Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Agyatlan... Tavaly semmi bajom nem volt ugyanezzel a pakkal, de megtanultam a leckét. Tiszta mázli, hogy a fényképezőgép akksijait nem dobta ki (azok ugye szögletesek - és persze jóval drágábbak az eneloopoknál)
#3592: Nálunk elég vegyes volt a látótáv, a housereef-en - amit ugye legtöbbször merültünk - sokszor 10m-nél is kevesebb volt. Kintebb volt, hogy sacc/kb 30m-nél is messzebbre lehetett látni.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
No, egy db-ban hazaértem, szép merülések voltak (40db összesen), cápából csak a kicsi szirtcápával találkoztunk, pár jókora napóleonhal is jött szembe ill éjszakain volt kb pár 20-30 centis spanish dancer, kisebb tintahalak, korallrákocskák.
A reptéri biztonság nagyon ráment az utasok nyaggatására (ne felejtsük el, hogy a sharm-i rosszfiú alkalmazott volt...), a bőséges IQ-val megáldott egyiptus ellenőrzőemberke kidobta a kukába 4 vadiúj eneloop akksimat és a búvárlámpa 32650-es akksiját, megtoldva kb 100EUR-val az "utazási költségeket"
.Vicces sztori azért, a légitársaságok tudtommal elvárják, hogy az akksikat az ember a kézipoggyászban prezentálja, a biztonsági ember pedig annyit tudott angolul kinyögni, hogy a bőröndbe kellett volna csomagolni őket

-
WiZARD
veterán
Utcai kajaldaban, atlag olcso etteremben 50 thb korul kezdodik valami egyszeru rizses/tesztas etel, csirkevel 80-100 thb, rakkal 150, Patong Banzaan Market koruli esti utcai kajaldakban sushi darabja 7-10 thb, 1kg friss hal sutve 350 thb, hozza 1 rizs 100 thb.
Par napig ezekben ettunk, alapvetoen nem volt gond, de nekem utolso elotti nap osszejott valami hanyos/fosos gyomorrontas. Szerencsere este lezajlott, reggel mar oke voltam, feltem is nehogy tovabb tartson, mert aznapra volt befizetve a buvarkodas. Este inkabb mcdonaldsban ettem
atlag menu 200 thb.Motort nem bereltunk, gyava vagyok ehhez. Kozponthoz kozel volt a szalloda, setaval elvoltunk. Nem ugy tunnek mint akik sok jogositvanyt kernenek, de azert vard meg mas valaszat

Ruhanemu draga. Muszaki cikket sokat nem neztunk. Asszonynak vettunk egy applewatch-t, 13500 thb (38 mm sport) amibol vat refundnal 5% visszajott, talan erdemes tobbi apple cucc arat is megnezni.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Az ilyen feltűzni a felszínrét sosem értettem. Soha az életbe megnemfordult bennem hogy akármégcsak 5 méterről is feltűzzek a felszínre. Az ilyen embereknek nem való a búvárkodás.
Bármi kehe volt/lesz, ha nem tudom megoldani, az első a társam.
Nemigen van olyan probléma amit 2-en ne lehetne megoldani... -
F-ECT$
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Az, hogy valaki pöpecül szereli a cuccát, szabályozott körülmények között jól viselkedik, még nem garancia arra, hogy hirtelen gáz esetén (pl vmibe belegabalyodás, BCD-hiba, stb) is megőrzi a hidegvérét.
Ez igaz, de ugyanúgy igaz egy tapasztaltabb búvárra is, aki még nem került korábban hasonló szituációba.
-
WiZARD
veterán
válasz
Sanyabá
üzenetére
Nem vele. Love diving phuket nevu iroda (vmi Szlovem faszie) kozvetitesevel helyi DM volt mindket alkalommal. Masodszorra csak 3500 THB volt.
Elsonek direkt szoltam hogy vizsga utani elso valodi, tengeres merules, ott 18-13 meterre mentunk, volt mas hozzam hasonlo kezdo is a csapatban, meg neki a szulei, 2-3 csillaggal es nemi tapasztalattal...
Masodiknak is mondtam hogy nem vagyok tul gyakorlott, ezelott a vizsgan tul csak 3 merulesem volt Phiphi-n.
A 28m nem volt betervezve, briefingen 20 metert mondott. Aztan kiszurt egy rajat es elindult utana. Talan 1-2 percet voltunk ott es feljebb jottunk.
A tobbinel mar mondta hogy az elejen 25 meterre lemegyunk mert ott van elsullyedt hajo meg latnivalo.(Mindket DM megdicsert, hogy ugyes voltam, es magabiztosan, jol ereztem magam, persze nyilvan a magam kezdo szintjen)
-
t72killer
titán
Akármennyire "jól áll a kezdő búvár keze" a dolgokra, nem illik túlságosan mélyre vinni. Hallottam már halálos balesetről, ami egy szimpla maszkürítéssel kezdődött, "kicsit" mélyebben az előírtaknál. (tanonc bepánikolt a maszkba kerülő víz miatt, tűzni akart azonnal a felszínre - okatató visszafogta, erre kivágta magát és a pánikban kilégzést is elfelejtve "felrobbant" a felszínre)
Az, hogy valaki pöpecül szereli a cuccát, szabályozott körülmények között jól viselkedik, még nem garancia arra, hogy hirtelen gáz esetén (pl vmibe belegabalyodás, BCD-hiba, stb) is megőrzi a hidegvérét.
Persze a mélyben ellenkezni a vezetővel, pláne kezdőként extramacerás.
-
F-ECT$
titán
Kb 3 másodperc alatt megmondod egy búvárról a víz alatt, hogy milyem szintű, de már a felszíni viselkedés is árulkodó (felszerelés összeszerelés, stb).
Egyébként az alap vizsga után pár merüléssel már én is a 20-30 m-es sávban merültem, akkor még nem volt ilyen max 18m, főleg nem max 12m-es szabály, és nem is volt semmi gond. A DM tudta, hogy ezek az első igazi merüléseim, látta, hogy jól megy a dolog, így nem volt probléma a merülések alatt. (A társam is tapasztalt volt, és a DM is végig figyelt.)
-
gonger
senior tag
Ezek szerint nem nagyon foglalkoztak a végzettségével, gondolom a naplóját sem kérték el. Oké, hogy egyedül volt vele a merülésvezető de check dive nélkül egyből durrantani egy friss búvárral, számára ismeretlen helyen 28-ra..elég gáz. Jobb helyeken ezt be sem vállalják, mert megszívhatja az egész bázis!
Furcsa, de sajnos hallani ilyenekről. Gondolom izgult is, kevésbé tudott figyelni a merülésre, a gázfogyasztása is valószínűleg nagy volt, lehet csak gyorsan le akarta tudni a guide a 3 merülést. Szomorú! -
F-ECT$
titán
Maldív az egyik legjobb búvárkodós hely, utána lehet csalódás egy simán jó hely is. Emellett kezdőként lehet, hogy csomó mindent nem vettél észre, ilyenkor még nem áll rá az ember szeme az apróbb dolgokra. (Egyébként lehet, hogy tényleg rossz helyeken voltál, nem ismerem ezeket.)
Kezdőként is te vagy a felelős az életedért, szóval Neked kellett volna szólni, de még a briefing alatt. (Hány merülésed van?) Egyébként maga a mélység nem okoz gondot egy kezdőnek sem, és mivel ketten voltatok, így gond esetén valószínűleg megoldotta volna helyetted a problémát.
-
WiZARD
veterán
Eddig sehol, ez volt az első. Korábban csak Maldív szigeteken snorkeling, ott jött meg a kedvem a témához, és ahhoz tudtam hasonlítani.
Ma még elmentem a Racha Noi / Racha Yai túrára, szintén 3 merülés, sajnos más már nem fért bele, holnap este megyünk haza

Ez sokkal jobb volt mint a tegnapelőtti, bár itt is nagyon tele volt planktonokkal a víz, és nem volt túl nagy látótávolság, de azért tisztább volt kicsit.
Egyedül voltam a merülésvezetővel, mert hozzá épp nem jelentkezett senki más erre a túrára.
Kezdőként simán levitt 28 méterre először, majd másik 2 merülésnél is 25 méter volt a max. Lehet, hogy hiba, de csak útólag gondolkoztam el ezen, hogy gáz-e, nekem kellett volna-e szólni és merülés közben "ellenkezni", vagy rábízhatom magam, tudja, hogy mit csinál? Szerintetek? -
t72killer
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Más bázisokra nem látok rá, ez egy kis tábor a semmi közepén v inkább déli végén. Az első repülőt, amivel jöttem volna indulás előtt 2 héttel törölték, úgyh főtt a fejem egy darabig, amíg másikat találtam. A második gép (Bécs-Marsa Alam) viszont tele volt, úgyh azért akadnak turisták összességében, de itt nagyon sovány a szezon. Hajóra nem is mertem jelentkezni, nem sok esély van rá, hogy alapból szezonon kívül kifusson egy hajó, amiről a maradék turista is elmenekült a nagy terrorbesz@rás miatt. Itt az a szerencse, hogy szörfösök is vannak, úgyh elballag valahogy a bázis...
-
gonger
senior tag
Szia, Hol merültél eddig?
Melyik bázissal merülsz most Phuketen?
Mi márciusban megyünk, 1 napunk lesz Phi-Phi körül 3 merüléssel, utána 4 napos szafrira megyünk Similan, Koh Bon, Koh Tachai és Richelieu rock útvonalra.
szerintem nézz szét, hátha van még Similanra napi hajó! -
t72killer
titán
Gyors visszajelzés Egyiptomból (Marsa Alam): alig van turista, van, hogy napokig a divmasterrel párban merülök. Hátránya, hogy nem megyünk ki a mutatósabb merülőhelyekre. Extra nagyvadak errefelé nincsenek, csak gyönyörű korall és apró cuccok, pár teknős, dugong és sok-sok nyugi.
-
WiZARD
veterán
Phuket búvárkodás tapasztalatok eddig:
3900-4200 THB 1 egy napos, 3 merülést tartalmazó kirándulás, felszereléssel együtt.PhiPhi Island, és mellette lévő hely volt a cél. 4en voltunk 1 merülésvezetőre. A hajón amúgy kb 30 ember volt, és aránylag közel volt másik hasonló hajó is, szóval eléggé tömeg hely.
Az első merülés a "Maya Noi South" nevű helyen volt. Óriási csalódás, alig 1-2 élőlény, kicsi látótávolság.
Második: "Koh Bida Nai" - ez 1 hajszállal jobb volt, itt már volt sok korall, és pár élőlény.
Harmadik: "Shark Point" - ez ismét kicsit szebb.Összességében csalódás az egész. Bár lehet nálam van túl magasan a léc, de ha hasonlókat láttam volna ősszel snorkeling közben, akkor talán el se kezdem a búvárkodást

-
gonger
senior tag
Mi március közepén megyünk a párommal saját szervezésben. A napokban vettem meg a repjegyeket. Ma jött meg a visszaigazoló email a szállásokról és a merülésekről.Érkezés után 1 nap hajóval Phi-Phi-n 3 merüléssel, aztán 4 napos szafari Similan körül majd pár nap szárazföld. Ez a terv!

-
WiZARD
veterán
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában. Ősszel voltam a Maldív-szigeteken, egy saját korall zátonnyal rendelkező szállodában, ahol ugyan csak snorkelingeltem, így csak az első 1-3 méter mélységet fedeztem fel, de asszem megfertőzött a dolog

Most fogok menni egy alap tanfolyamra (CMAS*).
Február közepén megyek Phuket-re (ahogy visszaolvastam más is tervezett utat ekkorra, végül lesz valaki?), mire számítsak így totál kezdőként? Ugye jól láttam, hogy szervezett túrákra el lehet már menni a CMAS*-al?Felszerelésből mi az amit mindenképp érdemes kezdőként venni sajátot? (Jöhet tipp akár márka/típus, beszerzési helyre, köszi)
-
gonger
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Mi sima paraffin olajat használunk normál ápolásra, nem engedi, hogy a sós víz bejusson egészen. Illetve ha megnyomom a dobhártyámát (pl egyenlítési probléma, vagy sok merülés egymás után) akkor Otipax fülcseppet. Mindkettőt sima gyógyszertárban is megkapod.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Yushchenko
üzenetére
Mi a swimseal-t használtuk az egyik szafarin, csak jót mondhatok, hajnalban első merülés előtt csepegtettünk, egész nap éreztem a hatását. Semmi baja nem volt a fülemnek, pedig korábban a szafaris 4 merülést a túra vége felé már nehezen tolerálta. Nem gyulladt be de érzékeny lett már. Én csak ajánlani tudom. Nekünk a napi 1 is elég volt...
-
Yushchenko
őstag
Abban tudtok segíteni, hogy mivel érdemes a fület védeni/kezelni külső hallójárat gyulladásnál?
Mostanában kicsit érzékenyebb az egyik fülem, 2x is be volt gyulladva fél éven belül. Láttam, hogy árulnak a búvárboltokban Orthan, illetve Swimseal cseppet. Valamelyikőtöknek volt már ezekkel tapasztalata?
-
F-ECT$
titán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Az aquanauta árul cuccot is, de szerintem max ABC-t érdemes venni, amíg nem lesz legalább 20-30 merülésed. Milyen uszonyod van?
-
gonger
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Szerintem ne vegyél semmit míg nem jársz oktatásra, de ha veszel, olyan helyen vedd ahol tudod próbálni. (
Maszknál ez különösen fontos. Aquanautánál tudsz is majd felszerelést venni, bizonyos típusokat forgalmaznak, illetve ajánlom a Seawatch búvár áruházat is, oda oktatón keresztül kedvezmény kártyát lehet szerezni. -
Yushchenko
őstag
Elég sok mindenkit meghallgattam az előző napokban, de most nekem is az aquanauta tűnik a legszimpatikusabbnak (árban is elég jók, és nagyon összeszedettnek néznek ki), szóval a téli képzésükre be fogok szerintem iratkozni a napokban (májusi vizsgával).
Annyi lenne még a kérdésem, hogy felszerelést hol érdemes venni? Esetleg külföldről érdemes rendelni? Uszonyom van, de a maszkomat már lecserélném, és kellene légzőcső is.
-
F-ECT$
titán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Amikor én voltam náluk, akkor előre odaadták a könyvet, aztán 4(!) nap alatt lement a tanfolyam + vizsga Gyékényesen (csütröktől-vasárnapig). Az első nap lenyomtuk az elmélet nagy részét, ez elvileg 20 óra, de mivel 3-an voltunk, meg a könyvet is olvasta mindenki, így gyorsan ment, a kimaradó részeket meg fél órás blokkokban letoltuk a többi napon a merülések között. Második nap délelőtt voltak a szabadtüdős és vízfelszíni gyakorlatok, délután és haramadik nap délelőtt az ellenőrzött vizes ("uszodás") gyakorlatok. Délután és másnap délelőtt voltak a merülések, majd elméleti vizsga és délután a vizsgamerülés.
Itt látszik a naptár, ilyen komplett 4 napos képzés lesz pl június 9-től is, de csinálják úgy is, hogy elmélet + uszoda Pesten, és csak a hétvégére kell lemenni Gyékényesre.
-
Yushchenko
őstag
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Yushchenko
üzenetére
Egyetértek. Aquanauta, és ne a tó határozza meg.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
Én őket javaslom. Bár ők nem a dorogi tavon vizsgáztatnak, hanem Gyékényesen. De szerintem ne az legyen a szempontod a választásnál, hogy hogy melyik tavon legyen a vizsga.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Tavasszal végre lehetőségem lesz búvártanfolyamra menni. Melyik alapszintű tanfolyamot ajánlanátok Budapesten? Vizsgázni a dorogi tavon szeretnék.
Köszönettel:
Yush -
-
t72killer
titán
+ #3540: pontosan, "4 csillag" elve alapján működünk, és a kis AOWD-met csak egy csillagnak számítják be, mert nincs benne kötelező mentőgyakorlat. Ergo csak 3csillagossal merülhetek, ami gáz, mert a kb 20tagú bandában 3 embernek van, 1*-os meg egy csomó, ergo nehéz társat fogni.
Rescue-only PADI-s tagtárs nincs, tapasztalt DM van, akit nagykegyesen elismertek ***-nak. PADI/SSI-s klub a közelben, akik merülnek is, nincs, úgyh az ő szabályaik szerint fogok játszani, azaz vagy szerzek egy CMAS minősítést, lehetőleg feljebb, mint az aktuális szintem - h vmi értelme is legyen - vagy olyan PADI-s szintet, amit rendesen elismernek.
-
F-ECT$
titán
Valami ilyesmi van a szabályzatban:
b/ KÉTCSILLAGOS BÚVÁR
A kétcsillagos búvár olyan búvár, aki középfokú elméleti és az ehhez szükséges gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, van már az előírásoknak megfelelő nyíltvízi merülési tapasztalata, és késznek tekinthető arra, hogy másik, legalább kétcsillagos vagy magasabb minősítésű búvár társaságában merüléseket hajtson végre. A kétcsillagos búvárnak még nincs elegendő gyakorlata ahhoz, hogy egycsillagos búvárokat vezessen nyíltvízi merülések során.(Ez régi, de gondolom alapvetően nem változott.)
-
Pompi
nagyúr
válasz
Sanyabá
üzenetére
+1
7 évvel és 180 merüléssel magam mögött AOWD vizsgával.
Nem értem, hogy mi az, hogy AOWD-vel csak bébiszitterrel engednek a víz alá. Nem hallottam még ilyet.

-
t72killer
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Az tuti, ha valami profi minősítést szerzek öreg koromra (DM, oktató meg főleg - bár ilyen fizuk mellett kétlem), akkor előtte szerzek egy kis folyami gyakorlatot meg valszleg kishajóvezetés is lesz előtte.
Gondolkoztam, lehetne-e önfinanszírozóvá varázsolni ezt a szép hobbit, de nem jutottam sokra. Olcsósítási ajánlatokat kaptam már pár törzshelyemről: ha viszek nekik 10embert, akkor ingyen merülök+lakok meg hasonlók.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Oh. 120 merüléses divemaster már bőven jó.

Voltam egy csapatban a csaj a felszínen mutogatta mindenkinek a divemaster kártyáját 90 merüléssel.
Aztán lent meg egy gyengébb áramlatban úgy kapálózott mint a parton a hal, a guide rángatta lefele vissza, különben meg elszállt volna mint a győzelmi zászló.
Mi meg a korall felett 5 centivel lapultunk csak néztük hogy vele meg mi van, meg ráztam a fejemet. Divrmaster. LOL.
Én inkább leszek 400 merüléssel aowd mint 120-al divemaster.
Van egy jó barátom 450 merüléssel aowd. Erről ez a vélemyényem. Kártya mindegy. Merülésszám nem.
-
t72killer
titán
áá, hogy master diver != divemaster, auch
. Valahol rescue környékén szeretném látni magam jövőre, hogy ne nézzenek totál kezdőnek. Mindenesetre lehet inkább a franciás CMAS lesz, ha véletlen elkeverednék pl francia polinéziába, ne nézzék hitelkártyának a PADI-s karit
Apropó kártyagyűjtés: láttam olyat, hogy német srác leköltözött tenerifére úgy, h dunsztja nem volt a búvárkodásról és 2 hónap alatt a búvárboltban bedolgozva DM-lett belőle - na erre mondom, h kicsit gyors. +utána gáz, ha tőlem kérdez vmi szakmait
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t72killer
titán
Félreértesz, senkit nem akarok becsapni, egyszerűen a következő szintet keresem - AOWD-vel uis csak bébiszitterrel engednek víz alá a klubomban, rescue az alap, CMAS***-gal pedig mehetnék CMAS*-os buddyval is (CMAS-re vannak nagyon rákattanva). "Dolgozni" nemigen készülök búvárként, kétlem, h családot lehetne eltartani tisztán búvároktatásból, úgyh a *** szint nekem egyelőre bőven elég.
Az AOWD-t meg kb 120 merüléssel és 2 évvel ezelőtt szereztem, nem rögtön ugranék a "mélyvízbe".
Az "anyag" mennyisége, kurzus hossza pedig azért számít, mert egyhuzamban nincs 2hétnél hosszabb szabim, ráadásul az összes 5hétnyi szabimat se tudom búvárkodással tölteni. Simán lehet 2 hét képzés és a klubbal 7végente lehet gyakorolni, kártyának/szintnek megfelelően.
-
Pompi
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Ne haragudj, hogy ezt írom, de szerintem ez gáz így.
Úgy látom beszippantott a kártyagyűjtögetős rendszer
Teljesen mind1, hogy melyik rendszert mit ír, 2 hét alatt nem lesz aowd-ből divemaster az ember, max. papíron, az meg mire jó, kit csapsz be vele? A legrosszabb az, hogy magadat.
Főleg ha már eleve azt nézed, hogy melyik kevesebb anyag. -
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Ha változik a veszélyességi besorolás és lemondja az utat az ember, akkor amit kötöttem, fizet (elvileg annyit, amennyiből új útra mehetnék, nem csak a bebukott árakat). Nálam Marsa Alam a határozott cél, ha oda lehet jutni, viszont gondolkoznom kell alternatíván, ha lőni kezdenek/nem megy a gép - ez nehéz. Maldívon 2hét ~5k€-mtól szabadítana meg, ami elég meredek
. Majd mennék oda is, de előtte egy olcsóbb helyen rendesen begyakorolnám a kamerakezelést, ne a méregdága úton bénázzam el a mantás videókat...Sztem a legvalószínűbb alternatíva, hogy Kanárin csinálok egy divemasterit, asszem 2-2.5 hétbe belefér, ha fizet érte az ember, nem WC-t pucol a bázisnak.
#3523: "Hogy az amcsik mire látnak rá, azt nem tudom." Elvileg mindenre amire akarnak. A jard akár dzsímélből kiolvasott titokszolgálati infókat is kaphat, hogy vki odalent járt és "elfelejtette" közölni. Amit nem tudok, hogy mi van a korábban kiadott vízumokkal? nekem 2008-ból van egy 10éves.
-
-
gonger
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Nálad nem egyszerű az útirány eldöntése, úgy látom :-) csak nehogy lemaradj a jó lehetőségekről!
Terrorizmus ellen egyik biztosító sem ad fedezetet szerintem. Egyébként mi pont akko rmentünk ki Dahabba, amikor lezuhant az orosz gép. A reptéren lévő nagyobb katonai készültségen kívül mi semmit nem vettünk észre.Akár már holnap visszamennék. -
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Ill még egy utazós adalék: egy alkalmi Szudáni búvárszafari keresztbetehet ha amerikába utazik az ember.
Mondjuk egyelőre nem fenyeget egyik útirány sem.
-
t72killer
titán
Megjött a Mikulás

*
Komolyabb keresztelő februárban, hogy hol, az még rejtély...
* A puttony tartalma: Sony rx100IV+Na-rx100IV házikó
-
t72killer
titán
Azori szigeteken járt már valaki? Ktghatékonyabb módja lenne a Mantázásra a Maldívnél...
-
t72killer
titán
válasz
Sanyabá
üzenetére
December közepéig húzom-halasztom a döntést, ha nem lőnek, akkor megyek a múltkori egyiptomi helyemre (Lahami bay). Ha balhé van, kell alternatíva, sok merüléssel viszonylag kulturált ktgvetés mellett.
Egyébként Februárban nincs több búvár, mint hal Thaiföldön?
Más: egy kérdés a topicot látogató tömegekhez: Meikon vízalatti házikóval van vkinek tapasztalata? Beújítottam egy RX100IV-es kamerát és vízálló házikót keresek hozzá. A Meikon már egy ideje a piacon van a ktg-hatékony házaival - kérdés, mennyire megbízhatók ezek
? Mert elég gyorsan extradrága ház lesz a cuccból, ha elázik a kamera 
-
t72killer
titán
Japán felújítja a bálnavadászatot az Antarktiszi vizeken - erreföl az okos cikkíró elsőre beszúr egy szép pettyes cetCÁPA fotót

Amúgy odaküldhetne már vki egy tengeralattjárót, ami "rejtélyes eltűnéseket" okozna a japán bálnavadász-flottában, agyrém, amit művelnek.
-
Sanyabá
senior tag
Phuket-en merült már valaki?
-
t72killer
titán
"Oroszország hazahívja polgárait Törökországból"
Szerencsétlenekre nagyon rájuk jár a rúd. Kérdés, hol töri össze a korallt ezentúl a féligképzett orosz búvár? Elözönlik Maldívot, ahova eddig csak a pénzesebbje jutott?
-
t72killer
titán
Az extra disznóság amúgy - búvárszempontból is - hogy a vörös tenger környéki összes ország problémás. Szaúd Arábiában nagyüzemben űzik a vallási fanatizmust a hatóságok is, még vízumot szerezni se egyszerű az országba, ráadásul Dzsiddába nemigen repül európai társaság. Szudánban és egyéb országokban max a hajón érezném biztonságban magam, de minél délebbre megyünk, még a hajón se feltétlen. Nem beszélve arról, h szintén drága+átszállásos odarepülni.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
"A LOT légitársaság elmondta, hogy a repülőgép nem a légitársasághoz tartozik, hanem charter járat, amit az egyiptomi Hurghada városába való repüléshez alakítottak ki.
A lengyel társaság csütörtök délelőtt közölte: csak egy vicc volt az egyik utas részéről a bombafenyegetés."
Még ha nem is komoly, az ilyen idióták miatt sokat szívhat az ember a repüléssel a közeljövőben. A delikvenst javaslom Egyiptomba transzportálni, egy ottani börtönben gondolkozzon rajta, mennyire jó dolog másokat ilyesztgetni.
-
t72killer
titán
Szép. Marsába még mennek gépek, de gondolom a Wizz lépése borítani fogja az asztalt másoknál/más reptereken is. Egyetlen megoldás az lenne, ha európai biztonsági személyzetet engednének a reptereikre, különben lőttek a turizmusból származó bevételeknek, szépen lesüllyednek Szudán-Líbia szintjére.
-
F-ECT$
titán
válasz
t72killer
üzenetére
A Wizz Air nem küld több repülőt Hurghadába
November 28-ától határozatlan időre felfüggeszti Budapest és az egyiptomi Hurghada közötti járatát a Wizz Air, közölte a cég az MTI-vel. A magyarázatuk szerint „a működési környezet felülvizsgálatát követően” döntöttek így. A légitársaság menetrendje idén május 16-án bővült a heti egyszeri Budapest–Hurghada járattal. -
t72killer
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Decemberig várok a döntéssel, aztán meglátom. Dec közepéig kellene foglalnom, ha egy 20%-os kedvezményt ki akarnék használni a multkori helyemen, 2 hétnél azért ez komoly tétel.
Maldívra 5kEUR-ért nem mennék most, kb ennyibe fájna 2 hét - 1 hétért meg nem ülök repülőre, ráadásul az se feleennyi, mert a repjegy nem lesz olcsóbb.
-
Ferdzsoo
addikt
Én most nem mennék sehova az arabokhoz.
Persze kicsi az esélye hogy épp veled történik valami, de jóval nagyobb mint eddig.
Nekünk is probléma lesz mivel váltjuk ki az egyiptomi szafarit..
Meg ki tudja addig még mi történik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Néha én is beúsztam a képbe. 
)

atlag menu 200 thb.

. Valahol rescue környékén szeretném látni magam jövőre, hogy ne nézzenek totál kezdőnek. Mindenesetre lehet inkább a franciás CMAS lesz, ha véletlen elkeverednék pl francia polinéziába, ne nézzék hitelkártyának a PADI-s karit![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
? Mert elég gyorsan extradrága ház lesz a cuccból, ha elázik a kamera