Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xaels: eXtremeRate | DualSense (PS5) Pro kontroller házilag
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz
krizmo_ #32632 üzenetére
Persze, tudom, hogy nem olyan egyszerű a dolog, meg a bajok csak akkor derülnek ki, mikor már beköltözött az ember, de nem tartom lehetetlennek. Egy hónapja kint Bécsben nem tudtam, hogy mit kezdjek magammal, merre hogyan tovább, most meg itt vagyok Budapesten, és azt csinálom, amit szeretek is
-
rizso
addikt
válasz
krizmo_ #32625 üzenetére
Meglátjuk. Ha valaki még 70-nél is többet ajánlana, vigye. Van még egy kis időm, 1-2 új hirdetést minden nap raknak fel, lehet a nekem ideális majd csak pár nap múlva lesz meghirdetve
Azért már 60+alacsony rezsiért is láttam 1-2 jó lakást, csak még nem voltam itt, hogy személyesen is megnézzem...
-
rizso
addikt
válasz
Mercutio_ #32619 üzenetére
Igen, a közlekedés miatt is szimpatikus ez a lakás, fél óra még simán belefér az utazásba - főleg hogy át sem kell szállni.
MurdR: mire gondolsz?
CoolBoy323: hát nálam biztos nem lesz éjjel nappal 25°C, inkább 22°C, nem bírom mikor rohadt meleg van egy lakásban.
Dell XPS: sokak nagyon kétségbe vannak esve a pesti lakáskeresést illetően, én viszont azt mondom, hogy nem olyan vészes, ki lehet fogni jó lakásokat jó áron. Nem mondom, hogy nem tartom soknak a most divatos árakat, főleg pl. Pécshez képest (ott mondjuk 40-50-ért már brutál jó lakást is kaphatsz), de Bécsben meg még szarabb a helyzet: alig van privát lakás, a legtöbb "Makler"-en keresztül megy, akinek a tulaj nem fizet semmit se, hanem a bérlőn hajtják be a 2-3 havi províziót, amit te a büdös életben nem kapsz vissza, az a közvetítői díj. Erre jön még a kaució meg minden kutyafüle, és a végén örülsz, hogy egyáltalán lakáshoz jutottál...
-
-
rizso
addikt
válasz
DeFranco #32614 üzenetére
Ja, sajna ez is 8. emelet (bár még abban bízok, hogy legalább nem lesz olyan fos a kilátás). A legfontosabb most, hogy be tudjunk költözni még novemberben, legyen viszonylag normális a lakás, és viszonylag könnyen eljussak melóba (így fél óra lenne kb). Aztán idővel már nekünk is lesznek ilyen-olyan igényeink, nem akarunk örökre ott maradni
föccer: FB-os hirdetés, de átküldöm neked a képeket, ha gondolod. Egyébként 70+rezsi, erre azért még megpróbálok egy kicsit alkudni, hátha.
A szomszédban van egy nem is olyan kis méretű kutya, ami állítólag csendes, és csak akkor ugat, ha nyílik az ajtó. Vidéken családi házban nem zavart, hogy kint ugattak a kutyák, viszont panelszomszédként nem tudom mennyire lesz zavaró...
-
rizso
addikt
-
rizso
addikt
Örs vezér tér milyen környék? Lenne egy jónak tűnő lakás az IKEA mögött, melóba is simán eljutnék metróval átszállás nélkül.
-
rizso
addikt
Tegnap hazafelé a melóból sétáltam egy kicsit villamos helyett, és a Corvin köznél beugrott, hogy ismerősöm a Corvin sétányon nyitott egy kávézó-fagyizó-cukrászdát. Gondoltam ha már úgyis arra járok, megkeresem, kipróbálom milyen hely. Maga az üzlet nagyon igényes lett, az áraik teljesen versenyképesek, és a kiszolgálás is barátságos volt. Ha gondoljátok egyszer próbáljátok ki ti is, Wiener Szalon, Corvin sétány 2B
Más:
kicsit nehezebbnek tűnik a lakáskeresés, mint ahogy azt korábban gondoltam. Szerintem csinálok pár szórólapot is, és elkezdem osztogatni, volt már rá példa, hogy valaki így talált megfelelő lakást. Ma felhívtam egyet, egész kulturált volt, még a távolság is belefért volna, viszont volt jó pár bútor, amire nem lenne szükségünk (de mindenképpen ott akarják hagyni), illetve a rezsi is 40-50e lenne, plusz még a közös költség. Na hát az azért egy kicsit már sok a 65eFt-os bérleti díj mellé... -
rizso
addikt
-
rizso
addikt
válasz
krizmo_ #31868 üzenetére
"Tele van sötét felhőkkel a környék, sok az őslakos, nem tudom hogy mondjam virágnyelven, de gondolom érted mire gondolok, szóval nem biztonságos..."
Na ez mondjuk hiányozni fog Bécsből. Nem mondom, hogy itt nincs ilyen, de valahogy mégsem éreztem soha, hogy gáz lenne, ha elindulok valamerre a városban. Sokat jártam éjszaka egyedül mindenféle kis utcákon is, de szerencsére nem volt gondom. Vagy akár ha elmentünk szórakozni, és párom előbb haza akart menni, de én még maradtam, akkor nyugodtan hazaengedtem. Pesten nem biztos, hogy lesz ilyen...
Amúgy szívesen vennék tippeket, hogy hová NE menjünk lakni
-
rizso
addikt
válasz
krizmo_ #31826 üzenetére
Ja, azt vágom, hogy már otthon is hamar lecsapnak a jó lakásokra (pedig abban a hitben voltunk, hogy milyen jó lesz otthon lakást keresni, végre nem lesz olyan körülményes, mint itt kint - erre tessék, ott is kezd egyre szarabb lenni a lakáskeresés).
Mondjuk én abszolút nem vágom, hogy Pesten mi számít jó és rossz környéknek. Pl. a 22.kerületben is volt szép lakás, de egyik fórumtárs mondta, hogy oda ne menjek, mert nagyon lepusztult környék. De a Bosnyák tér sem mond semmit...
Melack: a korábban linkelt lakáshoz hasonlók azért csak akadnak néha-néha
-
-
rizso
addikt
válasz
föccer #31807 üzenetére
- ne legyen "putri" (nem kell a legmodernebb designer lakásnak lennie, de nem is szeretnénk egy lepukkant lyukat)
- 1,5-2 szoba (vagy akár konyha-nappali egybe, plusz külön hálószoba/félszoba is megfelel)
- legjobb lenne, ha csak konyhabútor és tűzhely lenne benne (azok viszont mindenképpen kellenének, a többi részletkérdés) - de ez részletkérdés, ha kell, akkor eladjuk azokat a cuccainkat, amiket a tulaj mindenképpen ptt akar hagyni (persze ha nem azok a tipikus "nagyi bútorok")
- tágas konyha előny, vagy esetleg kamra/spájz
- rendes (csendes) szomszédok, nyugis környék
- Széll Kálmán tér tömegközlekedéssel ne legyen 2 óra
- ne legyen dohos, penészes
- fürdőkád előnyben
- közös költség+rezsi minél alacsonyabb, annál jobb (ez érvényes a lakbérre is)
- erkély/terasz szintén előny, de nem feltétel
- legkésőbb november végéig (olyan 25-ig), de inkább valamivel előbb (10-20 között) szeretnénk beköltözni
- árban 50-60e körül, ha egy nagyon szép lakás lenne nagyon jó helyen, akkor talán kicsit nyújtózkodnék mégradi8tor1: nem kell olyan közel, hogy alsógatyában is át tudjak sétálni, de szeretném, hogy mindenképpen 1 órán belül eljussak oda, de még jobb lenne fél órán belül.
-
rizso
addikt
válasz
radi8tor #31788 üzenetére
Piccsbe, már megszabadultam a kinti előfizumtól, az ideiglenes számomon a belföldi csomag opció levonta az összes egyenleget, és online sem tudok hozzá feltölteni, mert valamiért nem kapom meg erre a számra az sms-eket. Asszony meg csak este ér haza...
Mondjuk fölösleges telefonálnom, leghamarabb is csak kedden este vagy szerdán tudnám megnézni, addig meg szerintem ki is adják.
-
rizso
addikt
Szerintetek ez kamu lehet?
-
rizso
addikt
válasz
bitpork #31766 üzenetére
Mit fogok én még szopni, mire eljutunk a költözésig
Legjobb az lesz, hogy én már Pesten melózok, mellette lakást keresek, asszony még itt lesz addig Bécsben, intézi az itteni ügyeket, és ha megvan a lakás Pesten (amire lesz 2, max 3 hetem), akkor jöhet a megfelelő autó/sofőr megtalálása, aki pont ráér, mikor költöznénk.
Tényleg rühellek költözni... -
rizso
addikt
Köszönöm az eszmefuttatásokat srácok, egyre inkább én is úgy érzem, hogy bérlünk egy autót, meg esetleg mellé valakit, aki nem riad Pesttől meg Bécstől.
Következő feladvány:
Amik (ha csak valami nem változik) szállításra kerülnének:
- egy nagyobb hűtő, ~190*60*70
- egy L kanapé, ami két ~170*100 részből áll
- egy szétszedhető franciaágy 2 ágyráccsal és 2 matraccal, plusz van két kis éjjeliszekrény
- egy ~150-ig összetolható étkezőasztal (ha nagyon kell, akkor még ezt is szét lehet kapni valahogy) 6 székkel
- egy mosógép
- egy kis "dohányzóasztal"
- előszobaszett: egy nagy tükör, egy cipős szekrény ~100*80*35, egy ajtós szekrény tükörrel az elején ~200*60*30, meg egy fogas
- egy íróasztal, amit könnyű szétkapni két "oldalszekrénykére"+fedlapra, hozzá egy gurulós szék
- és a szokásos többi holmi, mint szennyeskosár, ruhaszárító, mikró, ruhák, edények, mindenféle "csetres", amik dobozban lennénekAzt hiszem nagyjából mindent leírtam. Valószínűleg lenne egy személyautó kíséretünk is, ha más nem, akkor pár doboz abba is férne.
Szerintetek ehhez mekkora autó kellene? Elég lenne a kisebb 3.5T?
-
rizso
addikt
Hali Srácok!
Megint költöztetés téma. Ugyan még nem nagyon ástam bele magam, nem kértem árajánlatokat, csak egy helyről. Onnan viszont számomra meglepő árajánlat érkezett. 3,5T 3 emberrel netto 160e+egyéb kiegészítő költségek (mint biztosítás, 20m-nél távolabbi rakodás, stbstb), 7T 3 emberrel meg 240e netto+a többi extra. Tényleg ennyire brutál dolog lenne ez a Bp-Bécs távos költözés??
Írtátok, hogy inkább béreljünk egy teherautót. Azzal az a baj, hogy senki nem vállalná be a vezetését...
-
rizso
addikt
válasz
Magnum_ #31718 üzenetére
Nekem mondod? Itt van előttem a Note 4 meg a tablet is, és mindegyik dobozban. Kész vicc, hogy még csak fel sem bontom, itt csorgatom a nyálam
Volt ma nálam az ingatlanos, aki keres új lakókat a helyünkre (még jó, hogy nem mi fizetjük, hanem az új lakó perkál majd neki), és poénkodtam vele, hogy megvenné-e. Ilyet szól lehet, mert amúgy is akar a lányának venni egyet. Meg hogy lehet, hogy a telefont is megvenné. Mondom egye-fene, kitalálok rá egy baráti árat
Pedig isten bizony, ha tehetném megtartanám mindegyiket...
-
rizso
addikt
Galaxy Note 10.1 2014 Edition LTE
Ezt amúgy szívem szerint megtartanám magamnak, de asszony pajti azt mondta, hogy költözés előtt ez kicsit nagy luxus lenne. Aztán lehet ám, hogy bekeményítek, és kiállok kettőnkért
-
rizso
addikt
A nótocska fent is van, lehet vinni
-
rizso
addikt
Kint Mediamarktban van ma Note4+Note 10.1 2014 akcio. Gyerekek mi tomeg van itt. Nehanyan itt aludtak az ejjel. Mintha iphonera varnanak
-
rizso
addikt
válasz
bitpork #31626 üzenetére
Az szép kis összeg - mondjuk nem tudom mennyire átlagos nálad, de akkor is durva. Korlátlan kommunikációra nincs szükségem, de azért 50MB mobilnet meg 50-100 perc nem elég. T-mobile-nál találtam olyat, hogy "Next S
Aranytárskártya díjcsomag", ez 2 év hűséggel havi 5490, 1 évvel meg +2000Ft. De lehet elég lenne egy Like is, ha a kisebbik öcsém tudna még egy előfizut kötni - abban is van 300MB net, 3 darab 300 percig ingyen hívható 30-as szám, és teljesen lebeszélhető a 2790Ft-os havidíj (19/29Ft-os percdíjakkal). -
rizso
addikt
Ennyire fos díjcsomagok/árak vannak otthon?
-
rizso
addikt
Mi a helyzet az otthoni mobil szolgáltatókkal? Itt kint egész jó csomagom van (havi ezer belföldi perc, 100 Európa perc, 100 nemzetközi/belföldi sms, 1GB "korlátlan" mobilnet, 6 mobil tv csatorna - amit még nem is használtam -, és mindez csak kb. 4500 forintnyi €-ba fáj havonta). Van valamelyiknél hasonló, hasonló áron? Vagy vegyem ki a kezem a biliből?
-
rizso
addikt
válasz
Melack #31534 üzenetére
Mammutnál. Nem kell, hogy 5 perc alatt átsétáljak, de azért ne is tartson egy óráig az út. Most napi 30-40 percet utazok, meg annyit vissza, ez még simán beleférne...
Tim82: még az a 45 perc beleférne, annyit szerintem megér egy szebb lakás jó áron. De gondolom onnan kintről nincs 5 percenként járat sem, szóval ha lekésném, akkor tuti várhatnék negyed órát a következőre...
-
rizso
addikt
Innen halál lenne eljutni tömegközlekedéssel a Mammutig, igaz? Ha esetleg valaki találkozik ilyesmi kaliberű lakással, csak közelebb, dobjon pls egy pü-t
Ennél lehet valamivel "csúnyább" is, de azért ne legyen putri...
-
rizso
addikt
Lehet lesz egy független, bécsi MediaMarkt-ban vásárolt Galay Note 4-em, amit ki sem bontok (most hogy otthon is érvényes lesz rá a 2 év+2 hó garancia, vagy csak az 1 év, annak utána kell kérdeznem). Érdekelne valakit? Ha igen, mennyiért?
-
rizso
addikt
válasz
radi8tor #31467 üzenetére
Viccen kívül, van amikor azt kell mondanom, hogy igen, el vannak kényeztetve. Ott van jó példának a kinti Hofer. Na ha azt a munkatempót otthon bármelyik élelmiszer üzlet hozná, akkor soha nem lennének otthon kígyózó sorok
Saint_: nyilván nem akkora pénz nekik az a ~7000Ft, mint otthon. De azért itt sincs kolbászból a kerítés - főleg a bevándorlók számára. Egy 1000€-s minimálbér itt sem akkora pénz, főleg ha lakást is fizetsz (mint írtam már neked, itt kint a kis 40m2 alatti lakásra fizetek rezsivel együtt közel 600€-t). Ja meg azért sok helyen vannak rejtett költségek, amikkel sokan nem számolnak: pl. net-tv-mobil előfizetésnél általában 50-70€ aktiválási díj, mellé beszerelési díj még 50€ körül, ezekre jön egy éves használati díj, ami 20€. Megkötsz pl. egy internet előfizetést, és egyből kifizetsz érte 100€-t. De ettől függetlenül igaz, hogy itt kint jobb az átlag életszínvonal, gyerek nélkül, ha csak 2 minimálbérből éltek, már nem haltok éhen, és már meg tudsz venni olyan dolgokat, amiket az otthoni minimálbérből csak nagyon nyögvenyelősen.
-
rizso
addikt
Itt kint Bécsben van tv-rádió-internet adó. Én kezdetben a tv-re (amit nem használunk igazából) meg a netre fizettem ~20€-t, ami fél év után felment ,~30€-ra. Aztán így egy év után betaláltak a hülye adóval is, hogy tudom-e, hogy itt kint van ilyen, és már egy éve kellene fizetnem. Mondom nem. Havi 24€-t kéne még pluszban adóként perkálnom - még jó, hogy hazaköltözünk, és majd otthon is ez fog várni, legalább nem lesz újdonság számomra
-
rizso
addikt
válasz
föccer #31339 üzenetére
Egy nagy hűtő, mosógép, egy L kanapé, franciaágy két matraccal (de az ágy darabjaira szedhető), egy étkezőasztal 6 székkel, egy gurulósszék, egy előszobafogas egy nem olyan nagy akasztós szekrénnyel és egy komóddal, egy íróasztal (szintén szét lehet szedni), plusz a többi cuccunk dobozban (edények, ruhák, mindenféle csetres hülyeség).
-
rizso
addikt
Hali Srácok!
Tudtok ajánlani költöztetőket, akik vállalnak költöztetést Bécsből, illetve megbízhatóak, jól és olcsón dolgoznak? Igazából csak a kocsi kellene sofőrrel, munkaerő valószínűleg lenne elég...
-
rizso
addikt
válasz
pcgamer01 #31094 üzenetére
Köszi a tippet!
bitpork: meg neked is felebarátom!
radi8tor1: a sajáttól nem, de a sok gyökértől nem nehéz elszakadni
A külföld vs haza témához pár gondolat:
írtam ide egy nagyon hosszú kis gondolatmenetet (higgyétek el, fájt volna elolvasni
), de inkább delete mellett döntöttem.
Meg lehet próbálnia a kivándorlást, nagyon sokaknak bejön, de sokan vannak akik mégis hazatérnek egy idő után. Mi másfél évet voltunk Bécsben, és páromnál most jött el az az idő, mikor azt mondta, hogy elég, nem akar tovább itt maradni. Minden embernek más okoz nehézséget, van amit le tud nyelni, van amit nem. Van olyan ismerősöm, aki semmi pénzért nem menne haza, van aki egyből menne "ha otthon...", és van olyan is, aki 100%-ra tudja, hogy nem marad itt... -
rizso
addikt
Helló Srácok!
Tudnátok ajánlani pár normálisabb weboldalt, ingatlanirodát, facebookos csoportot, ahol érdemes kiadó lakást keresni? Lehet akár ingatlanos ismerős elérhetősége is
-
rizso
addikt
Vihető párom ZTE Skate-je is! FÜGGETLEN telefon csere is érdekel!
-
rizso
addikt
Azt mondta elfogadja a BB-t, és cserébe bemutat neked pár nagyon kedves csajt, akikkel jól elleszel
-
rizso
addikt
Párom elfogadja
Egyébként tényleg jó készülék, neki is és nekem is volt már 8900
Ja és közben felraktam a ZTE Grand X In-t is...
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Van egy eladó HP Elitebook 2530p-m, meg mellette még 1-2 apróság is, amiket igény esetén fel tudok juttatni Pestre is
Továbbá van egy KLUDI termosztátos csaptelep (valami ilyesmi), és egy ZUCCHETTI csaptelep is (az meg ilyesmi)! Hamarosan teszek fel róluk képeket! Elég drága dolgok, de nekünk nincs rá szükségünk (nagybátyám hozta), a pénz viszont most jól jönne, így jócskán ár alatt el lehet őket vinni
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani megbízható parfüm webshopot, ahol az árak sem olyan vészesek? Iparfümériát néztem ki, de ha tudtok jobbat, akkor ne tartsátok magatokban!
-
rizso
addikt
Kösz a tippet, kicsit utánuk olvasok!
Saint_: rosszul fogalmaztam: nem használtra gondoltam, hanem hogy is mondjam..."másodkézből" példányokra. Láttam van egy csomó hirdetés, ahol lényegében teljesen újakat is hirdetnek ilyen-olyan-amolyan kitételekkel (pl. próbagar, 3 hónap gar, csomagolás nélkül, stb).
Egyébként kitől vetted? -
rizso
addikt
Ha már így belejöttünk a pendrive témába...
Milyet ajánlanátok, ha a következő paraméterekkel keresek?
- 8-16GB
- USB3.0
- 5eFt alatt -
rizso
addikt
Saint_, macko20: először boltból gondoltam, mert mégsem akkor összeg, hogy feltétlenül megérje használtan (esetleg garancia nélkül), de hardveraprón is körülnézek, hátha van olyan, aki garanciával adja
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Öcsém akar 8-16GB-os pendrive-ot. BME-hez vagy a Schönherz koleszhoz milyen számtech üzlet van közel, ahol normál (2-3k) áron lehetne venni?
-
rizso
addikt
Patent N96 valakinek?
Öcsémmel vasárnap felküldöm Pestre, szóval egyeztetés után megtekinthető/kipróbálható egészen csütörtök estig (persze csak ha addig nem viszik el).
-
rizso
addikt
-
rizso
addikt
válasz
tomcsi23 #499 üzenetére
Kösz a tippeket!
blasko92: hát igen, a legjobbakat általában előre lefoglalják. Ha összejön neki a kolesz, akkor az is egy megoldás lenne - talán még jobb is, mint az albérlet.
MÁS: nem tudtok valamilyen HR-rel kapcsolatos (végzettsége: andragógia - személyügyi szervező), vagy esetleg valamilyen asszisztensi munkát, ahol nem kérnek több éves szakmai gyakorlatot? Párom (is) pályakezdő, és kellene neki valami munka Pesten.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Öcsém szeptembertől kezd a BME-n, és albérletet kellene keresni neki, de én nem vagyok tisztában a pesti árakkal. Kb. mennyiért lehetne elfogadhatót találni a környéken? Esetleg 1-2 tipp, hogy hol érdemes keresgélni? Netalán valaki, aki tud a környéken kiadó albérletet?
Előre is kösz a tippeket!
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Kedden kísérem páromat állásinterjúra a XI.ker. Bartók Béla út 15/D-be. Busszal megyünk vidékről, és a Népligetnél szállunk le.
Kérdésem/kérésem: el tudná valaki értelmesen magyarázni, hogya hogyan jutunk el a legkönnyebben az adott címhez? Mivel menjünk, hol szálljunk fel, hol lehet jegyet venni, stbstb.És ha már adok-veszek topik is:
1. nem tud valaki valamilyen HR-es állást, ahová szívesen várnak pályakezdőket is?
2. kedden magammal tudnám vinni a laptopom, ha valakit érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest