Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Ehhez a driverhez keresek letöltési linket: atiumdag 8.841.0.0
11.4-es driver, már vagy 3-4 félét is felraktam de egyik se ez

-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli
üzenetére
Nem en minden esetben telepitem a CCC-t de csak konfiguralasra hasznalom. Gondolj bele ha fut a CCC akkor amikor meg nem volt jo az Idle orajel visszaalitas a futo CCC mellet sem volt jo, ha letiltod a CCC futasat mert mar beallitottal mindent a regisztry bol olvassa ki ugyanugy a driver mintha futna a CCC. A vezerlopanel szerintem azert van hogy modositani tudjal menetkozben is a driverbe beepitett parametereken de ha azt nem akarod valtoztatni akkor minek fut feleslegesen. Nalam hogy nem fut a CCC ugyanugy valtotatja a driver az orajeleket ha pl videot nezek a YT-on de mivel az en karim gyenge az UVD nalam nem jelent semmit, mert felvalt 3D-re hiszen gyenge a karim, nekem a 3D fogyaszt annyit (TDP 3d 60 W) mint a fejlettebb karik UVD-je.
De egyszeru tiltsd le a CCC futasat, es figyeld az orajel valtozasokat ugy hogy nincs betoltve a CCC. Ha nem lesz jo, egyszeruen engedelyezed megint a CCC-t -
kranazoli
senior tag
Közben megtaláltam a link-et, szerkesztettem lentebb.

1ébként: Jahh! -
-Solt-
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Mi baja van Abunak?
-
kranazoli
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Twitter-en azt írták, hogy úgy látszik találtak megoldást az egér problémára:
"Looks like we found a solution to the mouse lag issue - need to verify but will try to get this out in a couple of weeks"
Igazándiból Én sem használom semmire a CCC grafikus felületét. Mondjuk néha szoktam kísérletezgetni rajta, ennyi. Nem használom TV-re kötés ésatöbbi....
Csak Én azt nem tudom bizonyosan, hogy ha pl. leállítom az AMD Ext. Ev. Utility-t és pl. nem kérem a CCC ikon-t a tálcára, akkor nem később töltődik-e pl. a kezdeti idle órajel profil? Vagy Te arra gondolsz, hogy CCC-t sem telepíteni, csak driver?!
Az órajeleket nyomon tudom követni sidebar gadget-el is, csak Nekem furcsa, hogy ezen szolgáltatás nélkül elég sokára tölt be a CCC és gondolom vele együtt a beállítások is. (ebben nem vagyok bizonyos)
1ébként nem nagyon számít, elvagyok azzal is, hogy vannak ezek a DCOM hibaüzik.
Van MS egy olyan sara, hogy pl. Vista és Seven SP1 telepítés után ún. WMI error-ok jelennek meg az eventlog-ban, de az sem hiba. Erre csináltak egy vbs script-et, amit futtatva korrigálja azt, hogy többet ne jelenjen meg ez a hibaüzi. Vmi ilyesmi megoldás is elég lenne tulajdonképp.
siriq
Volt idő, amikor Én is próbálkoztam különféle moddolt driver-ekkel, amikor még voltak DNA és Omega driver-ek, de Én semmi különösebb extrát nem tapasztaltam. Ill. akkoriban azért folyamodtam ilyen driver-ekhez, mert problémám volt és azt hittem Cata hiba, aztán mindig kiderült, hogy vagy vas hiba volt, vagy alkalmazás hiba. (game bug)
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli
üzenetére
Szia!
Igazan nincs mit, nekem konnyu dolgom van mert van egy vincsi amit csak ilyenekre hasznalok, vagyis nem a belakott rendszerre telepitem igy a masikat lehet utni-vagni, van rola ghost mentes amikor meg "épp" volt, igy nem feltem.
Megmondom őszintén már csak az érdekel, hogy a 11.5 official verzióban milyen régi bug jön vissza és orvosolják-e a DCOM error-okat. Bízom benne, hogy az elsőre a válasz semmi, a másodikra pedig igen
Szerintem ne varj csodat, ugy erzem mivel uj motor van a 11.4-ben es az ezt koveto driverekben is mar ez lesz,sokaig fog tartani a javitas, gondolj azokra akiknel az egerkurzor akadozik a jobbfelso sarokban. Regi problema es maig nincs ra javitas, egyszer majd csak lesz. Szerintem a fejlesztok is hasznaljak az AMD External Event Utility-t csak gondolom sokkal fontosabb hibakat probalnak javitani mint hogy egy hibajegyzes keruljon a naploba.
Abu is gondolom azert irta hogy ne foglalkozzunk vele.
En jelenleg visszatertem a 11.3-ra (abban csak annyi a hiba hogy Fusion lapkanak nezi a procimat) de azt az Autoruns progival konnyu orvosolni. Amugy miert kell hogy a CCC ikonja ott legyen az ora melett, profilokat hasznalsz es valtogatni kell? Mert en amiota ATI/AMD karim van mindig tiltom a futasat, csak addig fut amig telepites utan beallitom az osszes menupontot, ezek a beallitasok mentodnek a registry-be utanna a vezerlopanel futasara nincs szuksegem, Persze aki profilokat hasznal vagy TV-re kuld ki videojelet annak lehet hogy szuksege van ra nem tudom, mert nekem ilyenre nincs lehetosegem.Ezuton szeretnek Abu85-nek szerencses gyogyulast es jo egeszseget kivanni, remelem mihamarabb viszontlatjuk a topikban.
-
siriq
őstag
válasz
kranazoli
üzenetére
Azt, hogy hogyan modositjak raknak bele optimalizaciot majd elmodnjak ha megkerdezed toluk. Amugy tenyleg gyorsabb es "simabb" ezzel a driverrel. Teszteltuk parszor egy laptopon is. Ott spec 10-20 fokkal emelkedett meg a vga homerseklete es sokkal gyorsabb volt a jatek alatt(majd visszarak az ugyan olyan verzio szamu gyari amd catalyst es lasabb). Mit es hogyan csinalnak, engem kulonosebben nem erdekel. Ami izgat a vegeredmeny.
-
Pero
senior tag
hali,
volna egy kis problémám és nem tudom mi lehe a gond 11.4 preview t használtam eddig, most felraktam a hivatalos 11.4et, és telepítés óta pl live messengerben olvashatatlan minden firefox4el dettó, olyan mintha homályos lenne a kép, viszont word chrome alatt desktopon meg tűéles, beállítgattam amit tudtam, kalibráltam kijelzőt is de semmi nem segített, .
tud erre valaki valamit? -
tka
tag
Hát ki tudom jelölni,takarítás menü pont alatt az összes fájl törlését,de újraindítás után megint megtalálja a fájlokat,olyan mintha nem törölné.Semmi változás

-
tka
tag
válasz
kranazoli
üzenetére
Kösz az infót,kipróbálom.Egy Sapphire 6950-es van amit még januárban vettem.Mikor beraktam a gépbe kb 3-4 nap múlva párszor elment a kép villogott,de csak játéknál.Azt hittem dx probléma.Küzdöttem vele egy darabig aztán abbahagyta.Igazgattam a karit az alaplapon utána nem csinálta,gondoltam nem volt a helyén rendesen.A haverom mondta,hogy vram hiba de gondoltam téved.Kb2 hónapja megint elkezdte de már csúnyán és a lényeg,hogy csak az egyik dvi csatival csinálta.Hát azért nem villogott egy darabig,mert a másik dvire volt kötve a monitor.Én láma.Na mindegy,vissza küldtem most várok.Kérdeztem már pár embert,meddig tart a gariztatás.Vki azt mondta 2 vki 3 hónap.Jó lenne ha kicserélnék egy másikra,de szerintem bütykölnek rajta valamit,azt küldik.Ez a hiba,független volt a módolástól.Módolva 940/1400-ig volt stabil.
-
kranazoli
senior tag
"volt a gépemben egy 6950-es kari.Most gariba van"
Megírnád, hogy milyen 6950 volt és miért van gariban?!

Próbáld meg azt, hogy van fenn most Catalyst, akkor programok hozzáadása és eltávolítása után (restart) Vezérlőpult -> Rendszer -> Eszközkezelő -> VGA. Jobb klikk tulajdonságok. Illesztőprogram tabfül és eltávolítása. Majd megint restart és tedd fel az official 11.4-est.
Többen a Driver Sweeper nevű 3rd party alkalmazást (is) használják, de erről nem tudok nyilatkozni.
-
tka
tag
Hali!Le szeretném törölni teljesen az Ati drivert,de még mindíg van fent valahol eldugva 1-2 fájl.Hogy lehetne teljesen letörőlni,hogy a régi beállításokat is törölje?Ha esetleg vki leírná megköszönném.Amúgy a problémám,hogy volt a gépemben egy 6950-es kari.Most gariba van,vissza tettem a helyére a régi 4870-et.Na ez nem tud 60 hz csak 25-öt.De a cccben meg 60 van mentve.Ezért nincs kép ha átküldöm TVre.A ccct meg nem nyitja meg.Má szét vág az ideg,rommá szopatta az agyam.Valaki pls Köszi szépen
-
kranazoli
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Szia Steel!
Ön egy Úr! Vagy kettő!

Köszi!Hagyom a 11.4 stable verziót.
Megmondom őszintén már csak az érdekel, hogy a 11.5 official verzióban milyen régi bug jön vissza és orvosolják-e a DCOM error-okat. Bízom benne, hogy az elsőre a válasz semmi, a másodikra pedig igen.

Egyik külföldi topic-on olvastam egy olyan teóriát, hogy:
Mivel a DCOM error-t az AMD External Event Utility szolgáltatás leállításával meg lehet szüntetni (legalábbis elég valószínű, hogy ha lesz is, akkor jóval kevesebb és nem minden gép leállításkor) feltételezés, hogy a fejlesztők gépén tiltva volt ez a szolgáltatás - 1edüli hátránya, hogy lassabban indul(jelenik) meg a CCC ikon. (persze ez is gépfüggő és relatív) Ha ez igaz, akkor szintén jön az AMD és driver-ei kérdés...
Néha ránézek Twitter-en a CatalystCreator fijjugokra, de eddig nem írtak róla, hogy foglalkoznának vele, ...
Azt sem értem, hogy miért nem adnak ki egy hotfix-et (ha már 3db megjelent) amiben ezt korrigálnák - függetlenül attól, hogy ennek a hibának semmi jelentősége sincs. (gyakorlati használatban!)
siriq
És mégis hogyan tudnak optimalizációt beletenni egy zárt forráskódú szoftverbe?! Hozzáadni esetleg lehet pár dolgot, de a 11.4-es Cata-n nem nagyon tudnak mit változtatni.
Ahogy MS OS-eken sem lehet mit. Lehet hozzáadni alkalmazásokat, beleintegrálni frissítéseket, tiltani szolgáltatásokat és minden olyat amit egy MS OS enged. De Magába a kódba nem tud senki belenyúlni.
-
siriq
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Meg nem probaltam. CCC-t amugy sem neznem meg mert nem rakom fel. Most tweakforce-s 11.4 beta van fent. Ez jobbnak tunik mint az eredeti amd-s(legalabb is szamomra).
-
Steelmanus
addikt
válasz
kranazoli
üzenetére
korrigálva van-é benne a DCOM hibaüzenet;
Nem, nincs korrigalva, a panel a drivert 11.2-nek definialja lassabb mint a stabil, csupan a panelben pl a video resznel a pipakat kicsereltek csuszka gombokra.
Fel ne tedd vagyis ne probald ki mert meg nagyon bena(Beta).Fox4 alatt a hardveres gyorsítás rendben működik-e
Errol nem tudok nyilatkozni, mert Aurora-t hasznalok es a karink nem egyformak igy nalam nem jelenik meg az a hiba mint a 5xxx kariknal.
-
kranazoli
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Engem csupán 2 dolog érdekelne:
- korrigálva van-é benne a DCOM hibaüzenet;
- Fox4 alatt a hardveres gyorsítás rendben működik-e.Már megint az a szitu, hogy AMD és driver-ei.

Gondolkoztam VGA vásárláson, de 1xerűen nem tudok nyugodt szívvel távlatilag ATI-ban(AMD-ben) gondolkozni.

Jelenlegi 11.4-ben végre okés a hardver gyorsítás bug, de dobálja a DCOM hibaüziket. Aztán letöltöttem az RC3-at (igaz az is, meg ez is nem végleges driver-ek) de abban meg újra benne volt a GPU gyorsítás bug.

Ezt fel se teszem, marad a 11.4 stable.
11.4-ig legalább várni akartam, hogy egyrészt lejjebb menjenek a 6950-esek árai; jelenjenek meg fasza non.ref kártyák. Ez megtörtént.
És legyen stabil a driver. Újraírják a 3D-s rutinokat, naccerű.
Ofkórz bug-os és megint jönnek a szivárogtatott ilyen-olyan driver-ek; hotfix-ek; stb...1xűen nem tudom elhinni, hogy ilyen xarul supportálja AMD a VGA-ait.

nV-vel meg az a gondom, hogy abból GTX570 érdekelne (ez utóbbi jócskán drágább a 6950-esnél); talán 560Ti de arra meg nem nagyon lenne értelme váltanom.
6950-re is inkább csak az újabb driver és újabb VGA-k prioritása miatt.
-
siriq
őstag
-
azbest
félisten
válasz
pincehely
üzenetére
Nem lehet választani a játékban... Crysis wars / warhead esetén ismert probléma dx10 módban. Kívülről meg sajnos nem állítható, mint dx9 alatt. Tudom az is igaz, hogy a játék készítőin is múlik, de maga az overscan alapérték az amd-s srácok agyszüleménye
Bár ahogy olvasom ati tray tools felül tudja bírálni a képfrissítést..ó anyám még viccesebb ahogy olvasom, ha a vsync be van kapcsolva, akkor
And here is why some will see a drop to 24hz and some to 50hz.
In Catalyst.
GPU Scaling Enabled: will drop to 50hz
GPU Scaling Disabled: will drop to 24hz [link] -
azbest
félisten
válasz
pincehely
üzenetére
Próbáltam, nem segített... az 50Hz-et használó játéknál úgy javult meg, ha 1080p 50Hz asztalnál külön beállítottam.
Korábban jópárszor eljátszottam már ezt a hd3650 kártyámmal, meg a hd3200 gpu-val is, de a hd6670 esetén úgy tűnik nem segített a 11.4 catalysttal, de korábban is volt már ilyen más verzióval a régi kártyával, amihez kiadtak hotfixet. A megoldás egyedül az lenne, ha a 0% lenne a default, és akkor nem szopatná midnen hónapban a felhasználókat a catalyst crew... ha már nem tudják tartósan fixálni a problémát.
-
128bit
tag
Megoldodott a fenti problémám!
Leszettem egy uj win 7 est és ujraraktam a vasat,most minden feltelepül simán, gondélkül!
Köszönöm a hozzászolásokat!

-
camalot
tag
Bocs a láma kérdésért. GA-MA785GT-UD3H alaplapom van, Integrált ATI Radeon HD 4200 grafikus mag (DirectX 10.1). Catalyst Controll Center van fenn, ez automatikusan frissít ha kell vagy mindig szedjem le az újakat? Opc.: Win7 Ultimate.
-
siriq
őstag
-
azbest
félisten
válasz
azbest
üzenetére
Írtam a Catalyst Crew Feedback-re, hogy légyszi vegyék már 0%-ra az alapértelmezett beállítást, mert nagyon nem szeretjük, hogy minden új verziónál újra és újra el kell játszani ezt az állítgatást.. és néhány havonta nem is működik rendesen, hanem hotfixekre kell várni.
-
azbest
félisten
válasz
pincehely
üzenetére
Aha persze... ahogy minden második verzióban szétcseszik ezt az okos amd-sek... csak a konkrét felbontásra hat, a gpu scalinget és az underscan-t rakosgathatom össze vissza, de már megint sikerült úgy megcsinálniuk, hogy nem általános az az általános beállítás. Ott a pipa hogy mindenre használja ezt, és cseszik rá... komolyan el kéne már beszélgetnie a főnökségnek velük, hogy mi a túróért kell kéthavonta hotfixálni ugyanazt a hibát

Persze a fórumban mindig az jön le hogy nem tudjuk hogy kell... de tudjuk, de mindig sikerül elrontaniuk...
-
azbest
félisten
No közben sikerült beállítanom, hogy 1080p alatt játékok közben ne legyen gyászkeret... 50Hz-re áll be játék alatt és az asztalt erre állítva külön le kellett kapcsolni az underscan-t. Mondjuk azt sem tudom miért lesz 50Hz...
-
kranazoli
senior tag
Fix the overvolt behavior and support to the following models:
SKU Number Board Part Number Product Name
11162-15 299-2E174-000SA HD5850 Extreme 1G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DP
11169-06 288-1E177-200SA HD5830 Extreme 1G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / MINI DP
11180-00 288-1E174-000SA
299-1E174-001SA HD6850 1G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DP -
128bit
tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Igen a CCC feltelepült,de a telepitö hibát ir ki telepités közben és a végén is!
Müködik,mindegy, ilyet még nem tapasztaltam,ennyi!Én is a bison gondolkodom,csakhogy ezelött is ilyen bios beállitásokon ment a rendszer és nem csinálta ezt!
Na megprobálok még ezt azt!köszi
-
Dtomka
veterán
válasz
pincehely
üzenetére
szeptember az már nem most volt, tehát ildomos újrarakni a win-t!
én egy óra alatt kb 80% osra visszaállítom az eredeti állapotot....éln tanácsolom, hogy rakd újra, meglásd minden sokkal gyorsabb lesz....de Te tudod!
a hibára visszatérve, nekem régebbi amd kártyám van és 11.4 et használom, igaz a catalyst control centert leszedtem és helyette az ati tray toolst használom, és tényleg sokkal jobb a CCC-nél! -
pincehely
addikt
Segítséget szeretnék kérni!
Ma le szerettem volna cserélni a driveremet 11.4-ről, 11.2-re.
A probléma, hogy nem tudtam eltávolítani a programok és szolgáltatások menüpont alatt.
Majd ezt megoldottam, eltávolítottam, de most már nem tudom egyik drivert sem feltelepíteni, mert a következő hibaüzenet fogad:Jó lenne kitalálni a megoldást, mert semmi kedvem újrapakolni a windowst, szeptember óta szolgál! Nem kis meló lenne!
-
Steelmanus
addikt
válasz
DeaTHeX
üzenetére
Eloszor megnyitod ezt a linket itt kivalasztod a Neked megfelelot pl en a W7 64-et valasztottam es ahogy polonic is irta, itt lemesz alfaba
pontosabban a Previous Drivers opciora, es tadam!
Eredmeny.(#13647) 128bit a kep aljan ott virit a CCC vagy ikonja.
Ami nem telepitett fel az a driverben talalhato VC1 video gyorsitas ma mar nem kell es a videotomorites / konvertalast elosegito AMD huzassal hasznalhato kodolas, he nem kodolsz filmeket akkor az sem kell. Ez a driverben alapbol be van pipalva, valoszinuleg kivetted ezert nem telepult.
Ha pedig az alaplapit talalta meg elsore, az azt jelenti hogy a BIOS-ban nincs letiltva valamint nincs atallitva hogy az elsodlegesen a PCI sinen keresse a videokarit.
A legfontosabb hogy tiltd le a BIOS-ban az alalplapi videochip-et. -
válasz
128bit
üzenetére
Próbáld a custom telepítést, majd az elérési utat írd át úgy, hogy csak ATI-ra végződjön.
tehát valami ilyesmi helyett: "C:\Program Files\ATI Technologies"
ez legyen: "C:\Program Files\ATI"Ez persze hülyén hangzik, de nálam is csak így volt hajlandó települni normálisan.
-
128bit
tag
Sziasztok help!
Ujra raktam a rendszert ma reggel és akarnám telepiteni az uj drivert videokártyához ,de hibával megáll a telepités!
Probáltam régebbit felrakni +a gyári dvd röl is,de mindig megáll !!
AZt irja ,hogy : (telepitö csomag hiba)sapphire 6850 em van!
mi lehet segitsetek ezelött nem volt ilyen gondom vele

-
DeaTHeX
tag
régebbi driver-t honnan tudok letölteni??? win7 64 bit 11.2 köllene...thx
-
erikke17
őstag
Üdv, ma VGA-on 2x volt textúra hiba EAH4830 , meg 2x VPU recover 11.2 Catalyst.
Catalyst overdriveba beépitett Test Custom Clock nevű funkció alkalmas lehet arra hogy leellenőrizzem hibázik e a gyári órajeleken? Húzva nincs, utolsó VPU recover óta 3,5 óra játék van rajta azóta semmi.Előre is köszönöm.
-
laszlohu
addikt
Sziasztok!
Másnál is csinál olyat az alábbi link,
http://www.animaxtv.hu/videos/iron-man/vasember-109
hogy ha full-screen - re kapcsolom a videót és hosszan lenyomva tartom az ALT gombot, akkor olyan, mintha lassított lejátszásra kapcsolna és elkezd akadozni a lejátszás?
-
-
siriq
őstag
-
kranazoli
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
Próbáltam. Szerintem mosott xar. Blúros, homályos kép. GTA-val nem próbáltam. -10FPS és trágya kinézet. Lehet Neked tetszik. Elég sok negatív véleményt kapott az MLAA erőltetése. Nem Maga az MLAA, hanem az erőltetése!
fess: "oksa,köszi, de akkor miért tesznek bele ilyet? ezt sose értem meg..."
Mert majd 1x MLAA lesz és nem MSAA. Plusz kellett vmi marketing bla-bla amivel el lehetett adni a 6xxx-et.
-
polonic
félisten
válasz
kranazoli
üzenetére
Ez egyáltalán nem így van. Miért lenne mosott szar a játék? Nem mosott szar lesz, hanem élsimított. Végre már gta4-nél is lehet használni valamit, nem lesz recés minden.
Az a baj, hogy memgutatni sem lehet, mert a kimeneten történik az élsimítás, a képlopás pedig azelőtt. -
azbest
félisten
válasz
azbest
üzenetére
HD4670-nek van 667-es memóriája...
Egyébként a sapphire-t azért kedveljük mert különcködik. A 3650-ből, ami referenciakártyaként ddr2-es ők csináltak ddr3-ast is, ami már majdnem olyan jó volt, mint a 3670, csak a gpu órajele volt alacsonyabb. A 4650-ből is csináltak jobb ramos változatot, ami már majdnem 4670-es szinten volt.
-
azbest
félisten
Mondom a kártyán és a dobozán biztosan rajta van a part number, ha "AX4650 1GBK3-H" akkor az ami a linken volt. A régebbi, nem olcsósított sorozatok más órajeleken mehetettek, valsz a sapphire is ilyen amit írtál.. úgy ránézésre a kicsi borda és a csupasz nyák nem túl bíztató a powercolornál, látszik hogy ott spóroltak ahol lehet.
Memória órajel 780 MHz, effektív órajelként simmel, mert ez 390 x 2, amennyi a gyártó oldalán is van.
Memória interfész 128 bit
Chip órajel 600 MHz -
mongi
senior tag
és hogy ne legyek lehülyézve, íme a sapphire gddr3-as, igaz 512-es:
I/O Output: Dual DL-DVI+HDMI+VGA
Core Clock: 600 MHz & 320 Stream Processors
Memory Clock: 700MHz, 1400 Mbps.
PCI Express 2.0 x16 bus interface
512MB /128bit GDDR3 memory interface
Single Slot Active Cooler
Native HDMI support
7.1 Audio Channel Support
Microsoft® DirectX® 10.1 support
Shader Model 4.1 & Native Hardware Cross Fire support -
mongi
senior tag
válasz
azbest
üzenetére
Az utolsó az, de gddr3-as rammal
hogy tegyem őket ahova éppen szeretném... 
A ramokat nem néztem még, de a rendeléskor kiírt adatok alapján 667-es memóval szerelt kártya volt a nagykerben, majd mindjárt írok is nekik, hogy ne baxanak át mindenkit...
ebből az jönne ki hogy 1560-on menne a ddr3-as:
Chip gyártó ATI
Gyártó Powercolor
Memória típus DDR3
Memória méret 1024 MB
Csatoló felület PCI-E 2.0
Memória órajel 780 MHz
Memória interfész 128 bit
Chip órajel 600 MHz
Chip hűtés Aktív
Portok DVI, HDMI, D-Sub
Max. felbontás 2560x1600
Támogatott szabványok DirectX 10, ATI Crossfire, HDCP, OpenGL 2.1, Shader Model 4.1
Garancia 2 év -
azbest
félisten
A vga-t nemrég vásároltad? Megnéztem a PowerColor oldalán a 4650-eseket és ilyeneket találtam, ami 1GB [link]:
Gpu: 600MHz ram: 400 ddr2
Gpu: 600MHz ram: 390 ddr3
part numbert nézd már meg és az alapján meg lehet nézni, hogy neked pontosan melyik változat van belőle. A korábbi generációs vga-kból nem ritka, hogy kijön még sokféle olcsósított (butított) változat.
-
mongi
senior tag
Meguntam az egésszel a bajlódást, és felraktam a memót 550mhz-re, így legalább 18GB/s-el megy... nem az igazi, de köztes megoldásnak nekem megfelel. Ha 600mhz-re emelem, ugyanaz a hibajelenség. Majd ma megnézem, hogy milyen memók vannak ezen. Kissé gyanús, hogy ez nem lesz 667-es memó csak max 500-as

A tápra gyanakodóknak:
A gép felhúzva a következő sebességekre tökéletesen üzemképes:
CPU: 5200 2300mhz @ 2780 mhz
VGA: 600/400 @ 600/550
RAM: ddr3 1333 @ 1600 -
DeaTHeX
tag
a ccc-be mi ez a sok élsímítás 3d settings meg tessellation vagy mi a tök*öm meg supper aa sample??
-
Dtomka
veterán
sziasztok!
ma kiprobáltam az ati tray toools-t. és annyira jól szerepelt, hogy az ati catalyst control centert már uninstaláltam is
.
ok hogy 10 mhz tuning esetén a kép szürkés kék lett és nem akart visszajönni.ati tray toools 575->690 és 900 -> 1000mhz re sikerült húznom a hd 4830 vga kártyámat
!aki ilyesfajta problémát észlel annak tanácsolom, hogy szedje le a Catalys Control Center-t!!!

-
fess
őstag
sziasztok
az mitől lehet,hogyha bepipálom a morphological filtering-et az msn-em homályos lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- Formula-1
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- GIGABYTE RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár ahogy olvasom ati tray tools felül tudja bírálni a képfrissítést..

"