- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
Aktív témák
-
Tudom, de ez nem választás kérdése - ilyenem van feleslegben, és egy ~3000 forintért vett gépbe nem akarok ennek többszörösébe kerülő tápot rakni. :)
Ha kell, itt leteszem a szent nagyesküt, hogy nem fogok nektek siránkozni ha leég a cucc, és féltőn óvom tőle az igényszintemet (remélhetőleg így Adi is megnyugszik).
Jim Tonic, kösz, megnézem mit tehetek a kondikkal - egyenlőre még csak picit széthajtogattam a két hűtő''borda'' (...) végén a lamellákat a jobb hőleadás végett. -
Adi
senior tag
Gondolom neked is, azért szívtad mellre a hozzászólásomat. :DDD
Írtam már, hogy tapasztalatból beszélek és nem vallásháború kirobbantása a célom vele. Használd egészséggel a Codegened, de ne nyávogj majd itt a fórumon, ha esetleg leég tőle az egész géped. Én szóltam. :t
[Szerkesztve] -
nbk
aktív tag
Sziasztok!
Codegen tápom most szállt el, egy 300W-os volt... kikapcsoltam rendesen a gépet, ugy volt egy napot majd öcsém telefonált, hogy qurva büdös volt a szobámban és a tápból jött a szag... be már nem kapcsolt...
Vettem egy chieftech 360-ast, ég és föld a kettő... sokkal de sokkal hallgabb...
igaz árban is jó duplája volt :o)
soha többet codegen! -
woodpaul
őstag
DTK tápokkal mik a tapasztalataitok?
-
Adi
senior tag
B+, ez az egész téma arról szól, hogy a Codegenek mekkora f*sok! Legközelebb azért megtisztelhetnél mindenkit azzal, hogy elolvasol egy témát, mielőtt fölteszed ugyanazt a kérdést, amiról az egész szól!
Aki azt mondta, hogy a Codegenek jók, az vagy még tapasztalatlan, vagy hazudott neked. -
Lúdvérc
csendes tag
Úgy tudom, hogy a Codegen tápok viszonylag jónak mondhatók. Mondjuk az én helyzetem nem biztos, hogy ezt bizonyítja...
Még nem olvastam el a fórumot, mindjárt hozzáfogok. :)
Az a probléma, hogy a gépemnek egyébként semmi baját nem észlelem, ha nincs benne a Samsung vinyó, sosem volt eddig magas a feszültség, és a táp sem tett tönkre semmit... -
Adi
senior tag
Nem hiszem, hogy a vinyó terhelte meg a tápot, legalábbis egy vinyó nem tenne ilyet. Egy 7200-es IDE Samsung pláne, a szervervinyók szeretnek többet fogyasztani. De egy mai ''modern'' procihoz képest igen keveset.
Inkább dobd ki a sz*r Kodegány tápodat, vegyél egy normálisat, és próbáld ki azzal a konfigurációdat.
Ha mázlid van, akkor nem rontotta még el a vinyódat.
Végigolvastad egyébként ezt a témát? Ahogy érzem a kérdésedből, nem igazán. -
Lúdvérc
csendes tag
Üdvözlet!
Van egy 160GB-os Samsung vincseszterem (sulinetes), és olyan problémával küzködök vele, hogy időnént leáll, pl. egy Linuxot sem tudok rá feltenni, Reset után BIOS nem ismeri fel. Aztán a szervízben volt kb. 4 hétig, és mire végre visszakaptam, szomorúan (inkább dühösen) állapítottam meg, hogy semmi sem változott, most is ogyanolyan hibásan működik, mint ezelőtt. Viszont: miután kivettem a nevezetes vinyót a gépből, és a régi Maxtoromról indítottam a Windowst, egyből mutatta magát az Asus Probe nevű progi, ami szerint a feszültségértékek magasak, a 3,3V az 4V körüli, a 12V pedig 15V lett. Kikapcsoltam, aztán újraindítás után visszaállt minden normál értékűre. Nos, arra gondoltam, hogy ez a kilengés nem-e a Samsung vinyó hatására következett be, vagyis talán nagyon megterhelte a vinyó a tápot; és amiatt voltak a magasak az értékek. Szóval, nem-e a táp a hibás, vagy kevés? Egyébként 300W-os Codegen.
Aiknek van ötlete, annak előre is köszönöm! -
al_age
senior tag
hello újból!
csak érdeklődnék, hogy szerintetek mennyit ér 1 hibátlan 420 wattos codegen táp 10 hónap garival? -
mr_ricsi
veterán
''a katonai eszközökben a kondik behelyzése előtt a nyák alkatrész felöli oldalát ragasztóval bekenik s ezt követően illesztik a kondit a helyére a mechanikai mozgások okozta sérülések minimalizálása érdekében..''
Ezt a tekercseknél, trafóknál és a hosszú vezetékeknél csinálják a mechanikai mozgások miatt, az elektrolit kondenzátoroknál kifolyásgátló-tömítő szerepe van.
''Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az otthoni használat jobban terhel egy tápot, mint egy ''ipari'' ''
A tápnak az volna kedvező, ha 1x bekapcsolnák, aztán -mondjuk- 5 év múlva ki, és mehet a selejtbe.
A kapcsolóüzemű tápok minden feszültség alá helyezéskor ''megrántják'' a hálózatot, ilyenkor akár 100A-t is felvesznek egy rövid ideig.
A gép bekapcsolásakor az alkatrészek áramfelvétele nagyobb, mint üzem közben.
Készenléti helyzetben nem működik a tápventi, ezért egyes részek nagyon felmelegedhetnek. Ha ilyen helyre elektrolitkondit tettek...
Otton az emberek nagy része a tápon spórol, és a bika játékgépet 300W-os táppal használják.
Ehhez képest a ''gyári'' gép akár nonstop is működhet, esetleg légkondis helyen, a tápot az alkatrészek áramfelvételéhez méretezték, 8-10 órákat megy ki-be kapcsolás nélkül, stb. -
Tifusz
tag
Ha ferdén van behelyezve a kondi, akkor a hőtágulás (és egyéb rezgések hatására - természetesen a hőtágulás nem okoz rezgést, de a hatása hasonló)
következtében a láb és a kondi fegyverzete közötti kapcsokat megszakad.
Hogy ez mennyire valós probléma, azt jól példázza az, hogy a katonai eszközökben a kondik behelyzése előtt a nyák alkatrész felöli oldalát ragasztóval bekenik s ezt követően illesztik a kondit a helyére a mechanikai mozgások okozta sérülések minimalizálása érdekében..
Egyébként önmagában is igénytelen tervezést sugall, hogy a ''mérnökök'' arra nem vették a fáradságot, hogy lemérjék a kondi lábainak távolságát - mert ezért nem tudják pontosan a helyére illeszteni eme alkatrészt, persze az is lehet, hogy nem kaptak oda való kondit, de ettől a lényeg (az igénytelenség) nem változik.
És zet bizony a ''neves'' gyárótk is elkövetik, függetlenül attól, hogy milliós szerverekbe is beteszik az alkatrészeiket...
Magyarán egyáltalán nem mindegy, hogy áll egy kondi...
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az otthoni használat jobban terhel egy tápot, mint egy ''ipari'' - az általad említett ''meglátás'' meglehetősen eredeti...
Esetleg a gyakori bekapcsolás okozta ''fokozott'' terhelésre gondolsz?
Mert nekem más nem jut az eszembe, de sajnos én sem tudok mindenre gondolni és - nehéz bevallani - de tévedhetek is... -
al_age
senior tag
igen, azóta megoldódott a probléma.
a táp fesz-értékei rendben vannak, az újraindulások meg ugy néz ki a videokártya miatt voltak (pontosabban az agp beállítások miatt), de ez még nem biztos kop-kop-kop
tehát nekem most egy 420-as codegen-em van és most tökéletesen működik -
Adi
senior tag
-
Tithian
őstag
válasz
Warlock_42 #100 üzenetére
Hát igen, nekem is szúrja a semem, hogy sok helyen a ''kínálat'' CD-ből, DVD-ből Tevion (30FT?), Princo (ez magáért beszél), és társaik, az eladó pedig furcsán néz rád, ha a Codegen vagy Mercury táp már nem elég...
De minden igénytelen szemetet el lehet sózni, pláne, ha mást nem is lehet kapni. -
Warlock_42
senior tag
Teljesen OFF lesz, de talán elgondolkodtató:
Veszprémben mint megyeszékhely, nagyvárosban egyszerűen nem lehet jó minőségű DVD-t venni! Mindenhol csak a 2-300 forintos szemét... Volt bolt ahol egyszerűen kijelentették, hogy nem árulnak TDK-t mert drága... Aztán meg minden második topic arról szól, hogy nem írja/olvassa/szaríró/szarolvasó...
Szóval Adi szösszenete a népi igénytelenségről igencsak helyénvaló. És lehetne folytatni a sort a végtelenségig, hogy a kínyai szemét miatt lassan nem lehet egy normális ruhát vagy cipőt venni, mert a normális kereskedelmet kiszorítják, az igénytelen tömeg meg örül nekik. És ez egyre rosszabb lesz, hadd ne emlegessen a ***** hiperszupermarketeket.
Ja a tápom egy 420-as Chieftec :D
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
Up!
-
mr_ricsi
veterán
''Ugye te meg nem azt gondolod komolyan, hogy egy szimpla otthoni használat és a 24 órás, folyamatos üzem által elvárt műszaki követelmények teljesen azonosak...''
Ha tápokról beszélünk, akkor a szimpla, otthoni használat jelenti a komolyabb igénybevételt.
''ferdén beforrasztott kondik''
Ezt nem értem! Nem mindegy annak a kondinak, hogyan áll? -
Jegesmedve
csendes tag
Nekem egy 480 W Codegen tápom van és nagyon meg vagyok vele elégdve. :C
-
mr_ricsi
veterán
-
Tifusz
tag
Ugye te meg nem azt gondolod komolyan, hogy egy szimpla otthoni használat és a 24 órás, folyamatos üzem által elvárt műszaki követelmények teljesen azonosak... Természetesen egy 15e Ft-os táptól ez a fajta teljesítmény elvárható lenne, csak ki tudja...
Ha a tápgyártók is így gondolják, akkor az elég szomorú.
Egyébként mindezektől függetlenül abban teljesen igazad van, hogy elég nagy az igénytelenség a PC fronton, de ez szeritnem nem csak a tápokra, hanem mindenféle alkatrészre és nevesebb gyárókra is igaz. Erről vígan tanúskodnak a ferdén beforrasztott kondik, a VGA-n a RAM modulok hűtésére szolgáló, de azzal nem érintkező hűtőbordák esete és még sorolhatnám...
CSak akkor a végén oda lyukadunk ki, hogy van 1-2 két valóban megbíztható gyártó, a többi meg csak szemetet gyárt... -
Christoph
aktív tag
Sajnos csatlakoznom kell azokhoz akik szerint hihetetlenül sz*rok a Codegen tápok. Nekem 2 éven belül a második készül meghalni, amúgy sem egy halk jószág, nagyon melegszik is, tehát elég rossz választás.
-
jattila40
tag
Az alábbi konfiggal van egy kis problémám:
Abit NF7 alplap, Barton 2800+, 1 db.Samsung 256MB 400Mhz DDR, Gigabyte 9600 pro VGA, egy 40 GB Maxtor 7200 rpm vinyó, egy LG DVD olvasó és LG DVD író, Codegen 300W táp.
Bekapcsolás után 1-2 perccel a táp egyszerűen kikapcsol, majd azonnal vissza is kapcsol. Ha ezt megcsinálta, utána már órákon keresztül megy rendesen ,terhelve is. A proci nincs túlhúzva, csak a VGA egy kicsit. Szerintetek táp, vagy alaplap hiba? -
dr. rozmark
tag
Édesanyám mesélte, hogy hülye hangja volt a gépének meg füst szaga, aztán leállt. Szétszedve tapasztaltam, hogy az ''amperszag'' a Codegen tápból jön. Kicseréltem egy Azonára (ebből volt elfekvő itthon), és ment minden rendesen. A megboldogult csaknem 3 évig húzta, és nem vitt magával semmit, hál'istenek.
-
ZSAPI
csendes tag
na csá nekem egy a házzal együtt kapott codegen 300 w -os tápom van abit ic-7,p4 3gh-el és a most vett pixel view fx5900le@5950 ultrát nem bírja kiszolgálni ez elképzelhető vagy sem? milyen tápot vegyek ha üres a zsebem? 400 w az alap gondolom azon már fut rendesen
-
Adi
senior tag
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy a folyamatos üzem a probléma? :Y Az IBM (és több nagy, másik neves szállító) gépeiben esetleg jó eséllyel Delta tápok vannak, ők szállítanak OEM-eknek elég sokat (a Kellytechnél kapható DT350-es Chieftec is az). A Chieftecnek pl. a Seasonic, Seventeam gyárt/ott tápokat, amik szeretnek máshol is feltűnni, pl. rackes házakban. De van a saját kezem alatt is pár szerver, amiben Chieftec (és Coolink) táp megy, probléma nélkül, 24 órában. Még akkor is, ha a gépet esetleg aktívan csak napközben használják.
Az ilyen Codegen-jellegű tápoknak és annak, hogy ezzel elárasztják a magyar piacot, a hardverek terén pont ugyanaz a gyalázatos eredménye van, mint a Windowsnak a szoftvereknél: lealacsonyítja a felhasználók igényszintjét.
De befejezem a szájtépést, mert látom, hogy itt páran hitvitát csinálnak a tápokból. Én nem hitből beszélek, hanem tapasztalatból; Codegen, Acorp, Mercury, KME, JNC, Vargáné és Tsa Bt. tápok: mind egykutya. Egy ismerősömnek még egy remek összeesküvés-elmélete is van róla: ugyanabból a kínai gyárból jönnek, csak más rajtuk a címke. :D
Aki meg a továbbiakban elégedett a sz*r tápjával, az legyen. De ha lehet, ne sírjon utána a fórumban, hogy
1) instabil a gépem,
2) megdöglött a tápom,
3) megdöglött a tápom és a fél/egész gépet leégette,
4) megdöglött a tápom és a fél/egész gépet leégette, a vinyókat is, s többhavi munkám odalett,
mert már baromi unalmas ezeket mindig viszontlátni.
Aki akkora balf*sz, hogy egy több tíz/százezres gépnél plusz 10-15 rugót sajnál egy jó tápra, hiába mondják neki, az megérdemli a kemény fafejével, hogy a saját kárán tanuljon.
Mondjuk azt elismerem, hogy kis hazánkban népi sport az igénytelenkedés.
Uff, én beszéltem. :DDD
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tifusz
tag
Azt hiszem ez lesz a gond: a folyamatos üzem.
Azért, mert ''neves'' gyártó gyártotta, még nem biztos, az ilyesfajta igénybevételre alkalmas lesz, akármennyi szufla is van benne... Érdemes volna az IBM által gyártott szerverekbe rakott tápokat megnézni, miféle gyártmányok...
Egész elgondolkoztató, hogy ennyi probléma van mostanság a tápokkal, nekem egy régi 300W-os nem agyonmárkázott tápom van s vígan elszaladgál egy komoly P4-es konfiggal minden gond nélkül... Lehet, hogy szerencsém van? -
dzsoni
senior tag
lol, honnan szedtétek elő ezt a topikot? :DDD
-
Adi
senior tag
Otthagyják, ATX off módban mert sok gépen NT van és kézzel kell kikapcsolni. Az újabb Windowsokon persze kikapcsol magától.
De ennek mi köze a táphoz? Egy jó táp ezt is kibírja.
A vinyók között meg volt Maxtor és Quantum is. A beszállító cégüknek lehet, hogy ezek a kedvenc típusai, nem tudom. De nem l'art pour l'art döglött meg vinyó, hanem táptól. -
Skica
őstag
2db 300-as Codegen röppent már el a gépemben.Csere 400-as Codegenre és minden tökéletes.A mostani gépebmbe is Codegen került ,igaz 480-as.Én megvagyok vele elégedve.
-
asturel
őstag
az ilyen dolgok meg inkabb feszultseg ingadozas miatt lehetnek szerintem mivel a codegennek nem tul yok a fesz ertekeik ;>
meg ha maxtor is a vinyo azse szal el 1ik pillrol a masikra semmi zajok nelkul -
VA1
csendes tag
Kb. 5 perc után elindul. Asszem vaklárma volt, és igazából a konnektor volt a ludas, másikkal nincs ilyen gond. Mondjuk az is igaz, hogy azok a dual fanos megoldások, amiket eddig láttam (pl. Enermax) úgy oldották meg a kérdést, hogy volt egy venti a PSU alján, meg egy a hátán, tehát egymásra merőlegesen, ebben meg egymással párhuzamosan van a 2 venti, egyik a PSU előtt, a másik meg mögött.
-
Adi
senior tag
Jajj, és kimaradt egy igen vicces példány, aminek a hatása hosszú távon jött ki, kissé magam sem értem, hogy hogyan. P4-es gép, tükörben két 20 GB-os HDD, bizonytalanul működött. Általában mindig akkor szállt el, amikor intenzíven dolgozott egyszerre a proci és a vinyók is. Egy tápcsere Coolinkre megoldotta a problémát, de az előző táp ''tevékenysége'' nem múlt el nyom nélkül. Pár hónapja történt a tápcsere, s pont a múlt héten jutottunk el oda, hogy az egyik vinyó totál megdöglött, az alaplap meg néha elfelejti, hogy milyen procit pakoltak bele. :(
Persze lehet, hogy mindezt a Coolink táp miatt produkálja, de ennek kevés az esélye. :D
No és hogy teljes legyen a kép: nem csak a Codegen cuccokkal volt így gond, KME, Acorp és Mercury tápok is voltak a cseréltek között. De a legtöbb a Codegen. Mondjuk sokat IMHO nem számít, mert szerintem csak más feliratú matrica van rajta. :C -
Adi
senior tag
Mi az, hogy!
Egyik ügyfelemnél lassan másfél éve vagyok külsős rendszergazda, ennyi idő alatt kb. 8-9 Codegen tápot cseréltem a gépeikben, amik vagy megpüffedtek, vagy bizonytalanul működött miattuk a gép. Ebből 4 esetben volt az, hogy a táp elvitt magával valamit:
- P3-as gép, leégette az alaplapot, a memóriák és a bővítőkártyák túlélték, a procit nem mertem jó alaplapban kiprobálni,
- P3-as gép, dettó az előző,
- P4-es gép, megdöglött a HDD,
- P4-es gép, szinte teljes belső csere (alaplap, proci, RAM, HDD).
A sorban a legutolsót a múlt héten cseréltem egy öreg P2-es gépben, pukk és némi amperszag után működött ugyan a cucc, de a gépet használó hölgy kicsit ideges lett, hogy nem akarja elveszíteni az adatait. :DDD Ezt a tápot cserénél szét is szedtük kíváncsiságból, szépen fölpúposodott és kinyílt kondi volt benne egy. :D -
asturel
őstag
codegen ~ sz*r ne vegyen senki olyat :D :D nekem ez lesz a 4. ami meghal :D :D
-
al_age
senior tag
-up-
-
al_age
senior tag
jelentkezett egy újabb probléma (ami viszont nem biztos, hogy táp gond):
mostanában néha fagyogat a gépem. ma pl éppen ut2004-gyel játszottam, egyszer csak megállt az emberem és nem moccant többet, monitor átállt készenléti üzemmódba, ugyanakkor az egér pl kapott tápot, mert amikor mozgattam, akkor ugye erősebben világított, viszont a gép csak a reset-re reagált....
vagy pl azt is csinálta, hogy gép bekapcsoláskor amikor bejönne az ''üdvözöljük'' képernyő akkor újraindul....
vagy egyszer volt olyan is, hogy a windows-t még el sem kezdte tölteni és újraindult...
ezek mitől lehetnek??? -
-
VA1
csendes tag
Annyi kiegészítés még a fenti problémához, hogy Dual FAN tápról van szó, és csak a gép hátuljában (a szabad levegővel érintkező) ventilátorról van szó. Az általam ismert eddigi Dual FAN megoldások mindegyikénél folyamatosan ment mindegyik venti.
-
VA1
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék a guruktól. Van egy Codegen 6066-os házam, benne egy 400W-os táppal (garanciális, pár hetes). Bekapcsolás után a tápventi egyáltalán nem működik, a procihűtő meg a vinyó igen, a gép meg vagy azonnal, vagy rövid időn belül fagy (szerintem túlmelegszik).
Na itt jön a bökkenő, a szervizes ürge azt mondta, hogy szerinte csak 43 Celsius fok fölött kéne bekapcsolnia a tápventinek.. Ilyet én még nem pipáltam, sem, Codegennél, de bármilyen másik tápnál sem, szerintem valamilyen minimális fordulatszámnak kéne lennie idle módban is, egy 2500-as AMD Athlon produkál annyi hőt, amit el kéne vezetni a házból.
Vélemény?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
na ma meglesz a multiméter és méricskélek majd, viszont jelentkezett egy újabb probléma (ami viszont nem biztos, hogy táp gond):
mostanában néha fagyogat a gépem. ma pl éppen ut2004-gyel játszottam, egyszer csak megállt az emberem és nem moccant többet, monitor átállt készenléti üzemmódba, ugyanakkor az egér pl kapott tápot, mert amikor mozgattam, akkor ugye erősebben világított, viszont a gép csak a reset-re reagált....
vagy pl azt is csinálta, hogy gép bekapcsoláskor amikor bejönne az ''üdvözöljük'' képernyő akkor újraindul....
vagy egyszer volt olyan is, hogy a windows-t még el sem kezdte tölteni és újraindult...
ezek mitől lehetnek???
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Semmi esetre sem javaslom, hogy terhelés nélkül begerjessz egy ATX-es tápot, tuti kuka a vége!''
Egyáltalán nem! A feszültségkimeneteiken vannak párhuzamos ellenállások, amelyek miatt nem terhelés nélkül mennek kihúzva sem.
Viszont ezek nem biztosítják a katalógusban leírt minimálterhelést, ezért nem garantált, hogy ilyenkor minden tápfesz a szabvány szerinti értékre áll be. -
mattheus
őstag
Nekem is volt Codegen tápom, sőt van is. Csendes volt míg használtam, de ahogy egyre halmoztam a márkásabb alkatrészeket, úgy egyre nőtt bennem a kétség is, hogy elég lesz-e és mi van ha elszáll és visz mindent. Végül lett egy AOPEN, ami még halkabb, igaz ez köszönhető, hogy 12 cm-es a ventijének. Feszültség értékek biztosabbak és most valahogy jobban alszom....Egyébként nekem már szállt el DTK-s tápom, fekete füsttel és égett szag kiséretében. Nem akarom szídni a Codegent, de mikor kézbe vettem már a súlyra is többszörös volt a különbség.
-
al_age
senior tag
ok, mindenkinek köszi a segítséget, fesz értékeket nemsokára lemérem és ha rendben lesznek, akkor marad ez a táp, mert egyébként semmi gond nincs vele csak erre a két dologra figyeltem fel, de mint kiderült itt lehet, hogy csak a MBM kamuzik
-
jpisti
senior tag
Semmi esetre sem javaslom, hogy terhelés nélkül begerjessz egy ATX-es tápot, tuti kuka a vége!
Az alaplapra dugva valami vékony valamit szúrj a tápcsati megfelelő vezetékei mellé, aztán bekapcs és mérés. A tápcsati kiosztását meg minden valamire való alaplap kiskönyvébe belerakják.
Sok sikert! -
nekem 2 hónap alatt 3db codegen 300w -os cserém volt de azóta október óta a mostani tökéletesen megy. szerintem jó márka meg olcsó is. tehát megéri
-
mr_ricsi
veterán
''ha ezek valós értékek lennének, akkor ez a gép már rég nem menne''
Nem biztos! Ezt a két feszt elvétve használja bármi is. (Annyira, hogy az ATX2.2 szabványú tápoknál már nem is kötelező a -5V)
''elég sok rosszat hallani felőle itt a PH!-n ''
Pedig annyira nem rossz. Van 2 gyenge pontja, ami idővel meghibásodást okoz, ha valaki nem szokta használat után áramtalanítani a gépét.
(Egyébként figyeld majd meg: a jövő nyár slágertémája a ''nevegyélcoolinketmerszar'' lesz. :) -
al_age
senior tag
köszi
mondjuk sztem is ha ezek valós értékek lennének, akkor ez a gép már rég nem menne
még1x köszi ezeket meg kimérem
ja ez a hozzászólás mr_ricsi-nek volt válasz, Adi-nak csak annyit, hogy valszeg nem lesz több codegen tápom elég sok rosszat hallani felőle itt a PH!-n (is)
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
aham köszi
és azt meg tudnád mondani, hogy melyik kábel a -5 és -12 volt?
plusz akkor a multiméter egyik csatiját ebbe kell dugni, a másikat, meg az egyik feketébe?
plusz hogyan tudom a tápot elindítani?
olvastam valahol hogy talán a zöld kábelt kell összekötni, az egyik feketével? -
al_age
senior tag
-up-
-
al_age
senior tag
sziasztok!
codegen tápom van, és mitteszisten gond van vele...:(((
szal van egy motherboard monitor 5 nevű progi, ami az alaplapról lényegében minden infót le tud szedni, így a feszültség értékeket is
3,3V, 5V, 12V rendben.
DE: -12V helyett a progi szerint -6,93V van
ÉS: -5V helyett pedig +(!)0,74V
Vigyem vissza a tápot és garanciálisan kicserélik szerintetek?
vagy ez így normális??? -
Gismo
addikt
Köszi!
-
Gismo
addikt
Nem rossz!!!!
De a valós jelentése érdekelne inkább!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 -
Gismo
addikt
Ilyen Vargáné és tsa, JNC tápokat még lehet venni? Na nem mintha kéne!!!!
Ezek milyenek voltak?
Van egy Codegen 6008-as házikóm, de nemtom mijen táp van benne, mert csak az van ráírva: Display, 300W, (PFC)
Tudom, hogy 628973157975,2- ször fel volt téve a kérdés de én még nemtudom és nemtaláltam mega választ:
Mi az a PFC?? -
Gismo
addikt
Hol az istenbe találkoztatok ti Vargáné és JNC táppal?
-
Donnie
őstag
Én is csak jót tudok mondani a Codegen tápokról. Legalalábbis ami nekem van elég jól bírja a strapát (400 Wattos) és rendkívül halk is. Én egyszerűen nem értem ezeket a keresztbe fikázásokat, hogy Codegen szar, Azona szar, de jó is. Vegyél Enermaxot, de mégse meg ehhez hasonló hozzászólásokat.
-
dzsoni
senior tag
Na akkor a tápcsere története:
A vásárlás utáni napon, táp ki, üzletbe be. Mondom az eladó srácnak, h gázos a táp mert befelé fújja a levegőt, ki kellene cserélni. A gyerek eltűnt a raktárba, hozott egy másikat, belerakta egy félig összerakott gépbe, bakapcs után teljessen jól működött. A régi tápot is kipróbálta, csóválta a fejét, visszarakta a dobozba, és ráírta, h rossz. Az új tápom azóta tökéletes, nagyon halk, és persze a levegő is kifelé áramlik! -
marcee
addikt
Viszont a kinti levegőből jól beszívja a port is. Nem hiszem én sem hogy kicserélik, de meg kell próbálni. Hosszú távon nem tartom jó megoldásnak a levegő befelé szívását.
Attól porosodnak el a gépek, hogy nagyteljesítménnyel nyomják a ventik ki a levegőt (táp, rendszerhűtő), lecsökken belül a nyomás, és az összes létező likon beáramlik a levegő és vele a por.
Az egyik megoldási lehetőség hogy nagyobb teljesítménnyel nyomod be a friss levegőt szűrős ventikkel mint ki, így a házban túlnyomás lesz. -
Polesz
addikt
Talán mert rengeteg Acorp tápos gép van az országban. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány enermax, chieftec tápot adtunk el. Mostanában a Codegen a sláger. Azok is el fognak egyszer durranni. Amíg nem tudod az embereket meggyőzni, hogy a 100e forintos gépbe 20e-res táp kell addig nem is várhatsz drasztikus javulást. Más fórumokon erről bővebben olvashatsz.
-
bizi990
senior tag
válasz
bitfarkas #17 üzenetére
Nem biztos, hogy rossz ötlet! Még régebben olvastam vhol, hogy a ventit megfordították és jobb eredményt értek el.
Amit írtál igaz, de a mod utáni venti elhelyezéseknél lehet, hogy így nagyobb lesz a légáram és az kompenzálhatja a kisebb ∆T.
Mindegy, mint írtam ki fogom próbálni az összes lehetőséget (csak a saját szememnek hiszek :) ) és a jobb fog maradni.
De ez már off.
bizi -
bitfarkas
őstag
Szerintem nagyon rosz ötlet. Hűtés szempontjából a gépben a proci és a GPU a kritikus. Ezeket a ventik általában a gép belsejében ''tartózkodó'', a környezeti, szobahőmérsékletnél melegebb levegővel hűtik. A hűtés hatásossága állandó légáram mellett a ∆T értékén múlik, azaz a legfontosabb a hűtőlevegő hőmérséklete. Ha Te befújod a belső légtérbe a tápegység hőjét, annak nem lesz jó vége. ;]
Ha már újítani akarsz tegyél előre, alulra egy ventit, ami - esetleg porszűrővel - a kinti levegőt nyomja be a házba, segítve ezzel a tápegység bennmaradó hőjének minimalizálását, és az alacsonyabb hőmérsékletű levegő utánpótlását. -
bizi990
senior tag
Akkor áldassék a haverom neve, aki lecserélte ezt a tápot huszonezer Ft-s chieftechre vagy enermaxra :))
Az igaz, hogy a 'halkságot' úgy éri el, hogy kisebb feszt ad neki?
Mert arra gondoltam, ha leteszem előre a tápot, akkor vhogy kifúrom az elejét a háznak, beteszek vmi rácsot (pl.: kis asztali hangszóró rácsát :) ) és a tápventit kicserélem egy ledesre.
Ledes venti menni fog azzal a kisebb fesszel, codegen mennyit ad neki?
bizi -
bizi990
senior tag
válasz
bitfarkas #12 üzenetére
Ja, azt meg nem hiszem, hogy az összes hőt kinyomná, marad abból bent is.
Most azzal kacérkodom, hogy leköltöztetem a tápot előre és majd kipróbálom azt is, hogy a ventit megfordítom. Lentről beszipkázza a levegőt, átnyomja a tápon, és egy másik ventivel kinyomom felül.
Na, majd kipróbálom az összes verziót és talán megokosodok :)
bizi -
bizi990
senior tag
válasz
bitfarkas #12 üzenetére
Eccer vki dicsérte az acorp tápot (ár/teljesítmény - persze itt a minőségre értette:) ), lehet te voltál?
Előbb még nem emlékeztem, de nekem is a kis floppyra ugrott rá a csavarnyúzó.
Nekem a 235W-os táp napi 16-18h-t megy, egy 1.7+XP-vel, két vinyóval, cd íróval, meg a többi kütyüvel, de nem tapasztaltam semmi rosszat. Pedig mindenhol azt nyomják: amd, akkor talán 400W elég lesz.
Amúgy múltkor szétkaptam a tápot és az egyik borda iszonyat meleg volt, sz'al lehet érett a cserére.
bizi -
bitfarkas
őstag
Bevallom neked, én is csináltam kis rövidzár a 300 W-os Acorp tápban az FDD csatlakozóval. Be is sz***am, mert hirtelen se kép se hang. Aztán pár perc után a hővédelem visszaadta a feszeket. Azóta nem hagyom az Acorpot fikázni, pedig az itt divat.:)) A táp hőjét pedig a venti kilöki a házból, így az a többi elemet nem zavarja. Persze, ha van egy olasz Codegened ...:))
-
bizi990
senior tag
válasz
bitfarkas #10 üzenetére
Csavarhúzót szoktam dugdosni a gépbe :))
Persze utána nem volt semmi gond, de egyébként néha nagyn hűbelebalázs mód szerelek...
Jobb reményeim szerint annyiban lesz, hogy kevesebb hőt fog termelni. Ezé' kérdeztem, hoyg megéri-e, nincs-e vmi nagyon negatív tulajdonsága.
Meg a mostaninak a ventije kissé hangos, így megúszom a venticserét, amit szintén a fenti módszerrel cseréltem volna ki :))
bizi -
laja
tag
Nekem egy Codegen már hibás volt. Többet nem veszek mást, csak nyugaton is elismert, jó márkát.
-
bizi990
senior tag
Ha már a cím codegen táp:
Most fogok ingyé kapni egy codegen 300x 300W tápot. Tudtok róla vmit, konkrétat vagy csak általánosságban?
Eddig egy acorp 235W zengett a gépben, ettől biztos jobb lesz.
bizi -
zsoltee10
addikt
válasz
Papa-Georgo #3 üzenetére
Viszont a kinti levegőből jól beszívja a port is. Nem hiszem én sem hogy kicserélik, de meg kell próbálni. Hosszú távon nem tartom jó megoldásnak a levegő befelé szívását.
-
dzsoni
senior tag
Sziasztok! Új vagyok itt, és nagyon teccik az oldal!
Van egy kis gondom egy Codegen táppal, nem tudom, hogy találkozott e-már valaki hasonlóval!
Tegnap elszállt a JNC tápom, ma vettem egy 400W-os Codegen-t. A gondom az, hogy az új táp nem fújja, hanem szívja a levegőt. Szerintem ez nem normális, valószínü, hogy holnap viszem vissza, de lehet, hogy semmi baja. Mindenesetre, megkérdezlek benneteket, hátha tudtok rá magyarázatot.
üdv. johnny
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Léghűtés topik
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged