Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• igi

aktív tag

Sziasztok!

A helyzet a következő:
    Sok (kb. 30) lakásos társasházban lakom, ahol az egyetlen szolgáltató a T-Home.
    Tőlük van egy Cisco EPC3925 routerem, amin jó ideje akadozik a wifi-s net elérés - óránként kb. 2-3 alkalommal megszakad. Ilyenkor semmivel (W10 notebook, Android-, iOS telefon) sem lehet elérni a netet.
    Van, hogy néhány perc alatt magától helyreáll, de néha csak az újraindítás segít. Kábellel nem tapasztaltam gondot.
    Bejelentettem ügyfélszolgálaton a hibát, de a szerelő ki sem jött. Telefonon beszéltünk, lepattintott azzal, hogy a Telekom a wifi-re nem vállal garanciát.
    Illetve 2 tanácsot adott:
    1. WiFi Analyzerrel keressek egy olyan csatornát, amely kevésbé foglalat - Ez megtörtént, sikerült találnom egyet, amit rajtam kívül senki sem használ, de nem segített a problémán.
    2. A 2.4 GHz-en nagy tolongás, emiatt makkan meg a jelenlegi router. Vegyek egy 5 GHz-eset, az mindent megold...

Mielőtt ez utóbbi lépést megtenném, még rákérdeznék, hogy van-e valami ötletetek a fentieken kívül, mert 4-5 évig gond és probléma nélkül ment a netezés a Cisco routerrel...

kösz:igi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés