- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
gonger
senior tag
Én is amellett vagyok, hogy az oktató alapossága a lényeg, és szerintem ez a fórum nem arról kell szóljon, hogy a padi-t mint rendszert fikázzuk.
Tény, hogy óriási vállalkozás, Amerikában valóban úgy mennek a búvárközpontokba a fiatalok, hogy "I want my Padi.." de ez még semmi rosszat nem jelent.Én, mint Padi AOWD búvár bátran, bármikor leülök beszélgetni más rendszerben végzett búvárral is - és nem hiszem, hogy kevesebb lenne a tudásom. No nem azért mert a Padi az Padi, hanem mert jó oktatóm volt, aki visszajött velem a vízbe, ha valamilyen gyakorlatot nem jól csináltam meg és estéken át beszélgettünk, eseteket vizsgáltunk, kérdezhettem és mindenre választ kaptam.
Ma már 100ezer féle rendszer van, gyakorlatilag mindegy, hogy milyen kártyát villant az ember, az viszont nem mindegy, hogy milyen tudást sajátít el.
Aquanautánál én nem tanultam, de a pagi bázisukon már jártam és vásároltam is náluk, jó tapasztalataim vannak. Tőlük nincs messze amúgy a Szenteltvíz sem, oda is benéznék (csendes profik).
Jövőre tervezem a mentőbúvárit csinálni, az valószínűleg IANTD rendszerben lesz, de csak azért mert az az oktató, aki a régi Padi-s iskolámnál volt -és hozzá ragaszkodom-, most ebben a rendszerben oktat. -
törölt tag
Yikess:

Peetry: igen, a padi erősen marketingelt cumó.Az amcsik ebben valóban tanárok....
Na, kaptam tegnap választ az aquanauta-tól.Nagyon kedvesek és flexibilisek, úgyhogy simán össze fog az owd jönni.Előre be tudok jelentkezni, kapok könyvet, felkészülök és vizsga, majd medencés, végül Gyékényes ha jó az idő!
Dorog is közel van, lehet az is megoldható.S ha még szerencsém is van, Adriával össze tudnám kapcsolni, mert pont olyankor mennek, amikor a szabi is kinéz

-
törölt tag
tehát ez az uef jobb mint a padi?
és amikor elvégzem, kapok olyan a világon elismert kártyát mint a padié? (bocs a lamer kérdésért
)feree köszi! Írtam nekik, hogy mit hogy szeretnék.Magyarországhoz képest villámgyorsan válaszoltak, h az illetékes olvtárs holnap lesz bent és majd ő válaszol...Bizakodom

Nekem a jó oktatás többet nyom érvként a latba mint a zseton, vagy, h hol mit spórolok.
-
Ferdzsoo
addikt
Nem is fogadom el, nem voltál ott, nem láttad a helyzetet, nem ismered az embereket, de ami a legnagyobb probléma nem ismersz engem sem, így kár is olyan feltételezéseket írnod aminek a valósághoz köze sincs. Nincs problémám azzal ha valaki okít, csak olyan legyen aki tényleg keni-vágja a szakmát, talán te is oktató vagy 400+ merüléssel?
Mert csak ebben az esetben lehet róla fogalmad hogy mire képesek és milyen veszélyhelyzetet tudnak kezelni x méter mélyen.
-
gonger
senior tag
teljesen egyetértek Veled.. szomorú, hogy erre nem figyeltek a guide-ok. Attól, még, hogy a hajón vannak OW-sek 10 merüléssel, lehet jó csapatokat csinálni. Külön kell választani a kezdőket és a gyakorlottabbakat. 10 merüléssel max 20 méteres mélységben is csodákat lehet látni Egyiptomban és ott még a levegőfogyasztással sem lehet akkora baja.
Sosem értettem, hogy mi értelme van állandóan arra utazni, hogy karcoljuk a 40-50-et, pláne ha nincs is olyan extra dolog, amiért érdemes ott lenni.
-
Ferdzsoo
addikt
Azt tudom mondani hogy amikor ott voltunk és lent elfogyott az időnk akkor én is kicsit erősnek éreztem hogy nem indulunk el felfele, de utólag belegondolva egyáltalán nem volt gáz.
Főleg hogy max 1 percel csúsztunk bele. (azthiszem 3 perc büntit kaptunk összesen, plusz a biztonsági megálló 3 perce ugye)
Ha vészhelyzet alatt meg azt érted hogy a pöröly elkapta volna a lábamat, akkor igen azt valószínűleg senki sem tudta volna kezelni.
deedee:
nem tudom mi vett rá hogy computer nélkül merülj, az édeskevés hogy a társadnak van, az UEF elő is írja KÖTELEZŐEN a computer használatát ergo annélkül nem is merülhetsz.
Azt én is észrevettem hogy sokan az emelkedési sebességre nagyon nem figyelnek, merthogymajd úgyis megcsináljuk a biztonsági megállót. Csak azért a kettő nem ugyanaz... -
Füge007
senior tag
Krk le van rabolva 40 m-ig totálisan. Sajnos ez a helyzet, és amíg nem vezetnek be szigorú törvényeket ez is marad. Minden kihordanak az idióták, és nekik áll feljebb, ha valaki rájuk szól.
2 éve Rogoznicában velük merültem, a legszebb merülő helyekre vittek amit láttam a horvátoknál!
-
gonger
senior tag
van weblapjuk, én indulás előtt a kirakott számon fel is szoktam őket hívni, hogy tutira legyen palack, ólom: Lorenc bázis
-
deedee
őstag
a fogam elvileg egészséges,nem tömött és nem lyukas

a 30-as,az a hatodik merülés volt és előtte semmi gond nem volt.alattunk 10-el pedig a haladók úszkáltak,tehát ha megindulok lefelé,akkor azért lett volna aki észrevesz és segít

a 8-10-es feljövetel a második alkalommal volt és nem fellövés volt,hanem egyszerűen nem ismertem eléggé még a jacketet és nem találtam meg a szelepet és elkezdtem emelkedni.
tovább szöszöltem,mint kellett volna.....közben kiengedtem a levegőt,csak lassan.nem száguldoztam felfelé....
de aztán rájöttem a dolog nyitjára,vagyis az elhelyezkedésére és a technikájára és onnantól már nem volt gond -
deedee
őstag
abból kiindulva,hogy én a medencés gyakorlaton majdnem végig a vízben voltam / amíg a társam párszor kicsit bénázott kinnt az oktatóval / és nem fáztam....míg ők vacogva álltak ki a napra az üvegablakhoz és rajtuk shorty is volt,míg rajtam semmi...
talán jól bírom a hideget....
bár a nyílt vízen dől majd el minden.félszáraznál annyi a gondom,hogy a vörösön nem lesz e túl meleg?
5-ös vízes csizmában a medencében melege volt a lábamnak....ja...és karlobag-ba megyünk
-
Pompi
nagyúr
Leszervezett konkrét búvártúrán még csak az Aquanautával voltam (megemlítem már én is őket
) és náluk úgy működik, hogy utazás előtt a boltból elhozod a bérelt cuccot, utazás után meg visszaviszed (esetleg a reptéren visszaadod), tehát te viszed ki magaddal a bőröndödben.
Persze voltam már én is nyaralós egyiptomi úton, amikor nem vittem magammal a BCD-d és kint béreltem akiknél merültem. -
deedee
őstag
én a jövőhéten megyek élesbe.vizsga+5 hajós merülés és ha megszeretem a "vízet",akkor mégiscsak elgondolkodom a vásárláson.
most van:
-csizma
-uszony
-maszk
-légzőcsőtervezem:
-5mm vízesruha /ebben már elég jól elvan az ember.legfeljebb egy 3-as shortyt még veszek majd hozzá/
-bc
-red.+octo.ha akciósan és a 10%-os extra kedvezményes kártyával/ plusz még egyszeri 10%-os kedvezményem is van a kártyán kívül /veszem meg,akkor úgy számolom,hogy kb 180k-ból megvan az utóbbi 3 cucc
évi 2 horvátországot tervezek 5-5 merüléssel és egy-két ausztriát egy évben
aztán később szafari is jöhet,ha gyakorlott leszekúgy vagyok vele,hogy a felszerelésre van pénzem,úgyhogy inkább legyen sajátom,amit jól kismerek stb

-
F-ECT$
titán
Volt asszem a Submarine-ben egy cikk, ahol profi búvárokat kérdeztek, hogy mi az a 3 dolog, amiből mindenképp sajátot vinne egy túrára, és teljesen más cuccokat sorolatk fel.
Azért megpróbálom összefoglalni, hogy most mi jött ki:
-ABC
-Ruha
-Légzőkészülék
-Computer
-Jacket
-EgyebekPersze ettől el is lehet térni, mert az egyébbe elég sok dolog beletartozik, és pl egy jó lámpa az Adrián aranyat ér.
-
Pompi
nagyúr
"(meg mondjuk általában az foglal sok helyet egy táskában, ami a repülőn nem mind1)"
No offense, de a bérelt cuccot is el kell vinni valahogy a merülés helyszínére, hacsak nem ott kint bérled, de egy itthoni szervezésű túránál, akár szállodai, akár hajós neked kell vinned a bérelt motyót tapasztalataim szerint.
-
F-ECT$
titán
Mondjuk nekem már szállt el bérelt jacket szelepje, nem volt egyszerű csak izomból felhozni magam + 12 kg ólmot

Talán még computert sem érdemes kapásból venni, mert bár 50e Ft körül is lehet kapni, de eleinte bőven elég a bérelt, és aztán később meg lehet, hogy komolyabbra vágysz. Nekem pl cobra van, és nagyon szeretem, hogy levegőintegrált.
-
Krynn
csendes tag
Még egyik helyen sem voltam a kettő közül csak olvastam róluk, de tervbe vannak véve. A mélységük miatt viszont még ezek elég hidegek lehetnek mostanság, szemben egy Doroggal, Szalkkal. Meg főként most olyan vizet kerestem, ahova akár egy munka előtt-után le lehet ugrani innen Budaörsről.
Azért köszi.
Ausztriában Grünnert próbálta valaki nedvesben, mennyire bírható ha nem fázós az ember? -
Krynn
csendes tag
A cuccot egy napra bérled nem merülésre. Tehát ha napi 4-et merülsz vagy ha csak 2-őt akkor is kb 4e.ft.-/nap.
Hát igen, ami közvetlen a testeddel érinkezik azt érdemes megvenni, egyrészt a higénia, másrészt a pontos méret miatt. A redótól meg kb. az életed függhet, vagy másé, az meg azért jó a saját. És akkor már majdnem megvettünk mindent, és elég jól cáfolom magamat
-
Krynn
csendes tag
Hi!
A Decathlonban vettem Budaörsön a gépet, de gondolom máshol is van. Teljesen no name a gép, meg persze Made in China, de manapság mi nem az. Bár talán pont a búvárfelszerelések nem. Addig jó nekünk, meg a biztosítóknak

A neve valami "Intova"
Itt a decatlonos link: http://www.decathlon.co.hu/nettools/allsearch.search?text=f%C3%A9nyk%C3%A9pez%C5%91&language=HU&siteId=12780013¢ral=17
Ezt meg a könnyűbúvár oldalon hírdetik,kicsit pontosabb infoval. Nem én vagyok
http://www.konnyubuvar.hu/index1.php?main=apro2&arukod=03&id2=5407Üdv.
Krynn -
blackydan
senior tag
Oké a fotózás/filmezés valszeg tényleg később fog csak a tervbe kerülni a legfontosabb az alapok elsajátítása majd a tapasztalatszerzés. Amúgy láttam búvármaszkba épített videokamerát, hát nagyon keményen néz ki
az ára olyan 250 dollár körül van, és 40m-ig jó.
Bár sztem ez olyan hobbi kategória lehet a képminősége nem lehet egetverő.
Ruhákra azért rákérdezek: írtad neked 5mm-es van mégis az milyen hőfokig optimális használni? (Illetve milyen mélységig, bár tudom ez tengerfüggő stb..)
Lehet érdemesebb lenne egyből egy 7-es ruhába vagy egy félszárazba befektetni, mert az későbbiekben jobban megtérül? -
F-ECT$
titán
Legalja alatt nem a minőséget, hanem az árat értem. Ezek alapján a következők pont ebbe a kategóriába esnek:
suunto gekko: 60
abc: 20
ikelite pc-m: 7Emelett nincs pl táska említve, nem írsz súlyokat (nem tudom, hogy integrált-e a mellényed, de én pl vettem azt is, mert néhol azért is felárat számolnak), csuklya, kesztű, bólya, tartalék lámpa, din/int átalakító, stb.
-
blackydan
senior tag
Kösz Peetry, még annyit kérdeznék, hogy láttam különböző rendszerhez tartozó képzéseket PADI, NAUI, SSI, BSAC, UEF stb... ilyenkor kicsit elveszik bennük az ember, mégis melyik a legelfogadottabb és legjobb szakmai alapokon nyugvó képzés? Gondolom ezek nemzetközileg mindenhol elfogadottak amolyan worldwide szinten kell elképzelni őket.
-
F-ECT$
titán
A roncs, az ott van ahol, ez ellen nem lehet mit tenni, persze van akit nem érdekel.
Nem csak a roncsok miatt érdemes mélyebbre menni, mert vannak olyan állatok, növények, amikkel csak nagyobb mélységben találkozhatsz. Ettől még persze nem kell mélyre menni, mert a tengerek első 20 m-e is szép, de messze nem mutat meg mindent.
És ha már szóba hoztam a Thistlegormot. Erre a roncsra szinte minden északra tartó szafari elmegy. Elvileg egy szafarihoz AOWD képzettség és 50 merülés kell. Szabály szerint AOWD-vel nem mehetsz 30 m-nél mélyebbre. A helyi dm vezeti a csapatot, lazán bemegy 30 m alá a roncson belül (ahová elvileg kellene roncs spec is, mégse követelik meg, és az oda menők 95%-ának nincs is), a társad is követi: mit teszel ekkor?

-
Füge007
senior tag
Nézd egy oktatónak látnia kell, hogy kit milyen próba elé állíthat. A búvárkodás akárhogy is nézzük a határok kitolásáról szól. Sajnos sokan otthagyják a fogukat emiatt, de az ösvények kitaposása mindíg is ilyen volt.
Én hamar mentem mélyre, de volt olyan a kezdő csoportomba, akit a mai napig nem vittek 15 m alá. Én kértem, hogy vigyenek le, abban az esetben, ha úgy érzik, hogy nem sodrok veszélybe senkit.
Nem vagyok oktató, de sokszor merülök oktatásokon, segíteni. Hamar kiderül ki hogy viszonyúl a vízhez, ezt egy oktatónak gyorsan fel kell mérni.
-
F-ECT$
titán
Amiről mi itt beszélünk az csak elmélet. Mondhatjuk neki, hogy ezt ne, azt ne, ha elmegy egy túrára, látni fogja, hogy mi a helyzet. Én nem bátorítom a szabályok áthágására, csak leírom, hogy azzal azért számoljon, hogy nem minden lesz úgy, ahogy az oktatáson elhangzott.
Kezdőként nekem is voltak olyan helyzetek, amikor nem vállaltam be valamit. Pl Baron Gautsch-on a társam le akart menni a 42m mélyen lévő hajócsavarhoz, én meg nem. Erre otthagyott, és ő lement. (Sajnos nincs állandó társam, az alkalmiak meg vagy jók vagy rosszak, találkoztam már mindkét félével.) Mivel 3-an voltunk "párban" ezért én a maradék társsal befejeztem szabályosan a merülést, és ezt a srácot a felszínen láttam legközelebb. (Vártunk rá pár percet, de mikor kezdtünk volna becsúszni dekóba, akkor el kellett indulni felfele.) Elmeséltem a helyi DM-nek, az mondta neki, hogy ilyet nem kéne, de mivel Ő is pénzből él, ezért nem lett semmi más következménye.(Pl következő merülésről letiltás, vagy hasonló.)
A gond az, hogy hiába van egy 20 fős csapatban 15 jó fej, mindig van 4-5, akikkel nem lehet mit kezdeni. A túraszervező persze kirakhatja őket a következő túráról, de az pénzkiesés, és nem teszi. Nagyon kevés az olyan csoport, ahol mindig mindenki betart mindent, de persze létezik ilyen. (Szerintem Füge ilyesmi körben mozog.)
-
F-ECT$
titán
Nem kell álszenteskedni: szegény újonc hallgatja a szép elveket, aztán élesben tök mást lát. Nekem nagy sokk volt ezt magamtól felismeri, jobban örültem volna, ha szólnak előre, hogy arra készüljek föl, hogy a szabályok jó részére magasról tesznek a magukat profinak tartó búvárok. (Olyan ez, mint a jogsi: a legtöbb baleset az 1 éves jogsival rendelkezőkkel esik, mert azt hiszik, hogy már mindent tudnak, pedig.)
1. UEF-fel 30m volt owd-vel a határ. (Azóta változott 18m-re, de amikor tanultam, akkor még annyi volt.)
2. Ebben igazad van, itt részben én is hibás voltam (nyugodtan lehet ítélkezni, nem sértődök meg), nem néztem meg a nyomásmérőjét, csak azt, hogy a palackja nyitva van, és hogy adja a levegőt.
A példa nem is erről szól, hanem arról, ami korábban is írtam: szegény újonc teljesen mást tapasztal, mint amit tanult, és ennek hatására a) stresszel b) azokat a szabályokat sem fogja betartani, amiket mindenképp be kellene, mert azt látja, hogy nincs hatása annak, ha nem tart be valamit.
(Ez a túra pl úgy kezdődött, hogy a helyi DM - aki a legfőbb úr a hajón, még a hazai oktatónál is erősebb az ő szava - azzal kezdte, hogy akkor 30 barnál már jó ha 5 m-en van az illető, ekkor még lehet nézelődni a hajó alatt. És ekkor jön a helyeslés, hogy de jó, végülis kifizettem 200e Ft-ot, akkor legalább nem kell 40 perc után kijönni a vízből, mikor van még levegő. Mit csinál az újonc? Alkalmazkodik, mert nem akar kilógni a sorból...)
-
F-ECT$
titán
Ja, első merüléseim egyike: zodiakról beugrás után még szöszölés a felszínen, lassú ereszkedés, mindenki össze - vissza, mire 30-on berendezőtünk, hogy elinduljunk volt még 140 barom...
Az 50 bart tényleg kőbe kellene vésni, de sok újoncot stresszeli, hogy ő fogyasztja a legtöbbet, elsőként jön ki, pedig sokszor a "profik" csak azért maradnak tovább, mert behazudják azt, hogy van még nekik x bar.
Egyiptomban történt meg velem, hogy a párom elfelejtette töltetni a palackját egy merülés után. A következő merüléskor elvileg még min. 50 barnak kellett volna benne lennie, ennek ellenére a merülés második percében teljesen kifogyott, ergó jó ha 5-10 barral jött ki az előző merülés végén...
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ha szabadtüdőzöl, akkor visszatartod a lélegzeted. Ahogy merülsz, úgy nő a nyomás, emelkedés közben pedig csökken. Ez a csökkenő nyomás + visszatartott lélegzet sekély vízi ájuláshoz vezethet (azokkal is megesik akik szabad tüdővel 100m mélyre merülnek, erre nem lehet felkészülni). Ekkor ha nincs melletted valaki, és a fejed a vízben marad, akkor biztosan megfulladsz. Persze 1-2 m mélységig nincs gond, de én nem kockáztatnék.
-
-
Pompi
nagyúr
Snorkelezéshez én nem vennék csizmás uszonyt. Snorizásnál nem látom semmi előnyét (csak hátrányát) a csizmás megoldásnak, de ha van érved mellette szívesen hallgatom

@MaciG: ebben a hozzászólásomban van ami a te kérdésedre is vonatkozik, ezért inkább linkelem, nem írom be újra
[link] -
Füge007
senior tag
Dahab na igen a Blue Hole, pont az vonz oda. Előbb vagy utóbb meglesz a trimix vizsgám, és szeretnék majd mélyeket merülni. És ez ott pont ideális terep erre. Meg van ott pár szép merülőhely amit meg tudnék nézni már most is.
Mivel a cuccom megvan, vagyis szépen alakul, nekem tanfolyamokat kellene nyomni ezerrel.
-
F-ECT$
titán
Én intenzív tanfolyamon voltam, ami 4 napig tartott. Volt aki nem jutott el a megfelelő szintre, így nem is vizsgázhatott. Az oktató javasolta, hogy a következő csoportnál kapcsolódjon be a gyakorlati részbe (azon a hétvégén már nem volt idő többet merülni), viszont a levegőt és a felszerelés bérlést akkor külön ki kellett fizetnie. Ez szerintem így korrekt, nem várható el az oktatótól, hogy kvázi ingyen több szolgáltatást nyújtson csak azért, mert valaki nem jól teljesít.
De a legfontosabban egyetértünk: addig ne kapjon senki kártyát, amíg a tudása nincs meg hozzá.
-
F-ECT$
titán
Én meg úgy gondolom, hogy ha az alap tanfolyamban 4 uszodai merülés van, de valakinek 6 kell, akkor azt a plusz 2 alkalmat fizesse ki, mint ahogy pl a jogsi megszerzésénél is ki kell a külön órákat.
A kártyát szinte mindenhol külön fizettetik, 40Eu ~= 10k az ára általában.
-
deedee
őstag
a korábban említett poénos kép:

nem lett tökéletes,de a lényeg látszik.....
egyébként 10 euro volt a 4-5 kép és egy 1 perces video lemezre kiírva a dm által.
szerintem ennyit megért
150 bárt zabáltam meg 40 perc alatt...

kicsit sok,de az első 20 percben mindenre figyeltem,csak nem a lassú,nyugodt légzésre
aztán már belejöttem.... -
Füge007
senior tag
Igazából nem olyan veszélyes megtanulni használni, a kényelem és a biztonság pedig megfizethetetlen. Néztem ezeket a félszáraz ruhákat, nem igazán tudok róluk véleményt nyílvánítani. DIR rendszerben nem használják, ott szárazruhában merül mindenki.
Na ja, én igazi tengeri fóka vagyok, merültem már ruha nélkül is az Adrián 10m már nem volt kellemes, de ki akartam próbálni, annó az elődök milyen körülmények között merültek.
-
F-ECT$
titán
Családi autós utazás esetén az utat valóban csak egyszer kell fizetni, viszont a kaján, szálláson, merüléseken nem sokat lehet spórolni. Azt Neked is javaslom, hogy számold ki, hogy az 500e-ben mennyi merülés van, mert a szafarin kb 4x20, és csak ennek a 80 merülésnek az ára Horvátban: 80*20-25 Eu = ~450e Ft (és akkor erre jön az utazás, szállás, kaja, pia).
Valóban nem csak a roncsok miatt jó az Adria, vannak nagyon szép falak és barlangok is.
-
Füge007
senior tag
Aug 17-én indulok. Nincs még célállomás, legurulunk dalmáciáig és majd ott keresünk szállást. Ott nézek valami dive centart, az elmúlt évben is így történt. Mivel ez nem kimondottan merülőtúra, így csak pár merülést tervezek. Barátnőmmel phenni megyünk ez a fő cél, de nem bírnám ki, hogy nem merüljek párat

-
norbalia87
tag
Hat igen felejthetetlen elmeny az biztos
Ami meg nagyon tetszik, hogy rengeteg baratsagos, es erdekes emberrel ismerkedtem meg. Persze kivetelek mindig vannak
De szerencsere a tobbseg a szuper arc kategoriaba tartozik
. Mindig is tudtam, hogy csodas dolog a merules, na de ennyire 
-
norbalia87
tag
Ha jol tom meg jovore lesznek. Volt tobb jelentkezo, de az egyik vasarloi csapat egy kb 15 merulesbol allo tag lett volna igy nehezkes lett volna meg vezetni egy bazist, ok visszamondtak, a tobbi vevokrol meg nem sok mindent tudok volt aki talan csk ugy visszamondta, de volt par jelentkezo ez a lenyeg
Mivel eddig nem sikerult eladni a bazist jovore meg maradnak az biztos
Am kedden este jonnek haz Egyiptombol.
Azert nem irtam, hogy Mikiekkel mert nem gondoltam, hogy lehet neveket irni de ezek szerint lehet
Udvozlettel a Szilvi unokaoccse (Norbalia87)
-
Pompi
nagyúr
Köszi, már ezt is tudom
(trim-zseb)Az Aquanauta honlapját rendszeresen látogatom, meg a boltjukat is
Nagyok szimpatikus arcok, még F-ECT$ hívta fel a figyelmem rájuk jópár hónapja, azóta sikerült náluk otthagyni egy nemkevés összeget felszerelésre és utazásra is. Októberben velük megyünk Egyiptomba és gondoltam addigra a hiányzó regulátor és mellény közül beszerzem az egyiket. A regulátor témára hamar pont kerül, azzal, hogy Apeks 
A mellény még nyitott, ha nem jön össze most októberig, akkor viszont rá fog érni még egy darabig (sajnos idénre ezzel lezárul majd a merülés).Az Action-Sportot is ismerem, majd figyelem azt is. Amit még szoktam nézegetni az a SeaWatch áruháza.
És ha már az utazást és Egyiptomot szóba hoztam, a napokban kaptam hírlevelet a DeepDreamsektől (szintén korrekt csapat, már kétszer volt szerencsém merülni velük kint), hogy szeptember 1-én nyílik egy új bázisuk Marsa Alamnál. Jópofa helynek tűnik ez is.
-
Pompi
nagyúr
Elolvastam a linkeket, nagyjából képbe kerültem. Bár még mindig nem tudom, hogy mi az a trim zseb

Az integrált súlyos infót köszi, eddig tévhitben éltem, valamiért azt gondoltam, hogy az valamilyen spéci kialakítású súly, de végigondolva persze elég ha a szűtyő az amibe az ólmot rakja az ember, nem gondoltam eddig végég, köszi.Nehéz megmondani, hogy mennyiért akarok majd mellényt venni, mert mivel hosszú távra gondolom nem ez lesz a mérvadó, tehát hiába gondolom most azt, hogy 60-70 ezer forintot szeretnék rákölteni, hogy ha mondjuk 100-ért van egy olyan amit érdemes megvenni, akkor inkább ez utóbbit választanám. Mondjuk ez lenne egy olyan határ amit nem szívesen lépnék át. Pl. az általad említett Beuchat Masterlift X-Air Light belefér ebbe - meg gondolom más is.
-
Füge007
senior tag
Szia!
Megkérdezem az oktatómat, mikor megyünk usziba. Az újhegyi uszodában szoktunk gyakorolni, csütörtök esténként van rá lehetőség, nem tudom mikor megyünk legközelebb, de értesítelek. Előtte találkozunk és rádállítjuk a felszerelést. A winges BC abból is jó, hogy minden méretre jó, hiszen csak a hevedereket kell állítani, nem tudod kinőni
. -
Kraptor
őstag
Azért írtam, hogy ez az én véleményem. Én pl többet adtam ki reduktorra és nem vettem lámpát mert én úgy érzem magam biztonságban nekem ez fontosabb volt és ez azért sokat számít mintha lent elkezdenék parázni

Különben nem is a felszerelés a drága a búvárkodásban. Azt egyszer megveszed és az jó lesz több évig. Az utak azok nagyon drágák, mert ugye azért az ember inkább tengeren/oceánon merül mint Gyékényesen

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dorog is közel van, lehet az is megoldható.

az ára olyan 250 dollár körül van, és 40m-ig jó.