Hirdetés
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Nem beleszólni akarok a nagyok dolgába, csak leírom hogy nálam mit tapasztaltam! Mivel én nem tudok szorzót állítani(má nem sokáig
), így maradt az fsb növelés, tehát addíg amíg a ramok bírják, ez kb 243-44Mhz(3.65Ghz) tesztben hoz bizonyos pontot. Ha tovább akarom növelni az fsb-t(3.82Ghz), akkor vissza kell osztanom a ramot, és tesztben kb ugyan annyit kapok, hiába magasabb az fsb a procinak, ha ramé meg alacsonyabb ráadásul még az időzítése is szorosabb! Egyedül a memtesztben hoz több pontot! És bocs hogy ezt ide leírtam 
puttputt: Már megint beelőztelek, mármint nem a tuningba, mert azt nehéz lenne űberelni -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Igen, nálam most kb. ez a szitu.
Próbálgattam kisebb szorzóval, nagyobb fsb-vel, meg minden
, de nem igazán volt stabil. (Sokszor be sem v. rosszul bootolt.)
Most, 9x450-en nem kell akkora fesz procinak, ramok szépen viszik 1075 körül, 2.1V-vel, egész jónak tűnik a dolog.
Ezek szerint a kb. 70mhz-val több ram ellensúlyozza (pláne, most szűkített (pull in enabled) 8-as perf. lev-es) a kisebb fsb-t?
Függetlenítek a Memtest-től..., ott ugye kb. 1000-1200Mb/sec. csökkenés tapasztalható, átlag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Highguard
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
), így maradt az fsb növelés, tehát addíg amíg a ramok bírják, ez kb 243-44Mhz(3.65Ghz) tesztben hoz bizonyos pontot. Ha tovább akarom növelni az fsb-t(3.82Ghz), akkor vissza kell osztanom a ramot, és tesztben kb ugyan annyit kapok, hiába magasabb az fsb a procinak, ha ramé meg alacsonyabb ráadásul még az időzítése is szorosabb! Egyedül a memtesztben hoz több pontot! És bocs hogy ezt ide leírtam 
, de nem igazán volt stabil. (Sokszor be sem v. rosszul bootolt.)