Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2080) printer


printer
csendes tag

Sziasztok !

Egy kis önképzésbe kezdtem , mivel a munkahelyemen hamarosan egy corelben szerkesztett rajz után dolgozó gépet vesznek . Elvárják majd , hogy az egyszerűbb grafikákat mi csináljuk meg a bonyolultabbat majd külső szerkesztők készítik , csak az a gond , hogy 3 napunk lesz mindent betanulni , ezért gondoltam hogy kicsit elébe megyek a dolgoknak . Viszont hamar elakadtam .
Megrajzoltam egy téglalapot méreteztem , másolatot készítettem róla , de azt már nem találtam , hogy hogyan méretezzem az egymástól való távolságukat . Példáúl függőlegesen legyen köztük 5 mm , hosszában pedig 15 mm . Azaz hogyan kell ezt megcsinálni ?

Egy másik kérdés pedig : a grafikákat eps-be vagy plt-be kell konvertálni . Hogyha a grafika nem szimetrikus min egy kör vagy téglalap , hanem például egy szétnyitott kéz akkor mindenképpen plt-be kell mert ahogy mutatták a plt-ben az ujjak találkozásánál , és az ujjak végénél a program pontokat tesz ami a gépet segíti a nyomkövetésben . Az a gondom , hogy hiába exportálom vagy importálom plt-be , és utána felnagyítom sehogy sem látom azokat a pontokat . Ez nem egy vonaltípus , hanem a program teszi bele . ahol egyenesek vannak ott ritkábban , ahol ívek-görbék ott sűrűbben voltak a pontok , tulajdonképpen csak felnagyítva látszottak .

Előre is köszönöm ,hogyha valaki válaszol ezekre a dedós dolgokra :-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.