Új hozzászólás Aktív témák

• csabyka666

veterán

Üdv mindenki!

Érdeklődöm, hogy van-e tapasztalatotok az utángyártott JBL Charge2 Plus hangszórókról? A helyi bolhapiacon múltkor láttam egy vadi újat, távolról nézve fel sem tűnt, hogy nem az eredeti termékről van szó, igazából kézbe véve is meglepően jó volt a minősége - sehol egy öntési hiba, sorja, semmi. A hölgy váltig állította, hogy ez bizony eredeti "jibi", de gyanús volt, hogy a 12.000 forintos ár pillanatok alatt 7.000 forintra olvadt, pedig még nem is alkudtam belőle - szerintem odaadta volna olcsóbban is... Akkor még nem jártam utána a témának, mindenesetre nem hoztam el.

Amit aztán észrevettem rövid netes keresgélés után, hogy bizony hamisítják ezt a hangszórót. Mivel elég jó minőségű utánzatok vannak, csak egy dolgot gondolok biztos pontnak: az eredetinek a hátulján alul csak microUSB, jack és USB csatlakozók vannak, míg az utángyárin van microSD csatlakozó is, valamint a doboza (már ha van) az utángyárinak kisebb, tégla formájú, az eredetinek sokkal nagyobb. Ha tudtok még más ismertetőjeleket, légyszi mondjátok, de én nem találtam. Az oldalán a gyárinak mintha nem matrica lenne, hanem a műanyagba lenne bemarva a JBL felirat, illetve a tetején a gombok közül csak a hangerő fel és le emelkedik ki, de ez csak tipp, nem fogtam még a kezembe az eredetit.

A kérdésem, hogy ezek a nagyon jó minőségű, de az eredetitől jóval olcsóbb utánzatok mennyire jók / rosszak? Úgyértem, az eredeti JBL tényleg tud-e annyival többet, hogy 6-7.000 forint helyett 30-at adjak érte, vagy a klasszikus legenda ez is, hogy "ugyanazon a gyártósoron készül mind, csak a hamisítványt az éjszakai műszak csinálja?" :)

Nem akarok belinkelni apróhirdetéses oldalakról, mert megint befenyít egy admin, hogy itt akarok hirdetni, de akit érdekel, keressen rá, tényleg 6-tól 30.000-ig vannak ilyenek, néhol odaírják, hogy replika, néhol nem, aztán vagy belenyúl valaki, vagy nem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés