Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Powerer
tag
Látom beindult egy Intel v AMD csevej... Hát én pont az előbb olvastam egy tesztet az új Phenom négymagosokról, hogy milyen kiváló innovációkat tartalmaz technológia szempontjából stb-stb, majd amikor az eredmények összehasonlítása jött - csak AMD procikkal hasonlították össze, mondván "almát sincs értelme tökkel összehasonlítani"
Azt hiszem ez mindent megmagyaráz. Hiába olcsóbbak az AMD által az Intelek ellenfeleinek szánt azonos osztályú processzorai, ha egy gyengébb Intel is jobb... -
Powerer
tag
Hi!
A processzor sebessége befolyásolja a memória sebességét, ha a memória ugyanazon a frekvencián és időzítésen működik a proci sebességétől függetlenül?
Magyarán az FSB növelésével nő a memóriák teljesítménye ha maradnak is ugyanazon a frekvencián? -
Powerer
tag
válasz
jorden06
üzenetére
Hallod tök ugyanolyan konfigunk van. 3504 mhz-en is tökéletesen megy, Orthos meg egy béta program amit nem kell figyelembe venni. Prime95-öt próbáld ki, abból is a 25.6-ot keresd.
Amit én ajánlani tudok az a 438-as FSB, 1,5v-ot beállítassz a BIOSban, ez 1,472 lesz és még le is veszi az alaplap menet közben 1,38-ra ha terheled, szóval nem vészes. Nekem gyári hűtőm van és így terhelés mellett 70 fok körül voltak a magok, de ilyen terhelés játékokban például nincs. Ilyen FSB mellett 1051-en fognak menni a jöóreg Kingmaxok, az időzítést rakhatod 5-5-5-15-re. Memóriáknak 2.2v, a Northbrignek is adhatsz. Ha pontos adatok kellenek, akkor szólj.Szerk: most látom, hogy 800-as memóriáid vannak, na de akkor sem kell félni, de a feszültséget nem kell emelned, ha nem húzod.
-
Powerer
tag
Tuningnál a Geil Ultra vagy a Black Dragon fajta szuperál jobban?
-
Powerer
tag
Annak mi a magyarázata, hogy az egyik mag mindig két-három fokkal magasabb hőmérsékleten megy? Netán, hogy nincs polírozva a processzor/hűtő?
-
Powerer
tag
Na jó reggelt... elmesélem mit álmodtam.
Álmomban hallottam valahonnan, hogy sokkal jobban fel lehet tuningolni a kétmagos procikat ha kivesszük a gépből a procit (valamiért két darabban is volt a két mag miatt, de ez mindegy) és a cipőim talpába bele kell rakni őket és gépezés közben lépkedni rajtuk. A procik usb-vel voltak bekötve a gép elejébe. Elindult a gép, nézem Everestben, hogy a magok 141 fokosak! Úristen mondom gyorsan kikapcsolom, aztán gondoltam, hogy jaj hát persze, mert nincs aktív hűtés..
Egy negyed órája ébredtem és így elgondoltam, hogy... speed stepping technology? ;D Jézusom. Pedig hetek óta nem is tuningoltam
-
Powerer
tag
Nem semmi az az 5800
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont amit most ajánlok egyesek figyelmébe: http://www.jokerpc.hu/product/7552
http://www.jokerpc.hu/product/7554
Nem rossz ár, bár perpill nem rendelhető... -
Powerer
tag
válasz
Pocak89
üzenetére
Teszteld le az Everest nevű progival a memória sebességeket, meg WinRAR-ban eszközök menü - hardware teszt, hogy mekkora a különbség. Szerintem azonban az első variáció jobban hangzik, bár ha egy 3dmarkot nézel, lehet hogy jobb eredmény jön ki a másikkal vagy ki tudja.
-
Powerer
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Érdekes ez a gyári/durvább léghűtés dolog, de én valahogy úgy gondolkodom erről, hogy egy ilyen új technológiával készült termék esetében nehogy már a hőérzékelő szenzor legyen a szar, ami a proci saját érdeke is, hogy jól működjön és riasszon ha egy venti halála esetén hirtelen az egekbe szökik a hőmérséklet. De hát ezt ki tudja ellenőrizni... a hűtő megfogásával legalábbis biztos, hogy nem

-
-
Powerer
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az adataid közt úgy látom, hogy csak 400W-os tápod van. Esetleg ez is lehet próbléma, ugyanis egy ennyire felhúzott proci akár 20W-tal is többet vesz fel és elnézve a cuccaidat szüksége lenne annak a gépnek egy 500as tápra, de nem okoskodni akarok.
-
Powerer
tag
Kérdés:
Az aláírásomban látható géppel mért történik az, hogy minden stabil, azonban ha Orthos elindítása előtt elindítok egy CoreTemp 0.96.1-et akkor az Orthos (blend) elindítása után két perccel lefagy és kilép? A Vista vagy mi lehet a baja? A hőmérséklet nem megy 74 fölé és öt órán át tökéletesen megy a teszt.Másik:
P5K alaplapom van és ezzel húztam fel az E6750-et 3464 MHz-re, ez 433-as FSB. A ramok azonban így csak 1040-en mennek, de jó lenne ha 1066-on lennének, az az alap sebességük - vagy esetleg meg kéne próbálni húzni őket egy kicsit? Az FSB Strapnek van a teljesítéményre hatása, hogy most 333 avagy nem? Húzásnál máshogy működik?Harmadik:
A BIOSban található Transaction Booster, CPU/PCIE Spread Spectrum miben befolyásolják a rendszert? Mire érdemes állítani ezeket? -
Powerer
tag
-
Powerer
tag
Csak úgy mellesleg kérdezném meg, hogy az milyen "jelenség" amikor pl egy játékot futtatsz és ilyen szívdobogás szerűen akadozik az egész? Mész előre mondjuk Quakeben és másodpercenként kicsit mindig megakad, az fps is leesik egy tized másodpercre.
-
Powerer
tag
Orthosozás közben nálatok mi számít normális maghőmérsékletnek ilyen húzott procik eseték?

-
Powerer
tag
Azon gondolkodtam még, hogy a szorzót visszavenni 6-ra és magas FSBvel próbálkozni milyen lehet...?
-
Powerer
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ugye ez FSB 425 és így stabil, FSB 444 már egyáltalán nem volt így stabil, de a kettő között mondjuk 433-at lehet, hogy menne és az szép is lenne, pont 2,666->3,466ghz. Lehet, hogy azt megpróbálom. A régi Northwoodomból kiindulva a tartósan magasabb feszültségen üzemeltetés nem nagyon tett be a jó kis Intelnek. Ez ezeknél az új generációs prociknál is így van remélem.
A PCIE sebességének állításáról mit kell tudni? Megéri pár mhzet húzni?
-
Powerer
tag
És 6750-nél "mennyire baj" ha 1.47v-n van a core feszültség 3.4ghz-en? Stabilnak stabil.
-
-
Powerer
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszi a tippeket, most épp itt tartok, stabilnak tűnik, de a northbrige feszültséget is 1.4-re raktam. A proci meg a chipset sem melegszik különösebben. Tesztelgetem még, hogy teljesen stabil-e.
A procit végülis annyira húztam fel, hogy a memória 1066-ra jött ki és 5-5-5-15-os timing. -
Powerer
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Úgy látom te sem értetted meg amit írtam, vagyis azt, hogy azt sem tudtam mire kellene keresnem. Először azt hittem, hogy a CPU-Z ír hibásan összevissza mindenféle mhz-eket, de a BIOSban nem találtam semmit amit át kellene állítani, úgyhogy gondoltam megkérdezem a processzorom topikjában mi lehet ez... De úgy látom itt az egész brigád ilyen hozzállású :\ Remélem azért nem csak az oltásról fog szólni a prohardverezés.
MOD: vagy bocs hogyha lámaként betettem a lábam a hardverprofik világába és szétsz*rozom a kérdéseimmel a tökéletesen kialakított topikrendszert. -
Powerer
tag
Az előző hozzászólásomhoz:
Pontosabban azt szeretném megtudni, hogyha a procit fel akarom húzni teszem azt 2666ról 3000mhz-re akkor a ramot is húzza magával és 1066-ból 1200 lesz. Ha a ramot visszateszem 800-ra, állítsak vissza mindent a defaultra és úgy húzzam a procit? Vagy ilyenkor is kell plussz feszültség a ramnak is meg esetleg a NB-nek is? -
Powerer
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi szépen, ki is kapcsoltam.
Még olyasmiket szeretnék megtudni, hogy:
ASUS P5K alaplapom van, vettem bele jó Kingmax Mars 1066-os ddr2-t, de miután beraktam csak 800-on ment. Az ASUS által javasolt beállításokkal fel tudtam rakni 1066-ra és a rendszer maga stabil, azonban különböző játékoknál mégis fagyásokat tapasztalok.
Milyen beállítást javasolnátok ehhez a konfigurációhoz?
Azért ebbe a topicba írok, mert a memória "tuningolása" szorosan kötődik a proci húzásához is, amire szintén szeretnék rákérdezni.
Az ASUS P5K-ban van az E6750-es c2d, a fent említett memóriával. Nem egy tuningkonfiguráció, de azért valamit csak ki lehet hozni belőle. 333 helyett 350-et? Ilyesmit? -
Powerer
tag
És ismét egy alany aki miatt feltehetem a kérdést magamnak, hogy a prohardver fórumain mi az istenért oltják le az istenverte szakik az érdeklődőket. Mintha mindenkinek tudnia kéne, hogy tízezer topik közül melyikbe írjon, már ne haragudj. Mellesleg vannak további kérdéseim is és tuti megint jön majd az oltás, hogy ez sem ide való.
-
Powerer
tag
Hi!
E6750-es processzorom van és a kérdésem az alábbi:
mért van az, hogyha figyelem a proci sebességét CPU-Z-ből vagy AI Suiteból, akkor ha nincs terhelve a proci, akkor azt írja, hogy a szorzó 6-os és 2000 mhz (ugye 333*6), de ha terhelem, akkor felugrik 2666-ra (8*333), és pont ilyen jellegű szaggatást tapasztalok játékokban is! Ez mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Napelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- MIUI / HyperOS topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen széket vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)