Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

még azt jutott eszembe így megkérdezni, hogy mennyire stabil és megbízható ez a kiadás? illetve mennyire könnyű vele boldogulni? gondoltam rá, hogy esetleg a szüleimnek ezt tenném fel, amúgy Kubuntu 12.04 a másik esélyes, csak ott ugye /bár LTS elvileg/ fennáll majd a frissítések problémája, illetve, hogy az ubuntus csapat eléggé belepiszkál bizonyos csomagokba.
    két gépük van jelenleg, egy Thinkpad R400, valami C2D procival és integrált vga-val, ezen biztos simán menne, a másik egy régebbi (2-3 éves) Atom cpu integrált vga-val, na ebben már nem vagyok biztos. bár sokat javult a KDE 4.8, de még azért mindig több erőforrás kell neki. eredetileg egy Ubuntu 10.10 volt rajta, amit frissítettem egy Xubuntu 11.04-re később, de ez utóbbi az elvárásokkal ellentétben elég lassú rajta, a 10.10 még gnome desktop-pal is hasonlóan tempósnak tűnt (igazából lehet, hogy a vinyó nagyon lassú, de abba a gépbe nem látom értelmét ssd-nek, többe kerülne, mint az egész gép értéke).

szóval ha mondjuk felteszek nekik egy Chakrát, akkor azt maguktól képesek lesznek kezelni és esetleg frissítgetni? illetve mondjuk távoli karbantartáshoz mit érdemes beállítani, mivel az év nagy részét másik országban töltöm.

Új hozzászólás Aktív témák