Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Van-e még?
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt90
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 problémám+1 kérdésem:
Szóval a BIOS-ban nem tudom manuálisan húzni a procimat,csak az alap órajel és a max. órajel van beírva ,de én nem szeretném túlhúzni.A kérdésem :van mód arra,hogy a procit a Windows-ban húzzam manuálisan? -
glacious
addikt
-
robyeger
addikt
válasz
celeron
üzenetére
Az a legegyszerűbb és legpontosabb, ha magad próbálod ki: egy proci feszültségének emelésével négyzetes arányban nő annak hőképződése, viszont nő a tuningolhatósági foka is(nagyobb FSB), a határ az, hogy a proci hőmérséklete 100% terhelés alatt(pl: Prime95 és CPU burn progik egyidejű futattása) se haladja meg a 70C, ezt pedig nagyban a hűtése befolyásolja.
-
celeron
senior tag
Egy 3,06 Ghz-s Celeron D-t (LGA 775), meddig lehet húzni gyári hűtéssel?
-
sparc
tag
Nem biirtam megállni a tuningolást és előszor felraktam a 2.4es cerkát 4000mhzre
minden frankón ment
igy felbátorodtam és felraktam 4100ra és adtam neki jó sok voltot
de sajnos csak egy percig birta és meghalt az egész gép
a táp szállt el
ugy látszik nem birta
ma veszek valami frankó tápot és mehet tovább a tuning
nem elégszem meg ezzel
még biztos van tobb is a prociba -
Szepsi
csendes tag
Nekem LGA-m van 2,8 Gh-en és támogatja az x64-et.

-
hati
addikt
Celeron D 3.06 (478-as), E0:
FSB 161MHz,
ram:cpu 4:3,
IS7 alaplapban,
400-as samsung ram 2.5:3:3:7 (gyártó szerint ez a 133-nak megfelelő ajánlás),
cpu, ram alapfeszen,
max 60C,
chipset venti leszedve.
Teljesen stabil.
-
robyeger
addikt
Mind alapon, mind tuning potenciálban elég jelentős. De ha 1,7Ghz cerkádat is fel tudod húzni 133Mhz FSB-re, akkor szerintem inkább felejtős a Cerka D, mert nem biztos hogy a lapod tudja a (FSB: DRAM) (4:5) memóriaszorzót és a 160Mhz FSB már túlhúzásnak minősűl egy 845 chipsetnél, lehet hogy túlzottan nem fogja díjjazni.

-
robyeger
addikt
Igen nálad ez még jócskán zavaros
Javaslok kis elméleti olvasgatni valót:
[link]
(az időzítések között nincs semmiféle arány, csak van amikor egyszerűen '':'' válasszák el őket)
Ha BIOS-odban megnézed a memória időzítéseket, akkor látnod kell hogy pl: a 4 számsorban nem a 3 a legnagyobb érték, mondjuk 15 körül kell lennie. Memória tuninghoz pedig ritka türelemmel kell bírni, míg egyesével végig próbálgatod a 4 számsor kombinációkat vagy legegyszerűbb ha megkuksizod egy CPU-Z progival a ramod SPD-jét, hogy milyen időzítési kombinációkat ajánl a gyártó. Ezek közül veszed a legnagyobbal kezdődőt.![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/051115/SPD_(kepfeltoltes.hu).jpg)
-
safy
tag
Na megnéztem és a lapom chipsete i 845E. Na már most ezt az intel szerint támogatja a cerka d. Mennyivel gyorsabbak ezek az uj cerkák a willamette cerkáktól?
-
sparc
tag
nah adtam neki 1,5 voltot
igy elértem a 3900mhz-t
majd rakok be képet hátha valaki nem hiszi
persze ilyen frekvencián már nem várható el hogy a proci hiba nélkül menjen
de a tesztek egy része lefutott -
Kálacu
csendes tag
És még egy kérdés.
Kb hány százalékkal nő a teljesítmény, ha átálítom úgy ahogy előzőleg írtam(4:5, 160-as fsb..)?
-
Kálacu
csendes tag
Szia!
Is7 , Cel D 2,4. Igazából nem tudom a gyári hűtő adatait (zajszint, légszállítás) és attól félek, hogy veszek egy 3k-ás hűtőt és nem tud majd többet a gyárinál. A NB hűtővel is ez a helyzet, bár azt mindenképp cserélni kell mert már kezd kattogni
Ha kisérletezgetek a memo beállításokkal, az azt jelenti, hogy megyek egyre lejebb, gondolom. Na evvel nem vagyok tisztában. Ez azt jelenti, hogy pl 3:3:3:3, van és a köv lépésben larakom 2:2:2:2 -re?Gondolom nem. Az arány számít (pl: 4:2:4:2=8:4:8:4)
??Ez valszeg mind hülyeség, csak érzékeltetni akartam hozzáértésemet 
Ha leírnál pár lépést az sokat segítene!
Előre is KÖSZÖNÖM!!
-
robyeger
addikt
Mivel a te lapodon Intel 865PE chipset(északi híd) található, amit gyárilag 200Mhz FSB-re hitelesítettek, persze ez nem jelenti azt, hogy ne bírnák akár a 280Mhz FSBt is
Ha a BIOS-ban nem tudod emelni a chipset feszültségét, akkor nem kell vele foglalkoznod, bírja amíg bírja. 
-
sparc
tag
ja és az a fura hogy ez c0 steppinges proci
-
sparc
tag
-
robyeger
addikt
Természetesen a saját procid felett te rendelkezel
Azoknak a tranisztoroknak a becsült élettartama kb. 70-80év, az alaplapok által engedélyezett legnagyobb maximális feszültségen üzemeltetve az élettartam lecsökkenhet min. 40évre.
A feszültség emelésével négyzetes arányban növekszik a hőmérséklet, tehát minél jobb a hűtése annál nagyobb feszültségen járathatók, ergó magasabb sebességen. A procik hővezetése kiváló, mert egy az hogy fémből vannak, + ráadásul elég magas a nemesfémek aránya is az ötvözetekben.
Miniatűrizálás hátránya, hogy nehéz elkészíteni, előnye viszont jóval kisebb a meghibásodás lehetősége -
sparc
tag
válasz
robyeger
üzenetére
a hőmérséklet az nem gond mert 3.6on teljes terhelés melett is50fok korül van koszonhetően a zalman hűtőnek
tehát az alap fesz az 1,375
én szerintem azért az teljesen nem igaz hogy csak a hőmérsékletre kell figyelni
ebben a celeron dben olyan 122millió tranzisztor van
tehát ha noveljuk a feszt esetleg nagyobb az esélye hogy egy tranzisztor tonkremegy
hiába hutjuk a procit mikozben a proci belsejében teljesen más a helyzet
nagyon sűrűn vannak a tranzisztorok
szóval én olyan 1,45felett inkább nem próbálom -
robyeger
addikt
De természetesen a többi három memória értékkel is foglalkozzál.
A kisérletezgetés leg elején a maximálisan adható értékekkel ajánlott kezdeni és ugy haladni lefelé.
Nem tudok hűtőt ajánlani, mert nem töltötted ki az adatlapodon a configurációd jellemzésére fenntartott sort, így nem tudom pontosan milyen alaplapod és procid van?
-
Kálacu
csendes tag
Helló!
Köszi a segítséget!!
Igazából fogalmam sincs, hogy tudja-e az 5/6-otn az alaplap, csak számolgattam.
A többi három memória értékkel ne is foglalkozzak?
Tudsz ajánlani, valami jó és olcsó proci hűtőt, mert alapjáraton a biosban is már 50 fokos a proci?
Köszi!!! -
sparc
tag
hali
nekem 2.4es celeron d-m van és abit ai7
alapfeszen viszi a 3.6ot gond nélkül
ha tovább akarom huzni akkor max mennyi feszt emelhetek biztonságosan? -
robyeger
addikt
166Mhz FSB 5/6 ramszorzással vagy 160Mhz FSB 4/5 ramszorzással? Végül is a RAM szemszögéből majdnem mindegy a lényeg, ha bírja a proci a 166Mhz akkor azon menjen. Milyen lap ez, hogy tudja az 5/6 memszorzást?? Figyelni 3 dologra érdemes:
-ha bizonytalankodik a rendszer, lehet hogy a ram késleltetését kellene megnövelni 2,5CLK-ról 3CLK-ra.
-a procinak lehet nagyobb feszültséget adni, csak a hőmérséklete 100% terheltség mellett(pl: Prime95 és CPU burn progik egyidejű futtatása) ne haladja meg a 70C
-PCIE vagy AGP és a PCI buszok frekijét fixálni kell: 100/66/33 Mhz -
Kálacu
csendes tag
Sziasztok!
Életemben elöszőr fogok egy kicsit tunningólni, és lenne pár kérdésem.
IS7 a lap, a proci cel D 2,4, 2*256ddr400 (infenion vagy mi). Alapbeállítások:
fsb: 133 cpu:ram 4:5 ram: 2,5:3:3:7
Úgy gondoltam, hogy hagyom 4:5-ben és felviszem az fsb-ét 200*4/5=160-ra.
Így a lap meg a ramok még ''alapjáraton'' mennek? Szeretnék rájuk vigyázni.
Vagy rakjam fel 5:6-ra és 166-on menjen? Ezt elvileg még lazán bírja a proci?
A ram ''arányokat'', hogy változtassam és mit jelentenek?
Mi az amivel nagyon elbaszhatom?
Köszi
-
safy
tag
Hi
Hogy tudnám kideríteni, hogy az abit bd7II-es lapom támogatja -e a 2.66 cerka d-t? Fsb rendben(533), a kérdés, hogy a prescott magosakat támogatjaa-e?Mert a cerka d prescott magos ugye?
Köszönöm -
robyeger
addikt
válasz
jakewyler
üzenetére
Advanced menü azon belül CPU host frequency {auto} állísd át manualra vagy disable amire lehet és a Actual Frequency növelheted, ez az FSB.
DRAM Frequency - ez lenne a memóriaszorzó
Chipset configuration menüben:
SDRAM CAS# Latency - ez a memóriaidőzítések
AGP / PCI Frequency - ez mindig legyen 66,6/33,3 Mhz -
kifu
tag
Sziasztok!
A Celeron D processzorok teljesítményét illetően kb. mekkora %-os különbség van a Dual Channel (pl. 2 X 256 DDR) és a Single C. (1 db. 512-es modul) mód között? -
jakewyler
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy ilyen alaplapom van: asrock p4i45d+ és ezen egy 2,8 celeron D!
Nem tudjátok hogy ezen a alaponon a bios-ba hol lehet húzni,már mindenhol néztem de, sehol nem találtam????? -
robyeger
addikt
Sajna a SYsTool progi nem támogatja az alaplapomat.
Nem biztos?
Lehet hogy más tipusú és márkájú lapba is ugyan olyan órajelgenerátort (clockgen) építettek be, mint ami a te lapodban található. Vagy nyomozd ki, hogy milyen tipusú van a tiédben (ICS.....)? vagy próbálgasd végig a SysTools-ban lévőket (max. lefagyasztja a win-t) 
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
A ClockGen nem rossz progi, de nem tudsz vele (CPU,MEM)feszültségeket állítani és AGP/PCI frekvenciákat fixállni. Így a lapod miatt nagyon szűk mozgástered van csak a tuningra. Minden videókártya másképp viseli az AGP freki emelését, kisérletezges vele, semmiféle kárt nem okozhat max. lefagyhat menet közben. Még javaslom próbáld ki a SysTool progit is, ez azért többet tud, mint a Clockgen.
[link] -
robyeger
addikt
válasz
barnam_
üzenetére
A MEM késleltetéseket akkor is manuálisan érdemes beállítani, mert a deszka a mem időzítést a CPU alap 133Mhz FSB-hez fogja mindig állítani egyedül a memóriaszorzó változást veszi figyelembe, tehát hiába veszed visszább a memszorzót, ő ezzel együtt automatice szorosabbra fogja venni az késleltetéseket is, tehát nem veszi figyelembe, hogy te már 166Mhz FSB-n, ezáltal magasabb memória órajelen jársz.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Elmélyültem olvastam végig a témát, és nekem is lenne egy kérdésem:
INTEL 865 PERL alaplapom van, ami ugyebár egyet jelent a no tuning-gal
DE a CLockGen progi csodákra képes. Alapfeszen az alábbi órajelen futott le a 3dMark:
CPU:3320Mhz
FSB:166,02
Memory: 207,53
AGP: 41,51
PCI: 20,75
A kérdésem: a PCI és az AGP sebesség mennyi lehet max.
(Egyébként az étékeket valszeg szorozni kell kettővel mert alapban a PCI:16,62 ; az AGP:33,25).
Tehát károsítja-e a vidikártyát .ill az ide vezérlőt stb. a magas órajel?
Meddig szabad elmenni? -
Davids
csendes tag
Na egy kicsit turtam a biosban.Felhuztam a procit 2.6 ra a memoriát 200Mhz DDR400 ra (a gyári 133Mhz volt). 2.5-2-2-6 ra raktam .csak az elsöt tudtam változtatni.Szerintetek érdemes extra áramot adni a RAMnak,Van Normál(most) meg High.Igy ezzel a konfiggal:
olvasás: 2585Mb/s
Irás: 953 Mb/s
De még állitgatok hátha jobb lesz
video kodolo PL: dvd shrink? cucusoft?
A prime 95 elég béna program szerintem.Nem nagyon terhelte a cpu-m
Tudtok esetleg valami mást?

-
Necc
addikt
válasz
robyeger
üzenetére
Hajaj tudom hogy celeron (willamette) és celeron d között ég és föld van, mert mind2 van nekem
Pl. d-vel sikerült számomra a alehetetlen, miszerint 333MHz-en a memóból 5006MB/sec -et préseltem ki, ment is akkor a videó-kódolás szépen valós időben, max minőségben
csak azóta nincs szükségem akkora teljesítményre 
-
robyeger
addikt
Azért a 180nm csíkszélességű 1,7Ghz Willamete magos Cerkák és a 90nm csíkszélességű Prescott magos Celeron D között jócskán van különbség tuningpotenciálban is. Húzni mindenképp azért érdemes, hogy kevés lap tudja 133Mhz FSB mellett 400Mhz hajtani a memóriát, sok deszkánál ehhez meg kell emelni az FSBt 160Mhz-re. Természetesen a memória időzítések is sokat számítnak, főleg alacsony FSB-nél (<200)

-
Necc
addikt
Teljesítmény-növekedésre az everset tökéletes, csak ügyelj arra, hogy a teszeket mindig 1 verzióval végezd (ne legyen frissítés), Terhelésre meg bármilyen videó kódolás szerintem jó.
Nem tudom, hogy mennyi az eredeti órajel, de nekem 2.200MB/sec-et produkált 2GHz-en, 2.000MB -ot meg 1700-on, asszem
Nekem csak egy resetből állt az egész
De a bios azóta is xaraxik, frissíteni kellene, de lusta vagyok rá
-
Davids
csendes tag
Nekem az elözö lapom elszállt 2.9Ghz nél.eltünt a bios

Akkor hagyom alapon nem akarok megint lapot cserélni
Akkor a ram idözitést megprobálom,amugy egy dual kingston.A BIOS ban is dual chanel re van állitva.Akkor 266 Mhz 2.5-2-x-x.A többi szám mire valo vajon? Arra tudsz vagy tudtok valami testet a stabiltás vagy teljesitmény növekvés mértékét szemmel lehessen követni?

És neked is lapcsere volt a vége?
-
Necc
addikt
Nem akarok csúnyát írni, vagy szidni valamit, de szerintem a sima celeront abszolút 100%-ig teljesen felesleges húzni, teljesítményben alig-alig látszódik.
Nekem 1.7-es celeronom van Asrock P4P45E alaplapban 2*128 infineon társaságában 2-2-2-5 -ös időzítésekkel max. kb. 1840MHz-ig sikerült túlhúzni stabilan, de már 2GHz körül többször elszállt a bios. Azt a típust nem ismerem, de nem nagyon javaslom a tuningot
Viszont próbáld meg csökkenteni a memória időzítéseket, azzal viszont sokat nyernél!
Elsősorban az első 2 értékre koncentrálj (''tudományos'' nevüket nem tudom) azzal ha megkísérelsz egy 3-3-x-x -ről 2.5-2-x-x -et akkor elméletileg 15-25%-ot sikerül nyerned
Ha 400MHz-es memód van, és 266-on hajtod, akkor talán megpróbálhatod a 2-2-x-x -et. Sok sikert. -
Davids
csendes tag
Skacok
Most vettem egy ASROCK P4V88+ lapot mert az elözö elhalt.Szerintetek ez alkalmas egy kis tunningra?Mert a másik attol fingott ki.A régi egy SOLTEK sl85miv4 volt.Nem szeretném kinyirni ezt is!A ramom egy dual 512 kingston (1 Gb) Cl3.Szerintetek?A procit akarom huzni.Celeron 2.4@ Northwood 128 as.az birná azt mondták.

-
robyeger
addikt
az FSB emelésével automatikusan növeled a memória órajelét is, egyedül a kettő közötti szorzószámot tudod változtatni a BIOS-ban, mivel neked 400Mhz a ramod és csak 100Mhz az FSB gyárilag, ezért 150Mhz FSB-nél(nálad 150x24= 3.6Ghz
) lenne vélhetőleg pont 400Mhz a memóriád órajele, a VIA P4M266A chipsetedet is csak 133Mhz FSB-ig és 266Mhz memória órajelig méretezték. Próbáld ki meddig bírják! A memória időzítéseken is érdemes variálni, ha lehet ennél a lapnál 
-
robyeger
addikt
A procid 100% terheltségnél(pl.: Prime95 és CPU burn progik futása mellett) se haladja meg a hőmérséklete a 70C. A 478tokozású procikat már hővédelemmel látták el, ezért jól illeszkedő hűtővel szinte lehetetlen tönkre tenni. Szóval ezt figyelembe véve akár mekkor feszültséget is lehet adni a procinak, amit a lapod engedélyez. A ramokban nincs hővédelem, ezért sokkal problematikusabb és kényesebb is a tuningolásuk és de persze lehet azokat is húzni. Kisérletezgetni kell... mert teljesen egyedi hogy mi mekkora mértékben hajtható túl?
-
Davids
csendes tag
Hello
Nekem egy celeron 2.4ghz-es Northwood 128 am van.Jelenleg 2.9-en megy stabilan 37fokon és 1.5 V-on.A memoriám egy párba válogatott 2*512MB kingston 400Mhz-es cl3-as.A lapom Soltek sl85 miv4.Szerintetek meddig lehetne huzni hogy stabilan menjen?Mekkora hömérsékletet bir ki max?
Ja meg a ramot érdemes-e felhuzni?Javit valamit? -
Miért van az, hogy nekem alapfeszen csak (166 Mhz FSB) 3333 Mhz a max? A tápom 300W. Amúgy jól húzható, 3.9 Ghz-ig eljutottam, de ott már 1.75 voltot kellett adnom.
-
mycso
veterán
válasz
gabi123
üzenetére
Nekem is egy D0-ás 2.4-es procim volt, nekem olyan 1.475 volttal ment 3851NHz-et és ez is volt a vége. Leht ment volna még, csak a ramjaim akkor még xarok voltak.
4GHz-en, még bootolt, de utána egyből restart.
A hűtőm ugyanaz mint a tiéd, csak az alumínium kivitel, nekem 46-48 fok körül volt win-ben. -
gabi123
senior tag
válasz
TexT-BoY
üzenetére
Ahogy olvasgattam a topicot neked sikerült elsőként a 4 GHz elérése.
Nekem egy D0 steppinges 2.4-es darab van, 3.75-öt viszi eddig ~1.46 V környékén.
Hűtőm: CM Aero 4 (full réz, fullon megy) + 4db 8 cm rendszerhűtő, szal hűtés van, így win alatt netezgetés közben 46 fok körül izzik.
A kérdésem h valóban lehet 1.5-1.525 V környékén is próbálkozni, mert a hőfok elég tűrhető?!
Szal h nem vakmerőség-e ilyen szinten kísérteni az ördögöt?

Persze a többi Kollégának is szól a kérdés!
[Szerkesztve] -
celeron
senior tag
Ja és a 64-bites architektura

-
válasz
nyuzoka
üzenetére
Ha csak a Celeron (NW) és a Celeron D (Prescott) között nézzük a különbségeket, akkor a prescott magos a 133Mhz es FSB-vel (533) már jobb a NW-s nél + SSE3 + E0-ás steppingel nagyon jól lehet húzni. (Nekem 1000 Mhz túlhúzással is stabil)
Hirtelen csak ennyi jutott eszembe
-
nyuzoka
aktív tag
A Prescott magos mért jó mert én csak azt vettem észre hogy nem kell fűteni a lakást

-
Nem tudja valaki, hogy ? millió tranzisztor van a Celeron D 330-ban? Nem írja ki az Everest

-
KrAt
veterán
válasz
robyeger
üzenetére
Úgy emlékszem, hogy +50mV-al csináltam. De nem igazán akarom legyilkolni, így is a hűtést úgy oldottam meg, hogy ablak mellett van a gép, ablak kinyit, szoba 1 óra alatt lehül, és akkor egy boot erejéig. Kivi voltam, mennyit bír így ''hidegen''. Ennyit bír
Többet szvsz nem is érdemes próbálkozni, épp elég ez nekem 
-
KrAt
veterán
Egyik nap sikerült az álomhatárom felé lépni. Nem volt stabil, melegedett, csak egy kép erejéig, de bebootolt

![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060101/cpuz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
celeron
senior tag
Help!
Vettem egy 3,0 Ghz-s celeron d-t (LGA775), de valami kínja van a gyári hűtőnek, mert miután bekapcsoltam mindig, hol megszalad, hol lelassul. Mi a hiba??? -
kifu
tag
Sziasztok!
Van különbség - a tokozáson kívül - a S478 és a LGA775 Celeron D processzorok között? (Terméseztesen azonos órajelen) -
grex4
aktív tag
skacok egy 2.4es Sima celeront (nem D) meddig húznátok és hány v-ot adnátok neki?
mert én húzram 2.8ra 2.5v-at asszem de játék alatt ujraindult a gépem. szal ha adok neki több v-t akkor nem indul ujra és mehet ennyin? -
L@cEE***
csendes tag
jaja a mistralban néztem és vettem is meg. még kéne rá vennem 2db 8cm-es ventit azt lehűti a gépet. így passzívan nem hűti a kályhát de 2 ventivel sztem leviszi 40fok körülire. most így hogy netezek meg megy a winamp 64-60 fok között megy a proci
vettem új gépháza is, amiben a vinyóm hdd cooler nélkül 20-17 fokos! (igaz egy 12cm-s 4leddel ellátott venti forog elötte
[Szerkesztve] -
L@cEE***
csendes tag
találtam mégegy procihűtőt ami teccik: AEROCOOL DEEP IMPACT DP-102
igaz venti nélkül 560g de sztem nem tépi ki az alaplapom. vagy mégis? (errea hűtőre még raknák egy 8cm-es AEROCOOL silence UV LED kék/narancs ventit) és ezzel spórolok több mint 1500 ft-t mintha megvenném a HT-101 JR-t. -
L@cEE***
csendes tag
de van f1 már nyomtam továbbot az új procival és winben minden ok, de azért nem árt ha újratelepítem mert nekem azt mondták hogy az xp hardverfüggő. Na szóval az volt a probléma a biossal hogy ha bementem akkor ha menteni akarom a változásokat nem reagált. semmire még vissza se lehetett vonni a mentés parancsot, kinvolt az ablak hogy menteni akarom e az adatokat és onnantól kész, nem reagál a bios. de aztán egy winflash programot letöltöttem a DFI.com-ról és a legújabb bios frissítést. nyomtam a winflashben egy update bios-t és rátallóztam a legújabb frissítésre. Végzett vele jöhetett a gép restart és bementem a bios-ba az új procival és már tudtam menteni. (próbáltam régebbi frissítéseket is) pl aminél az volt hogy: Description: To enhance the support for Celeron D CPU at FSB533 with 0.09-Micro technology.
de ezekkel sem működött azt gondoltam talán a legfrissebb(Description: Updated CPU-ID of Celeron D CPU on ''D0'' and ''E0'' stepping.) segít. (azért gondoltam mert nekem ez még sok hogy D0 meg E0 na meg angolul amit nem nagyon kenek
és ezzel már tökéletesen működik a gép, már olyan dolgakat is kiír hogy pl: nincs bedugva egy kábel
. szóval happy mert működik a bios úgy mint a régi procival

-
-
L@cEE***
csendes tag
Ha meg menni fog a proci a lappal akkor AEROCOOL HT-101 JR vagy AEROCOOL DEEP IMPACT DP-101 FCPGA hűtőt néztem rá. Szerintetek ezlehűti ezt a prescott magos kályhát? terhelt esetbem max 45fokot szeretnék.

-
L@cEE***
csendes tag
Van egy ''kis'' problémám: Berakom az új procit(Intel celeron D 2800/533/256k) és a gépíndításnál kiírja a gép hogy: ''Warning! CPU has been changed. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!'' Bemegyek biosba beállítom szépen és amikor a save&exit re megyek kijön az ablak hogy biztos mentem-e..stb és villog a Y betű. nyomok neki egy enter-t nem csinál semmit villog tovább. megpróbálom átváltani N-re azt se csinálja meg. olyan mintha lefagyna vagy nem lenne billentyűzet(pedig van a num,caps,scroll lock megynyomáskor a ledek működnek). A régi sima celeron (2600/400/128k) procival meg semmi iet nem csinál. (beraktam az új helyére megint kiírta a cpu-s dolgot bemegyek biosba beállítom...stb és működik a mentés). Miért csinálja ezt az új procival? ha továbbot nyomok akkor a windowsban minden ok a ram is a 266 helyett 333 lett. PLS HELP!

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napokon belül befut a No Rest for the Wicked kooperatív frissítése
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Sorozatok
- Energiaital topic
- Life is Strange
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 162 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 193 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igy kapcsiból a ClockGen és SysTool progikat tudom ajánlani.
, akkor fokozatosságot ajánlok, főként feszültség emelésben köv.képpen hőmérsékletekben.

Javaslok kis elméleti olvasgatni valót:
??Ez valszeg mind hülyeség, csak érzékeltetni akartam hozzáértésemet 

) lenne vélhetőleg pont 400Mhz a memóriád órajele, a VIA P4M266A chipsetedet is csak 133Mhz FSB-ig és 266Mhz memória órajelig méretezték. Próbáld ki meddig bírják! A memória időzítéseken is érdemes variálni, ha lehet ennél a lapnál
Ja meg a ramot érdemes-e felhuzni?Javit valamit?