Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Borderlands: The Pre-Sequel! a Borderlands sorozat harmadik része, ami időben az első és a második rész között játszódik. A játékot 2014. április 9-én jelentették be hivatalosan (két nappal a megjelenésével kapcsolat információk kiszivárgása után), majd végül 2014. október 14-én jelent meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
Hátazé...

Egy teljes végigjátszást szerintem is megér, de azért sokkal laposabb és unalmasabb hosszú távon mint a 2. rész. A jet-pack és a légkörmentes környezet idegesítő egy idő után, a poénok közel sem ütnek olyan jól (az ausztrál akcentus sok helyen inkább már irritáló), meg az egész kisebb, tartalomszegényebb, jellegtelenebb, és minőségi újítás semmi nincs benne gyakorlatilag. Én egy idő után még az ugrópadokat sem élveztem....azok miatt nagyon szétdarabolódtak lettek a pályák valahogy. És anno ezt még érthetetlen módon sikerült tetőzni azzal, hogy nem respawn-oltak a boss-ok, így nem lehetett normálisan farmolni sem meg minden.
Így is sikerült 100+ órát beleraknom, volt pár élvezetes közös körünk is, szóval határozottan nem rossz játék, de BL2-nek max az árnyéka sajnos.
A TPS viszonylagos bukása, na meg a Battleborn kolosszális bukása alapján amúgy nem kis teher van a Gearbox-on BL3 kapcsán. Az ilyen arcpirító lehúzások, mint a Bulletstorm fasztudja edition sem éppen segítik a renoméjukat szerintem. Szóval én izgalommal vegyes aggódással várom a BL3-at. Szerencsére addig lesz egy Destiny 2 PC mint looter shooter, hátha az sem lesz katasztrófa.

-
[Prolixus]
addikt
Co-op-ban én pont Clappy-t javasolnám, tud produkálni vicces szituációkat.
Mondjuk én pont nem szeretem, engem zavar, hogy nem tudom mire számíthatok,amikor belövöm az action skill-t. Nisha képessége egy aim bot, eléggé OP, meg cool, de különösebben élvezetesnek nem mondanám ilyen téren.Amúgy a 4 alap karakter közül pont Athena a legjobb szerintem. Cserélj a sógoroddal.

-
[Prolixus]
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A cső része még a legkevésbé "kirívó". Ilyen csöve van a Lyudának is, meg van valami leg. sniper a TPS-ben is Vladof, aminek hasonló. Akkor már inkább a grip + scope rész (vagyis annak a helye) ami nagyon furcsa nekem.
-
[Prolixus]
addikt
-
[Prolixus]
addikt
Valóban, közben én is utánaszámoltam. [link] 1,1-es hatványalappal számolva jön ki kb. a damage.
Ciki. Lehet működött nálam a placebo.
Mer' a készítők ugyebár azt magyarázták, hogy közel sem lesz akkora különbség a szintek között a TPS-ben mint a Bl2-ben. Oké, hogy nem lineáris lesz, matematikailag exponenciális, de akkor is. Erre meg... -
[Prolixus]
addikt
TPS-ben meg durván 40-ig. Jeeeeee.
Jó félrevezetőek voltak akkor a nyilatkozatok. Egy 1.045-ös hatványalap sokkal korrektebb lenne, úgy 48-ra jönne ki a szint a példád alapján.ollie: Pont azt beszéljük, hogy ha gbors jól tudja a rel]eváns adatot, akkor alig van különbség a Bl2 meg a TPS között. Bár nekem gyanús, hogy az a 1.1-es szorzó kicsit sok, én is határozottan úgy éreztem, hogy nem évülnek el olyan gyorsan a fegyverek mint Bl2-ben. 40 vs. 38 nem tűnik reálisnak.
-
[Prolixus]
addikt
Ilyenről ne is álmodj. Szerintem már ez is csoda, hogy foglalkoznak még vele így, hogy alapvetően nem a Gearbox csinálta. Gearbox most Battleborn-ozik ezerrel, vagy ha nem, akkor szerintem már azon tanakodnak, mennyire legyen a BL3 FPS-MMO vagy mennyire nem.
Amúgy jah, mindennel egyetértek. Rövidebb, szürkébb, fantázitálanabb sajnos mint a BL2. 1-2 jó sztori DLC nagyon ráfért volna még. Mondjuk valami New HAven-es. AKár mint valami szimuláció vagy nemtom. Sokan bíztak benne, hogy az lesz a sztori DLC témája, de sajnos nem.
-
[Prolixus]
addikt
Nagy javítócsomag érkezik a játékhoz 29-én:
[link] -
[Prolixus]
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Alapállapotban ide:
C:\Users\**felhasználó neve**\Documents\my games\borderlands the pre-sequel\willowgame\savedata
Itt látsz majd egy mappát aminek a neve egy raklap szám. Na ott lesznek a mentések és a profiladatok külön fájlokként.
-
[Prolixus]
addikt
Clappy-hez jár szintemelés, jah. Azt viszont nemtom, hogy a Holodome nélkül van-e UVHM, mert ugyebár azzal jelent meg az első upgrade pack. Eléggé butyután lenne megcsinálva, ha nem lenne, szóval szerintem Holodome nélkül is van UVHM, de nem vagyok 100%-ig biztos benne.
Majd írj rám akkor ha mehet, mindjárt le is szedi a játékot, még egy új karaktert kell indítanom és én kész vagyok.

-
[Prolixus]
addikt
Szerintem bőven elég megvenned a 4 dolláros Clappy-t. 6 karakter felesleges, úgysem fgosz annyit játszani a játékkal, hogy mindet végigpróbáld rendesen, meg annyira nem is különlegesek az extrák szerintem, hogy megérjék a pénzüket.
Felőlem játszhatunk bármikor, bevárhatjuk gbors urat vagy nem, nekem mindegy, ahogy érzitek.
pohár, felvettelek steam-en. -
[Prolixus]
addikt
Holodome-mal meg a Clappy-s DLC-vel is jött UVHM upgrade pack.
Szerk: Nem lesz már semmi hozzá. Azzal a szöveggel csak bebiztosították magukat kábé szerintem, a Clappy volt az utolsó DLC hónapokkal ezelőtt.
Szerk:2 Hol jártok amúgy, milyen szinten?
Lehet én is becsatlakozok bakker. Úgyse sokat fogok már játsazni ha elkezdődik az egyetem, vagyis kb. 2 nap múlva 
-
[Prolixus]
addikt
Tudod ki vesz 10k-ért olyan játékot, aminek a játékideje 10 óra? Költői kérdés...én biztosan nem.
Amúgy nem csak a játékidő számít, hanem az is, hogy az milyen minőségű. TPS kapcsán inkább utóbbival vannak problémák.Persze némileg igazat adok, kissé igazságtalanok vagyunk, mert mindig a BL2-höz hasonlítgatjuk.
-
[Prolixus]
addikt
Kell a francnak S6, uccse nem tud annyival többet, mint egy 40 ezres best-buy középkategóriás.
hát a Season Pass itt egyértelműen nem éri meg, én megvenném az alapjátékot, kitolnám, aztán majd jóval később amikor sokkal olcsóbb a SP megvenném aztán, aztán megint elővenném a játékot. Legalábbis így utólag így csinálnám. 
-
-
[Prolixus]
addikt
válasz
JackFeryll
üzenetére
Lehet lanban tolni, hívhatod a steam-es barátaidat a játékodba (vagy te léphetsz be hozzájuk). Ha ezek közül egyik sem játszik, akkor a játék tud keresni olyan nyitott meccseket, amik nagyjából egyeznek a te szinteddel és oda kérdés nélkül becsatlakozhatsz.
v_tomy: Hát ha mondjuk a Natural Selection Annex megérne neked annyit, akkor igen. Egyébként szerintem nem. 1 euróért már vinném.

-
[Prolixus]
addikt
Jön a legendary drop rate fix! 3x-os szorzót kapnak a narancsok, egyelőre hotfix formájában, de később valami patch-el permanens udate lesz belőle. Bl2 és a TPS is érintett.
Hallelujah. Csak kicsit (nagyon) elkéstek vele. Legkésőbb a TPS megjelenése előtt kellett volna egy ilyet csinálni, nem évekkel a Bl2 után
-
[Prolixus]
addikt
Szerintem kb. 8 órányi játék van a DLC-ben, ha a mutator arénát nem számolom. Bár nekem simán 10 felett volt, az első végigjátszásnál mindig össze-vissza kolbászolok a pályákon.

SPOILER!!!
A Sh4dow-TP elleni harcot én kifejezetten élveztem. Leesni nekem csak egyszer sikerült,és az olyan bugok is megkíméltek, amiket gbors említ. Magát a harcot szerintem nagyon jól feldobták azzal, hogy a boss egyrészt teleportál, másrészt vannak klónjai, és kb. összesen onnan tudod, hogy "jó embert lősz-e", hogy fogy a pajzs/életerő nála. Mondjuk ez, ha a képességed egy offenzív társ (mint Jacknél vagy Wilhelmnél), meg mondjuk előtte eldobáltál pár area-effect gránátot, akkor nem egyértelmű néhány pillanatig, nem tudod, hogy azért fogy-e az életereje mert Sh4dow-TP-et lövöd te is, vagy nem. Így sokszor keresni kellett, kit lenne érdemes lőni, mert ha sokáig megy a rendezvény, akkor garantált a bukta.
Nyilván ha éppen az egyik klónt veszed célba, jóval kisebb a pajzsa meg az életereje, szóval azárt hamar kiderül a "csalás", de amikor van 2 klón a játéktérben, meg az "igazi", na akkor érdekes tud lenni a meccs, mindneképpen mozogni kell. Persze minél több a co-op partner, annál nehezebb elbújnia, szóval gondolom ez leginkább solo harcnál tényező.Eclipse-t meg tényleg kisebb csoda volt, hogy sikerült leteperni. Ilyen erős endboss még soha nem volt BL játékban, UVHM-ban ő gyakorlatilag egy raid boss. Vagy fél tucatszor csak 1-2 másodpercen múlt, hogy nem kezdhettük újra az egészet, mert mindkettőnk térdelt, aztán az utolsó pillanatokban jött össze valakinek egy Second Wind, vagy valaki már re-spawn-olt, aztán a másik még éppen kitartott addig, amíg visszaér az arénába és csak utána patkolt el.
A szép az volt, amikor a becsapódó rakétáktól, energiagömböktől, a mellettem ácsorgó Digi-Jack-ektől, meg a rajtam tapickoló Eclipse-től azt sem láttam, hogyan sikerült felkelni, gbors hozott vissza végül, én lőttem le egy drónt, vagy a Digi-Jack halála/ténykedése révén nem pusztultam meg. 
A támadásai tényleg atomerejűek, ha látjátok hogy felétek fordul, és indulnak az enegriagömbök/rakéták, akkor azonnal iszkiri van onnan, különben 2 másodperc és térdeltek.
EOS már valóban határozottan könnyebb (és unalmasabb) volt, legnagyobb gondot a lőszerhiány jelentette. A meccs végén viszont majdnem garantált a legendary (amit egy Gearbox fricskával tálalnak, a rajongók felé), kár, hogy szerintem random adogatja, mi például egy Skullmashert kaptunk, amit Nelt-ől ugyebár ezerszer könnyebb beszerezni.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Jelen. Örülök ha szombaton olyan géphez tudok ülni, amin fut a játék. Szutyok laptop nem viszi csak a jó öreg otthoni PC.

BTW, nincs új raid bass, de úgy tűnik nem is kell. Az endboss úgy nézem az eddigi legnehezebb a BL játékok történetében, majdnem raid boss szintű. Ja és van végre garantált leg drop tőle.

-
[Prolixus]
addikt
24-én végre jön egy nagy patch, ami számtalan kisebb apróság mellett végre megoldja a nem re-spawnoló boss-ok problémáját (Zarpedon kivételével, de az ő lootj-át megkapja Sentinel barátunk). A teljes lista itt:
[link] -
[Prolixus]
addikt
Na ja. Ugyanúgy 10 új pályával meg 10 acsival jön, mint a Tiny Tina.
Viszont elnézve a trailert, meg a gamespot-os preview-t...hát, nemtom. Valahogy ezek a furcsán ragyogó digitalizált ellenfelek, meg ez a "visszamegyünk a régi helyszínekre, de mégsem, mert a pálya fele full pixeles töredezett adattartalom" koncepció nekem már kezd túl nagy katyvasznak lenni. Olyan...túl sok. Az a fura helyzet, hogy a második Tales from BL rész sokkal jobban lázba hoz, mint ez.
-
[Prolixus]
addikt
Normal mode-ban nagyon durván OP ez az Aurelia...
-
[Prolixus]
addikt
válasz
DariusTrox
üzenetére
Ez szerintem egyben azt is jelenti, hogy a pletykált next-gen Borderlands remastered cím, az nem az első rész felújítása lesz, hanem ez. Nem hiszem, hogy készülne remastered verzió az első részből next-genre és azt most nem jelentették volna be, illetve az is érdekes lenne, ha nem kerülne bele ebbe a csomagba. Szóval mondhatni nem örülök túlzottan ennek.
-
[Prolixus]
addikt
Egen, de azért nem 4 másodperc alatt.

(ez a yotube-os arc amúgy nagyon vágja ezeket a speed kill-eket, BL2-ős raid boss-ok is másodpercekben mérhetők nála, lehet nézelődni a csatornáján)
-
[Prolixus]
addikt
A srác Jack-kel 2 perc 3 másodperc alatt intézte el az UVHM-es raidbosst...
[link]
Kikapcsolt stat bar-ral... -
[Prolixus]
addikt
válasz
DariusTrox
üzenetére
Az-az acsi még nekem is hiányzik. Ha van még hely én is ráérek 10-körül.

-
-
[Prolixus]
addikt
VizsgaidőSUCK van, úgyhogy minimális intenzitással, de játszogatok vele én is. Zarpedon néni előtt járok a sztoriban.
Azt olvastam, hogy Nisha meglehetősen OP karakter, az aim bot végül túl jól működik.
Jack sem gyenge, vele sem túl nehéz még az UVHM sem. Athena-val sokkal jobban szenvedtem TVHM-ben..Amúgy nagyon remélem, hogy a PAX South-on lesz már végre valami a sztori DLC-ről is. BL2-höz ennyi idővel a launch után már két sztori DLC is kint volt...
Prob: Haverokkal tolod? Vagy solo-ban? Már én is szemeztem vele, de Borderhez hasonlóan nagyon hektikusan érek rá, úgyhogy co-op nem nagyon menne nekem rendszeresen (max random emberekkel...de azt inkább nem), így nem vettem meg végül.
-
[Prolixus]
addikt
Ja értem már mire gondolsz. Valszeg azért értettem félre, mert bennem ez kérdésként fel sem merülhetne.
Ha a számok ugyanazok, akkor a sebzés is ugyanaz, a szinttől függetlenül. (feltéve ha nincs olyan skill-ed, ami ami nem a fegyver statjaihoz igazodik, hanem a saját szinted alapján adja a sebzésbónuszt, a fegyvertől függetlenül...persze nemtom ilyen van-e a játékban) -
[Prolixus]
addikt
Persze hogy többet sebez az utóbbi. Minden szinttel magasabb lesz a fegyver alapsebzése. Ezt az alapsebzést változtatják a különféle alkatrészek, de relatív értelemben (százalékos változás van az alapsebzésre), szóval végülis ez is a szinttől függ. A BL1-ben lineárisan ment szintezés, a BL2-ben exponenciálisan. A TPS valahol a kettő között van, a pontos képletet úgy tudom nem ismerjük, d einkább az első rész felé húz szerintem, azt mondnaám rá, hogy szerintem optimális (lenne, ha jobb lenne a loot).
Sebzés kapcsán még a damag reduction-ről érdemes tudni, bár sok mindent nem tudsz csinálni vele, de az is szintfüggő.
Amúgy lassan de döcögök Jack barátunkkal UVHM-ben. A karaktert eleve 60-as szintre lőttem be, ha netán a nem respawn-oló ellenfelek dobnának valamit, akkor később is tudjam használni az adott item-et. De eddig nem sok semmi van (Felicity körül járok), az ellenfelek aktuális drop rate-jében én nem tapasztaltam érdemi változást, pedig jelentősen jobbnak kellene lennie a lootnak. Volt ugyebár az elején a Nukem drop, meg a mercenary day-es Iwajira klón első kill-re dobta az Avalanche shield-et, de ezen kívül semmi émlítésre méltó aktuális drop nem volt. A vendor-okban találom sorra a legendary-kat. UVHM-ben volt már vagy 2 leg Oz kit, vagy leg 3 grenade mod, a Torrent, leg class mod pont Jack-nek..még egy Zim-es. Kár hogy utóbbi elég fos egy pisztoly legendary létére.
-
[Prolixus]
addikt
Hjah, meg is lepődtem ezen a durva leárazáson. Lehet, hogy nem fogy a játék?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Érdekes adat, hogy napi szinten a steam statisztikák alapján 7-8e ember szokott játszani BL2-vel egy adott időpillanatban, ezzel szemben a TPS-sel csak 3-4e. Legalábbis az utóbbi napokban figyelgettem a számokat, durván így alakultak...
-
[Prolixus]
addikt
válasz
DariusTrox
üzenetére
Tegnapelőtt.
-
[Prolixus]
addikt
Maradjunk, csak azt nem értem tényleg, hogy mi bajod volt a dialógusokkal?

Nekem nem kell valami nagyon újjal előállni, a drasztikus változásoktól azért félek mindig, mert sokszor nem sülnek el jól. A TPS-sel nem az a baj, hogy nem újít sokat, az a baj, hogy még azt sem kapjuk meg tőle rajongóként, amit két játékon keresztül megszoktunk, aminek tehát kábé magától értetődőnek kellene lennie.
Erre a SpaceChem-re ránéztem most...ez mitől olyan addiktív?
-
[Prolixus]
addikt
Mondjuk a dumák szerintem nagyon jók voltak.Tetszett Gaige és Axton lazasága, a "gyermeki" rajongásuk az elcseszett, de szétlőhető dolgokért, az óriási kontraszt köztük meg Athena között, a D.T.-s "diskurzusoknál" meg kinek nem ugrott be Han Solo meg Chewbukka beszélgetései?
De ezen kívül a cirka 20 mondaton kívül a Holodome valóban kevesebb szórakoztatást nyújt, mint a legtöbb Headhunter Pack (kivétel Grandma Flexington), ami eléggé szégyenletes. A legjobban persze a kihagyott ziccerek tárháza na meg a problémák perzisztálása zavar.Ja amúgy igen jól néz ki a Holodome. Lehet lőni pár screenshot-ot. Hurrá.
Az sem lehet mentség esetleg, hogy ezt nem a Gearbox csinálta, hanem a 2K Australia (persze nemtom ténylegesen ki csinálta vagy milyen arányú volt a munkamegosztás). Mert ha a Gearbox látná, hogy a 2K elcseszei a játék engame-ét,meg egy használhatatlan arénát pakol össze, közbe kellene lépnie. De ilyenről láthatóan nincs szó. Esetleg még asszisztálnak is hozzá, akkor meg még nagyobb a baj. Lehet én reagálom túl, de fogalmazhatunk úgy is, hogy aggódom a Borderlands széria jövőjéért.
-
[Prolixus]
addikt
Lehet kapsz még +10 szintet, de az UVHM ingyenes. UVHM-ben meg hozzád igazodnak az ellenfelek,szóval 50-es szinten is ugyanúgy játszható. 10 szint persze 10 extra skill pont is, de én nem érzem olyan fene nagy szükségét annak a 10 pontnak sem Athena-nál, sem Jack-nél.
Az ingyenes UVHM persze jó dolog, de ki tudja, hogy ha mondjuk az XBox-osok nem kapják meg idő előtt egy hiba miatt az UVHM-et ingyen, vajon akkor is ingyenes lett volna-e mindnekinek? A másik meg, hogy sokat érek az UVHM-mel, ha nincs a játékban endgame...nincsenek normális raid boss-ok, nincsenek respawnoló, farmolható boss-ok. Azért még egyszer nem pörgetem ki a játékot, hogy utána ne is használjam a karaktert, mert nincs mit csinálni.
Amúgy a tegnapi 4-5 órás játék alatt automatában nekem vagy 3-4 legendary is volt. Mondjuk én már előtte is láttam automatában vagy 10 narancsot. Nukem meg lehet garantált drop a léngszórós fickótól UVHM-ben. A Holodome-ban is feltűnik (nah jah, effektíve ő az egyetlen visszatérő boss, na meg egy Felicity verzió, aki SEMMIT nem dob, de tényleg, szó szerint semmit, még lőszert vagy pénzt sem, ilyet még nem is láttam) és ott is dobott nekem egy újabb Nukem-et.
Szerk: Engem a leginkább az zavar, hogy úgy érzem valami nagyon nincs rendben a fejekkel arrafelé. Az, hogy a boss-ok nem respawn-olnak, egy teljesen érthetetlen döntés számunkra a készítők részéről (technikailag megoldható ez nem lehet gond). Egyszerűen egy olyan játéknál mint a Borderlands, ennek nincs, nem lehet semmi értelme. Aztán amikor bejelentették ezt a Holodome-ot, akkor a legtöbben úgy spekuláltak, hogy na biztos azért nincsenek respwawn-oló ellenfelek, mert ezt a DLC-t így akarják eladni a népnek. Kapunk majd arénákat, jönnek vissza a boss-ok, kapunk fasza harcokat lehet farmolni stb. Erre ehelyett még az Undrdome szintű valamit sem kaptunk...helyette kaptunk még egy nagy pofont az arcunkba.
-
[Prolixus]
addikt
Holodome kipörgetve. Hát...fogalmazzunk nagyon-nagyon-NAGYON finoman úgy, hogy kibaszottul óriási csalódás ez a DLC. Ami a 10 dolláros Tiny Tina DLC-ben, ami ugyebár egy sztori DLC volt, alapból benne volt, azt itt eladják nekünk szintén 10 dollárért.
Sőt, a Tiny Tina-s aréna sokkal jobb volt, mivel maga az aréna kisebb, sokkal pörgősebb, emiatt sokkal élvezetesebb, plusz nemcsak 2 féle ellenfélfrakcióból jönnek, hanem mindből gyakorlatilag, ami abban a kiegészítőben szerepelt. Ettől én sokkal többet vártam, de elnézve a közösségi fórumokat, nagyon nem vagyok ezzel egyedül.
Ez a DLC pofátlan pénzlehúzás egy nagy büdös lóf@szért. Ha valaki filózik rajta, hogy beszerzi, ne fáradjon. Max akkor, ha lemegy 2 euróra az ára. Annyit talán ér...talán...

-
[Prolixus]
addikt
Szép. Elkezdtem az UVHM-et, a tüzes power-suit-os boss az elején rögtön dobott egy Nukem-et.

-
[Prolixus]
addikt
Yep, amúgy nekem sem megy bakker. Hihetetlen. Pont amikor lenne rá időm...
"Thank you for contacting 2K Support.
We have had numerous inquiries about the status of the new Holodrome DLC pack for players who have already purchased the season pass for Borderlands: The Pre-Sequel. We are aware that customers with the season pass are unable to download the DLC for free as intended, and are being prompted to pay for it. The reason for this is that the DLC itself is not yet live (available) in all regions at this time. The DLC however, should be live worldwide after the store updates, at which point you should be able to access it for free. If you are still unable to download the DLC for free by tomorrow morning, please reply to this ticket.
Thank you in advance for your continued patience in this matter.
Cheers,
Avi G.
2K Support"Szerk: Na most kilistázott egy 350 megás letöltést a játékhoz. Szerintem ez már a Holodome.
Indítsátok újra a klienst. -
[Prolixus]
addikt
válasz
DariusTrox
üzenetére
Láma kérdés: Hogy lehet manuálisan frissíteni?
-
[Prolixus]
addikt
Mások is jelentették. Hát úgy tűnik, ez a megelőlegezett bizalom bugja.

Amúgy az ingyenes UVHM frissítéssel egy sztori küldetés is érkezik. A Handsome A.I.
Nakayama poftól lehet majd felvenni. nyilván nem kell nagy dologra számítani, de kapunk egy kis toldást-foldást a Tales from BL eseményeihez.Ezt meg csak úgy itthagyom...

-
[Prolixus]
addikt
Gearboxéknál úgy tűnik fejben valami nagyon nincs rendben. Eleve furcsa volt, hogy miért jött ki a játék nem respawn-oló boss-okkal, meg minden, aztán még furcsább lett a dolog, hogy nem javították a dolgot még pedig, a játék már több, mint egy hónapja a piacon van. A komoly bugokat nem javították, a Stingray még mindig képes annihilálni skill-eket, a csápos dögök még mindig elszállnak mint egy lufi, ha a Stingray-vel neki mész stb. Nerfelték a Shooting star-t, utána kiadták a Jack DLC-t, amelyben kb. megint kapott a közösség egy durván overpowered dolgot (csak itt éppen egy karaktert), szóval ennek fényében a Shooting star nerfnek sem volt sok értelme.
Nade tegnap kijött egy hotfix, ami a komoly hibákból semmit nem javít, VISZONT szisztematikusan tönkreteszi az endgame-et a fanok számára. Nerfelték a Probe-ot, nerfelték a Rosie-t, amit még el is lehet fogadni, de nerfelték Iwajira-t is. Utóbbi nagyon ciki, mert nagyon sok legendary megszerzéséhez a nem respawn-oló boss-ok miatt kb az volt az egyetlen csalásmentes lehetőség, hogy bázsákolsz pár tucat Thingy-t, mész a vendorhoz, aztán farmolod a vendort, hátha dobja azt a legendary fegyvert amire ácsingózol. Namost ezzel a húzással még ezt a lehetőséget is elvették a játékosoktól.
Nem értem miért csinálják ezt. A rossz drop rate-re még tudok ésszerű és elfogadható magyarázatot találni, de ezek a Pre-sequel-es húzások érthetetlenek.MIndenesetre azt sikerült elérni, hogy tőlem egy darabig pénzt nem kapnak. Nem fogom megvenni a Season pass-t meg semmit addig, amíg nem látom, hogy érdemben javulna a Gearbox hozzáállása ehhez az egészhez.
-
[Prolixus]
addikt
Én sem, pedig engem is érdekelt volna.
Az is érdekesnek tűnik, ahogy terelgetik a sztorit a Tales from Borderlands-ben. Úgy tűnik nem hanta volt, amikor olyasmit állítottak, hogy nem csak canon lesz a sztori, hanem kötődni fog a BL3-hoz is. Az Atlas Silver SMG-nél meg azért elmorzsoltam pár könnycseppet.

BADASS. -
[Prolixus]
addikt
"- az 1 kezelése érezhetően sokkal fapadosabb - ez pár percig zavart, viszont 1 óra múlva már fel sem tűnt"
Engem folyamatosan zavart, amikor már BL2 után dobbantottam vissza az első részre (miután megvettem
). Na nem olyasmi ez, ami nagyban degradálja a játékélményt, de sokszor eszembe jutott, hogy a BL2 (és nyilván a PS is)) egy sokkal kiforrottabb játék, mint az első rész. Tucatnyi apróság van, ami miatt a BL1 egy puritán, stílustalnabb, béta ízű valami.Viszont érdekes, hogy már nekem is hiányoznak a sivatagos, szeméttelepes tájak, pályák. A BL1-ben már unalmas a végére a szinte tökegyforma helyszíneken poroszkálás (a játék eleje borzasztóan erős atmoszféra szempontjából, csak sajnos, az elejétől már csak lefelé vezet az út), viszont mivel a Pre-sequelben egyáltalán nincs ilyesmi, azért előáll némi hiányérzet. A Bl2 ilyen szempotnból (is) etalon számomra.
-
[Prolixus]
addikt
A Pre-sequelnek már egész korrekt volt a sztorija is szvsz. (Kár hogy a karakterek, mármint az újak itt a leggyengébbek)
A komplex sztorimesélésnek egyébként eleve nem kedvez a játék jellege: Sandbox FPS, amelyben nincs effektíve scriptelt rész és alig van olyan cutscene, ami a sztorihoz kapcsolódik. A pályákat is úgy kell ráadásul megszervezni, hogy a pályák nagy részére még később vissza lehessen jönni, mellékküldetéseket lehessen teljesíteni stb. Nézzük csak meg milyen is egy Halo 4, egy Bioshock akármi, egy Binary Domain, egy Mass Effect, egy The last of us, egy Deus Ex HR, akármelyik Metal Gear Solid etc...hát nem olyan, mint a Borderlands széria. Nagyon nem. Szerintem ha a BL játékokat sokkal sztoriorientáltabbá akarnák tenni, akkor a játékmenet maga is komoly reformokat igényelne. Amit nem biztos, hogy szeretnénk.

A BL jellege adta keretek/korlátok sokkal jobban kevdeznek a karaktereknek és a háttérvilág építésének. Előbbiben szerintem remekül állunk, utóbbiban már kevésbé Bár hozzáteszem karakterizáció szempontjából is inkább a dumákra építhet a játék, hiszen a karakterek egymáshoz való viszonya, múltja alig jelenik meg a játékokban. A legtöbb karakerről túl sokat azért nem tudunk, csak információmorzsák vannak, aztán esetleg abból lehet összelegózni egy képet. Talán ezért is érzed humoros kartonfoguráknak őket.
-
[Prolixus]
addikt
Viszonyítás kérdése a túláraztotság. BL2-es mércével mérve az, egy átlagos játékos mércével mérve még így is nagyon jó a pre-sequel. A SP egyelőre viszont nekem is csalódás, a feltételezhetően CSAK egy sztori DLC miatt. Úgyhogy amíg arról nem látunk érdemi dolgokat, tuti nem veszek SP-t.
-
[Prolixus]
addikt
"erre 98% eséllyel tudok válaszolni. azért, mert először írták meg az endinget, aztán érezték, hogy egy out-of-the-blue karakter out-of-the-blue eseménnyel már tényleg túlzás, és csináltak neki egy jelenetet egy olyan helyen, ahol sok vizet nem zavart"
Hát igen, az én tippem is kb. ez amúgy, ha reálisan nézzük a dolgokat.

-
[Prolixus]
addikt
Nem volt azért teljesen a semmiből érkező a cliffie. Ez a Guardian (?) akármi már akkor is tiszteletét tette a Helios-on, amikor először összefutottunk Zarpedonnal. Mondjuk az igaz, hogy nem tudni ott miért jelent meg, és később miért nem, miért hagyta ki a teljes BL2-es eseményeket, és miért pont most tűnt fel. De a Pre-sequel narratívájában azért nem volt teljesen váratlan (a Jack féle kvartett is ugyebár több guardiannal összefutott, érdekes, hogy a pre-sequel végén jelen lévő 3 vault hunter szintén harcolt az őrzőkkel, és az a 6 vault hunter akik viszont nem, még a helyszínen sincsenek, pedig nem kellett volna feltétlen megszólalniuk, vagyis nyugodtan "odarajzolhatták" volna őket a háttérbe a szinkronszínészek alkalmazása nélkül is).
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy jó volt, de szerintem kicsit túlzol. Én pl. végig vártam, hogy később is megjelenik, pont az lepett meg, hogy a múltbeli események során végül nem találkoztunk már vele, végül csak a jelenben, a kivégzéses jelenetnél.
És egyetértek ollie-val, ez war is coming-os a cliffie lehet sok másik játékba beillett volna, de a Borderlands szériába pont, hogy nem. Semmi nem utalt semmiféle háborúra, arra meg végképp nem, hogy pont egy Guardian jelenti mindezt be. Egyáltalán miféle háborúra gondol? Kik az ellenséges felek? És most ő kinek is az oldalán áll és miért? Rengeteg a kérdőjel, pont azért, mert mindent kinéztem volna a szériából, csak azt nem, hogy "háborús vizekre" fog terelődni a sztoriszál, ez nem egy ME vagy Halo játék.
Nyilván a fentiekből adódik, hogy ez most vagy egy nagy blöff, vagy valami nagyon komoly kezdete lehet. Amit ha szarul hoznak be, akkor komolyat lehet vele bukni. Még BL szinten is. Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezután merre tovább, illetve, hogy a Tales from Borderlands-ben ebből megjelenik-e valami egyáltalán majd.
-
[Prolixus]
addikt
Mi bajod van azzal a cliffhanger-rel? Oké, olyan klisés, mint az állat (mondjuk BL miatt nehéz megmondani, hogy mi szándékosan atomklisés és mi nem az), viszont ad bőven teret a találgatásra. Mert ha komolyan gondolják ezt a háborús dolgot, akkor felmerül a kérdés, hogy ezt mégis hogyan akarják implementálni? Mass Effect 3 bicskája pl. ebbe csúnyán belebukott. Nálam már felmerült egy rettenetes MMO shooter rémképe is.
Nyilván nagyon korai és nagyon értelmetlen még ezen rágódni, de szerintem ebből (már ha komolyan gondolják) vagy valami nagyon fasza, vagy valami überrossz fog kisülni.
-
[Prolixus]
addikt
Hát eleve a terület is máshogy néz ki, ahol a 2 moonshot canon van. oké,hogy a játék elején találkozunk az egyikkel, a másikkal meg inkább a vége felé, de meg sem próbálták azt a látszatot kelteni, hogy a játék eleji térkép a későbbi pálya egy része, vagy ilyesmi. Szóval ebből adódóan jah, lehet több van. Monjdák valahol, hogy csak 1 db. van?
-
[Prolixus]
addikt
Az NVidia-s kuponra gondolsz? Asszem úgy volt, hogy az NVidia oldalán kellett regisztrálni a vásárláskor megkapott kóddal (tehát effektíve te ezt a kódot veszed meg valakitől), majd maga az NVidia állította ki neked a steam key-t. Azt meg úgy ahogy szokás, be kellett aktiválni steam-en.
-
[Prolixus]
addikt
Mivel fel lehet használni ládákhoz meg a grindernél (és egy-egy ilyen manőver minimum 40 kő, de akár 80 is lehet), végülis szükséges is, hogy több essen. A készítők amúgy nyilvánvalóam így akarták elérni, hogy a játékban szereplő javak egy idő után teljesen lényegtelenné váljanak, és a kutyát ne érdekelje a potyogó pénz vagy eridium. Szerintem ez egy jó lépés volt előre a részükről, d eén tovább is léptem volna. Pl. milyen király lenne már, ha sok kőért cserébe lehetne mondjuk extra fejlesztéseket venni bizonyos fegyverekre vagy itemekre.
-
[Prolixus]
addikt
A legjobb forrás erre (szinte mindenre) a Borderlands wikia. Az a mi Bibliánk.
Mivel a játék még friss, komplett leírások nincsenek a fegyverekre vagy a karakterekre vonatkozóan, de folyamatosan frissítik az adatlapokat.Na meg youtube-on érdemes keresgélni item guide-okat, build-eket.
-
[Prolixus]
addikt
Azért szerintem nem mindenki, a season pass steam oldalából érdemben kiderült, hogy a 4-es szám különböző JELLEGŰ pack-okra vonatkozik. Én csak abban bíztam, hogy 1 DLC nem lesz egyenől egy pack-kal, ergp a sztori pack is több DLC-ből áll. Hát, úgy tűnik nem.
Mondjuk én nem is vettem meg a season passt.
-
[Prolixus]
addikt
"The teams at Gearbox and 2K Australia have been hard at work on downloadable content since the completion of the game. While the other three packs are still under development, the current plans are to include another character, a level cap upgrade, a new campaign, and more!"
Ebből kiindulva sajnos csak egy sztori DLC lesz.

-
[Prolixus]
addikt
válasz
üzenetére
Hogy-hogy ők tették azzá, aki lett? Jack már azelőtt is egy szarkasztikus egocentrikus szociopata volt, mielőtt Handsome lett. Ez nagyon jól látszik a szövegein is (Ja igen, alapból egy faszfej, de azért Elpis népéért küzdött, meg minden...én is olvastam ezeket, de Moxxi pont utal elle a furcsa "hőskomplexusra", másrészt mire kellett neki ALAPBÓL egy pusztító giga-lézer, amivel olyan csodadolgokat művelhetett volna (szerinte), harmadrészt ne feledjük, hogy a játék eleji Jack is már az a Jack, aki láncraverte Angelt, és a kezdetektől fogva manipulálta az első Vault Hunter brigádot -- ezek után ha azt mondod, hogy Jack őszintén Elpist akarta megmenteni, nem saját magának akart hatalmat akkor itt kiröhöglek
).Aztán elkezdett gyilkolni...és szépen csúszott le a leejtőn, ahogy az eseméynek sodorták előre (érdemes figyelni, Zarpedont pl. már milyen magától értetődő módon lövi fejbe, még mielőtt a szerencsétlen kilehelné az utolsókat). Az írók a Borderlands gyér narratívája adta keretek között szerintem remekül oldották meg, hogy egyre inkább hasonlít a "régi" önmagára már az árulás előtt is. Moxxi és a többiek árulása, az Eye of helios elpusztítása nyilván csak egy végső lökés volt a szakadék széle felé. Aztán jött Lilith...de akkor már kb mindegy volt neki szerintem, azt a bizonyos határt már régen átlépte akkorra. És ne feledjük, hogy Jack-nek a forgatókönyv szerint el kellett volna patkolnia a Helios-on, szóval még ha valamennyire Lilith-ék nyakába is varjuk Handsome Jack létrejöttét, akkor is az teljesen a szándékuk ellen való volt, ők a legjobb belátásuk szerint jártak el, amikor ki akarták iktatni őt a kis 4-es fogatával együtt.
Lilith meg szerintem teljesen egyértelmű, hogy azt a Vault symbol-os akármit akarta elpusztítani (amikor belépett a helyiségbe, szerintem eléggé egyértelmű lett számára, hogy az a cucc csinál valamit Jack-el, és akármi is az, nem akarja megvárni hogy mi sül ki belőle). Vagy Jack-et megölni. Vagy mindkettőt. Igazság szerint sok ideje nem volt cselekedni. Roland ugyebár valahol félúton eltűnt (pont ezt kérdeztem fentebb, hogy csak én nem hallottam az árulás után pisszenni sem?), szóval egyedül ment be...és Jack-en kívül a fáma alapján 4 másik kemény legénnyel találta magát szembe. Tekintve, hogy ekkor még nem volt annyira tápos, mint a BL2 idején már, az erőviszonyok lehet nem neki kedveztek (sirenség ide vagy oda). Na mindegy, azt akarom kihozni ebből, hogy szeritem egyszerűen két legyet akart ütni egy csapásra, mert arra nem lett volna ideje, hogy először a Vault jelet iktatja ki, utána Jack-et (vagy fordítva)...ez jött ki belőle. Valamennyire végülis sikerrel járt...Jack nem tudott meg minden titkot szerintem (pl azt sem tudta a BL2-ben, hogy Angel miért nem tudja "feltölteni" a Vault kulcsot):
Abba mondjuk persze bele lehet kötni, hogy miért nem használt phasewalk-ot, de mivel a siren-ek képessége valamilyen formában valszeg kapcsolódik a vault-okhoz, eridianok-hoz, eridium-hoz stb, lehet ott nem is működött a képessége, az a hely eléggé speciális volt azért.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
üzenetére
SPOILER!
Mert? Szerintem simán védhető az álláspontja. Végső soron teljesen igaza van: Athena és a többiek tették lehetővé Jack számára,hogy rászabaduljon Pandorára. Most az, hogy utólag szánja-bánja a bűneit, Lilith-nek meg a sok halottnak már sovány vigasz. Egyébként is, Athena magyarázata arra vonatkozóan, hogy miért segítette a végsőkig Jack-et, teljesen nonszensznek tűnhet Lilith számára. Ő sosem volt katona, aligha értené meg ezt a fajta kötelességtudatot.
Én különben mindig is hiányoltam némi gyászt az ő részéről a BL2 tájáról. Ez nyilván csak ebből eredő belemagyarázás, vagyis simán lehet vaskos vakvágány, de szerintem ez egy úgymond szép jele annak, hogy mégsem sikerült túllendülnie még teljesen Roland halálán. Athena volt a bűnbak, akin Jack kivégzése után is, újfent kitölthette a bosszúvágyát.
Másrészt az is nyilvánvaló szerintem, hogy a kis csapat vezetője Roland halála utána Lilith lett. A régiek közül ő maradt csak, aki karizmatikus, az újak közül meg ki állna a társaság élére? Krieg, Gaige, Zero, Sal biztos nem (szerintem), esetleg Axton vagy Maya (nah jah, és őket nem is láttuk, ki tudja hol vannak) jöhet szóba. Viszont Lilith a legtapasztaltabb, és a Bl2 idejére asszem ha "reálisan" nézzük, ő a legerősebb karakter, fizikailag is, mint egy eridiummal felturbózott super-siren. Szóval ebből azt akarom kihozni, hogy lehet egy ilyen keménykedős húzással akarta például elfogadtatni magát, mint vezető. Akár tudat alatt is. Vagy ezen dolgok összessége.
Szerintem se volt okos döntés, de ahogy írtam, szerintem simán védhető. Nekem ezzel Lilith karaktere inkább gyarlóan emberibb lett, de nem utáltam meg egyáltalán.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Jó, mert képben van a gyerek.

-
[Prolixus]
addikt
Nem kell, működik, köszi!

Amúgy egy sztori kérdés, úgyhogy innen spoileres!
roland hová tűnt az eye of Helios felrobbantása után? Én em emlékszem, hogy később bejelentkezett volna. Ti igen? Arra emlékszem, hogy eldobott egy "Im sorry Jack"-et amikor elárulták a HŐSt, aztán semmi másra. Eleseer-ben meg már csak Lilith jelentkezett be, Roland-nak már se híre se hamva nem volt akkor.
-
[Prolixus]
addikt
Hát érdekes, mert közben visszamókoltam pár sort a BL2 ini fájl alapján, és továbbengedett. Viszont az a cutscene eltűnt, amikor kilőnek a Heliosról, és Janey észreveszi a zuhanó konténert. Ez neked volt TVHM-ben?
Mindenesetre ha módosítatlan a fájl, akkor töltsd már fel valahova légyszi.
szerk: Az ini mókolás is ugyanazt eredményezi amit steam parancs. Nem tudtam, hogy steam-ben lehet ilyet, anno amikor rákerestem az ini módosítását írták. Plusz a cell-shading cucc is ki van kapcsolva nekem.
gbors: Köszi, ezek az idevonatkozó sorok. De máshol is belenyúltam, szóval az egész fájl még jobb lenne.
Lehet a cutscene-eket is vissza tudom varászolni valahogy. -
[Prolixus]
addikt
Van valakinek olyan WillowEngine.ini fájlja, ami módosítatlan? Szükségem lenne rá egy faszántos bug miatt. TVHM elején amikor Jack leküld Elpisre beragadok a konténerbe (cutscene nincs is), és semmit nem tudok csinálni. állítólag a startup movie-k visszaállítása megoldja a dolgor, csakhogy az én ini fájlomból valahogy eltűntek ezek a sorok:
;StartupMovies=2K_logo
;StartupMovies=Gearbox_logo
;StartupMovies=NVidiavolt még ilyen, cak nemtom még mi volt benne amit vissza kellene írnom. Ja, mentést persze nem csináltam az ini fájlról, BL2-nek sosem volt kínja ha olyat piszkáltam benne amit máshol írtak, gondoltam ide minek biztonsági mentést., Hát tévedtem.

-
[Prolixus]
addikt
Egen, de néha emiatt tök vicces.
Amúgy jah, lehetne tartalomhoz igazítani, viszont akkor már én személy szerint elvárnám azt is, hogy mindig igazodjon normálisan a mondandójukhoz. Az meg kitudja hány animáció.Viszont asszem az endgame nem lesz túl acélos. Egyre több loot forrásról derül ki, hogy nem respawn-ol. Na ezt meg miért kellett?
-
[Prolixus]
addikt
válasz
DariusTrox
üzenetére
Cool. Viszont én csak hétvégenként tudok játszani (ez a hét volt a kivétel). Nincs még egy jelentkező? Meg kéne csinálni ma este.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
DariusTrox
üzenetére
Azt annka is beadja aki már megcsinálta a küldit? Ha igen, akkor jövök.

gbors: na szerintem utóbbi 2 dolog tényező az, ami jobban számít, én az elején, amikor még nem ismerem töviről helyire a térképeket, direkt rendszertelenül csinálom a mellékküldiket, meg az útbaeső ellenfeleken sem rohanok át. Sikerült is valami 3200 badass rank-et összehozni, közbe tvhm-be még bele sem kezdtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kár, hogy nem készült még 1-2 ilyen kaliberű DLC, akkor talán megmenekült volna a játék a rapid enyészettől.
Lehet én is becsatlakozok bakker. Úgyse sokat fogok már játsazni ha elkezdődik az egyetem, vagyis kb. 2 nap múlva
Amúgy nem csak a játékidő számít, hanem az is, hogy az milyen minőségű. TPS kapcsán inkább utóbbival vannak problémák.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Indítsátok újra a klienst.
). Na nem olyasmi ez, ami nagyban degradálja a játékélményt, de sokszor eszembe jutott, hogy a BL2 (és nyilván a PS is)) egy sokkal kiforrottabb játék, mint az első rész. Tucatnyi apróság van, ami miatt a BL1 egy puritán, stílustalnabb, béta ízű valami.