Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz ignorant #1755 üzenetére

"20e Ft alatt legalis lopni magyarorszagon, senki sem fog tenni erted semmit ha ennyivel megkarositottak."

Ez hülyeség szerintem. De a magyar jogrendszerben bármit el tudok képzelni. Azt lehet egyébként tudni, hogy ezt milyen időközönként lehet eljátszani? Tehát ha minden nap lopok 19000 forintot, akkor soha nem vagyok büntethető, vagy nem évül el és ha gyerekkoromban elloptam a zöldségestől egy 50 forint értékű almát, akkor már csak 19950 forintot lophatok életem végéig?

Esetleg hetente/havonta évül el és újul meg a "lopható keret"? :D

(#1756) Nisida: "Vagyis cryptopénzben tartani a vagyonodat - az a-ból b-be való eljutatáson túl olyan mint átlátszó zacskóban kilógatni az erkélyre."

Pedig én épp most készülök a kevés pénzemet valahogy majd BTC-re váltani és abban megtakarítani. De ha több pénzem lenne se tennék másképp, csak akkor be is fektetnék, hogy felpörgessem a Bitcoint.

"Állami szinten csak akkor lehet beszállni és akkor szabad ha sajátot csinál."

Miért is? A BTC léte attól függ, hogy
    1. Lesz-e elég bányászkapacitás. Ebből a szempontból az a lényeg, hogy az állam saját bányászgépei bányásszák a BTC-t.
    2. Nem-e előzi be valamelyik altcoin. Ebből a szempontból teljesen irreleváns, hogy az állam sajátot csinál vagy egy meglévőt használ. Sőt, utóbbi még életképesebb is, mivel alapból nemzetköziként indult útjára.
    3. Lesz-e elegendő megbízható váltó és elég sok megbízható kereskedő, ami szinten tartja a BTC gazdaságot. Ebből a szempontból is jobb egy már legalább valamennyire kiforrott és működő változatot választani, mint egy teljesen újat csinálni.

"A forinthoz való hozzárendelés pedig nem marhaság mert kb. úgy foghatod fel, mint egyfajta részvény vagy kincstárjegy."

Én viszont megbízhatóbbnak tartok egy olyan valutát, ami a világ erőforrásaihoz van hozzárendelve, mint ha valami fiktív inflációs állami pénzhez rendelik hozzá, ami nagyban függ az adott politikai erőtől. Ha államcsőd lesz, az állampapírjaid még seggtörlésre sem lesznek jók, mert ahhoz túl kemények.

"de a világ bármely pontján a magyar állam garantálja az érte kapható pénzt."

Szerintem ettől félnek sokan.

"Ez nem új dolog az arab államokban kb. 700 -1000 éve van ilyen nem látható, banki , törvényes rendszert mellöző saját államok feletti pénzügyi rendszer."

1. Az araboknak olyanjuk van, amitől az egész világ függ.
    2. Amikor az elfogy, vagy találnak rá olcsóbb alternatívát az egykori gyémántpalotákat pár évtizeden belül erodálja a homokvihar az ezüst BMW helyett pedig Ahmed visszaül a jól bevált tevére. Mert egyik oldalon fasza, amíg van olajuk/ásványkincsük, de a másik oldalról még annyira sem tudják import nélkül fenntartani magukat (még élelmiszer terén sem), mint itt a mérsékelt éghajlati övben. Mert ott maximum a kaktusz fog megteremni. Nem véletlenül zöldülnek ők is. Belátták, hogy a napkollektorok jó biztosítékot jelentenek, hogy legalább áramuk legyen, ha már nem lesz több kitermelhető olaj, vagy átállnak valami olcsóbb alternatívára (ami szintén itt van a küszöbön. Vagyis alternatívák már vannak csak egyelőre még nem olcsóbbak).

"Erre én akkor jöttem rá amikor néhány fórumos talira elmenetem. Aki a fórumon nagy szájú volt azok 75% az életben nyuszi és pepitában és máshogy is mások voltak az emberek."

Na ezért nem kell félni az anarchiától sem. Fiatalon még én is azt hittem, hogy mekkora baromság, mert világégés lenne meg megölnék egymást az emberek, aztán rájöttem, hogy "Baszki. Még a legdurvább gettóban is biztonságban végigmehet az ember, mert ott sem bántják "csak úgy" az embert, minden mögött társadalmi vagy gazdasági okok húzódnak meg. Még a pszichopaták többsége is kezelhető, bár azokat már súlyosan megbetegítette a társadalom és a környezeti hatások (vagy genetika).

Jelenleg is a fő visszatartó erő akármilyen hihetetlen az emberiség. A terrorizmus is azért fordul elő, mert bár törvénytelen, de rengeteg ember drukkol nekik.

Próbálj meg eljátszani a gondolattal. Tegyük fel nincs karhatalom. Tehát bármit is teszel, nem csukhatnak börtönbe. De ezt leszámítva változatlan a világ. Pl. megtehetnéd, hogy egy tőled gyengébbet megversz és kirabolsz (most is megteheted egy sötét sikátorban, csak bonyolultabban). Innentől mi a következmény?

- A jelenlegi rendszerben elmegy a rendőrségre bejelenti, aztán vagy van ellened bizonyíték vagy nincs. Az áldozat hozzátartozói sem önbíráskodhatnak. Ügy lezárva.
    - Anarchiában az áldozat hozzátartozóitól való félelem sokkal erősebb visszatartó erő lenne, mint ma a rendőrség, akiktől csak azok félnek, akik a társadalom szopóágán vannak, akik bűnöznek azok csicska sünöknek tartják őket és nem alaptalanul.

Az a baj az emberekkel, hogy az újdonságot mindig sokkal kritikusabban ítélik meg, mint a meglévőt. Hibátlan lenne az anarchia? Természetesen nem. Jobb lenne, mint a jelenlegi rendszer, mindent, pro és kontra összevetve? Globálisan igen. Szubjektíven attól függ, hogy a jelenlegi rendszerben hol helyezkedsz el. Ha politikus vagy bankár vagy, akkor nem. De ha a lélekszámot nézzük, ők összességében jóval kevesebben vannak, mint az alattuk lévők a piramisban.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés