- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Asszem PH tesztben olvastam hogy unlockossal helyettesítettek több procit teszteléskor.
Bios-ból beállítható fixen 6x. Legalábbis EP35C lapon lehetett.Megfelelő teljesítmény/ár mellett a legnagyobb szorzótartományt E6850-nél találtam 6-9 (x333).
Talán majd az E6950 6-9,5x lesz a megoldás, vagy ha lesz 3.33 Ghz-es ebből a szériából akkor a 6-10x.Az a probléma (ahogy itt korábban írta egy topictárs), hogy a hőleadást/teljesítményfelvételt a frekicsökkentésn mellett erősen befolyásolja a CPU-nak adott fesz is.
A gyakorlatban is kipróbáltam:
Az FSB manuális beállításánál (333) csak a szorzót veszi le az energiatakarékos lap. Számit ez is, de csak pár fokot.
AUTO módban, ha bekapcsolom a DES-t 1,3 - > 1,03 azaz negyed voltnyi feszcsökkentést produkál a lap.
Miközben a proc 5,4A-t eszik alapjáraton. Ez 10Watt és további 3-4 fok proc hűtőtől, háztól függöen.Tudom, hogy a lapon is be lehet állítani valami "reduce voltage" funkciót, de nekem sehogysem müxik automatán DES szoftver nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- TCL LCD és LED TV-k
- Áramkiegyenlítőt fejlesztett a modern GeForce-okhoz az Aqua Computer
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Intel I7-5960X
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3400g Sérült, de hibátlan processzorok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - INTEL Core i7-6700K 4mag 8szál max. 4.2GHz LGA1151v1 CPU processzor + HD Graphics 530
- Újszerű Dell XPS 13 9310 - 13.4" FHD+ i7-1185G7 - 16GB - 1TB - Win11 PRO
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest