mi az agynak a nyerő taktikája a kapcsolódásra? Hát amit már ismer korábbról.
Ez egy példa, egy megtörtént eseten alapuló példa. Ahány eset annyiféle megjelenés, de ez kicsit olyan hogy ITs is legyek
mint egy skin... a mélyben zajló konfliktus ugyanaz csak a felszínen ennek ezer és egy megjelenési formája van, éppen ezért nincs két ugyanolyan eset. CS:GO fegyver skinek
Ettől függetlenül a belek ugyanarra a konfliktustípusra reagálnak mindenkinél.
Ezek a folyamatok a tudatalattiban játszódnak, és minél inkább azt gondoljuk minden rendben van, (de mindeközben van egy elváltozásunk) annál inkább vakfoltosak vagyunk.Biztos van a világon pár darab felébredt mester, de rajtuk kívül mindenkinek van vakfoltja. Ez nem szégyen, ez nem defekt, így működik az ember így vagyunk programozva, ennek az egésznek célja és értelme van.
A cél és értelem a test túlélésének a biztosítása, igen még a Crohn betegség is jobb mint szembesülni egy érzelmi drámával. Mit kell tenni? Szembenézni a hiánnyal, tudatosítani, így már nem lesz szükség a testi tünetre.
-
Findzs
addikt
válasz
#16741888 #1067 üzenetére
Életemben 2x ha voltam Budapesten
Nem szeretem a nagyvárosokat, nyüzsgést.Mondjuk Én nem érzem azt, hogy a lelkiállapotom ne lenne rendben.
Kiegyensúlyozott, tényleg gondmentes (betegséget leszámítva) családom van szerencsére.
Ettől függetlenül lehet van bennem valami szorongás csak nem tudok róla. -
törölt tag
Elkövetkező hetek nekem húzósak lesznek így csak Budapesten és hétköznap tudok vállalni beszélgetést. DE Júliusban szerintem működhet valamilyen köztes helyszín, vagy ha esetleg Pesten vagy összefuthatunk.
A héten lefolytattam 2 konzultációt is milyen érdekes hogy a tudatalatti folyamatokban ÓRIÁSI hasonlóságok vannak.
Gyakorlatilag az úgynevezett modern orvostudomány kb. a kőkorszakban van. Nem tudom melyik a jobb ha nincsenek tisztában a folyamatokkal vagy ha csak gazdasági érdekekből hülyítik az embereket. Kb. ott tartunk mint amikor Kopernikusz megfogalmazta a heliocentrikus világképet és eretneknek titulálták meg üldözték.
A Crohnnak megvan egy nehezen de azért körüljárható lelki folyamata, a páciens egyébként nem boldog, nagyon nem. (Colitis könnyebb.) Az orvost meg pont nem érdekli a lelki folyamat benne hagyja a boldogtalanságban mert a Medrol majd megoldja... DE attól még fennáll a lelki hiányállapot!!! Adott állapotot kezelnek és elvetik hogy a test magától alakul. Azt nem értem hogy ha egy ilyen embernek nem forr össze a csontja? vagy nem gyógyul be a balesetben keletkezett sebe?
Ez az elváltozás kb ugyanilyen csak a lélekben keletkezik a "baleset" és az agy által válik "lehorzsolttá" a bélfal, egészen addig úgy marad ameddig a lélekben probléma van.
Ha az ember tudatos lesz a mintáira pár hét alatt meggyógyul, pontosan úgy mint egy erősen lehorzsolt bőrfelhám. NEM tud nem meggyógyulni csak vállalni kell a felelősséget a gyógyulásért.
-
törölt tag
válasz
SlayerSub #1020 üzenetére
Szia, tudom régi a bejegyzés de érdekes a téma felvetés ezért másnak is hasznos lehet. Az esetleges tünetek nem a stresszes időszakban fognak kijönni, mert ilyenkor a szervezet a túlélésre koncentrál. Állatvilágban erre a példa hogy ha a nyúlnak menekülnie kell a róka elől akkor ott nem fog megjelenni testi tünet mert a túlélés a cél, a tünet pedig hátráltatná a túlélésben. Így működik az embernél is.
Onnantól viszont hogy megoldódott a probléma a test megoldási szakaszba kapcsol és jönnek a tünetek, amiben a modern orvostudomány téved és itt mennek be leginkább az erdőbe hogy ezek a tünetek éppen azért jönnek mert a test állítja helyre a folyamatokat. nem veszik figyelembe a az elváltozások két szakaszúságát.
Egy sejtszaporulatos elváltozás erre általában nagyon jó példa. Stressz szakaszban vagyis konfliktus aktiv szakaszban nem okoz tüneteket legtöbbször mert a test túlélésre koncentrál, ilyenkor a sejtszaporulat funkció/performance növekedést okoz. Pl. bélbenAmint megoldódik a probléma és nincs visszaesés a sejtszaporulat elkezd elbontódni, ekkor jön a vérzés görcsök láz stb. Ilyenkor megy az ember orvoshoz akkor amikor a szervezet már amúgy is elkezdte a probléma elbontását. Végtelen számú eseten újra ellenőrizhető és több ezer esettanulmány áll rendelkezésre hogy a dolog így működik.
Crohn egy picit más mert ott folyamatos visszaesések vannak, nem olyan heves konlfiktus mint egy rák, de folyamatos visszaesés történik ezért állandó a növekedés elbontás.... ezért alakulnak ki a fekélyek.
Lényeg: megnyugvási szakaszban fognak jönni az esetleges tünetek gyulladások, láz, vérzés stb.
-
törölt tag
Sziasztok. Néha feltűnök errefele a Crohn lelki okait boncolgatva. Elég szilárdan kijelenthetem hogy egy 20 eve fennálló dolognak tettem a végére pontot. Képes voltam gyakorlatilag kikockázni(segítséggel és rendkivul sok tanulassal) azt a tudatalatti diszfunkciót ami egy Crohnnak nevezett különprogramot indìtott. Az utóbbi időben több sikeres konzultációt vezetve az ismerősi körben kiderult hogy talán van érzékem a coachinghoz ergo képes vagyok segíteni feltárni egyes tudatalatti mintázatokat. Később életem során szeretnék ezzel hivatásszerűen foglalkozni. Szeretnék felajánlani egy lehetőséget annak aki ezt olvassa hogy vállalom privát konzultációra azt aki szeretne kicsit többet megtudni állapotának lelki háttérről. Gyògyìtani nem tudok, nem is lehetséges, ugyanakkor tudok segìteni a megértésben amely megfelelő mennyiségű önálló munka, tanulás és elköteleződés mellett segìthet a teljes és végleges gyògyulásban. Egyedül szinte lehetetlen a vakfoltokat feltárni. Félreértések elkerulése végett a tapasztalatgyűjtés a cél anyagi ellenszolgáltatás nélkül természetesen.
A konzultáció kb 2-3 óra max. 2-3 alkalom ezalatt kiderül aminek ki kell derülnie nagy valószínűséggel.
Ennek a jó része matematikai alapon nyugvó megfogható tudás, ugyanakkor olyannak való aki szeretné önmagában a tudatalatti diszfunkciót feltárni. Felfedezéseket a konzultáció során szinte garantálni lehet de ezen az úton mindenkinek magának kell végig menni. Zsákbamacskát nem árulok biologika és recall healing módszereket használok.
-
Findzs
addikt
Klinikai vizsgálatra keresnek valami új szerhez crohn betegeket.
[link]
Utazási költségtérítéssel. -
BigDi92
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a kérdőívem kitöltéségében, ami a diploma munka elkészítéséhez szükséges. Az alábbi linken tudjátok kitölteni, minden segítséget előre is köszönöm!
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
SlayerSub #1059 üzenetére
A doki kitölt egy papírt és ráírja hogy mikortól áll fenn a betegség. Eddig a pontig lehet visszamenőlegesen igényelni - legalábis törvényesen. Aztán hogy ki mit ír a bevallásába és hogy csal adót, az már más tészta, mivel az igazolást ha jól emlékszem nem kell csatolni.
-
Monoton
tag
-
SlayerSub
tag
Biztos van itt tapasztalat adóvisszeigényléssel kapcsolatosan. Mások mondták, laktoz betegség miatt, hogy simán visszaigényeltek 5 évet, mondván a betegség a diagnosztizálást megelőző időszakban is fennállt.
Itt van ilyenre lehetőség? -
Findzs
addikt
válasz
Energie X #1052 üzenetére
Paracetamol (ben-u-ron) hatóanyagú fájdalomcsillapítótokat szoktam szedni ha valamim fáj.
Meg esetleg acetilszalicilsav (aspirin) hatóanyagúakat.Nekem a metamizol-nátrium (algopyrin) hatóanyagú gyógyszerek nagyon nem jönnek be a vérszegénységem miatt. Ha nagyon muszáj beveszem ha nincs más de volt, hogy szédelegtem és foltokat láttam utána órákig.
-
Crohn-osként volt-e valakinek foghúzása?
Nekem volt tavaly előtt (bölcsességfog...) és kaptam finom kis cataflamot. Bár szóltam a szájsebésznek mizu felírta és mondta ha fáj szedjem. Kivételesen tök rendes voltam és szedtem amikor fáj naponta akár 2-3-at is. Kb 2 hét után el is intézett másfél hónapra... Most ismét fogorvoshoz kell járni ügyes meg minden de ő sem ért a crohn-hoz... Nektek mi a tapasztalatotok milyen fájdalomcsillapítót lehet foghúzás esetén szedni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest