- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- CsST: Mi az az instant túra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pycur
tag
Aki ilyen újságokat szeretne látni, az a www.retroujsag.com oldalon találhat 300 gigányit!
-
atike
nagyúr
Jó rég nem frissült ez a topic, de beírom ide is - hátha más is rátalál...
Nálam is van egy pár eladó gyöngyszem: [link]
-
Devoured
tag
Elég bizonytalan vagyok az értéküket illetően, szóval nyugodtan meg lehet próbálni kihasználni, egy ládában 15+ éve álldogál a következő gyűjtemény:
CoV
1,3,4,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20/21,
22,23,24,25,26,27,28,29/30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,
41,42,43,44,45,48,49,50,51,53,55,56,57,58/59,60,61,62,63
35.5 ('93 júli különszám)
hiányzik: 2,5,46/47,52,54+ lásd képen a többi, lusta vagyok begépelni.
576 Kbyte
PC GURU
GURU
PC-X
PC ULTRA
Gamestar
CHIP
PC-s játékok évkönyvek
Számítógépes tippek és trükkök lexikonja '94Legszívesebben egybe adnám el az egészet. Mivel nem nálam van helyben, hanem szülőknél garázsban, így "1-1 szám kell", meg "azonnal", stb üzenetek nem annyira működőképesek
Fájó szívvel válok meg többségüktől, de eddig is épphogy meg lett védve lomtalanítástól a gyűjtemény -
_DiEGO_
őstag
De itt is van , talán még több is belőle
[RETROÚJSÁGOK]
-
bitmad
aktív tag
Innen le lehet tölteni a teljes Commodore Újság, Commodore Világ (CoV), Spectrum Világ (SpV), Mikroszámítógép Magazin (MM), Computer Mánia (CM), Amiga RuleZ! összes számát!
-
_DiEGO_
őstag
Szia !
kidobásra
semmiképp
-
_DiEGO_
őstag
Ejnye , egy egészen más oldalról hozott ide a link
Nem is gondoltam , hogy ilyen téma is található itt . Én anno előfizetője voltam , valamin kellett nevelkedni informálódni egy picinyke messzi városban is . Talán még nálam is akad (talán ) még belőle . Aztán leváltotta egy Amiga 500 , majd egy Amiga 1200 - amit aztán beépítettem házba , minden jóval felszerelve . Utolsó geme amit megvettem hozzá a : NAPALM volt ! Rettenetesen szerettem ... aztán eljött az idő a váltásra és kénytelen voltam , mint sokan - váltani . AMIGA-s magazinok is voltak , de talán ezek is megvannak . Akárcsak az általam szeretett UFO Magazinok
COMMODORE legyen veletek .
Jah , egy C64 -es MAGNÓ rettenetesen jó állapotban itt lapul nálam
-
nézzbe
aktív tag
Helló mindenkinek!
Kicsit kezd kicsit kihalni a topic ahogy nézem de.... Szereztem egy pöpec commodore plus/4-et.
Van hozzá tápom meg kaziolvasó meg pár kazi játékkal, kérdés?, hogy tudnék kazira játékot juttatni , pontosabban a wizard of wor c. játékot szeretném játszani a gépen, meg van már mindenféle file-ba (crt,d64,sid) hangot kéne csiholni ezekből mert pc-ről ki tudtam digizni kazira egy progival de semmi, nem történik semmi elkezd olvasni a világba, szóval ha van valami bevált mód erre kérlek írjátok meg, szűz vagyok még commodore téren mindig is pc-s voltam -
looser
addikt
Jó ez a topic, tíz év múlva visszanézek
Én minden lapot elajándékoztam; CoV, PCU, PCG, GS, ÚA, 576...
Postába Uboyka idején kerültem :-)
Arra emlékeztek, hogy volt CoVboynak egy nyerőgép-sorozata? Mintha Pestszentlőrinci kocsmákat járt volna végig és tesztelte a nyerőautomatákat... Mekkora ötlet :-) -
törölt tag
Ha valakit érdekel akkor hozzájutottam néhány Commodore Világhoz, jelesül a 2-39 közötti lapszámokhoz! (Görbelábú ninja, csak fénymásolatba
)
Szívesen elcserélném az alábbiakra:
- PC-s Játékok 1.szám
- CoV Évkönyv 95
- CoVboy Világ
- Gettó Világ
- Computer Világ 52-63Üdv:
Gala
-
TIT
veterán
Nekem is van eladó 576,Guru,Playstation Magazin,AmigaOnly ha vkit érdekel.
-
dreamlake
aktív tag
Huú de nagy a csend
-
naramszin
újonc
Sziasztok!
Csináltam egy oldalt ahova felnyomtam az összes régi PC-s újságot
(CoV, GURU, PC Guru, 576 KByte) amit van cserére/eladásra, illetve amik kellenek.
A számok elsősorban 1990 és 1997 közöttiek.Galaktikák, és képregények is vannak fenn.
Ha kell valami, esetleg valami meglenne abból, ami nekem kell, szólj! -
dreamlake
aktív tag
Nosztalgia UP
-
Dyingsoul
veterán
Nekem a cov 92'-es évkönyv van meg, nagyon sok játékot csak abból a könyvből ismerek, de fejben végigjátszottam mindent, amit ott leirtak!
Volt, hogy rajzokat rajzoltam a képek alapján, meg aláhúztam a fontosabb, érdekesebb részeket.
Akkoriban még tudtak újságot írni... -
dreamlake
aktív tag
UP
Keresem még mindig :
Cov 3.számot
Computer világ 54-57-ig és 60-63-ig számokat. -
sti10p
senior tag
Én több leírást is csináltam a Tökös mákos-ba (főleg repülőgép szimulátorokról), de sose jutottam el odáig, hogy tényleg beküldjem őket... Viszont a Postába én is bekerültem egyszer, és még Csikát is sikerült 1x jól felhúzni az Amiga rovatba a hülye kérdéseimmel
! Még nagyon gyerek voltam akkor...
Így retrózni se rossz, de az egész igazi feeling-jét csak az értheti, aki akkor tényleg szervesen átélte ezt az egészet...
Ja, és persze nekem is 64-esem volt, kedvencem pedig a Leaderboard Golf, amiből PC verzió is készült hálistennek, ajánlom mindenkinek, főleg ha van hozzá egy partner...
-
kagyula
aktív tag
válasz
dreamlake #147 üzenetére
No jártam otthon a padláson, találtam kb 15 kiló újságot, CoV, 576, pc guru, Microvilág, stb...
Valszeg hiányos a CoV sorozat, de a lelet még feltárás alatt...
Kicsit megviselte őket a padlás létforma, de kis porolás után még szerintem használhatóak. Majd lövök róluk képet.
3 Milkacsoki az ár, csak egyben vihető az egész cucc. -
dreamlake
aktív tag
válasz
ferenczi76 #144 üzenetére
Decemberi UP
Commodore forever -
ferenczi76
újonc
CoV
-
dreamlake
aktív tag
Up!
Keresem még a köv COV számokat:
3.6.8 számok
90/10
3.év /5 #17
4.év /42
/43
/50
/52 -
frame>24
addikt
Nem találok szavakat. A C=64-re írt játékprogik ~70%-át ismerem, még szaros programokat is írtunk rá anno számteh-szakkörön, de én sem tudtam soha, h volt ilyen újság. Másik sokkhatás: igen, a RETRO! Hát, éveket repültem vissza az időben, hihetetlen érzés!
Annyi tisztelettel tudtam csak adózni, h elolvsatam a topikot (nem hízott túl kövérre).
A topikban való kisebb elmélyülés egyszersmind megajándékozott egy akkora röhejjel, hogy begörcsölt a pofám:
A "mega levelek"-ként emlegetett rész--> Sótész György visszatérése link"A magnót erőssítőn keresztül kötöttem a géphez. Az erőssítőn van Graphix Equalizer. Ezt akárhogy állítgatom, nem lett jobb a program grafikája. Miért???" (szerinted van szmájli, ami ezt kifejezi?!)
Most elmegyek visszaműttetni a kacajtól kialakult akut hasfali sérvemet, és közben leviszem a szemetet, amit könnyes zsepikkel dobáltam tele...
-
Rover623
félisten
-
dreamlake
aktív tag
Ha netán él még ez a Tpoic akkor érdekelne pár db COV szám.Hiányos a gyűjt.
1-8,10,17,23,42-43,50,52Van nekem is dupla pár szám cov,576(régi)pc-x akár csere is vagy kp.
-
conSalves
csendes tag
Ha érdekel vkit, akkor itt van egy eladó Commodore Világ (meg 576kByte is) gyűjtemény:
[link] -
darabka
tag
válasz
Bithunter #133 üzenetére
Emléxem, hogy vártam mindig a következő számot, ott ólálkodtam mindig az újságosnál, hogy megvehessem végre...
Költözéskor elveszett a gyűjtemény, azóta is fáj a szívem érte.
Talán a PC Guru első csapatában éreztem ahhoz hasonló elhivatottságot, mint amit azokban a srácokban (akkor még bácsik votak nekem)... -
Bithunter
tag
válasz
Warlock_42 #131 üzenetére
Hja, azok voltak még a nagy idők!
Van egy közös ismerősünk Rucz Lajossal, egyszer náluk vacsoráztam.
Jó régen volt, vagy 15-16 éve... még lent laktak valahol Dél-Budán panelban... -
Warlock_42
senior tag
[link]
Rucz Lajos által dedikált sörösüvegem
[Szerkesztve] -
Fortissimus
őstag
Commodore forever!!
most is vakon tudnék resetelni egy gemkapoccsal!! -
szalai56
senior tag
Na ezt majd elolvasom, de most dolgozni kell menni. Egyébként a teljes Cov megvan
-
dannnnn
senior tag
banyek ilyen is volt valaha???? nekem is volt régen komodorom... dehogy ujság??
nagyon tetszik. igazi retro topic!! -
Szatír
aktív tag
CoV évkönyvek... hmmm
-
eziskamu
addikt
Nekem van 2 darab Covboy összes levelezése asszem 94-es lap valamint egy kis Getto képek gyüjteménye. Amikor 2000-ben üdülni voltunk a Mátrában akkor vásároltam Gyöngyösön egy számtech boltban, ahol lehetett venni régi újságokat. Magát a cov világot nem olvastam, de a levelezés haláli volt, és szomorkodtam is, hogy miből maradtam ki azokban az időkben. Ja a kedvenc mondatom az volt hogy azt ajánlotta Covboy az egyik, hülye kérdést feltevő emberke részére, hogy el kéne olvasnia a Hogyan különböztessük meg a hardvert a szoftvertő? című könyvet.
-
_az
senior tag
falcon patrol, az vót zsír
ja meg az egyik gigakedvencem volt a navy seals, még legálisan is megvettem 600 forintért!!! cartridge-ként van meg, szétjátszottam vele magam!!!
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Varga Csaba #119 üzenetére
Elárulhatnád milyen emulátort használsz. WinVICE-on (C64) és WinUAE-n
(Amiga 500) ment nekem az Elite kurzorbillentyűkkel. -
Varga Csaba
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Annó én is nagy C64 ill ELITE fan voltam.
Valaki ha tud segítsen nekem, mert letöltöttem az emulátor ill az ELITE-t, de joy híján nem igazán tudom a keyboardról vezérelni. Van e mód arra, hogy a kurzormozgató nyilakkal lehessen vezérelni.
Milyen beállítás kell neki az Input menüben?
Segítségeteket előre is Köszönöm.
Üdv -
cselopepe
csendes tag
Itt fentebb most láttam, valaki írta a Csoki klub-ot! Igen, az 576-osok közül legtöbben oda jártak, onnan indult el a dolog. Iszonyat nagy élet volt ott a klubban péntekenként (klub-tagoknak), de szombatonként is. Azok a pénteki összejövetelek szintén emlékezetesek maradnak!
-
cselopepe
csendes tag
De jó ez a topik, érdemes volt indítani!
Én annyira szerettem, szeretem a CoV-ot, hogy szinte minden nap előveszem a megmaradt példányaimat és olvasgatom őket, legfőképpen természetesen a levelezési rovatot, mert az felülmúlhatatlan volt! A legtöbb levelet már jónéhányszor elolvastam az idők alatt, de megunhatatlanok! Szuper kis újság volt, tény és való! Jó is lenne beszerezni a hiányzó példányokat! És milyen nagy szerencse, hogy eltettem őket annak idején, az 576-al együtt, illetve van jó néhány számom ilyen újságokból, mint Mikrovilág, Mikro Magazin (ha jól emlékszem a nevére).
Ha netán azért valakinek van ezekből feles példány, azért gondoljon rám, ránk, nehogy kidobja!
És az tényleg nagy ötlet, hogy CoVBoy-t meg kellene találni, összehozni egy találkát vele! Én baromi kíváncsi vagyok rá, ki is ő valójában! -
Lord Myn
senior tag
Imádtam a CoV-okat, néha feljárok nosztalgiázni a PC muskátlira.
De mesélek 1 durvát: 2-3 szám kivételével nekem az összes CoV megvolt
('89-'95) és mikor elköltöztem otthonról egy kis időre, nővéremék lomtalanítás
ürügyén az egészet KIDOBTÁK! (!!!)Ezek mennek a mai durva világban...
-
mongi
senior tag
kicsit érdekes fazonok írták az újságot az egyszer biztos.
-
Devlin
újonc
Az 576K-ra visszatérve:
Nekem volt szerencsém az első számba írni egy több oldalas játékleírást, de nem mondom meg melyiket, mert így utólag borzalmasan eröltetett a stílusa.
Viszont az elején nagyon jó kis csapat volt. (Nagyrészük a ''Csoki'' klubból került ki.)
CoV, SpV
Én is mindíg megvettem őket, a stílusuk jobban bejött mint az 576-é. -
szalai56
senior tag
Süllyedünk.
-
Incognito
senior tag
Van egy pár játékom ezekhez az emulátorokhoz, ha kell valakinek utánanézek.
Azt terveztem hogy végigjáccom a ''Kastály''-t és átrakom html-be. Eccer eljön az idő mikor nem leszek rest.
[Szerkesztve] -
mongi
senior tag
elnesülyedj up
-
gregorik
senior tag
egy kérdés: CCS64 vagy VICE a tutibb c64-emulátor?
-
Incognito
senior tag
A Creatures I II-vel rengeteget játszottam. Most hirtelen rákerestem a neten: Bővebben: link
-
pweisz
senior tag
Nekem van StreetFighter 2, meg Alien3 eredetiben. Meg talán még van valami, de a többi kazi nincs kéznél. Alien3-at már akkor vettem, mikor kezdett megszünni c64-es csomagküldés, van benn egy Virgin katalogus, már olyan pc stuffok vannak benn mint Terminátor, Mortal1, Cannon Foder...
-
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest