Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uthenger
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #6077 üzenetére
Guszti bá nagyon jofej emberileg, csak tanitani nem tud...
A labor elso 30 perce mindig arrol szolt hogy neki milyen rossz dolga van, meg mennyire nincs idonk semmire..
Miutan ezzel kivert mindent a fejekbol, johetett a zh...Oszinten elmondja hogy neki nem az a dolga hogy leadja az anyagot, arra ott a konyv hogy tanulj...
Szamonkeres elso 270 oldalbol, o a szamara erdekes dolgokrol szeret eloadast tartani, aminek tobbnyire a szamonkert anyaghoz semmi kozeNala ugy lehet atmenni ha
1)megvan az a 7-8 zh amit mindig cserelget, es azt kidolgozod.
Az osszeset
2) a sikertelen vizsga utan elmeyz megnezni az eredmenyt, es ekkor a csoportodet megkapod es abbol kiirod az altala elvart megoldasokat, amivel az ujabb vizsgan elorebb leszel -
mepet
addikt
válasz
CyberPunk666 #6077 üzenetére
Nem csak én vagyok rossz véleménnyel róla: [kandós vélemények], [keletis vélemények]
magyarzoltan: én is számtalanszor terveztem, hogy bejárok majd plusz órákra, de sosem jött össze. Persze ez az én hibám, nem a sulié.
Mit meg nem adnék ma az akkori magamnak, ha rá tudom venni magamat, hogy bejárjak egy NIK-es OOP előadásra...
Nem mellesleg az egyetemen az a szabály, hogy bemehetsz bármilyen előadásra. Akár mittudomén Székesfehérvári Kandós levelezős vagy, attól még bemehetsz egy Bp-i Neumannos nappalis előadásra is. Annyi a kitétel, hogy előadás előtt jelezni kell a tanárnak, hogy ott vagy. Nem engedélyt kérni, csak jelezni kell, hogy ott vagy, és OE hallgató vagy.
[ Módosította: Morris ]
-
magyarzoltan
tag
istenkirály, energetika szakirányon akarom véghez vinni a projektet
Novothny-ról halottam már jót is meg rosszat is, a könyve jó, azt szeretem
-
magyarzoltan
tag
szerintem is menni fog, nameg attól hogy nem vettem fel még bejárhatok órára
igen a pénz a nagyon nagy úr itt, nameg ezeket már tanultam párszor és mégis ebben dolgozom évek óta és körbe vagyok véve villamos mérnökökkel - köztük egy volt kvk-s tanárral is - szal a korep is megoldott
ezektől nem félek na
-
mepet
addikt
válasz
CyberPunk666 #6073 üzenetére
(Az ötödik az ötödik tárgyfelvételre utal gondolom. Ez is találó!
)
Nekem volt Novothnyval tapasztalatom (nappalin, Óbudán). Ő pont az ellenkezője, mint tényi. Hihetetlenül jól tanít, segítőkész, a stílusa nekem bejött, de valakinek nagyon nem. Viszont nagyon szigorú, elképesztő mennyiségű tudást vár el egy kettesért. De legalább következetes.
-
CyberPunk666
senior tag
Tényi <ötödik> Gusztáv (alias Gárdonyi Géza <proof: [link] >
már nem tanít energetikát, helyette Dr. Novothny Ferenc PhD tartja. Korrektül, bár a stílusa csak akkor vicces, ha nem neked szegezi.
Nincs tapasztalatom benne, de olyanokat ismerek, akik az elfogadás után nem tudták megcsinálni. Mondjuk ők nappalisok, lehet ez is sokat számít.
-
mepet
addikt
válasz
CyberPunk666 #6071 üzenetére
szerintem a felsoroltak közül csak a matek2 lehet necces, ha nem vágod a matek1-et, mert a matek2 az matek szigorlatként funkcionál, mióta nincsenek szigorlatok. Tehát a matek2 vizsgán gyakorlatilag a matek1-ből és matek2-ből is vizsgázol... Pl: kettősintegrálás nem fog menni, ha a sima sem megy...
A többit szerintem simán bepótolod, akkor is, ha már totál elfelejtetted.Én mindent elfogadtatnék, amit csak lehet.
Levelezőn nincs ösztöndíj, a diplomaértékelésbe pedig nem számít bele semmi, csak a 2 modulos főtárgy vizsgajegyei, az államvizsga eredménye és a szakdoga értékelés. Ezeken kívül az akkreditált és a kettesre teljesített tárgyak tökéletesen megfelelnek.Mellesleg a kreditbeszámítás feltétele a tantárgytematika bizonyos szintű egyezése ÉS amennyiben OE-n belülről jössz, akkor a tantárgy nevének egyezése. (Név[nem]egyezés példa: Villamosenergetika I. != Villamosenergetika != Energetika != Energetika I.)
A névegyezéses elsőre hülyeségnek tűnő szabály azért van, hogy pl. hiába egyezik a műmenedzserek Energetika nevű tárgyának és a villamosmérnökök Villamosenergetika I. tematikája, a kettő nehézségben nem összehasonlítható, így aztán nem teheted meg azt, hogy Kandósként teljesíted a Keletis tárgyat, majd elfogadtatod. Ez egy igen jó példa, hiszen már többszáz fiatal egyetemi karrirjét törte keresztbe tényi vader gusztáv tanár úr, aki energetikát "tanít", bár a tanítás kifejezés az ő esetében még idézőjelben is túlzás... -
CyberPunk666
senior tag
válasz
magyarzoltan #6069 üzenetére
Ismerek olyat, akinek elfogadták ezeket, és most újrajelentkezett, hogy nulláról kezdhesse, mert hozzá sem tudott szagolni.
Egyszerűen a tárgy neve hiába egyezik, ég és föld a kettő. Valószínűleg nem fogod tudni megcsinálni velük a ráépülőt. <ne legyen igazam>
-
magyarzoltan
tag
válasz
CyberPunk666 #6066 üzenetére
nem csak műmen szakról vinnék tárgyakat, onnan értelemszerűen elfogadják az összes gazdaságit mert durvább mint kvk-n, matek 1-is elfogad, matek 2-nek azt ígérték utánna járnak, , villamos ipar szakirányról befogadják energetikát, mérést, villtant, műszer technikát, digit-et hiradas technikat, automatizalast anyag ismeretet(persze mindenből csak az egyet) veszprém infó karon kezdtem anno onnan jönnek az infós cuccok (prog stb), meg a többi szirszart üzleti komm, váll ism stb stb
tudtommal ez a 60kr ez akkor van ha mérnök aszisztensiről mész tovább, ide is úgy jöttem hogy mérnök aszisztensikről, info karról bőven több mint 60kr-et akreditáltattam, remélem ott is sikerül, értelemszerűen igen érdemes fel eleveníteni meg bejárkálni órákra, de biztosabb ha elfogadtatom
meg a tantárgy elfogadás 2e ft, a tandíj meg kreditenként 3600
szal nagyon nem mindegy, kvk is távon menne
-
mepet
addikt
válasz
gyenge47 #6064 üzenetére
gyenge47: villamos.
magyarzoltan: igaz, nem fogalmaztam elég pontosan, én természetesen nappalira gondoltam, és feltételeztem azt, hogy a bsc papír megléte után az illető munkát fog keresni pályakezdő műmenedzserként.
CyberPunk666: én nem tudok ilyen elfogadtatható kredit maximumról, bár most csak ezért én sem bújtam a szabályzatokat. Akinél aktuális a kérdés, majd szépen végigolvassa a TVSZ-t, és az onnan hivatkozott okosságokat. Én legalábbis nem szoktam hinni még a hökkel ütötteknek, meg a TO-nak sem. A szóbeli infókról hiányzik a pecsét és az aláírás ahhoz, hogy elhigyjem.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
magyarzoltan #6065 üzenetére
Nem fogsz tudni 128 kreditet elfogadtatni.
Egyrészt egy csomó azonos nevű tantárgy nem azonos szinten megy.
Vagy nem is fogadják el emiatt, vagy ha igen, akkor a tudás hiányában nem fogod tudni teljesíteni a ráépülőt.A szabályzat szerint azt hiszem 60 kreditet lehet maximum elfogadtatni. Eleve nem lehet egy bizonyos szintű egyezésnél nagyobb esetén jelentkezni a szakra (de itt nincs ennyire nagy, nyugi).
Szóval kb két félévet tudnál elfogadtatni, amiből az egyik része az ilyen bullshit, mint a gazdasági cuccok, társadalomtudományos, szabadon választott.
A másik része meg olyan, amit érdemes lenne a kvk-s színvonalon is végighallhatni, mert az sem túl magas, de mindenképp szükséges.Amúgy az ilyen kevert dolgokat én is ilyen két szék közül a földre dolognak érzem.
-
magyarzoltan
tag
Én is valami ilyesmit érzek, bár én most oda járok távon, de nekem kicsit máshogy áll a dolog, 11 év villamos iparban eltöltött munka után elvileg csak érni fog valamit hogy legalább valami diplomám van a szakma leglegleg széléről, remélem, és még arra is jó hogy ha már megvan akkor a KVK-n már összesen 128kreditet el tudok fpogadtatni
de azt rzem egyre jobban hogy önmagában semmit nem fog érni
-
mepet
addikt
Saját (tehát mérnöki) vélemény:
A műmenedzser nem ért semmihez. Mindenből tanul egy keveset, a végén meg semmihez sem ért. Ha van protekciód, mire végzel, akkor jobb menedzser lehetsz egy multinál, mint a mérnökökből lett menedzserek, mivel te addigra tanultál ilyeneket, hogy vezetés, döntéselmélet, HR menedzsment, stb... Ekkor a fizetésed mindenféleképpen nettó 300 felett van. Viszont azt felejtsd el, hogy értelmes munkakörbe kerülhetsz ezzel a papírral, protekció nélkül. Ki venne fel olyanokat, akik nem titkoltan semmihez sem értenek igazán?
Remélem valaki átszínezi a válaszával az általam festett képet, mert én a műszaki diplomák közül a műmenedzser BSc szakot tartom a legértelmetlenebbnek.
Félre ne értsetek, magam is gondolkodom műmenedzser MSc-n, de az alapszakról igen rossz véleménnyel vagyok.
Ja és nem mellesleg az OE-n messze a műmenedzser a legkönnyebb szak, ha minimális tanulással akarsz diplomát egy jónevű sulitól, akkor jó választás!
Mégegyszer: ez a saját, önálló, egyéni véleményem több év multicégeknél szerzett tapasztalatra és az egyetemi évek alatt tapasztaltakra alapozva. Nem szentírás, nem kívánok utat mutatni a fiatalságnak, mint Lenin.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
brebus9615 #6060 üzenetére
1.Harmadik félév vége, a matek2 és a villany2 kell hozzá.
2.Ez egyénfüggő sztem. A nem info beállítottságúaknak meggyűlik majd a baja a programozással. Ha jól emlékszem a matek/villanytan pároson buktak elég sokan. A laborokat is komolyan kell venni.
3.Első félévben felveszik helyetted, utána te magad. Az első oktatási héten még lehet módosítani a kurzusokat az ügyintézőknél, ha valami nem oké.
6. Nyáron kell majd megírnod nekik.
-
brebus9615
csendes tag
6. Azt hogy, illetve ki dönti el és mikor, hogy Óbudára, vagy a 8. ker.-be fogok járni?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest