Hirdetés

2021. január 16., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1622) Peetry válasza deedee (#1621) üzenetére


Peetry
senior tag

Intro merülésnél (így hívják amire készülsz) én a helyedben arra figyelnék csak, hogy a dm csak tégedet vigyen. (Most mondták Pagon, hogy a németeknél az új divat az hogy egy dm levisz 3-4 embert 5 méterre, lerakja őket a homokba, leengedi a bcd-t, aztán kotorjanak a homokban. 5perc mulva ki 70Eur. hát no comment) Így szabályos, és biztonságos. A többit el fogják mondani, igazából nem sok dolgod lesz, mert a DM fog és visz, kezeli a dzsekidet meg minden. A többiek lehet tudnak még okosat mondani.
A fényképezőt viszont én nem ajánlom. Ezek az egyszer használatos cuccok csak marketingfogás szerintem. Semmit nem tudsz lefényképezni vele 5 méteren, amit nem látnál legalább olyan szépen a felszínről lebegve, vagy sznorizva. Ráadásul a DM visz, életedben először szívod a levegőt reduktorból - nem valószínű hogy egyenletes lesz a légzésed. Gyakorlatilag esélytelen használható képet készíteni így szerintem. Egyszerűen bemozdul. Nekem most van kb 100 merülésem, 70-80 körül volt amikor tokot vettünk a kis kompakhoz, ami mondjuk fényévekkel jobb ezeknél az eldobható sz*roknál. Az elmúlt 30 merülés alatt készült min 500 kép, ebből 1 jó. 80% Még most is elmosódott.
Persze ha neked 2-3K-t megér, nyugodtan. De szerintem felesleges. Elsőre az élmény is épp elég lesz, nem kell tetézni egyszerre fotózással:)

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.