Új hozzászólás Aktív témák

• wsanyi

aktív tag

válasz tusi_ #8274 üzenetére

Melyik ez a cég? Melyik településen?

OFF: Nekem majdnem megvolt a CCNP vizsgám - 1 modul híján - 2007-ben. Ahogy látom, azóta teljesen átalakították a vizsgarendszert. Akkor még a CCNA-ban sokkal kevesebb anyag volt. Most is van benne NAT/PAT? ACL van, azt láttam. Ami új, az a WiFi, voice és IPv6. IPv6 régen csak CCNP-ben volt. És akkor nem volt CCENT, azaz a következő évtől került bevezetésre, amit nem tartok rossznak, ismervén a tanulási görbét. Tehát akkor CCNA, CCNP, CCIE volt a fővonal, bár voltak szakterületi vizsgák CCNP szinten, mint pl. CCSP, azaz Security vizsga. Mivel akkor 4 modul vizsga kellett a CCNP-hez, volt, hogy voltak közös modulok egy másik vizsgával (esetlegesen a CCSP-vel), így azokat nem kellett újra letenni. És akkor jött az első nagyobb újítás, amire emlékszem. Azon mondjuk csodálkozom, hogy F/R van még benne. Amióta megjelent az MPLS, azóta eléggé hanyagolják ezt a témát. Találkozott vki mostanság F/R-rel?

ON:

Azt szeretném kérdezni, most mit tartalmaz a CCNA? Milyen fejezetek vannak benne? Lesz egy interjúm egy cégnél, és fel akarom eleveníteni a tudást. IPv6-os routing anyaga van valakinek esetleg? Az angollal nincs gond. OFF: Minden vizsgát angolul csináltunk meg anno. És voltak nagyon jó projektjeink. Az egyik kedvencem egy cégnél a WLSE bevezetése volt. Cisco ACS-sel. :-) Az meg ment a Windows Domain-hez, pontosabban az AD-hez. És még Wireless Roaming is volt. Országosan kb. 70 db AP-t kellett beállítani. Még szerencse, hogy távolról elértem azokat. Ha minden igaz, talán már SSH-t használtak, nem telnet-et a jó kis clear text-tel. Mint SNMP v1 meg v2 :-D Még jó, h van Social Enginerring. :-D Azt hiszem, anno CCNP anyag volt az is.

ON:

A Routing anno csak IPv4-gyel volt.

Amit Cisco oldalon találtam ezzel kapcsolatban, kicsit bonyolult volt, sokszor szinte mindenféle routingprotokollt belekevertek pl. a redisztribúcióba. Esetleg találkozott már valaki az életben olyannal, hogy 2-nél több routing protokollt kellett redisztributálni? (Ha nem, akkor itt is marad az elmélet... :-) ) (OFF: Hú, ez jó magyarosra sikeredett... :-D )

Elnézést a kis éménybeszámoló miatt, és előre is köszönöm a segítséget!

Üdv. mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés