Hirdetés

Aktív témák

• Csaba_20_

őstag

válasz jackpcsm #495 üzenetére

Nekem FSP GreenPower tápom van. Meghallgattam terheletlenül, terhelve(minimálisan) és kiszedve a ventilátorát is. A ventilátornak nem hallottam a hangját egyik esetben sem. A táp 0 terhelés mellett iszonyat halkan ciripel, a hang 10 kHz feletti és az egyik ismerősöm erős fülelés után se volt képes meghallani. Aki hallgatott már frekvencia generátorra kötött hangszórót, az tudja, hogy ez már nagyon magas frekvencia. Minimálisan leterhelve, megszűnik a hang. A gépbe beszerelve se hallani a hangját.

Nem az mondja meg, hogy mi lesz hangos, hogy hány dB-lel szól. Hanem, hogy a zaj mekkora mellette. Legtöbb esetben az egyéb zaj teljesen elnyomja a hangját a ventilátornak. Ráadásul sokszor nem tűntetik fel, hogy az ideálisnak tűnő értéket milyen körülmények között mérték. Többször láttam pl., hogy a gyártó által megadott X% hatásfokot tápok esetében a tesztekben nem bírták reprodukálni és emiatt alul osztályozták a tápot. Holott a gyártó európai 230V/50Hz-re adta meg az értéket és maximális terhelés mellett. A mérést meg amerikai 115V/60Hz-es hálózaton végezték. Igaz megjegyzik, hogy emiatt lehet eltérés, de nem igazán adnak ennek nyomatékot. Pedig igenis sokat számít.

A 410W-os Chieftec szériát felejtsd el! Hiába olcsó, hiába halk állítólag, nem hosszú életű.

[Szerkesztve]

Aktív témák