Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grisa

csendes tag

válasz McSzaby #677 üzenetére

A cikked után telepítettem a Chakrát és a Sambat így mondhatom hogy a legfrissebb van fent. Valamiért nem "smb.conf" volt a megadott helyen hanem "smb.conf:default". Ez gondolom ugyanaz mint eddig a sima mivel tele volt a Samba alapértelmezett beállításaival.
    Először ezt szerkesztettem, hátha valami változott. De ezt nem használja a Samba hanem továbbra is a "smb.conf"-ot. Így végül is a "mcedit /etc/samba/smb.conf-t elkezded szerkeszteni/LÉTREHOZNI" tökéletesen megfelel és a cikkedben leirt beállítás is kitünően működik.

Még valami, hátha segít a kezdőknek, eddig még sehol nem olvastam. Ennek ellenére persze lehet köztudott dolog is.
    Itt a fórumban vagy bárhol máshol megadott parancsokat amit a terminálban kell kiadni egyszerűen lehet másolni a Ctrl+C- vel majd Shift+Inser-tel beszúrni a terminálban, ezzel elkerülve az elgépelési hibákat, és időt spórolva a nekem néha nehézkesnek tűnő parancsok gépelésével.

Valamint lenne egy kérdésem is, de azt a cikked alatti fórumban tettem fel. [link]
    Ide is jöhet válasz ha van.

köszi

Új hozzászólás Aktív témák