Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz bandus #70559 üzenetére

többet járnak ilyen helyre, mint aki csont nélkül megtehetné, ennek szintén közgazdasági/társadalomtudományi oka van.

nekik ez ad kis örömöt, egy kis királyság érzést, valami csillogást messze a lógó linóleumtól meg a paprikáskrumpli szagú szemétledobótól. mert ez azért összerakva a forintokat még mindig elérhető, még ha annak az árán is, hogy a hónap többi részében margarinos zsömle van priosarannyal, vagy esetleg nem vesznek meg egy ruhát, vagy szélsőséges esetben a gyerek nem megy osztálykirándulásra.

lásd még miért van minden putriban parabola és plazmatévé. ha jól emlékszem ebben a cikkben jól körüljárják a témát (bár ez már a mélyszegénységről szól, de átültethető), de rég olvastam már, csak úgy emlékszem, hogy bólogattam sok mindenre magamban. utolsó mondat különösen üt, nagyon sok mindent megmagyaráz.

félreértés ne essék, nem sznobizálok, nem nézem le, akinek szűkösek az anyagi lehetőségei, sőt... viszont ez tényleg egy megfigyelt, ismert, és leírt dolog, mellesleg engem különösen érdekel.

[ Szerkesztve ]

• MrSealRD

veterán

válasz bandus #70559 üzenetére

Ehhez a témához nem akartam hozzászólni...de mindegy...megpróbáltad végiggondolni a felvetésed? Na szerinted mit keres egy "csóró, rászoruló" egy olyan helyen, ahol minimális pénzből tud extra fogyasztást realizálni??? Hát nem a MALM bútorszettet fogja kitolni a kapun... Az információ közöttük is áramlik. Tudják, mikor hová kell menni, hogy hozzájussanak valamihez.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák