Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz HSM #5133 üzenetére

"Ha te tényleg felismered ebben a hatalmas bizniszt, akkor igenis, hogy pár hónapig megvonsz magadtól minden örömöt, és megoldod, vagy hitelt veszel fel, vagy kisebb lakásba költözöl, vagy nem fűtessz egy hónapig."

Még mindig nem érted. Arról van itt szó, hogy aki olyan szinten él, hogy mindent megvon már magától, tehát ténylegesen szegény, az már nem tud több mindent megvonni magától. Maximum az internethozzáférésemet (2700/hó) tudtam volna megvonni, az sovány.

9 millió "válság sújtotta szegény" országában hiába magyarázza az ember, hogy a szegénység nem ott kezdődik, amikor az ember nem tudja lecserélni a gépét, telefonját, autóját, tankolni, felújítani a lakását/házát, elmenni nyaralni, stb.

Hanem amikor pótolni sem tudná sem a gépét, sem a telefonját sem semmilyen berendezését ha véletlenül felmondaná a szolgálatot, nincs autója, nincs lakása/háza, soha vagy évek/évtizedek óta nem volt nyaralni, ahogy máshol sem igazán és mindezt úgy, hogy nem iszik, nem dohányzik.

Sokan azt hiszik, hogy aki már internethozzáféréssel rendelkezik az egyenesen luxusban él. Arra senki nem gondol, hogy pont azért rendelkezik internethozzáféréssel, mert a legolcsóbb alternatíva egyben a tanulásra (még ha nem is pótolja a tanárokat és nem ad diplomát), a könyvtárra (még ha korlátozott mértékben is), a kikapcsolódásra, szórakozásra (még ha nem is pótolja a valódi élményeket) és még sok más apróságra. Még a TV előfizetést meg a napilapokat és a többi újságot is feleslegessé teszi.

"Én is lemaradtam a vonatról bizonyos szempontból, meg túl olcsón eladtam jópár BTC-m, meg én se vettem, nem volt rá pénz"

Az úgy már más. De ha adtál is el, akkor gondolom van legalább 10 vagy annál is több. Az már szép összeg. Van, akinek még 1 teljes BTC-je sincs...

• ninjacat

tag

válasz HSM #5133 üzenetére

Részemről vettem volna még 10 dolcsis árfolyamon 10-et biztos, csak az a baj, hogy akkoriban nem hallottam abszolút a btc-ről. Nyilván azért volt akkor annyi az árfolyam mert nagyon kevesen tudtak róla. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés