- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gery15
üzenetére
Amikor ezt vettem jóval olcsóbb volt, mint bármelyik ref modell használtan. No persze ez kihagyhatatlan ajánlat volt akkor. Plusz ugye a Dirt3 is csökkenti a VGA árát

Mivel vizes rendszerem van, így elgondolkodtam a VGA vizezésén, de asszem jó lesz így léggel is. 30k-t nem hiszem, hogy kiadok egy 69x0 blokkért, főleg, hogy az se biztos jó a kártyára, mivel nem ref modell.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gery15
üzenetére
" Nem is érteném azt az ember aki ilyet vesz és ezt le venné róla."
No azért én el tudok képzelni légtől komolyabb hűtést is VGA-ra

Gyorsba előkaptam a dobozát (Dirt3-at is regelni kéne, ahhoz meg kell úgyis a kuponról fénykép ahogy hallottam) és a nálam lévő CF hidas verzió
-
_DiEGO_
őstag
[AMD Catalyst™ Software Suite Version 11.11]
Package Content
The AMD Catalyst™ software suite 11.11 contains the following:
AMD display driver version 8.911
HydraVision™ for Windows XP, Windows Vista and Windows 7
Southbridge/IXP Driver
AMD Catalyst™ Control Center version 8.911 / AMD Vision™ Engine Control Center version 8.911.
*****************************************************************************Adobe Flash Player 11 support
· Enables full support of the GPU accelerated Stage 3D API and Stage 3D applications
· Supported on the AMD Radeon HD Series of GPUs, A-Series APU and E-Series APU
-
Gery15
addikt
Nem tudok róla. Rá keresel a Sapphire oldalán és akkor megtudod. De egy biztos van olyan amelyikhez adnak cf hidat és van amelyikhez nem. Továbbá nem tudom.
Persze, hogy a "gyári hűtés" van rajta kb 100% jobb, mint a többi hangos ref hűtő, és még hűvösebb is. Nem is érteném azt az ember aki ilyet vesz és ezt le venné róla. Annyi biztos, hogy kell hozzá megfelelő házhűtés.
És még az oc-ról annyit, hogy a 6970-es órajeleit hozza tehát 880/1375.x_o_n: Ilyen egyszerűen. "A régebbi tégla hűtéses verziókra jó! (Reszelt tápcsatis, fekete PB( nyák, Bios kapcsoló és tégla hűtés)" Tehát, ha refhűtős akkor az már egy elég erős utalás.
-
Gery15
addikt
-
schawo
titán
Üdv!
Egy olyan problémám volna, hogy underscan 0-ra állítva kilóg a kép a tévéből. Ha növelem az underscan értékét, akkor van olyan, hogy majdnem passzol, de mivel mégsem, a kép nem éles.
Mi lehet a megoldás
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Életem első ATI kártyája és Catalystban van 1-2 dolog ami nem világos.
ITC feldolgozás engedélyezése ezt be vagy kikapcsolva kell hagyni?
Illetve van olyan hogy Pixel format ezt mire érdemes állítani? Alapból azt hiszem,hogy YCbCr van állítva.Átállítottam RGB PC Standardre de akkor kilóg a kép és nem tudom beállítani.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Feldobtam a Catalyst 11.11.-et de nem lett magyar a nyelve

Hol tudom állítani?Ami a müben van select langiage az nem segít
Köszi!
-
Hupo
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám , talán először kezdeném a configgal:
Amd Phenom 9150e Quad core 1,8 ghz
4 gb DDR 2
Gigabyte HD 6670 1gb DDR3win 7 sp 1 és persze a legfrissebb Amd Catalyst.( a gyári telepítővel is ugyan ez a helyzet)
Tehát a probléma a következő lenne: játék közben, játék cinematics közben és még néha egy-egy film lejátszása közben is( windows media playerrel egyből befagy a kép, más lejátszoval pl KMPlayerrel csak ritkán) befagy a kép s majd miutan helyreáll a következő a hiba üzenet:
" A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt "
" Az AMD driver képernyóillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt"
OS reinstall és más catalyst driver nem segített
Nem tudom hogy mi lehet a gond, ha vki tudná orvosolni a problémámat azt nagyon megköszönném!
-
InfiniteReality
őstag
válasz
highlander81
üzenetére
Lehet szoftveres hiba...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gery15
üzenetére
Azért néhány alátámasztó linket beilleszthetnél "vagdalkozás" helyett a sikeres Dirt3 Edition 6950 -> 6970 műtétekről
SecuV6
"jelenleg a legfrisebb 11.11a driverem van"
Melyik a nem legfrissebb 11.11a driver?
De hogy magyarra fordítsam a mondandód (vessző, megfelelő tagolás beleképzelése a mondandódba, bár lehet nem az lesz az értelme amit leírtál), nem a 11.11a a legfrissebb. 12 hsz-al a tied előttit olvastad már?
A CF-hez sajna nem tudok mit hozzáfűzni, hacsak azt nem, hogy a legfrissebb Application Profiles legyen telepítve [link] bár lehet nem ez a legfrissebb

-
S3cu
tag
Sziasztok, holnap tervezek össterakni egy CrossFire-t és az lenne a kérdés, hogy kell e driver fronton csinálnom ilyenkor valamit? Az alany egy 5770 Vapor-X páros lenne, jelenleg a legfrisebb 11.11a driverem van.
Előre is köszi
-
_DiEGO_
őstag
Nekem is lehetne egy 6850 a 6790 -ből [Does the HD 6790 unlock/flash to HD 6850]
[The Radeon HD 6790 can't be unlocked]
De nem , mert nem , mert elégedett vagyok így is

-
Gery15
addikt
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Így van ugyan ez. Majd nem sikerült linket beillesztened.

Abu85: Na most megnéztem mind a 2 állásban a bios kapcsolóval, de nem ismeri fel normálisan.
Egyébként milyen catalyst-ról beszélünk azzal minden fasza,egyedül gpu-z-vel volt gond, de akkor így már rájöttünk arra is így nem is izgat. Köszönöm. 
-
_DiEGO_
őstag
A Radeon HD 6990-es videokártya, amelyet Antilles néven is emlegetnek.
Millen BIOS-t kapott akkor ?

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Gery15
üzenetére
Remélem ezzel a kártyával nem moddoltál BIOS-t.
Ha igen, akkor használd az alternatív BIOS-t, elvileg van rajta. De azt sose módosítsd!!! Az a baj, hogy ez a BIOS moddolás jól csak referenciatermékekkel működik. Más esetben még ha vissza is rakod a régi BIOS-t a Catalyst nem fogja normálisan felismerni. -
potyi23
senior tag
HiHonnan tudok letolteni Ati 2400 ra drivert letolteni?
-
polonic
félisten
-
Gery15
addikt
Na kijött a GPU-Z 0.5.6., de itt sincs bepipálva az OpenCL 6950.

-
highlander81
tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
A tv-t felismeri a CCC. HDMI kábel. Panasonic TX-L32S10E
Régebben működött. Ha win+p gombot nyomom akkor nagy sötétség ha elsődleges lesz a tv. Ha kiterjesztett akkor is full fekete.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
highlander81
üzenetére
És mi nem megy?
Milyen a kábel és mennyibe került?
Milyen TV-vel próbálod összekötni?
-
highlander81
tag
Szia!
Az ősszel próbáltál segíteni megoldani 1 problémát. Akkor végül ráhagytam de most újra nekiesnék.
A következő kártyám van:
SAPPHIRE VAPOR-X HD 4850 1GB GDDR3 PCI-Ehttp://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=568&pid=221&psn=&lid=1&leg=0
A tv-vel akarom összekötni HDMI kábellel de egyszerűen nem akar menni.
-
_DiEGO_
őstag
-
scope2007
addikt
hali!
ITC feldolgozás.

ezt most akkor mi ez? előnye van-e vagy hátránya egyáltalán?Vasinger! én is vártam anno, ahogy Te is a 11.10es driverre.. aztán kijött, sokan írták, hogy nem érdemes feltenni, mivel sok gém nemmmó vele. Gondoltam én is várok akkor a következőre.. tegnapelőtt fel is tettem a 11.11est.. BF3 appcrahel nálam durván
11.09essel meg persze tökéletesen ment.. [mondjuk az megint más kérdés hogy BF3ba most jött egy update és alapból elrontotta a gémet..] -
Vasinger!
nagyúr
Kicsit késve, de észrevettem hogy kijött a 11.11-es driver, nem volt sok időm mostanában.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy sikerült? Rage már megy vele rendesen? Mert most a sima 11.10 van fent és abban régi az opcenCL. Stabil minden játékban? Teljesítménycsökkenést tapasztaltatok?
Továbbá azt szeretném még megtudni, hogy Windows 7-en mi az egészséges driverfrissítés. Próbáltam már rengetegféleképp, de kb sosem sikerült tökéletesen. Tudnátok mondani egy biztos módszert? (Nem akarom és nincs is alkalmam hogy újrategyem az OS-t )
-
vlevi
nagyúr
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Sőt, a 2008-asból is pont azt a verziójú Visual C++ Runtime-t, ami a CCC-nek kell. Azaz, ami benne volt a CCC telepítőben. Mert ha valami más miatt fennt van valamelyik másik, akkor nem megy.
-
_DiEGO_
őstag
Mi a helyzet a 11.11 -el ? nem mutatja OpenCL kijelzést ?

Az OCL külön letöltendő és telepíteni : [AMD oldaláról]
Nekem mutatja és minden rendben is van

-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
MEGOLDOTTAM, köszi! Volt egy olyna menüpont, hogy GPU méretezés engedélyezése. Azt kellett csak bepipálni.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
A Catalyst Control Centerben kell lennie baloldalt egy olyan lehetőségnek, amelyiknél középen megjelenik egy csúszka meg egy kijelző stilizált ábrája. Ott kell annak a csúszkának a 0%-on állnia, utána érdemes elpiszkálni a TV képbeállításait.
-
Askformore
senior tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Nemrég töltöttem le egy catalystot, azt hiszem a legfrissebbet, és nem nagyon értek hozzá. Viszont az AMD Vision Engine Control Centerben nem találok ilyen beállítást, amit írtál.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Szerintem azt a TV automatikusan csinálja, esetleg a TV menüjében kellene piszkálni a képbeállitásokat. Ha catalystban az OVERSCAN-UNDERSCAN csúszka 0% állásban van, úgy küldi ki a legjobb képet a videokártya, onnantól a TV dolga hogyan jeleníti meg.
-
Askformore
senior tag
Hello! Segítsetek légyszi! Van egy laptopom, melyet szinte asztali gépnek használok. A laptop össze van kötve egy Samsung Full HD Lcd tv-vel, egy HDMI kábelen keresztül. A laptopban ati videókártya van, így Catalystot használok, a tv kiterjesztett asztalként funkcionál. A laptop képernyő maximum felbontása 1366x768, ezen is használom. A gondom az lenne, hogy ha 720p-re, vagy 1080i-re állítom a tv-t a laptopon keresztül, akkor körben megjelenik egy 5 centis fekete sáv, tehát nem teljes képernyős. Teljes képernyőt csak és kizárólag 1680x1050-en kapok. Ez miért lehet, és hogyan tudom 720p-re tenni a tv-t?
A válaszotokat előre is nagyon köszönöm!!
-
Gery15
addikt
válasz
Great_Muta
üzenetére
sry dupla
-
Gery15
addikt
válasz
Great_Muta
üzenetére
A kimenet mind1 szerintem nálam megy HDMI-n és DVI-n is.
-
IRON STORM
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Igen full telepítés... nah mindegy eddig is megvoltam nélküle.

-
InfiniteReality
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Néztem az SVP saját fórumát, de ott se találtam erre semmit.
A drivert full telepítéssel tetted fel?
-
IRON STORM
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
11.11 és 5850
-
InfiniteReality
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Milyen driver van fent és milyen videokártyád van?
-
IRON STORM
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
-
scope2007
addikt
ide is beírom... akinek egyfolytában appcrashel a bf3 vagy driver hibákkal kidob és a 11.10es vagy a 11.11es van fent, az tegye vissza a 11.09es drivert ... szerintem az a nyerő, az nem csinálta soha ezeket
-
IRON STORM
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
ok köszi megpróbálom.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Fel kell tenni a 2008-ast is. Fel lehet tenni, függetlenül a 2010-estől.
-
Mukorka
addikt
válasz
Crossfit007
üzenetére
Nem kellett csökkentett mód, szerencsére anélkül is sikerült újrarakni és most jó lett

-
Gery15
addikt
Ha érdekel még valakit az SVP csináltam egy magyar leírást.[link] És köszönöm nektek is a sok segítséget.

-
Mukorka
addikt
válasz
Crossfit007
üzenetére
Mint program fent van de nem indul el
-
Mukorka
addikt
ccc nem jár az új 11.11a mellé?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Dictator^
üzenetére
Rosszul értelmezted az egészet. A 60Hz-es frissités csak 1 dolog. Amit az SVP csinál az az, hogy a meglévő 24 képkocka / másodperces videoanyagod meglévő képkockái közé "számol" (interpolál) annyit, hogy a képfrissítésnek megfelelő képkockát lássál, azaz 60-at.
Tehát köztes képkockákat számol ki, nem csak a meglévőeket ismétli meg többször. Bár gyenge gépen arra is képes, de ettől még nem sok változást fogsz látni (nem tűnik el a judder effekt például).
Ez az, amit a drágább TV-k megtesznek hardverből (ha ki nem kapcsolod), illetve a PC is képes rá, pl az SVP nevű szoftverrel. Hiszed vagy sem, ha 24 helyett 60 képkockát látsz, folyamatosabb, simább, "folyósabb" lesz minden mozgás a képernyőn. Különösen azok a mozgások néznek ki nagyon szép folyamatosnak, amikor a kamera fordul vagy mozog.
Ahhoz, hogy ezeket a képkockákat a géped kiszámolja, igen erős hardver kell. A videokártyád tuti jó, a processzorban nem vagyok biztos, hogy mire lesz elég.
-
Dictator^
veterán
válasz
InfiniteReality
üzenetére
1: a Tv tudja, és a lejátszóban is be volt állítva.
2. Szerintem az intel e8500 @3.16ghz elég kéne legyen, egy Ati 6870-el, és a 11.11-es driverrel.
(#15716) O_L_I : Az SVP-t meg már bőven nem értem, fent van az MPHC- ott is lehet frissitési frekit állítani, és fent van már az XBMC is.
A videók tökéletesek, de a gyors mozgásnál lévő dolog zavar.
60Hz-en nézek így mindent, tökéletes, kivéve a gyors dolgok, amit szerintem az SVP sem oldana meg. Nem hiszem, hogy egy tökéletes lejátszáshoz pl egy i3, vagy i7 kéne.. -
varmi2
nagyúr
üdv!
feltettem a hydravisiont, és sikerül is megcsinálni a 2 asztalt, de mind a két asztal egy kijelzőn van, hogyan tudom, a másik asztalt átvarázsolni a tv-re, ami hdmi-n kapcsolódik az alaplapi videókarira.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Dictator^
üzenetére
2 megoldás van.
1: ha a TV tudja a 24p-t, akkor a lejátszóban át kell állitani hogy a filmnek megfelelő felbontásba és fullscreenbe tegye át a képernyőt (pl fullhd filmnél ez 1920x1080 24Hz).
Ezzel azt éred el, hogy a kijelző frissitése megegyezik a film FPS rátájával, nem lesz judder effekt (de ettől még a labda szaggatottan fog menni, mert csak 24 képkockát látsz másodpercenként).
2: a fenti 2 problémára is megoldást nyújt. Nem lesz judder effekt, és nem is lesz szaggatott a labda, esetleg kicsit "mosott". A probléma az hogy erős hardware kell hozzá.
Komolyabb 2 vagy 4 magos core2 proci legalább és videokártyából:
ATI 5000-es vagy újabb, 11.8 vagy újabb Catalyst driverrel
NVIDIA 8xxx, 9xxx, 2xx, 4xx, 5xx (itt nem tudom melyik driver kell minimum, de érdemes a legfrissebbel próbálkozni). -
O_L_I
őstag
-
Dictator^
veterán
válasz
Dictator^
üzenetére
Bár ebbe nem vagyok biztos, hogy értelmeset kérdeztem-e.
MPHC szerint a frame rate-m 23.xx-24.xx
Refresh Ratem: 60.000Maga a film , szaggatásmentesen megy, DXVA megy, de pl van olyan jelenet, ahol lehet érezni a szaggatást.
Ez most azért, mert nem 24P-be megy, vagy mert 60Hz-es a TV ? -
Dictator^
veterán
Bedobtam MPHC-ba, bár nem tudom hova kellett volna.
Arról van szó, amikor egy HD videót játszok le MPHC-nál, gyors jeleneteknél, (akár focilabda követése meccsek közbe, ott elhuzott, vagy szaggatottnak látszik a mozgás. esetleg olyan kamerakövetések, ami baromi gyors, ott is néha látszik , hogy szaggatva megy a kép.), hogy küszöbölhetném ezt ki, Samsung LE32A551-es LCD-tv-n. Erre van kötve közvetlen a gép, DXVA megy MPHC alatt (6870).A következő részt egy ismerösöm mondta (legalábbis ezt a Judder effectet).
Állitólag át lehet állítani a frissitési frekit, mphc-nál, ha pl HD filmet játszok, hogy ne legyen judder "effect".
Namost én ott a full screen beállításoknál átállítottam azokra a Hz-kre amiekt ott felajánl, hogy azon kéne legyen, de pl a 24P-s filmeknél 23.976 hz ajánlott, aminél nálam akad a film már (ha 24hz-re veszem le). (Elvileg a TV tudná)Ez miért van?
Van jópár film aminél ez a judder "szaggatott effekt" jön be, gyorsabb jelenetnél, és elvileg ez megoldaná, de hogy?
Alapból MPHc szerint az összes film 60hz-en megy.(DXVA, proci alig használt 5%-öt.)
-
polonic
félisten
-
InfiniteReality
őstag
Ezzel nekem a videokártya (6970) max közelében jár, a CPU (i7-960) 60-70%-on. A mozgás kevésbé tünik folyamatosnak mint a 13-as beállítással, de ez azért van, mert "cserébe" a kép döbbenetesen éles gyors mozgásoknál is, és kevesebb a képhiba.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Mit kell állítgatni SVP-ben, hogy picit nagyobb terhelést adjon a rendszernek, ergo jobb képet kapjunk végeredményben.
Jelenleg a prociból egy magot kb. 30% magasságára terhel, egy másik 15% környékén mozog, a másik kettő pihen, miközben a VGA sokszor vált IDLE órajelekre (250/150), de ha fel is tolja 500/1250-re, akkor is 10% terheltsége van a VGA-nak.
Amit olvastam eddig a progiról, mindenhol erőgépet emlegetnek hozzá, holott alig használja nálam a hardvert. i5-2500k alapórajelen + 6950 szintén alapórajelen
-
Gery15
addikt
Hogyan tudnám a ccc-ben működésre bírni az "AMD Video Converter"-t? Egy ilyen szöveg fogad: "Your system includes a video converter that automatically converts video files when they are dragged and dropped onto a portable media player. Your graphic hardware can be used to accelerate the conversion process."
Enable acceleration. Ez pedig be van pipálva. de semmi. Pls valaki segítsen, kíváncsi lennék rá.

-
Gery15
addikt
Hmm... érdekes dolgot tapasztaltam.
Ha megnyitok egy filmet WMP-rel akkor 60fps-el megy a film semmit nem állítottam be és így megy, de hiába lépek ki a SVP-ből akkor is így megy... érdekes viszont sokkal csúnyább a képe. -
Gery15
addikt
válasz
Crossfit007
üzenetére
Tulajdonképpen mind1, mert működik az OpenCl szóval nem érdekes, de azért írtam, hogy nekem nem jelzi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5457, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ráadásul nem is olcsó mulatság megvételkor

Egyébként milyen catalyst-ról beszélünk azzal minden fasza,egyedül gpu-z-vel volt gond, de akkor így már rájöttünk arra is így nem is izgat. Köszönöm. 

az h 6790 -nek lett elnevezve egy dolog ... GPU a lényeg