Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nisida

aktív tag

válasz Penge_4 #1758 üzenetére

Pnge: bocsi én nem tudom , hogy te a világ mely részén voltál már és melyik részén sétáltál gettós részen. Én mást tapasztaltam és megmondom nem feltétlenül a rendőrség mint szerv csak a rend záloga, de bocsi én inkább élek egy olyan államban ahol rendőrök vannak mint , egy olyanban ahol nincsenek. :)

A BTC és miden más cryptopénz értékének a mostani model szerint a kitermelés nehézsége adja az "értékállóságát" de mint minden bit alapú dolog igény nélkül egy büdös buznyákot nem ér. Ennyi erővel botokal farmolhatnánk a WOW-t is :) én megnézném , hogy egy progi és a vasak munkába állításával adott esetben még több lé is szülhető mint a "bányászatból".
    Amint senki nem akar BTC venni meg eladni megáll az egész és úgy zuhan össze mint a lufi, egy játékpénz lesz belőle. Egyetlen dolog ami miatt ez jobb mint Excalibur kardja a WOW ban, hogy a rendszer miatt a tranzakciók követhetetlenek, és ez az ok is ami miatt sokan az anarchiával hozzák összefüggésbe a BTC.-t. Hiszen olyan dolgokat lehet vele megcsinálni amit nem tudsz ellenőrizni ezáltal kezelni sem.

Amint a "magyar" állami coinról írtam , arra nem vonatkozik a cryptopénzek szinte egyetlen általános szabálya sem. Nincs ami beelőzze mert egyetlen cryptopénznek sincsen semmilyen törvény által adott kedvezménye sem, mint az említett HBF-nek ami mint írtam adó kedvezménnyel jár. A másik az említett rendszerben a kifizető és kezelő a magyar állam egyik ere a célra létrehozott szerve.
    Életképességét pedig a mögöttes tartalom adná, kedvezmények, garanciák rendszere , az én esetemben a technológia csak eszköz lenne és nem cél.

"..Én viszont megbízhatóbbnak tartok egy olyan valutát, ami a világ erőforrásaihoz van hozzárendelve, mint ha valami fiktív inflációs állami pénzhez rendelik hozzá, ami nagyban függ az adott politikai erőtől. Ha államcsőd lesz, az állampapírjaid még seggtörlésre sem lesznek jók, mert ahhoz túl kemények..."
    Te milyen erőforrásról beszélsz. A BTC semmilyen erőforráshoz nincs hozzárendelve. A bányászati időszak alapjában véve egy felfelé futó, elnyújtott bankó nyomás, nincs arany fedezett semmi, de még klasszikusan vett termelés vagy produktum előállítás. Egyszerűen egy szolgáltatás - crypto kódok gyártása - van mögötte aminek az egyik oldala a minerek másik oldala a drogbárok, off shore lovagok, fegyver kereskedők, és pár ezer geek aki szeret játszani , plusz az a tízezer szerencselovag és befektetési "bankár" aki modelezve kiszámítja mennyi lehetőség van a pénzben , hogy gyorsan nagy nyereséget realizáljon és éppen a kis trader robotját fabrikálja.

Alapjában a model nem rossz, sőt fantasztikus de van egy problémája, abban a pillanatban, ahogy senkinek nincs semmilyen lehetősége , gyengíteni vagy erősíteni, mozgatni , gyorsítani, lassítani , cserélni , stb. a pénzt ugyanabba a csapdába megyünk bele mint a Görögök az euróval. Az eredmény egy fasza "hőmérő" ami beárazza a világot és kb az eredmény: "megmérettél és könnyűnek találtattál" vagyis gyors ütemű csőd lenne. A kormányok 99%-nak napi problémája a pénzének értéken tartása és védelme , ebben az esetben ere se mód se lehetőség .

• ignorant

senior tag

válasz Penge_4 #1758 üzenetére

"Ez hülyeség szerintem. De a magyar jogrendszerben bármit el tudok képzelni. Azt lehet egyébként tudni, hogy ezt milyen időközönként lehet eljátszani? Tehát ha minden nap lopok 19000 forintot, akkor soha nem vagyok büntethető, vagy nem évül el és ha gyerekkoromban elloptam a zöldségestől egy 50 forint értékű almát, akkor már csak 19950 forintot lophatok életem végéig?"

A lopás jogi minősítését az eltulajdonított dolog értéke – kiskereskedelmi
    forgalmi értéke – határozza meg, valamint az elkövetés körülményei a minősítő körülmények.
    Jelenleg 20.000.- Ft értékhatárig szabálysértésnek minősül a lopás, e felett bűncselekmény

Persze, nem hivatalosan legalis, de a szabalysertes kategoria magaert beszel. Leforditva, ha 20K a karod, es nem tortent eroszak akkor nyeld le a dolgot, mert a rendorseg elfoglalt sebessegmeresbol profit generalassal. ;-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés