- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
Myers
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Helló mindenkinek!
Hi Protezis, látom neked is hasonló problémád van.
A problémámat felvetettem a Chieftec fan klub topikban is, de még nem érkezett rá válasz. Ja, és akkor még nem láttam ezt a topikot.
Most vettem egy Chieftec 400 W-os tápot. Típus: GPS-400AA-101A.
A következő van. Kipróbáltam, házon kívül, hogy mennyivel halkabb, mint az előző tápom, (egy Acorp 400-as) Halkabb. De: sípoló hangot ad ki!! Olyan mintha ciripelést hallgatnák. Egy pillanatra megakasztottam a ventillátorát, de nem az adja ki a hangot. Akkor is sípolt.
A TV-m ből is szokott jönni ilyen sípolás, tehát ez tipikus ''elektronikai zaj'', nem mechanikai. Ráadásul ezt a gyanumat igazolja a következő dolog is:
Ha lefogom a procihűtő ventit, akkor kb 1/3-adára esik vissza a sípolás. Ha felengedem, akkor megint ''teljes erővel'' sípol.
A sípolást tuti nem a procihűtő csinálja, mert a másik táppal semmiféle sípolás nem hallatszik, akármilyen ventit fogok is le.
Rossz a táp, vagy típushiba?
Teljesen zsír új a táp, van rá 10 év gari. Szerintetek ezt garanciális problémként kicserélnék?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Az nem jött le világosan az előbbi hozzászólásaid alapján, hogy a hang biztosan a tápegységből jön. Említettél alaplapot, winchestert és LED-eket is. Nem azt kértem, hogy a tápegységen belül hallgatózz, hanem hogy határozd meg a forrást(winchester, alaplap, vagy táp). Ezek szerint a tápegység biztos.
A kondenzátor kiszáradás előidézheti a sípolást. De sípolni az elektrolit kondenzátor nem szokott, sokkal inkább a főtrafó tekercselése. Értelmetlen azt kérdezni, hogy melyik a rosszabb. Mindkettő rossz, mert hallod a sípolást. Használt termékre nem adnak garanciát, így jártál. Elsőnek próbáld meg újrakondiztatni a tápegységet, hátha megszűnik a zajongás. Ha nem, akkor a trafó impregnálása következhet, de ezt én pl. nem tudom véghez vinni. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Elég régi tápegységről van szó típus alapján. Habár jó lenne, ha 100%-os biztonsággal meg tudnád mondani, hogy merről jön a hang, de elképzelhető, hogy a tápegység kondenzátorai az idő folyamán kiszáradtak. Ezért mondtam, hogy érdemes használt tápegységet újrakondizni. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a főtrafó impregnálása lazult fel a rá ható erők és hőmérséklet hatására.
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Ha terhelés nélkül indítod el a tápot, akkor nem azon körülmények közt vizsgálod, ahol a zaj keletkezik. Hibás mérési elrendezésnek hívják az ilyet. Például az FSP GreenPower 400W-os táp terheletlenül 10 kHz feletti hangot ad ki, de minimális terheléssel már megszűnik a zaj.
Elég ha lefogod, vagy valami nem fémes eszközt dugsz a lapátai közé indulás előtt(fülpiszkáló). Nem lesznek negatív következményei, ha nem örökre, hanem csak a mérés erejéig teszed meg.
Nem minden esetben látszódik egy kondenzátoron, hogy megnőtt az ESR-je, vagy csökkent a kapacitása(romlottak az elektromos jellemzői).
Próbáld ki a Mercury-val és hallgatózz figyelmesen! Állapítsd meg, hogy merről jön a hang és mikor jelentkezik. Hallgasd meg játék közben is, meg 3DMark alatt is. Hátha változik valami.
(Félre értések elkerülése végett az FSP GreenPower a magas hangot alig észrevehető intenzitással adja. Az ismerősi körömön belül tudok olyan embert, aki nem is hallotta meg.)
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Próbáld ki, hogy biztosan nem hallod-e a hangot a Mercury mellett. Például állítsd le annak a ventilátorát a hallgatózás idejére és próbálkozz úgy. Elképzelhető, hogy a memóriákhoz tartozó alaplapi DC/DC konverter kondenzátorai kezdtek el kiszáradni és ennek a következtében zajong ott valami. Ha nem a tápból hallod, akkor az nem is belőle jön.
Használt táp esetében minimum egy átkondenzátorozás ajánlott.
-
Furious
tag
válasz
Protezis
üzenetére
Jézus!Agya Úr Isten!Használt és 360W-os Chieftec?!Ez borzasztó!
NEM!NEM!NEM!NEM!Ja és NEM!
Sőt tilos!Szigorúan tilos!
Amúgy sztem a táp, ha csak azt cseréltél benne.Garit legalább kaptál rá?
Bár ki lenne az a hülye aki erre garit ad.
Szal táp.Gondolom nem kap elég feszt a gép és nem m1 rendesen,és ezért ad6 ki hangot.
Sztem.

Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Túra és kirándulás topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Napelem
- Hobby elektronika
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest