Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1817) F-ECT$ válasza Peetry (#1816) üzenetére


F-ECT$
titán

Amiről mi itt beszélünk az csak elmélet. Mondhatjuk neki, hogy ezt ne, azt ne, ha elmegy egy túrára, látni fogja, hogy mi a helyzet. Én nem bátorítom a szabályok áthágására, csak leírom, hogy azzal azért számoljon, hogy nem minden lesz úgy, ahogy az oktatáson elhangzott.

Kezdőként nekem is voltak olyan helyzetek, amikor nem vállaltam be valamit. Pl Baron Gautsch-on a társam le akart menni a 42m mélyen lévő hajócsavarhoz, én meg nem. Erre otthagyott, és ő lement. (Sajnos nincs állandó társam, az alkalmiak meg vagy jók vagy rosszak, találkoztam már mindkét félével.) Mivel 3-an voltunk "párban" ezért én a maradék társsal befejeztem szabályosan a merülést, és ezt a srácot a felszínen láttam legközelebb. (Vártunk rá pár percet, de mikor kezdtünk volna becsúszni dekóba, akkor el kellett indulni felfele.) Elmeséltem a helyi DM-nek, az mondta neki, hogy ilyet nem kéne, de mivel Ő is pénzből él, ezért nem lett semmi más következménye.(Pl következő merülésről letiltás, vagy hasonló.)

A gond az, hogy hiába van egy 20 fős csapatban 15 jó fej, mindig van 4-5, akikkel nem lehet mit kezdeni. A túraszervező persze kirakhatja őket a következő túráról, de az pénzkiesés, és nem teszi. Nagyon kevés az olyan csoport, ahol mindig mindenki betart mindent, de persze létezik ilyen. (Szerintem Füge ilyesmi körben mozog.)

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.