Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
sziasztok.
csináltan egy képet, A2-es méretben Corelben. Hogyan tudom kinyomtatni úgy, hogy 4 darab A4-es lapra legyen kinyomtatva, és majd ragasztóval összeillesztem?
Azt szeretném, ha teljesen kitölteni a lapokat nyomtatáskor. (az nem baj ha minimális átfedés van) -
válasz
littlejohnny #2198 üzenetére
designshop.hu
-
littlejohnny
aktív tag
Hello! Valaki esetleg nem tud olyan online aruhazat, ahol joarasitott Home & Student verziot tudok vasarolni? (Szerintem bena a guglim...) Elsosorban X5-tol felfele erdekelne.
-
kz2009
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy a CorelDraw 12-ben hol lehet beállítani azt, hogy a képeket csak hivatkozásként csatolja egy dokumentumhoz.
Előre is köszönöm.
Zoli -
Teszike
újonc
Rájöttem....... hurááááááááááá!!!!!!!
A fontokat beágyazza, ha valakinek elküldöd a forrásfájlt akkor ne keljen bajlódni a fontok installálásával de ha kiveszed a pipát hogy ne ágyazza a fontokat akkor baromi jó....
Végre....... juhééééééééé!!!!!!! -
Teszike
újonc
Hát utánna nézek a tömörítésnek de akkor is az X6 nem csinálta pedig abban sem állítottam semmi különöset ebben sem.
Amügy csak ennél a fájlnál vettem észre. a többit is felnagyítja, pl. 1.6 Mb ról 27 Mb-ra de azzal nem küszködik úgy mint az1,6 Gb-al.
Viszont ha semmit nem állítok a mentésen csak annyit hogy mentse vissza pl X6 ra akkor máris a megszokott méret.
Na ez miért van? -
Csak a saját dolgaimhoz használom, főleg webre. Ikonok, gombok, stb. Ha meg valami nyomtatni való akad, (névjegykártya, matrica, stb.) azt kiexportálom PDF-be és úgy küldöm. De nagyon kézre áll, amit az Illustrator-ról nem tudok elmondani. Nekem legalábbis.
A képszerkesztőt is sokat használom (Photo-Paint), de az sem az igazi. Képek átméretezésekor kifeketedik a háttér és hasonló.
-
Met
nagyúr
-
-
Met
nagyúr
válasz
TigerCat #2182 üzenetére
Mi cégnél akkor váltottunk 12-ről X5-re amikor már kezdett kínos lenni hogy a kapott grafikákat mindig újra el kellett küldetni visszamentve és az újabb adobe fileokat rosszul nyitotta meg.
Egyedül talán a Mesh fill ami hasznos a 12-höz képest, bár nem nagyon használom. -
Met
nagyúr
válasz
Teszike #2177 üzenetére
Ahogy ugrik a verzió szám növekszik a file méret is, mondjuk 37 megáról 1,6 giga az nagyon sok.
A mentés ablakban nincs bepipálva valami? pl. színprofil beágyazás
Jött már ki rá valami javítás? Érdemes frissíteni.A corel font kezelőjét soha nem használom, Amp font viewer.
Nem temporary/ideiglenesen telepíted? Mert akkor tűnik el újraindítás után a fontlistából. -
Teszike
újonc
Sziasztok meg tudná nekem mondani valaki miért lesz egy 37 Mb X3 készített, mentett fájlból 1,6 Gb -os fájl ha X7 be mentem el?
Most frissítettünk korszerűbb gépekre Windowsra Corel-re és olyanokat csinál hogy megőrülök.
Másont navigatorral telepítjük a fontot és újraindítás után eltűnik, ha szokásosan telepítem Win7 -ben jobb Klikk install font akkor minden ok, Fontnavigátorral nem biztos???
Ha valakinek van hasonló tapasztalata kérem segítsen.
X6-Ban nem csinálta ezt... -
geosz
tag
Sziasztok!
Van egy 160 oldalas katalógusom Corel X3-ban, kb. 600 db csatolt bitképpel. Át kell raknom a képeket egy másik mappába, de így a hivatkozások nem lesznek jók. Van-e lehetőség rá, hogy ne egyesével kelljen az elérési utat módosítani a hivatkozás kezelőben, vagy így jártam?
-
Met
nagyúr
válasz
Mela Kehes #2173 üzenetére
A régebbi Corelekhez adtak könyvet amit lehetett lapozgatni, az X5-höz már nem, ott a cd-n van egy pdf amiben a clipartokat meg lehet nézni.
Annyit tudsz tenni hogy az Open vagy Import ablakban a nézetet át állítod nagy vagy extra nagy ikonokra. -
Mela Kehes
addikt
Hogyan lehet a clipart képeit egyszerűbben megnézni? Olyasmi kellene, mint amikor a sajátgépben ikonként látszik egyszerre több is.
-
Tendd
tag
válasz
jhos910 #2168 üzenetére
Amire nekem kellett arra tökéletesen megfelelt idáig. Mással nem tudom pótolni, kell hogy a nyomás erősségét is érzékelje ahogyan a vonalakat húzom. Már a corelt és a wacomot is újra telepítettem de még mindíg rossz. A poén, hogy X3-ban működik, ott viszont erősen kezdetleges a működése, csúnyák a vonalak.
-
jhos910
senior tag
Akit esetleg érdekel mi volt a baj az előző kérdésemnél: Valamilyen összhatásmóddal, átlátszósággal beállított
objektumokat nem lehet szimbóluba helyezni sehogy.Tapasztalataim szerint használhatatlan. Ami félmegoldás, hogy artistic media brush-al rajzolsz valamilyen preset-el. Én átálltam illustratorra ha ilyesmit akarok csinálni (és sajnos mostmár legtöbb melónál észre kell vegyem, hogy Corel az a vektorgrafikus rajzolás rúgdalózója...).
-
Tendd
tag
Sziasztok!
CorelDRAW X6-ban a nyomásérzékeny toll, nem érzékeli a nyomást... A vonal vastagsága mindig egyforma vastagságú. Eddig működött megfelelően. Mi lehet a gond? -
jhos910
senior tag
Tud valaki segíteni?
Készítettem egy szimbólumot amiben egy powerclip elem van. Na most ebből nem tudok X6-alatt kilépni ergo befejezni a szimbólum szerkesztését. Bezárni nem tudom, mert azt írja, hogy még szerkesztek, de a jobbklikk és a felső menüből sem kattintható a finish editing symbol.
Ötlet?
-
Sziasztok,
Corel X3-at használok, Windows 7 x64, Home Premium alatt.
Konfig: i5 2500K, 8GB RAM, GTX460 1GB VGA, Sata3 SSD
A Photo-Paint iszonyatosan lassú, amikor maszkolásnál kézi kijelölést használok és a munkaterületen kívüli területre húzom a kurzort. Ráadásul, még pixelesedik is. Nagyításnál, kicsinyítésnél is ez a helyzet. Más gépen is próbáltam, szintén, tehát valószínűleg ilyen a program. Letöltöttem az X6 próbaverziót, ott is így működik. Memóriát adtam neki bőven, mást nem tudok állítani. Valami ötlet esetleg? Vagy tényleg ennyire gáz a Photo-Paint és keressek más alternatívát?
Köszi! -
Mela Kehes
addikt
Próbáltam törölni a Corel 10-et és ez az ablak jött ki. Nem is tudtam mit kezdeni vele, nem tudom törölni. Mi ilyenkor a teendő?
-
jhos910
senior tag
Hali!
Nem tudjátok mitől lehet, hogy a corel fájljaimba random beledob a program több száz/ezer szimbólumot?
Most jöttem rá, hogy ettől akkorák a fájljaim és lassú a program mentésnél/importálásnál/megnyitásnál. -
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2153 üzenetére
-
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2151 üzenetére
Húzd be, menni fog valamelyik.
-
Met
nagyúr
válasz
Mela Kehes #2149 üzenetére
Igen de inkább ai-t, eps-el szoktak gondok lenni.
-
Met
nagyúr
válasz
Mela Kehes #2147 üzenetére
Ne Corel Trace hanem Vector Magic.
-
Mela Kehes
addikt
Ha teljes képernyőn van, akkor betölti az adatokat, de ha lekicsinyítem, akkor már nem. Gondolom a kicsinyítéskor megváltozik valamennyire a kép. Mondjuk egyszerűen kipróbálható, csak ki kell nyomtatnom egyet, amit este meg is fogok tenni. Ha ott olvasható, akkor rendben van. Jobban szerettem volna, ha az is vektorgrafikus, nem gondoltam hogy ennyi macera van vele. A Corel Trace sem hozott nagy megváltást.
Például itt simán benne van a menüben. Értem én hogy plugin, de nem találok hozzá. -
zetecR
addikt
válasz
Mela Kehes #2143 üzenetére
Én pl. ezzel szoktam, lementem png-be és akkorára állítom, amekkorára akarom.
Több tízet csináltam és egyikkel sem volt gond. -
jhos910
senior tag
válasz
Traceld le. (de anélkül is mennie kellene, mert én pl rendszeresen húzok be corelbe qr kódokat)
-
válasz
Nekem eddig sose volt gondom más programmal generált QR kóddal corelbe beszúrva. Valami más gond lesz ott, ha nem olvassa be...
-
Met
nagyúr
válasz
Mela Kehes #2141 üzenetére
Miért akarod minden áron corel-el generálni a kódot?
-
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2138 üzenetére
Nincs beépített, csak pluginnel lehet amit meg google-ben találsz.
-
Mela Kehes
addikt
Hali!
Melyik Corel verzióban lehet QR kódot létrehozni?
A 10-ben és a Graphics Suite X6-ban sem találom.Köszi
-
zzolika
aktív tag
válasz
Dany007 #2136 üzenetére
Én ezért mentem el az egész workspace könyvtárat egy másik meghajtóra. Jártam már úgy, hogy elfelejtette a saját beállított funkcióbillentyűimet, színpalettám, vagy docker elrendezésemet. Ha valami nem jó, csak visszamásolom és mehet tovább ugyanúgy.
Újratelepítés után is csak bemásolom, és a megszokott környezetemben vagyok mint régen. Órák mennének rá amíg visszaállítom az összes customizációt, valamit úgyis kifelejtek, és akkor bosszankodok amikor használni akarom de nem működik, és hirtelen nem tudom miért.
#2135: nekem most lesz a 20.és még soha nem használtam az egérgörgőt zoomra, nekem a lapgörgetés van beállítva
-
Dany007
veterán
válasz
jhos910 #2132 üzenetére
Király!
Köszönöm szépen!
A múltkor emiatt kellett újratelepítenem mert nem jöttem rá.
Már csak azt nem tudom mitől váltott át magától.@Met:
Alapból jó is volt. De két napja történt valami és mikor megnyitottam egy file-t már elszállt a zoom..
Amúgy ez X6, de X5-tel is ugyanez előjött egyszer... de legalább már tudom mi a megoldás! -
Dany007
veterán
Üdv!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Corel-ben hogyan lehet visszaváltani normál zoomolásra? Hogy egérgörgővel lehessen zoomolni?
Két napja egyik indításnál már nem volt hajlandó csak görgővel zoomolni, hanem PS-hez hasonlóan csak akkor ha nyomom az ALT-ot is mellé.. Zavaró és nagyon hátráltat. Már átnéztem a options menüt oda-vissza de nem találtam megoldást. Ahogy arra se jöttem rá miért váltott így hirtelen... -
kiszsolt100
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket kérném egy olyanban hogy a coral photoshop-on lehet hogy valamit nagyon át állítottam mert eddig tudtam használni a clon és a masszatolás funkciót most viszont ha használni akarom olyan mintha jó lenne tehát működik csak a végeredményt nem produkálja csak ha a szerkesztésnél rákattintok az ismét gombra.
Valaki esetleg valami segítséget tudna nyújtani nekem, előre is köszönöm. -
zzolika
aktív tag
Nem írta vinyóra, mert nem zörgött, figyeltem. És a ramhasználat sem nõhet nagyon, egy 1 kB-os objektum beillesztésével. Ami nem is új objektum, mert ugye ugyanazt rakom be.
Gyorsabb a duplicate, ez igaz, csak az ugyanarra a lapja rakja. Én egy asztali naptár 52 lapjára szerettem volna felrakni ugyanoda, ugyanazt a logót, ezért akartam pasztázni. Aztán mivel nem bírtam kivárni, kiraktam a desktopra 500 mm-el, majd -500-al apply to duplicate minden laponCsak így mindig ki kell jelölni, fentre tenni.
A negyedik 1 gigás bitmappel 580 MB lett a memóriahasználat, tehát 6 MB-al nõtt csak. Hova teszi akkor? Az elérhetõ memória sem változott. Hát így nem sikerült letesztelnem, mennyi ramot bír megzabálniÉrezhetõ az X6-ban a több mag vagy a 64 bit? Gyorsabb mint az X4? Nem próbáltam még, érdemes?
-
válasz
zzolika #2126 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem, X5 már biztos nem így kezeli, nem is lehet állítani a memóriahasználatot, használ, amennyi kell.
Igazából arra jó a sok ram, hogy be tudsz állítani több visszavonásszintet. Azért lassul be a sok Copy-Paste miatt is, mert elfogy a visszavonásra elkülönített memória és utána vinyóra írja. Ha van sok ram, akkor lehet nyugodtan többet beálítani, és akkor nem lassul be. De a Ctrl-C Ctrl-V helyett amúgy is sokkal gyorsabb a Ctrl-D... -
zzolika
aktív tag
X4-nél is lehet a használt memóriát állítani.
De mivel 32 bites program, mennyit is használ?
Nekem 80%-on 6,32 GB-ot ír, de 32 bites progi elvileg nem tud ennyit megcímezni.
Régi rendszeren, 32 bites XP, 4 giga ram, úgy emlékszem kb 2 GB volt a maximum amit el tudtam érni (sok bitmappel meg dropshadow-val).
Most 3 db 1 GB-os bitképpel 574 megát ír a feladatkezelő. Érdekes...
Van konkrét tapasztalatod, használja-e a több ramot? -
-
zzolika
aktív tag
válasz
#81556480 #2123 üzenetére
A winfos dobja szét több magra, de egyik sincs 100%-ban használva, csak kb 25. Ha összeadod a 4 mag terhelését és ~30%, akkor az olyan mint egy mag 100%-on +az egyéb folyamatok.
Újabb verziók már használnak több magot, de azt sem minden műveletnél.Hogy miért lassul be? Mert Corel
Tapasztalataim szerint a nagyobb órajelet hálálja meg jobban, de ha belassul akkor semmi nem segít, csak ha kilépsz a programból, újra beindítod és visszatöltöd újra a cdr-t. Akkor megint gyors lesz egy ideig.
Csinál teljesen érthetetlen dolgokat: pl kimásolok egy egyszerű objektumot (pl egy céglogó, pár betű meg vonal) a vágólapra. Az első 5-10 beillesztés még villámgyors, aztán kezd lassulni, a 20-adiknál már egy percet kell várni. Kilépek, visszalépek, megint gyors, 10 paste után újra belassul... -
törölt tag
sziasztok!
egy 4magosított amd phenom processzort kb 30%on hajt a program. Viszont csak 2 giga memória van a gépben.
Mi a gépigénye egy corel draw 12nek?
6gb memória elég neki ?néha megfogja a gépet elég rendesen és majdnem megtölti a teljes memóriát a feladatkezelő szerint.
-
Met
nagyúr
Valószínűleg azért nem tudod szerkeszteni a szöveget mert már görbe (ez azt jelenti hogy a betűk nem font elemek hanem sima objektumok).
Ha kevés a javítani való akkor megpróbálhatod a meglévő betűkből/objektumokból kipótolni, ha sok javítani való van akkor be kell írnod újra és keresni egy hasonló betűtípust.
Vagy a file készítőjétől elkéred a fontot amivel készült a szöveg. -
kopogo
tag
hello
érdeklődnék adott egy szöveg ami csoportba van foglalva , majd csoport bontás után szeretném a szöveget módosítani de mikor ráklikkelek akkor magát a szöveget pontokkal jelöli körbe.(átvált a formázó eszközökre)
hogyan tudnám átírni a szöveget??
illetve a fájl megnyitásakor nem találja a betűkészletet amivel készült.
köszönöm
mit csináljak a szerkesztéshez??? -
Bandy9
újonc
Sziasztok!
Most álltam át X6-ra, és nem tudok látható szövegkurzort varázsolni. Nagyon kényelmetlen így dolgozni, ill. szerkeszteni a régebbi szövegeket... Nem tudom mit bénázok el, kérem segítsetek! -
zzolika
aktív tag
válasz
D347HBR1NG3R #2110 üzenetére
Nézz szét kicsit lejjebb:
Updates for older products
Additional updates are available from Corel's FTP server.
[corel patch] -
Met
nagyúr
válasz
D347HBR1NG3R #2108 üzenetére
Patch-ek?
-
D347HBR1NG3R
tag
Ez az érdekes, hogy a rendszer most lett újratelepítve, tehát a Corel is, semmi tuning, szal ötletem sincs h mi okozhatja. Igazából olyat sem vettem észre, hogy ez valami konkrét dolognál történne csak úgy random kilép.
-
zetecR
addikt
válasz
D347HBR1NG3R #2105 üzenetére
Egyébként full stabil a rendszer? Tuning, ilyesmi?
-
Met
nagyúr
Ha jó minőségű a kép próbáld meg a Vector Magic-el vektroizálni, ha rossz a kép és csúnya lesz a végeredmény akkor újra kell rajzolni.
D347HBR1NG3R hát igen, ez így elég nehéz
Mindig ugyan annál a műveletél/file-nál lép ki vagy mindegy mit csinálsz? Újabb Corel-el próba? Corel újratelepítés?
-
D347HBR1NG3R
tag
Tudom, hogy ez így elég nehéz kérdés, de nem tudja valaki véletlenül, hogy mitől lehet az, hogy dolgozom a Corel 9-ben gondol egyet és se szó se beszéd kilép, nem is ment meg semmi.
-
tutis
őstag
Sziasztok!
Egy képet (jpg) kellene vektorizálnom, de corelban kezdő vagyok, tudna valaki segíteni? (a képen fehér háttérben egy logó van). Mit és hogyan kellene csinálnom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asztalos klub
- Politika
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest