Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Rák
Új hozzászólás Aktív témák
-
L@cEE***
csendes tag
Már mindegy megrendeltem a procit. Aztmondták menni fog a lapommal max BIOS-t kell frissítenem. Megdicsérték a lapom is hogy jót választottam az INTEL procikhoz. Elv pénteken vagy jövőre itt van a proci. Lehetett volna p4 is de nem származok gazdag családból ezért marad a celeron D de azt olvastam itt a fórumban hogy a celeron D 2.8nak jó az ára a teljesítménye és szépen húzható is. Ezt a 2.6os sima cerkát meg elrakom kitudja akármi lehet

alaplapom: [link]
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Szedd le a hűtőt, pasztázd újra, és rakd vissza normálisan a hűtőt.
-
L@cEE***
csendes tag
hello all.
új procit szeretnék venni a kiszemelt egy Celeron lenne:INTEL CEL D 335 2800 533MHz/256K DOBOZOS csak nemtom menne ez az alaplapomban
alaplapom: everestben néztem, (alaplap/alaplap/alaplap neve: DFI 865PE Infinity)
Meg még írnak a laphoz kapott könyvben a procikról:
Processor
>Intel pentium 4 processor with hyper-threading technology
-800mhz/533mhz system data bus
-supports speeds up to 3.2ghz+
>intel pentium northwood processor
-533mhz/400mhz system data bus
>intel celeron northwood processor
-400mhz system data bus
Ennyi van róla. Fontos lenne az új proci mert a mostani (intel celeron 2600/400/128k) 50fokon megy (terhelve 64fok) amikor nincs tuningolva, a nyáron meg terhelve volt 50fok
-
glacious
addikt
válasz
tuskooo
üzenetére
Na jah, az asusnál azt írják, hogy támogatva van. Szóval bele kell mennie.
mod.: Az abitnál bővebb infó van
Intel recommends the new power design VRD10 for 875P boards, and ABIT IC7 series follow this design guideline. It supports the CPU core voltage from 0.8375 to 1.6 V; therefore, if an old 400 FSB P4 or Celeron processor with CPU core voltage 1.75V is installed onto a IC7 series board, the board will not provide such high core voltage and the CPU will malfunction. That's the reason why Willamette and old Celeron processors are incompatible with Intel 875P boards. The 400 FSB processors which could be used on IC7 series boards are Northwood P4 (512K L2) and Celeron 2G (128K L2, 1.525/1.530 V) and faster.
[Szerkesztve] -
tuskooo
addikt
Az abit oldalával semmire megyek, régebbi lapok nincsenek a proci-kompatibilitásnál

-
tuskooo
addikt
Nem gondolkodom nagyban, igazi gépfejlesztés majd akkor, ha agpről is váltok, addig csak átmeneti fejlesztés kell

-
tuskooo
addikt
Köszi, akkor először cserélem a lapom, aztán majd jöhet a proci...lapból mit ajánlotok?
-
tuskooo
addikt
Üdv!
Másik topicban mondták, h egy cerka D nem menne a lapomban, de az alapján, amit ti írtok, mennie kéne...hogy van ez?
-
xtmod
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
persze, hogy nem megy! közben utána néztem a dolgoknak, ( ahogy , end73 olvtárs javasolta.
) és sajnos kiderült, hogy nem minden i865pe-s lap támogatja a celeron d-t.
az enyém pl. a p4 prescottot igen, (abból se mindegyiket) de a celeron d-s prescottot nem. persze, csak bios frissítés kérdése az egész, attól függ, hogy a gyártó, mennyire támogatja, a régebbi, (1.5-2 éves) lapjait. sajnos az enyémhez, 14 hónapja nem készült új bios. úgy néz ki nem is fog. -
öööyes
csendes tag
szimpla celeronokat hogy lehet húzni ha egyáltalán lehet

-
Kamikáze
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha a lapom fölémér azt hogy tunám kiküszöbölni?Ja és nekem is E0 ás a prockóm milyen beállításokkal tudnám még feljebb húzni?

-
KKrisz!
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
OKé! Köszi!
-
KKrisz!
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Komolyan????

De ehhez azért alaplap is kell nem? Havernak ilyen deszkája van:
Asrock (a típust nem tudom)
VIA Apollo p4X553/PT800
Nem tudom ezek az Asrock-ok mennyire tuningbarátok. -
KKrisz!
tag
Hali!!
Megnéztem haverom 2,66GHz-s Celeron D-jét és az Everest serint E0-ás steppingel készült. Na ez mit jelent?
Hallottam valami olyasmit, hogy jobb, de hogy miben jobb azt már elnyomta a zaj
-
xtmod
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
kösz. én is így gondoltam, csak mondom , megkérdezem.

-
KKrisz!
tag
Az én alaplapom egy ECS P4VXAD+
Mi lenne, ha ebbe egy Celeron D-t tennék? -
xtmod
senior tag
hi!
a d-s celeronok mindenféle s478-as lapban mennek? úgy értem: van nekem egy kicsit régebbi msi neo2-e-s lapom, ht, dual ch, meg minden (i865pe) . ebben is? a honlapja szerint, '' prescott ready'' -
KKrisz!
tag
Hali mindenkinek!
Egyik haverom nemrég kapott gépet:
-Asrock alaplap
-300w táp
Celeron D 2,66GHz
ATi Radeon 9250 (128bit)
512 MB PC3200 (dualcha.)
Na az a helyzet, hogy az a konfig 3DM2001-ben (b330) csak 6900 pontot ért el! Sajna modernebb 3dm, akkor nem volt kéznél, de egy ilyen gépnek szerintem minimum a 10ezres határt át kellett volna lépnie, vagy nem?
Az én konfigom csinál 6800 pontot, akkor hogy is van ez???? -
nyuzoka
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nekem 3ghz@3.72ghz stabil
-
Kamikáze
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez a hűtő van rajta:
![[kép] [kép]](http://www.scythe.co.jp/de/cooler/images/SCKBK2000big.jpg)
-
Kamikáze
csendes tag
Hy,nekem egy 2.8as D cerkám van E0 ás és nem bírom csak 3500 mhz-ig húzni pedig egy brutál hűtő van rajta.És azt sem értem hogy hogy lehet 53 fokos alapon a proci mikor a borda rohadt hideg

-
Necc
addikt
Ha körülnéz az ember, akkor hardverpiacon, főleg a cpu és vga-k terén rengeteg selejtet árulnak, csak elég 1 bitet kitörölni belőle, és máris műxik a kaki

De van fordítva is. Lásd.: (ATI X850XT)
Viszont szerintem ezért érdemesebb 2.8GHz vagy 3GHz körüli procit venni, mert az már nagyon nagy valószínűséggel nem C0 steppinges. De szerintem a D0 -al is jól jár az ember, mert pl. nekem az alaplapom elvileg 3.6GHz-ig (D0 ''steppinghatár'') bírja. (Socket478-as)
Nah kellemes karit meg új évet mert idén net híján (suli híján) már nem olvasom ezt a topicot, ezt is sietve ítram
Bye 2005-re
u.i: nekem D0 steppingel 2.8-ról 3650-re sikerült húzni, max hő: 56 fok, gyári hűtő
[Szerkesztve] -
''a celeron d nem más, mint lebutított, selejtes prescott mag!''
Azért kiváncsi lennék neked milyen konfigod van.
Az meg semmiképpen sem igaz, hogy selejtes, mert ha az lenne, akkor használhatatlan lenne.
A mag ugyanaz a prescott, mint a ''rendes'' p4-ben, csak nincs ht, meg 1024Kb L2 cache, csak 256kb. -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Így van, 1000 Mhz túlhúzással az enyém teljesen stabil, és még fölötte is megy!
Tuning szempontjából jó hogy vannak Celeron D-k.
-
mycso
veterán
De ne feledd, hogy a celeron d nem más, mint lebutított, selejtes prescott mag! Ne csodálkozz, ha nem teljesít maximumot.
Hát ez tetszik nekem is.

-
LLKobe
veterán
Nekem mesélsz te a tuningról? Én abban mester vagyok b*meg
Én egy szóval sem mondom hogy oké.. De te azt mondod hogy egy RAM-beállítás nem jelent semmit.. Én azt mondom hogy jelent! Na nézd én millió procinak állítottam millió féle módon az FSB-jét... És mind jelentett valamit. A lap úgycsinál mintha nem jelentene, de jelent és pont ez olyan b*szottul jó benne. De te is tudod, a lap is tudja... És a RAM is tudja b*meg... És annak a hülye procinak is tudnia kéne b*meg

[Szerkesztve] -
Necc
addikt
A procituning NEM csak a procitól függ! a legeslegnagyobb mértékben az alaplaptól függ, ÉS a memóriától, valamint a BIOS-ban a hulla pontos beállításoktól! Steppingről meg csak ennyit: C0 = 3GHz; D0 = 3.6GHz; E0 = 3.8-4GHz (elméleti max); Nekem 2.8 -as D0 steppinges van, és max. 3650MHz-re tudtam biztonságosan húzni, de csak akkor, amikor megvettem az új memót, ÉS alaplapot!
Másik példa:
Anno volt egy szép kis AsRock P4I45E típusú lapom, mezei celeron 1.7 és 2 × 128MB hiperszupermegagyors
infineon memóval. P1-ről fejlesztettem fel, xal nagy volt az öröm
aztán gondoltam, hogy ''húzzunk egyet'' és a cerka szépen felment 2GHz-re. (az alaplap max 2.4 GHz-ig megy elméletileg). Aztán vettem új lapot, név szerint Asus P4P800-E Deluxe, azzal már sikerült 2.2GHz-ig felhúzni a procit (wilamete magos, tehát az elméleti max. sebessége 2GHz!) hát ''csak'' ennyit számít az alaplap! és akkor még a memó nincs is belekalkulálva...
Tehát ha nem megy a tuning ne feltétlenül ''hülye proci'' meg ilyeneket irogassatok, hanem vegyétek figyelembe az alaplap, memo, stb értékeit is, és ügyeljetek a pontos beállításokra! ez alatt lefixált AGP/PCI szorzót értek (66/33) példaképp, amit sokan nem vesznek figyelembe aztán csak néznek, hogy ''PhűVajonMiértFagyLeAGép''

-
LLKobe
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mázlista
Vagy inkább én szívtam meg 
-
LLKobe
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ennél magasabb órajelen akármennyi feszt adok neki, már instabil, fagy, újraindul...
-
LLKobe
veterán
Na hy!
Megvettem ezt a retkes cerkát.... Ennyi a max amit stabilan visz, én rontok el valamit?:![[kép] [kép]](http://users.atw.hu/llkobe/cpu.jpg)
Azért ez vicces: ez a D Cerka 2,8@3,2-n, közel 1000 ponttal kevesebbet dob 3D mark 03-ban, mint amit eladtam miatta: P4 NW 2.0@2,7

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Amikor szeptemberben megvettem a gépem, én rögtön azzal szembesültem, hogy az fsb-nek hála
166 Mhz-en mennek a ramok. Kis idő múlva rájöttem hogy kell tuningolni 
Azóta 160 Mhz FSB, ramok 200 Mhz, 2,3,3,5 időzítések, 3.2 GHz, és atomstabil!
MOD:
Nyugodtan hagyhatod 160 Mhz, nem lesz semmi baja.
[Szerkesztve]
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Milyen hűtés van rajta?

-
frunzy
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát én arra gondoltam alapon fogom használni a gépet!Na de idegesitett az,hogy a ram nem megy 400 mhz-n! És most 160-as fsbvel mennyin megy a ram?Haggyam igy?Vagy rakjam vissza?Mert azért nem akarom hogy a masina idö előtt behaljon!Az AMD-re meg most nincs money! /Abit AN8 Ultra 3.2-es proci 6600gt minimum/
-
frunzy
csendes tag
JAAAAA! 266 és 333 ezt a ketöt tudom állitani mert hát a proci csak 533-as!! Na ez a szopi benne és asszem cserélem az egészett athlon 64-re!
Q-Tec 550w dual fan táp++Asus P4P800-X++Celeron D 330 Prescott-256 D0-ás 2.66ghz++Zalman CNPS7700-AlCu++2x512 samsung ram++Gecube Radeon 9600 PRO -
frunzy
csendes tag
De tudok 1.60-ig de nem megy nem bootolt és az előbb elnéztem 161-en volt az fsb.
Most 160 és 1.45volt!! Everest ultimate ed. 2005 mem írás 1880 lett! Na most itt az everestben a cpu sebességnél a mem.busz 200mhz akkor most 400mhz-ba mennek a ramok?
Q-Tec 550w dual fan táp++Asus P4P800-X++Celeron D 330 Prescott-256 D0-ás 2.66ghz++Zalman CNPS7700-AlCu++2x512 samsung ram++Gecube Radeon 9600 PRO -
mycso
veterán
-
frunzy
csendes tag
166 nem ment,nem bootolt a win vagy ha igen akkor egyből újraindult!
160-on viszont megy/3219mhz/ höfok és venti sebesség ugyanannyi maradt!
Ki mit tud ajállani mivel lehetne feljebb vinni??
frunzy
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
OK!! Csak az én lapomon nem tudok állitani ilyen arányokat a szorzót sem tudom piszkálni pedig új a lapom!A BIOS-t már frissitettem de fölöslegessen,igy hát a ramok csak 333-on mennek alapban sajnos de a duál az ok! azér megnázem azt a 166-ot!!
-
frunzy
csendes tag
3160mhz-en és 158 fsb-n jár a proci és 33 celsius fokon alapjáraton!
A Zalman ventije 1330-at forog! A cpu mag fesz alapon és a többi feszültség is alapon van!
Várok hozzászólásokat,véleményeket!! -
frunzy
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
D0-ás és ezt tök poénbol csináltam.Én nem is számitottam ekkora sebességre!Emeljek még rajta??
-
frunzy
csendes tag
Q-Tec 550w dual fan táp++Asus P4P800-X++Celeron D 330 Prescott-256 D0-ás 2.66ghz++Zalman CNPS7700-AlCu++2x512 samsung ram++Gecube Radeon 9600 PRO
[Szerkesztve]
-
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ja közben megnéztem a 2.4-es celeronom is D0-ás volt nem E0-ás.
Mi lett volna ha E0-ás???? -->5GHz???
3.851GHz volt a vége, itt ment a win, csináltam teszteket.
4G-n még bootolt!!!
-
Zull
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem neked szántam, csak megszokás
Van olyan cerka, aminek le lehet venni a szorzóját?[Szerkesztve]
-
mycso
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én a D320-ast 200-as FSB-vel használtam CPU:DRAM = 1:1. :))
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is egy csomószor CMOS resetre jutottam, de a legtöbbször amiatt, mert 4:5-ön hagytam, vagy kevés feszültséget állítottam nagy fsb.hez(180)

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Lenovo T450s notebook hibás kijelzővel - 14", i5, 4GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- iPhone 17 Pro Max Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

1451MHz-et sikerült húznom a procin.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)