Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4100) Pompi válasza Bestspiler7 (#4099) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

"visszont ismerösöm nem csinált semit és mégis merülhetet kint."

Ha ez igaz akkor az őrült nagy felelőtlenség mind az ismerősöd (persze ezt ő lehet fel se tudta mérni), mind a búvárbázis részéről (ők viszont igen) ahol merülhetett.

Ha ún. intro / demo merülésen volt, ahol egy szakmailag megfelelő szinten levő búvár kísérő kíséretében merült (értsd konkrétan fogták végig a merülésen), akkor az más, ilyen létezik, korlátozott mélységben és ideig persze.

Szerintem amúgy nyaraláson nem tudod kihasználni a búvárkodást. Arra gondolok, hogy elmentek Balira 2 hétre és mondjuk kivitetitek magatokat 2x hajóval és merültök 2x2-t. Vagy elmentek Horvátországba 1 hétre és közben merültök 2x.

Ha megfertőződtök és beszippant kicsit ez a világ, és megtehetitek, hogy csak merülni menjetek el, akkor tud ez a dolog kiteljesedni szerintem.

Az a "baj" ezzel az nyaralás közbeni merüléssel, hogy egyrészt nem tudsz / nem érdemes saját felszereléssel menni, ezért lehet nem olyan élmény lesz a felszerelés miatt. Másrészt én voltam ilyen Bali like egzotikus helyeken ilyen nem kimondottan búvárkodás céljábóli utazások során merülni és hát ilyenkor kivisznek valahova és lesz egy valamilyen élményed, nekem nem ezek a legjobb búvárkodós élményeim, persze jól hangzik, de egy költséghatékonyabb egyiptomi kimondottan búvár út számottevően többet tud adni.

Persze ettől függetlenül nehéz azt megmondani, hogy mi éri meg és mi nem. Nem tudom, most mennyiből szerezhető meg egy OWD vizsga, járulékos költségekkel együtt valahol 70-100 ezer forint között lehet.
Ez után az első merüléseket persze még nem feltétlenül a táj és az elővilág élvezetéről fognak szólni, ezt is szem előtt kell tartani, tehát ha a friss vizsgával mentek Balira merülni, akkor ott még több fog a technikáról szólni.

Ha úgy döntötök, hogy belevágtok, akkor én az Aquanautát javaslom.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.