Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bolbatiku
üzenetére
Mint mondtam, NEM az adressekhez kötődnek a coinok, hanem privát kulcshoz (pontosabban az addresshez, az address pedig a privát kulcshoz, de elég a privát kulcsot menteni/eltenni).
Azt persze el lehet rontani amit írtál is, hogy a kliensben több privkeyt használsz, de ez már mindenkinek a maga hibája, nyilván ha nekem van 4db bankszámlám a bankban, de csak háromról veszem ki a pénzt, akkor a negyedik ott fog maradni, nincs ez másképp a btc tárcák (privát kulcsok világában sem).
Nem tudok olyan kliensről ami random hoz létre magától, kérés nélkül új privát kulcsot, ha van is ilyen, kerülje mindenki. Ha pedig az user elkezd fogalmatlanul szórakozni ezzel (utána meg coldwalletet gyártani), azzal tényleg nem lehet mit kezdeni, ez nem a rendszer hibája.
Szóval összegezve: ha valaki 1db privkeyt használ papíron, amit aztán 10 év múlva online állapotba hoz, és utal róla 1 BTC-t, akkor nem kell foglalkoznia semmivel, lehet törölni a klienst/walletet nyugodtan.
-
-
Valóban nem 25, rég néztem, a kliens könyvtármérete ennyi (gondolom az indexek, logok, egyebek). Viszont igazából mindegy is, hogy 500Mb, 13Gb, vagy 25Gb, azt akartam csak mondani, hogy a megadott példához (hirtelen vásárolni kell valamit, és nincs telepített, synced kliens) nem jó a gyári kliens.
Ha megnézed a bitcoin.org-ot, ott is az már az ajánlás, hogy a gyári klienst csak akkor tedd fel ha van sok erőforrásod, folyamatosan online/up a géped, érdekel ennek az egésznek a technikai része, és támogatni akarod a hálózatot egy teljes értékű node-al. Ha mezei user vagy, akkor pedig a Multibit a barátod.
-
válasz
Penge_4
üzenetére
Annak nem kell. Csak annak, aki
- a nyugdíjalapját
- a félretett pénzét a gyerekei tandíjára…stb..
Két dolog:
Nem erről volt szó. Ne tereljetek folyton, mert így nem lehet érdemben vitatkozni

A felsorolt dolgok kapcsán: a legtöbb ember jelenleg sokkal több energiát és pénzt fordít arra, hogy ezek rendben legyenek, mint amennyibe egy biztonságos BTC coldwallet létrehozása kerül. A nyomtató memóriájának törlésétől meg még pár paranoid dolgoktól talán el lehet tekinteni. Én is tudok olyan felsorolást írni ami szöges ellentéte a tiédnek, és a 78 éves nagymamám is meg tudja csinálni egy pár perces útmutatás után (és akkor feltételezzük hogy paperwalletről van szó, nem pár darab pendrive-ról), és azért egészséges léptékkel nézve még biztonságos marad.
Ráadásul ezerszer elhangzott itt is és máshol: a rendszer jelenleg beta állapotban van.
-
válasz
Penge_4
üzenetére
1. Linuxot telepít.
2. Papírtárcás oldalt meglátogat.
3. Kihúzza a hálózati kábelt.
4. Generál egy vagy több tetszőleges címet.
5. Kinyomtatja.stb…
Jézusom.. te is ittál?
Miért kéne egy átlag usernek mindezt megcsinálnia (pláne linuxal) aki a munkahelyéről elő akar fizetni teszem azt egy online játékra? -
@Chal nincs admin jogom
Gondolom ez arra vonatkozik, hogy nem tudsz klienst telepíteni, semmilyet. Így már értem, de attól még ha TELEPÍTHETNÉL, nem kéne blokkláncot szinkronizálnod, se kulcsokat generálni, se semmi egyéb dolgot tenned azok közül amiket leírtál. Aki képes egy facebook accountot létrehozni (az bonyolultabb egyébként jóval), az a BTC-t is tudja használni.
Nincs admin jog problémakörre: félve mondom, de rengeteg webes tárcaszolgáltató van, ilyen környezetben végül is nem ördögtől való használni őket. DE: nyilván nem ott kell a megtakarításokat tartani, a napi költésre viszont tökéletesek lehetnek, ha nincs mobilwalletod, vagy nem tudsz a gépedre telepíteni valami egyszerű klienst.
-
Ennyit arról hogy szar az Mtgox. Nem szar az, csak a többiek most értek az út azon részére ahol az Mtgox tavaly ilyenkor járt. Róluk legalább tudjuk, hogy még ha döcögősen is, de át tudtak lépni ezeken a problémákon. Aztán persze jöttek újak (botleneck a banki partnereknél, stb..), de mindent egybevetve szerintem még mindig ők a megbízhatóbbak.
-
válasz
Unteroff
üzenetére
Unteroff, Penge:
bitcoin.hu fórumon miért nem próbálkoztok? Akad ott régóta működő trader, és nem hiszem hogy nemet mondana a 10000Ft-os nagyságrendekre. Pár napja nézegettem, van amelyik már paypalt is elfogad (gondolom erősen a bizalmon alapszik, beszélni kell vele telefonon, aztán vagy összejön, vagy nem).
-
-
BTW: szerintetek mennyi lehet %-osan jelenleg a GPU-k által adott össz számítási kapacitás?
Számolgattam kicsit, ha csak 10%, akkor ezen rész 100-130MW-ot jelent pillanatnyi teljesítményfelvételben, az ASIC-ok része (90%) pedig úgy 20-30MW lehet. Nem kicsi ökológiai lábnyom. Jó lenne ha eltűnne a fenébe az egész GPU mining, BTC goes green

-
Ő szerintem (remélem) nem az evangelistákra meg azokra gondolt akik ebben hittek (a célban és nem az árfolyamba), és értettek is hozzá, hanem arra pár emberre aki olvasta valami zugfórumban hogy van ilyen kezdeményezés. Belebányászott kicsit a gamer desktop configjával (mert pl bechmarknak milyen poén) aztán el is felejtette az egészet. Penge, ha nem ezekre gondoltál, akkor felejtsd el a +1-emet

-
válasz
Penge_4
üzenetére
Bocs, de nem bírlak követni. Miért kéne a Bitcoinnak megoldani a gazdagok/szegények problémakörét? Soha senki nem ígért vagy mondott ilyet.
A mondandód első fele meg kivételesen +1, tényleg így van ezekkel az emberekkel. A számuk viszont annyira elenyésző, hogy ezzel az erővel a világ nagy összegű lottó nyerteseit is citálhatnád (ráadásul fogadok hogy azok többen vannak, mint ezek a lusta "szerencsétlenek"
). -
válasz
Penge_4
üzenetére
"Én és szerintem rajtam kívül még sokan látják az egész protokolban rejlő lehetőségeket, csak sajnos egyikünk sem programozó vagy tőkés, hogy ebből profitálni tudjon."
Látod-látod, pont erről beszéltem, ezt hívom én fának, amitől nem látod az erdőt (görcsös törekvés a meggazdagodásra belőle így vagy úgy).
Profitálás lehet az is, hogy használod, vagy majd használni fogod, kényelmesebben, olcsóbban, gyorsabban mint egy bankszámlát/bankkártyát. Ja hogy ez neked nem elég? Hát arról a Bitocin nem tehet.
Erre (is) gondoltam, mikor annak az illetőnek válaszoltam aki szerint értelmetlen az egész, mert a gazdagok találták ki, és ő már itt nem rúg labdába.
-
Most láttam csak:
The cgminer in the newest release 3.8.0 has removed all support for GPU mining.
Ezt is megéltük.
-
válasz
nancybotwin
üzenetére
Gondolom a mondandód második részét nem nekem szántad, ugyanazt mondjuk, az eredeti felvetést (nincs értelme, sok energia, mit számol?, stb..) nem én írtam, csak válaszoltam rá

A baidus fogadó cím meg tök furcsa, miért csak 1db van nekik, hogy tudják így követni hogy melyik ügyfelük volt a befizető?
-
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Kína kapcsán az volt a mondás egyébként, hogy a Baidu (az ottani "Google"), aki elkezdte elfogadni a BTC-t, és ez dobott sokat a keresleten, ami az árfolyam növekedéséhez vezetett. Óriási cégről van szó, rengeteg fizetős szolgáltatással (hirdetési rendszer, hosting, stb stb..). A dolognak az a pikantériája, hogy a Baidu egy államilag vezérelt cég (mivel internetcenzúra van náluk, nem igazán van ezen a területen versenyszféra). Ebből aztán sokan arra következtettek, hogy Kína mint állam hallgatólagosan elismerte a BTC-t. Direkt bizonyíték nincs rá, csak a fenti gondolatmenet, de a rallyhoz ez is elég volt, aztán az idő majd eldönti hogy mennyire igaz az elmélet.
-
válasz
bokapeter
üzenetére
Hát én elolvasgattam
Ha olvasgattad volna, akkor ez a hsz nem születik meg tőled…

A SETI vagy bármilyen egyéb osztott számítási kapacitást felhasználó projekthez hasonlóan ennek is van értelme, mégpedig az, hgy egy decentralizált pénzrendszert hozzon létre. Ezért, illetve ennek fenntartásáért számolnak a bányászok. A SETI-nél és a hasonlóknál maga a számítási kapacitás a cél, illetve annak felhasználása. A Bitcoin esetében a dolog indirektebb, hiszen matematikai műveletek elvégzésével nem lehet egy ilyen új gazdasági modellt létrehozni, tehát nem ezért számolnak a bányászgépek direktben, viszont nélkülük mégsem tudna működni az egész.
Neked nem kell ebben részt venned, ha használni, vagy birtokolni akarsz BTC-t, ahhoz nem kell bányásznak lenned. A bitocin bányászat csak egy szelete az egésznek, nem való mindenkinek, a hálózat alap infrastruktúrájának egy részéért felelős. Aki hajlandó besegíteni ezen részbe, az jutalmat kap BTC formájában. Az aranyláz idején sem mentek el a hölgyek Alaszkába vagy Afrikába aranyat bányászni, csak mert akartak egy nyakláncot

Sajnos legtöbben persze főleg ennek kapcsán hallanak az egészről, és máris pörögni kezdenek a fogaskerekek, hogy akkor én most meg akarok ebből gazdagodni, vagy legalább is valamennyi pénzt jó lenne vele keresni. Sajna nem így működik, illetve nem ez a lényege. Ha csak ezt látod benne, akkor a fától nem fogod látni az erdőt, és az esélyed is tovább csökken arra nézve hogy profitálj belőle valamit.
-
válasz
ninjacat
üzenetére
"Nem hinném, hogy ezt megadnám bárkinek, de egyébként mire jó ez nekik, hiszen a login/pw-n kívül smsben küldött kódmegerősítést kér a legtöbb bank belépéskor."
Semmi, ugorjuk ezt át szerintem, Zolaman valamit nagyon benézett, vagy scam áldozata lett (vagyis szerencsére nem). Ha valaki ilyen oldalra téved, és ad nekik logint, és nincs kétfaktoros auth (pl a token nélküli CIB e-bank a mai napig ilyen), akkor ki tudják rámolni.
-
Ja és ne vegyetek rá mérget, csak a látottak alapján jutottam erre a következtetésre, ha valaki cáfolni tudja, akkor ne tartsa magában. A FAQ egyébként nagyon mást ír, ezért is gyanús kicsit a dolog.
-
válasz
ignorant
üzenetére
http://bitcoin.clarkmoody.com
Átváltod fent EUR-ra, és tök mást látsz. Főleg akkor látványos, amikor europa alszik
Ilyenkor megesik, hogy 10-15 dollárral is lemarad az EUR árfolyam, szóval érdemes résen lenni, mert ha az gondolod, hogy valami algortimus számolja át USD-ből autómatán a web frontenden. és egyébként megegyezőek az értékek, akkor tévedsz
A többi devizát egyébként nem tudom hogy képzi, azoknál lehet hogy csak a frontend számolja át neked, és az USD queue-ból mennek. -
Ja és számomra ami meglepő volt: teljesen külön queue van az mtgoxon EUR-ra és USD-re. Ha EUR-ban akarsz adni/venni, akkor az USD-s megbízásokkal nem kapcsol össze. Volt olyan éjszaka valamelyik nap, hogy az EUR queue-ban percenként 2db tranzakció volt kb, az USD-sben meg nem lehetett szemmel követni

-
Az mtgox is az (pontosabban az is). Egy Lengyel banki partnerükön keresztül megy a dolog. Utalásnál tudsz választani hogy international wire transfer legyen (ez esetben japánból jön a pénz), vagy SEPA. Utóbbi esetben Lengyelországból. A SEPA feltétele hogy mindkét fél tagja legyen az említett gazdasági térségnek, illetve hogy EUR-ban menjen a tranzakció. Szóval ha dollárban adod el, és SEPA utalást választasz, akkor az mtgox-on belül is lesz egy váltási költséged.
-
Nem biztos, hogy rosszhiszeműen gondolta megoldani a dolgot (legalábbis bízom benne)

Szóval az ötlet alapvetően jó: töltsd le ingyen, használd ingyen, ezzel így és így támogatsz minket (leírva hogy mit csinál pontosan a játék, és hogy lesz belőle pénze a fejlesztőknek). A gond inkább azzal van, hogy ha meg is tudja oldani, hogy fusson a két dolog párhuzamosan (bányászat is legyen, és a játék se akadjon), akkor is azt fogja mondani a legtöbb user, hogy kösz, nem merítem le a telefonom fél óra játékkal, még ingyen sem.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha nem találtok semmit a neten ezzel kapcsolatban ma, akkor valamit nagyon rosszul csináltok. Kössétek fel a gatyát, mert bukó lehet a vége ha belevágtok, és nem tudjátok kiásni a napi infókat

Első körben azzal kéne képbe lennettek (lennünk?), hogy GPU-val szeretnétek e bányászni vagy sem. Azért kérdezem, mert sajnos nagyon sok ide tévedő szeretne így belefogni, mert valakitől hallotta hogy ezzel kell. A dolog igaz is volt egy ideig, de ma már nem megy, a GPU bányászat halott. Méregdrága, csak BTC bányászásra alkalmas hardwarekkel tudtok labdába rúgni, melyek kiválasztása és megrendelése nagyon gondos tervezést igényel. Rossz választás esetén simán megeshet, hogy mire megjön a kiszemelt gépetek, (amiért fizettek pl 500.000Ft-ot), már az árát se termeli ki.
Azt is érdemes lenne átgondolnotok, hogy a rendelkezésre álló keretből ne vegyetek e BTC-t inkább. Sok esetben sokkal kényelmesebb, kezelhetőbb megoldás.
-
válasz
Penge_4
üzenetére
Kivéve mikor még CPU-val lehetett bányászni, akkor ugyanis alapból adott volt a "bányászgép".
Ugyanolyan esélytelen szélmalomharcnak tűnt akkor a bányászás, mintha most állnál neki egy átlag GPU-val, ami azért a legtöbb asztali gépben megtalálható. Megjelenne valamilyen szám a BTC walletedben ami nem ér semmit. A régi CPU minereknek is sok évvel később realizálódott ebből haszon. Előtte kedvtelésből, meg teszt jelleggel csinálták a dolgot, miközben jelentős pénzeket fizettek ki áramra a (akkori) semmiért cserébe. Ezt most is megteheted, aztán bízhatsz benne, hogy az X uBTC-d évek múlva majd hasonló mértékben növekszik mint az ő esetükben.
Az eltérés talán csak annyi, hogy nekik még bizalmuk sem sok volt, csak a technológia érdekessége miatt csinálták, tanulás, teszt, fun jelleggel. Meg is érdemelték vastagon, hogy ez lett a vége.
-
válasz
gyuszi78
üzenetére
Mint említettem, nem regisztráltam (még), szóval nem ismerem, de gondolom a megadott e-mail címedre küldi a password reset jóváhagyást. Két dolog lehet: vagy kérte valaki (ugye bárki rányomhat, a levelet úgyis csak te kapod meg), és ezt látod, vagy kérte valaki, akinek hozzáférése van az e-mail fiókodhoz. Ha sikerült neki megváltoztatnia a jelszót, akkor azonnal az e-mail accountod jelszóváltásával kezdj, illetve próbáld meg kinyomozni hogy férhetett hozzá (vírusok és trójaik manapság előszeretettel lopnak ki mentett jelszavakat a levelezőkből, vagy egyszerűen keyloggerrel figyelik hogy mit ütsz be).
-
válasz
ignorant
üzenetére
Azt egyébként lehet tudni, hogy mi most a helyzet? Mert a SEPA meg a lengyel bank miatt szűk keresztmetszet, 8 hetet írnak (ami akkor 12 lesz ugye, vagy több). Az international withdraw jelenleg nem jobb választás? Vagy ott is ekkora a csúszás?
(Amúgy ugyanezt megkérdeztem tőlük is, de nem hiszem hogy a héten jön válasz, meg lehet hogy ti jobban tudjátok mint ők maguk
)Bitstamp mennyire megbízható? Milyen feevel utal ki, és mennyi idő alatt manapság? Ha jelentősen jobb, akkor megfontolom én is az átköltözést. Sajna regisztráció nélkül elég szűkszavú, ebben a hónapban meg már túlléptem a BTC-vel kapcsolatos ilyen-olyan accountok regisztrációinak a lélektani számát

-
Feltűnt, hogy egy ideje nem kapok az mtgox-tól értesítő emaileket (pedig be van kapcsolva). Nálatok rendben működik?
-
A Multibit key/wallet tárolás/törlésre nem tudom a választ, nem ismerem azt a klienst.
BTC küldés/fogadás: Egy kicsit túlbonyolítod
Semmi szükség a blockchain.info-ra, felesleges köztes lépés, ugyanolyan rangú tagja a hálózatnak mint a te Multibit kliensed, utalj abból/annak (mármint az abban lévő címre, és címről). Fogadáskor nem kell online-nak lennie, csak küldéskor. Offline tárca esetén egyébként a blockchain.info (és társai) arra jók, hogy rá tudsz nézni vele könnyen a fogadó címedre, hogy megérkezett e az összeg, egyfajta megnyugvás végett. Ugyanazt csinálja amit a klienesd is (ha elindítanád): a blokkláncban megnézi hogy milyen tranzakciók kapcsolódnak a megadott címhez, és kiírja neked ezeket, valamint a szummájukat (egyenleged).BTC adás/vétel: itt nem csak köztes provider van, hanem váltó is. A köztes provider nagyjából az amit leírtál, embereket kapcsol össze, egyfajta bolhapiac jelleggel, szóval olyan mint az ebay, de itt csak BTC-t lehet adni/venni. Ilyen szolgáltató a bitcoin.de pl. A váltó hasonlóan működik, csak sokkal robusztusabb/automatizáltabb, közvetetten vannak összekapcsolva a vevők/eladók, nem kell foglalkoznod vele hogy ki van a másik oldalon (nem is tudod, nem látod), az összegek pedig nem az userek, hanem a váltó és az userek között mozognak. Ilyen pl. az mtgox.com
-
válasz
kisscsabi682
üzenetére
Bányászás.
-
Erősen gondolkodom rajta, hogy a btc megtakarításomból valamennyit forintosítanék. Adózás kapcsán sokszor elhangzott már itt az "egyéb önálló tevékenység" besorolás, és vele együtt a 16%.
Utánaolvastam most kicsit a NAV-nál, de totál káosz számomra az egész, értelmezésem szerint lehet, hogy még eho-t is kéne fizetni, illetve egyéb járulékokat. Ráadásul felső határról nem is találtam infót (gondolom nem lehet így bármekkora összeget leadózni). Van valaki aki jobban képben van ilyen téren? Jöhetne egy kis ész…
-
válasz
butch3r
üzenetére
1 - Nem hiszem hogy az Armoryval bármi gond lenne, de mégiscsak 3rd party, akkor már inkább a vanila "gyári" kliens, azaz a Bitcoin-QT. Ha úgysem használod, csak a wallet generáláshoz kell, akkor tökmindegy.
2 - Ha hosszú távú offline megtakarítást szeretnél, akkor exportáld ki a kliensből a privátkulcsot (egy számsort kapsz), és nyomtasd ki egy papírra, vagy többre, ezeket tedd el biztonságos helyre, jobb mint a pendrive-ok.
A fogadó címed (tehát nem a privát kulcsod!) egyenlegét lekérdezheted bármikor pl a https://blockchain.info -n, akár el is mentheted a keresés URL-jét bookmarkba, és bármikor rá tudsz nézni. Ha változás van a számlán, akkor itt mindig látni fogod.3 - Igen, nincs más teendőd. Ha nem a wallet.dat-ot mented le, hanem a privát kulcsot, akkor persze másolás helyett egy import-ot kell nyomnod a kliens konzolon, illetve bepötyögni a kinyomtatott stringet.
A kliens első telepítéséről, és wallet generálásról, illetve ezek cicomázásról (virtuális gép, szűz oprendszer, cold wallet, stb..), nem írnék inkább, olvassa vissza, sok infó van a fórumban erről.
-
Valahol olvastam egyébként egy elemzést a pirvát kulcsok ütközéséről (tehát hogy mennyi eséllyel lehet kitalálni használatban levő privát kulcsot). Abban a topicban arra jutottak, hogy a naprendszer becsült hátralevő ideje kevés lenne ehhez

-
válasz
Penge_4
üzenetére
Az esélye éppen annyi amennyi a bitcoin működéséhez kell. Az elméleted teljesen független a paperwalletes példától. Ha meg tudnád azt csinálni, hogy random generálgatnál privkeyeket (ezt lehet az említett site-tól függetlenül is), hátha beletrafálsz, és ennek bármi értelme lenne, akkor már rég nem létezne a bitcoin.
Az esély egyébként pontosan 1:2ˆ128-hoz, ami köszönőviszonyban sincs sem a lottó 5-össel, se a 7 millárd emberrel
Jelenleg ekkora esélyek tartják életben a bitcoint, és a crypto algoritmusok jelentős részét.Egyébként az eredeti felvetésre visszatérve: nem muszáj az említett oldalt használni, elég ha az ötleted felhasználod, és valamilyen általad kitalált módszerrel veted papírra a privátkulcsot. Akár egy idézetbe is el lehet kódolni, vagy egy könyv "lapjai közé rejteni"

-
Bitcoin.de-t használta mostanában valaki? Sír, hogy nem egyezik meg a bank account holder, a regisztrációs névvel (egyébként azért, mert a bankszámla cégnéven van, a reg-nél pedig a tulajdonos adatai vannak, tehát vezetéknév, utónév, stb..). Nem igazán derül ki a faq-ból sem, hogy ez milyen hátrányokkal jár, illetve látszólag tudnék eladási ajánlatot létrehozni (csak eladni akarok). Van valakinek hasonló felállásban tapasztalata a bitcoin.de -vel?
-
válasz
ninjacat
üzenetére
Igen, teljesen egyenértékű vele. Egyébként ha valami miatt mégis csak a nyers privát kulcs kéne, akkor is könnyen ki lehet belőle szedni, itt le van írva a felépítése:
https://en.bitcoin.it/wiki/Private_key
Jól érted az importálást is, de nem kell semmilyen címet beírnod, át fogja scannelni a kliens a blokkláncot miután importálod a privkeyt (pontosabban a base58 enkódolt pakkot), és szépen minden tranzakciód és fogadó címed meg fog jelenni, nomeg az egyenleged is. Ez elsőre ijesztó tud lenni, mert 0-as egyenleget mutat import után, hiszen ekkor még nem tudja hogy mely tranzakciók kapcsolódnak ehhez a privkeyhez.
-
Sajna a wallet.dat az már egy sokkal felsőbb rétegben működő valami. Egyébként egy széles körben használt adatbázis file (bdb formátum), és rengeteg minden bele van hányva, akár privát kulcsok sokasága is. Gyakorlatilag a kliensben levő minden adatot (kivéve persze a blokkláncot), és a beállításokat is tartalmazza.
A következő szint az általam említett base58 string (wallet import formatnak hivják egyébkén), amit a QT kliens ad mikor privát kulcsot exportálsz belőle, de ez még ugye mindig nem a privát kulcs
Maga a priv. key egy 32 byte-ból álló hex szám, a fent említett base58 string szétbontásából nyerhető ki.Amúgy én is csak onnét tudom ezeket, hogy egyszer egy sérült hdd-ről kellett kibányásznom egy privkeyt disk editorral (hogy tovább fokozódjon az élmény, ez egy Litecoin wallet volt ráadásul). Összesen kb 2 napot basztam el rá, a végén már a hajam hullott, de sikerült
Ja, és 5 LTC volt csak rajta, szóval egy idő után inkább a kihívás vitt előre, nem az anyagi haszon 
-
Hogy érted pontosan hogy "külön tárolni"? A QT kliensbe is lehet importálni több privátkulcsot, csak sajnos ennek a kezelése nincs kivezetve a GUI-ra. Gyakorlatilag a hozzájuk tartozó fogadó címeket ömlesztve fogod látni az "addresses" fülön, az egyenlegeket meg összesítve. Természetesen ettől még a kliens tudja, hogy ki-kivel van, és parancssorban szépen le tudod kérdezgetni, illetve exportnál meg tudod adni hogy melyik címhez tartozó privkeyt kéred. Az most hirtelen nem rémlik hogy új cím generálásánál melyik privkeyt használja (pedig néztem egyszer), de talán a defaultot, tehát amit először létrehozott első indításkor.
Némely kliensekben ez ügyesebben meg van oldva, pl az Electrum fejlettebb ilyen téren.
-
Egyébként annyi még, hogy roppant bizalmatlan tud lenni az ember még önmagával szemben is, mikor paperwalletet készít (mármint hogy technikailag biztosan jó lesz e), ezért aztán érdemes egyet tesztelni. Hozz létre egy walletet, dumpold ki a kulcsot, utalj rá pár uBTC-t, majd próbáld meg akár másik gépen importálni, illetve nézegesd a kliensed különféle wallet, és blockchain lekérdező és debug lehetőségeit ezután (ezek általában parancssorban érhetőek el). Fél óra leforgása alatt sokkal jobban át fogod látni az egészet, és nem csak mások által összehordott tipphalmaz lesz, én is így csináltam az elején

-
válasz
ninjacat
üzenetére
Akkor én már csak a paperwallet részre reflektálok

Ha nem bízol meg a különféle webes wallet szolgáltatókban, paperwallet generátorokban (amit egyébként nagyon jól teszel), akkor egyszerűen készíts teljesen "elemi" módon paperwalletet:
- felteszed az aktuális szűz QT klienst
- nyitsz benne egy konzolt
- dumpprivkey-el lekérdezed a privát kulcsod
- a kapott 51 karakteres stringet egyszerűen kinyomtatod (a közhiedelemmel ellentétben egyébként ez NEM a nyers privát kulcsod, hanem egy base58 enkódolt "csomag", mely tartalmazza a pubkeyt, privkeyt, és némi beépített error-check kódot, szóval jó, kényelmes, érdemes ezt használni)
- opcionálisan lehet csinosítani QR kóddal (hogy később könnyebben visszaolvasható legyen), csinálhatod mindezt virtuális gépben, amit csak erre hozol létre, és aztán törlöd, stb..Ja és egyébként igen, tudsz rá utalni úgy bármikor, hogy offline, és csak a papíron létezik. Természetesen fordított esetben nem megy a dolog, importálni kell egy kliensbe, ha költeni akarsz róla.
-
Nem, ez arról szól hogy nem kaptál semmit. A Paypalnak bizonyítani fogják hogy ők elküldték, ezáltal nem hiszem hogy foglalkoznának a panaszoddal, illetve ha műszaki gondod van a termékkel, ahhoz már nekik semmi közük, illetve nem fognak belefolyni. De csak tippelek, ettől még meg lehet próbálni megvívni a harcot, de én nem számítanék semmi pozitívra.
-
válasz
bolbatiku
üzenetére
Értem, de nekem meg a hócipőm tele van azzal, hogy felnézek ide, és 2 hetente ugyanez kerül elő, hosszan hömpölygő commentáradatban, a vége az eleje, a közepe pedig mindig ugyanaz, max a szavak mások.
Én azt gondolom, hogy megadtuk az esélyt többszörösen is (Ignorant pláne
), aki itt van régóta az tanúsíthatja. Ez alapján szerintem joggal várhatunk változást, mert egyébként semmi értelme nincs a dolognak, csupán energiaszívás részéről az egész. És itt többnyire(!) nem véleménykülönbségekről van szó, meg egészséges vitáról (ezeket pl imádom, mert rengeteget lehet tanulni belőle), hanem a mi érveink és válaszaink szinte teljes figyelmen kívül hagyásáról. -
válasz
bolbatiku
üzenetére
Oké egy smiley elfért volna, de azért remélem nem vetted véresen komolyan

Másrészt ha visszaolvasol fél évet, azt fogod látni hogy ugyanezt leírtuk neki rengetegszer, folyton ugyanoda jutunk vissza, felesleges szerintem több energiát pazarolni rá. Én magam is leírtam egyszer, kétszer, háromszor, sokszor, de egy idő után elfárad az ember. Van akin nem lehet segíteni (nomeg ugye ne feledjük hogy nem is kérte), illetve nem megy be neki semmilyen információ, ezzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, és lehet hogy nem is kell (mert nem a mi feladatunk).
-
A továbbiakban aki eteti, azé a katlanszar.
-
válasz
ignorant
üzenetére
Egy barátomnak pl. sikerült a BFL-en levernie így a paypalon befizetett összeget, ráadásul annak ellenére, hogy bőven lejárt már a gracetime (fél év telt el a BFL preorder, és a panasz között). Eleinte visszautasították, de aztán azt a fogódzkodót találta a neten, hogy az USA-ban nem árulhat cég terméket preorderrel, ha 2 hónapon belül nem teljesít (egyébként ezt úgy szokták megkerülni, hogy "adományként" fogadják a befizetéseket, lásd kickstarter.com-os cuccok, BFL erre nem figyelt). Végeredmény: a BFL sértette a Paypal és az USA árueladási szabályzatait is, 2-3 további presszionáló levél után a paypal rollbackelte a tranzakciót, és visszakerült az illető kártyájára a 600-700 dollár (egyébként Magyarországról és forintszámláról van szó). True story.
-
Van már sok ilyen payment processor, a két legismertebb talán a Bitpay, meg az Mtgox saját merchant tooljai. Persze ettől még nekifuthatsz, de sajnos itt sincsenek már azok a vadnyugati körülmények. Indulásnak a bitcointalkot javaslom, sok BTC alkalmazásfejlesztéssel (is) foglalkozó fejlesztő tömörül ott, illetve jobban képbe kerülhetsz hogy a fenti kettőn kívül milyen hasonló projectek futnak még.
-
válasz
beloadjoker
üzenetére
Azért gondold át újra: teljesen szét fogod cseszni a laptopod (az gondolom nem a kollégiumé, hanem a tiéd). Egyáltalán nem arra tervezik ezeket, hogy 24 órában menjenek, 100%-on hajtva.
Kiszámoltad egyáltalán mennyit keresel vele? HA nem változna a nehézségi szint, akkor kb. 1 év alatt keresnél mostani árfolyamon 4000Ft-ot. De mivel változik, ezért szerintem a 2000-et se fogod elérni (0.1 BTC-ről beszélünk).
Azt is kötve hiszem, hogy a laptopod kibírna fél évnél többet, nomeg ugye feltételezzük hogy el sem mozdítod a kollégiumból, ami nekem nem tűnik életszerűnek. Tehát az elvi 0.1 BTC a nehézségi szint növekedése és a laptop hurcolása miatt 1 év múlva lenne jó esetben 0.05 BTC valójában.
Ha ebbe így bele akarnál vágni a fentiek ellenére, azt mondom inkább ne tedd, adok neked 1 BTC-t, te meg odaadod a laptopd, mit szólsz? Idiótaság ez is, de sokkal kisebb

-
"Na ez az amit el lehet de inkább nem érdemes elhinni.
Dunát lehet rekeszteni a különféle hardvergyártókkal, akik rendelkeznek megfelelő háttérrel a legyártáshoz, ami lehetővé tenné, hogy a vevő pár hét alatt kezébe vehesse."Még mindig nem teljesen érted látom
Az általad említett hw gyártók komoly tőkével rendelkező cégek, akik milliókat keresnek amúgy is ilyen-olyan eszközök gyártásával. Vagy nem is tudnak a bitcoin-ról, vagy igen, de nem akarnak felülni a hullámvasútra, mert nagy kockázatot jelent ez az ő oldalukon is, nem csak vevői oldalon. Vagy szerinted miért nem látsz számodra is ismert márkaneveket az ASIC piacon?Amikről itt szó van, azok kicsi, pár emberes startupok, amik csak erre jöttek létre. Ha te villamosmérnök lennél pl, és értenél az ASIC fejlesztéshez, akkor összetrombitálhatnád pár szintén hozzáértő haverod (fejlesztők, stb..), akikkel belevágtok egy ilyen vállalkozásba.
Sokkal inkább hasonlítsd a dolgot a Rasberry PI alapítványhoz, vagy a Peble órához, vagy éppen az Ouya konzolhoz, vagy még sorolhatnám. Azoknál mikor csúszik 1 évet a termék (vagy többet), akkor csak mérgesek az userek, de nem buknak be előre kiszámolt és tervezett milliókat, vagy százezreket. És akkor még hozzájön ehhez az a kör, amit te is írtál (és nem vagy hajlandó mást látni), akik ténylegesen átverik a vevőket. De ez nem jelenti azt, hogy csak ilyenek léteznek.
A gyártástechnológiáról meg annyit, hogy ha van mit gyártani, akkor nyilván nem gond. De egy ASIC chipet megtervezni, ráadásul úgy, hogy az működjön is, és hónapkon belül tömeggyártásba küldeni probléma nélkül az nem az a kategória mint alaplapot, meg egyéb, kiforrott chipeket gyártani.
Egyébként meg kár ezen vitázni, nem egy embert találsz itthon is, aki nem fürdött be (meg olyat is aki igen).
Remélem, hogy most nem fogod azt gondolni, hogy szerintünk minden ASIC gyártó tök jó fej arc, és meg akarunk győzni róla hogy nincs igazad. Igazad van, csak marhára nem általánosan.
-
"Ez van, túlvállalta magát, vagy direkt nem szállít."
Vagyis nem nyerhetsz, akkor kapod meg amikor már elavult.Fordítva ülsz a moziban. Az ASIC gyártó cégeket ugyanolyan emberek alapítják mit te vagy én, általában garázs vállalkozásként. A BTC hullámot akarják meglovagolni mint bárki más, a hálózat működtetéséhez és az egész BTC rendszerhez semmi közük direktben. Hétköznapi emberek, akik között vannak csalók, vannak tisztességesek, és vannak ügyetlenek is. Te is csinálhatsz bármikor ilyen hardwareket, és csak rajtad áll, hogy átversz valakiket ezzel, vagy éppen semmi ilyen gonosz dolgot nem akarsz elkövetni, de egyszerűen félúton kiderül hogy magas a léc, és nem tudod teljesíteni amit ígértél.
Ettől még nem átverés a BTC bányászat, sose volt az, az átverés egy teljesen más szinten képződik, és a BTC-hez ilyen formán nincs köze.
ASIC vasat venni a fentiek miatt lutri, ez vitathatatlan, de azért így 2013 végén már 1-2 nap olvasgatás és fórumozás után képbe lehet annyira kerülni, hogy tudod csökkenteni a kockázatot (legalább is ami a HW előrendelést és szállítást illeti), de nyilván 100% soha nem lesz. Aztán hogy az így kézbe kapott vassal mire fogsz menni az árfolyam alakulásának tekintetében, az megint egy totál más kérdés.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Milyen GPU-id vannak, és hány darab (CPU-ról ne is beszéljünk, annak semmi értelme)? Ha semmilyen, vagy nagyon gyengék, akkor felejtsd el. Pénzt befektetni pedig szerintem felesleges, inkább költsd ASIC-ra, vagy vegyél diretkben belőle BTC-t, és bízz benne, hogy pozitív irányban változik az árfolyam.
-
Nem véletlenül küldte a képet Ignorant
A hibaüzenet szerint valamilyen másik process használja az USB eszközöket, illetve ez által lockolja is. Lehet, hogy egy másik miner, vagy egy olyan bfgminer process amiről azt hiszed hogy kiléptél belőle, de közben nem állt le rendesen (zombie lett pl.). Erre az egyik megoldás a reboot, a másik pedig a kill vagy killall parancs. A processeket a ps-el tudod megnézni, a fuser vagy lsof paranccsal pedig azt, hogy melyik milyen deviceket és fileokat lockol/ír/olvas.Aztán persze az is lehet hogy a probléma hw eredetű, és a bfgminer proccessek beragadása már csak okozat.
-
válasz
deadwing
üzenetére
Amúgy 2-3 éve benne van a linuxokba ehhez az USB interface-hez a driver, amit a BFL (is) használ. Sajnos a bitcointalk-on is alapvetésként kezelik, hogy a drivert fel kell telepíteni. A gond csak az, hogy mivel már a kernel része, ezért a cég aki a vezérlőt gyártja, 2009 óta nem ad ki új drivert, mert minek. Na ezt szokta mindenki leszedni, és beletenni egy 4 évvel későbbi linuxba, nem csoda hogy problémákat okoz.
Aztán majd az idő eldönti hogy nálad is ez okozta e a problémákat
Windowsnal nem tudom amúgy mi a helyzet, de gondolom ott valóban szükséges a driver, mivel alig pár hónapos a legfrissebb amit le lehet tölteni.
-
válasz
deadwing
üzenetére
Ne rakjátok fel a drivereket, nem szükséges. A driveres oldal is írja hogy supported már Linux alatt a dolog natívan, csak akkor kell a driver, ha valamilyen custom megoldást akarsz mókolni bele.
A hibajelenség meg nem igazán vezethető vissza semmire ennyi infó alapján. Illetve én néznék egy memtest is első körben.
-
Én is hasonló módon csinálom, szerintem teljesen jó így. Én annyival fejeltem meg, hogy a walletgenerálást egy offline virtuális gépen intézem, amit csak emiatt telepítek (szóval teljesen szűz OS, illetve figyelek rá hogy opensource legyen, és a legfrissebb). A nyomtatás után a vm-et törlöm, elektronikusan nem tárolom sehol a privkeyt, truecrypt-ben meg aztán pláne nem (google: NSA truecrypt). Ja, és a vm-ben még egy tool-al generálok a kulcsból QR kódot is, és azt is nyomtatom a papírra, hogy könnyebb legyen visszaolvasni a jövőben.
-
válasz
kisscsabi682
üzenetére
Azt mondod hiteltelenné tette a mondandómat hogy a lopott ASIC-nak a legjobb az ár/érték aránya?

Egyébként én 7970-ekkel bányásztam, de valahogy az istenért nem éri meg visszakapcsolni őket scryptes altokra se (pedig figyelem naponta többször is a chartokat, elhiheted), mert ott is bukóban lennék az áram miatt. Pillanatnyi állás szerint 1 dollárt tudnék keresni 1db kártyával 1 hónap alatt, HA így marad az árfolyam. Ez aztán az üzlet, szinte a GPU mining aranykorát vélem felfedezni benne

Te gyakorlatilag meg tudod oldani úgy a dolgot, hogy más fizeti ki helyetted a havi több tízezer (netán százezer) forintos számlát, lelked rajta. Számold is bele a saját megtérülésedbe, hiszen számodra így pontos a dolog. De ez alapján ne általánosíts, mert teljesen torz képet kapsz, illetve adsz másoknak.
Egyébként a pontatlanságokat és a nagyságrendi hibákat leszámítva értem hogy mit akarsz mondani, kívánom hogy igazad legyen, és be tudjam kapcsolni a kártyákat pár hónap múlva (de sajnos én kevés esélyt látok erre)

-
válasz
kisscsabi682
üzenetére
Az áram nem szempont NEKED
Azért ezt soha ne felejtsük el. Gyakran elhangzik itt a topciban hogy "ha ingyen van az áram akkor..". Az áram soha nincs ingyen, mindig kifizeti valaki, max nem tudja hogy ki helyett...
Rossz esetben az is ki fogja aki úgy gondolta hogy majd nem kell neki, mert úgysem veszik észre.Akárhogy is, ez alapján ne számoljunk már trendeket, ezzel az erővel én meg írhatnám, hogy holnap a bátyám spanja meg tud okosítani egy kamiont ami tele van ASIC eszközzel, és akkor nekem meg az ASIC volt ingyen, tehát az ASIC örök érvényűen a legjobb ár/érték arányú cucc amit valaha gyártottak a világon.
-
válasz
kisscsabi682
üzenetére
Te most csak ironizálsz ugye?
25eFt 1db 7770, amiből az 5GHS-hez kellene 25db (ez 600-700eFt), a Jalapeno pedig kb. 60-70 ezer. A 25db kártya fogyaszt 1 hónap alatt kb 60-70eFt-nyi áramot, a Jalapeno pedig kb 1000Ft-ot. Ha húzod a kártyákat akkor elég belőlük "csak" 20db, de akkor húzzuk a Jalapenot is már a példa kedvéért, ami ez esetben 8-9GHS-t fog tudni 
Szóval nem teljesen értem mit akarsz kihozni a dologból, de valami nagyon furcsa matematika alapján számoltál, vagy benézted a kártyák teljesítményét. 1db 7770 nem húzva 200MHS-t tud 80W fogyasztás mellett.
-
Lehet (külön futtatsz egy cpuminer programot pl. a GPU-s mellett). De vedd figyelembe hogy kb nulla értelme van a dolognak. Ha ingyen van az áram és felsőkategóriás a GPU-d, akkor egy pizza árát TALÁN ki tudod hozni belőle 1 hónap alatt (eközben folyamatosan törődnöd kell a dologgal, zúgni fog a gép, a GPU lehet hogy megsül, stb..). A CPU pedig EGY üveg legolcsóbb tescos sör árát se fogja produkálni , szóval felejtsd el.
-
Update: kipróbáltam virtuális környezetben (OSX -> Vmware Fusion -> Linux -> BFGminer). Remekül működik egy 512Mbyte ramos 1 cpu-s vm-el. Szerintem ha valaki nem tudja száműzni a windowst a minert meghajtó PC-jéről, akkor ez egy jó megoldás neki bármilyen asic-hoz, mert nem kell szopni az usb driverekkel.
-
Bár sok jelentősége már nincs, de hátha valakit érdekel az infó: múlt héten kaptam meg a jalapenom, erősen vaciláltam rajta hogy egyáltalán a vámot kifizessem e, de végül a "kütyüfaktor" győzött, kíváncsi voltam rá, hogy hogy is néz ki ez a rohadék, amire már (nem) várok lassan 1 éve.
Mivel sok tétje nem volt a dolognak, ezért nem igazán akartam foglalkozni vele, olvasgatni róla, így ahogy az Ignoranttól beszerzett block erupterekkel is tettem, ezeket is bevágtam egy linuxos bfgminer alá. Ahogy a kis USB-s erupterek mentek azonnal, úgy a jalapeno is, driver és mindenféle hackelés nélkül. Stabilan nyom amúgy 5-5.1GHS-t, már 5 napja fut 7/24-ben, 36-37 fokos(nak mondja magát).Szóval ha valaki szív a BFL cuccokkal (és nem úgy hogy füstölnek), próbálja meg a dolgot linux alatt, bfgminerrel, hátha... Ráadásul mivel itt nincs opencl és hasonló okosságok mint a GPU-knál, ezért szerintem egy virtuálisgépből is megoldható a dolog, aminek dedikáltan oda kell adni az USB-t. Ez utóbbit nem próbáltam, de szerintem működnie kell.
-
-
Az SSL tanúsítványukkal tényleg nem stimmel valami, konkrétan az, hogy a kiállító szervezet (Verysign) visszavonta azt. Jelentősége kb. semmi, bármikor bárki tud venni magának tanúsítványt néhány dollárért. Annyit azért elárul róluk hogy a honlapjukkal kapcsolatban trehányak.
-
válasz
Heinekel
üzenetére
Régóta nem követem már a dolgokat a bányagépek kapcsán, szóval passz. Az eddigiek alapján nekem úgy tűnik, hogy inkább az 1-2 éve (vész)jósolt dolog kezd körvonalazódni: mire hozzájutsz az adott géphez (ha nem átverés egyáltalán a projekt) már erősen izgulhatsz hogy egyáltalán az árát behozza e. Kivételt képeznek ez alól a gyártók, és a holdudvarukba tartozó emberek csoportja, illetve egy valamekkora számú szerencsés.
Felületesen követve a dolgot azt látom, hogy a legtöbb ember a fórumokon azzal győzködi magát és másokat is, hogy adott projektnél sikerül beférni ez utóbbi körbe (valamekkora számú szerencsés), és még időben a markában lehet a vas, mely nem csak az árát fogja visszahozni így, hanem még hasznot is termel. Ennek az esélye projekttől függően változhat, és igen nehéz leszűrni a rengeteg infóból (sőt, talán nem is lehet) hogy ezen a héten éppen ki a nyerő gyártó, melyiknél van egyáltalán esély. De persze ha valaki 100%-ban up2date a kérdésben akkor most írhatja, hogy nem is így van, mert az XY cég tuti. Ezzel nem óhajtok vitatkozni, neki legyen igaza.
-
válasz
Penge_4
üzenetére
"Internet? Úgy volt, hogy teljesen kicsinálja majd a nyomtatott sajtót, aztán csak sikerült megmaradniuk a jég hátán. Sőt, a média most éli csak igazán fénykorát."
Azért ehhez a kijelentéshez megnézném mit szólna egy print media befektetője/tulajdonosa, vagy szimplán az, aki ebből próbál megélni.
-
A blokklánc mérete szerintem huszadrangú probléma. A jövőben bármikor lehet olyan klienst indítani (az alapítvány döntése hogy mikor lépi ezt meg), ami felteszi a kérdést az usernek, hogy hálózati node akar e lenni, vagy csak pénztárca. És az benne a szép hogy ez még csak az algoritmust sem érinti, tehát ha csak az userek fele frissít, akkor sincs semmi (max a régiek biztosan node-ok lesznek). Én nem félnék attól hogy nem lesz annyi node módot választó aktivista, hogy bármilyen redundanciával kapcsolatos probléma legyen a hálózattal, de ha valami csoda folytán mégsem lenne, akkor ki lehet erre is találni valamilyen jutalom alapú rendszert mint most a bányászatnál, és kész.
-
válasz
Penge_4
üzenetére
Ettől én még látom az összefüggést, hogy miért szar+átverés egyből, illetve miért nem lehet azt az oldalát is észrevenni ami amúgy hasznos szinte bárki számára (igaz azzal nem lehet meggazdagodni minimális munkával seperc alatt).
De a leírtak alapján látom te sem nagyon tudsz/akarsz elvonatkoztatni. Siker, pénz, üzlet, befektetés, tőke...

Pont erre gondoltam. -
válasz
üzenetére
Különösen kiábrándító, hogy a commentelők nagy része (és nem csak ennél a cikknél), szinte kivétel nélkül a bányászatra és az "ingyen meggazdagodásra" koncentrál, ami ugye neki már nem adatott meg, és emiatt az egész rendszer egy nagy szar, átverés, piramisjáték. Az egyéb vonulatain (fizetőeszköz, és annak használata, előnyei) nem hogy nem gondolkodnak el, de észre sem veszik hogy alapjában véve ez lenne a lényeg. Sajnos főképp magyar vonatkozású cikkeknél és commenteknél látok ilyet, máshol szinte nem, vagy csak kis számban.
-
válasz
ignorant
üzenetére
Úgy tippelem hogy minden ilyen fejlesztés FPGA alapon indul, hiszen azt be tudod szerezni a sarkon is, illetve akár 5 percenként át tudod huzalozni sw-ből amíg tart a fejlesztési szakasz. Aztán ha minden összeállt, akkor lehet keresni kínai iparost aki már legyártja belőle az optimalizált, csupaszított, beégetett változatot (ASIC-ot).
Szerintem valami ilyesmire gondolt. Legalábbis ha nem csak felületesen értenék hozzá, és bele akarnék vágni, én biztosan így csinálnám.
-
Egy ismerősömnek szerettem volna segíteni mtgox account létrehozásában, de totál elegem van mér az egészből. A "probléma" az, hogy egy EU-n belüli (de nem magyarországi) céges számlát szeretne az accounthoz kapcsolni, és immár három hete küzdünk a supporttal. Tonnányi papírt kérnek a cégalapító okiratoktól kezdve a székhelyet igazoló cert-ekig mindent. 15-20 dokumentum (számlák, igazolványok, magán és céges okiratok) küldözgetése, után mindig kérnek valami újat, vagy éppen egy meglevőben találnak kivetnivalót.
Magáncélra nekem beváltak egyébként, az indulásuk óta kereskedem náluk, ezért aztán más váltókkal nincs is tapasztalatom (Bter-t, Btc-e-t használtam ugyan, de csak altcoinok váltására).Tud valaki ajánlani olyan váltót az Mtgoxon kívül, akinél EUR-ra tudnánk váltani fájdalom és átverésmentesen BTC-t? Természetesen tapasztalatra alapuló ajánlás kéne, azt én is látom/tudom hogy kiknél lehet váltani, a probléma a bizalommal van.
-
Bármelyik böngészőben meg tudod nézni a CERT tulajdonságainál (általában jobb klikk az URL elején levő részen). Négy dolog okozhat gondot:
- a böngésző nem ismeri a tanúsítvány kibocsátót
- a tanúsítvány lejárt
- a tanúsítványt az oldal üzemeltetője saját maga írta alá (self signed)
- a tanúsítván adott hostnévre (vagy hostnevekre) szó, melyek nem egyeznek meg az url-ben levővel (pl megveszik a www.domain.com-ra, de a domain.com-ra nem)Az utolsó pont miatt szokott az lenni, hogy az oldalon levő linkeknél nem figyelnek a hostnévre, és olyan hostokat adnak meg, amire már nem érvényes a CERT-jük. Ekkor van az hogy a főoldal "zöld", aztán ha klikkelsz egy menüpontra vagy egyéb helyre, akkor már rinyál a böngésző.
-
válasz
üzenetére
aticonfig --lsa és aticonfig --adapter=all --odgt mi mond? export DISPLAY volt?
Confighoz meg: cgminer -c configfile
Viszont valamiért win alatt elég volt 4GB RAM a 11200-as thread-concurrency-hez. Itt viszont nem. Ezzel lehetne kezdeni valamit?
Nálam is 4Gb van, és a 22000-es TC-hez is elég, szóval passz.
-
válasz
deadwing
üzenetére
Ha szar a pool, akkor el tudok olyat képzelni, hogy a cgminerben is lehet valami bug, ami disconnected pool esetén megtépi kicsit a CPU-t. De az biztos, hogy normál üzemi körülmények között (stabil poolnál) ilyen jelenség nincs. Be is b***na ha még drága cpu-t is kéne vennie a vájároknak

-
válasz
üzenetére
Tedd fel az AMD sdk-t is. Cgminer forrásában van egy README file, abban le van írva részletesen hogy kell ("Basic *nix build instructions:" környékén keresgélj). A "gyárilag" lefordított cgminer binárisban nincs amd gpu támogatás helyből? Mert akkor azzal kevesebb a szívás. Lehet hogy nincs amúgy, nem rémlik, azért nézd meg.
szerk.: látom közben megoldódott az opencl. Scyrpt-hez: ./configure --enable-scrypt

-
válasz
deadwing
üzenetére
Rengetegen bányásznak a létező legolcsóbb CPU-kkal (köztük én is), és nem tapasztalunk ilyesmit. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez is egy tény, és hogy ne általánosíts
Amúgy lehet (biztos) van rá valami megoldás, de sajnos passzolom, tényleg nem láttam még ilyet. -
válasz
deadwing
üzenetére
Én ilyet még CPU miatt nem láttam. A legolcsóbb, legkevesebbet fogyasztó AMD-kkel nyomom (Sempron 140). Mondjuk windows alatt soha nem próbáltam. Új blokknál valóban látok discardot, de annak tudom az okát (az előző sharet küldené be a kliens, ami már lejárt ugye), ez CPU független, 6 magos Xeon-on éppúgy látom mint a Sempron 140-en. Disconnect viszont nincs.
-
válasz
üzenetére
screen-ben kell futtatni, (man screen), és akkor nem áll le, ha kilépsz ssh-n. De erre tudok rövid választ is adni, hogy ne kelljen olvasgatnod: screen parancs, majd abban futtatod a cgminert, kilépéshez: ctrl+a,d
Visszalépés (ssh reconnect után pl): screen -rA többi egy kissé szofisztikált, és emiatt tényleg jó lenne ha abban a mederben maradnánk amit már annyiszor ajánlottam: az Ati drivernek van readme-je, abban gyönyörűen le van írva lépésről lépésre hogy mit hogyan kell csinálni, de ha ez nem lenne elég, a net is dugig van tutorialokkal, hiszen milliók játszanak már linuxon (najó, lehet hogy csak százezrek).
Kezd el, és ha elakadsz, akkor KONKRÉT kérdést tegyél fel, szerintem ez a működő megoldás segítségkérés esetén bármilyen fórumon vagy levelezőlistán, nem pedig az, hogy privátban meg skype-on diktáljuk le hogy mikor nyomj entert. Ha meg már fent van az ati driver, akkor ahogy a játékok futnak, úgy menni fog a cgminer is. -
válasz
üzenetére
DISPLAY változót állítsd be, utána menni fog (HA fut az X és HA jól van bekonfigurálva):
export DISPLAY=:0
X config generálás:
aticonfig --adapter=all --initial
(Előtte a /etc/X11/ -ben tüntess el minden configot (xorg.conf*), mert egyébként mergelni fogja.)
Ja és a config generálás után érdemes a benne levő DPMS opciókat "false"-ra állítani (mindegyik kártyánál), ellenkező esetben lehetnek meglepetések ha nincs a kártyákra monitor kötve).
-
1db kártya esetében a befektetett energiát (utánajárás, idegeskedés) felhasználva inkább máshogy próbálnék meg keresni 20.000Ft-ot

Arról nem is beszélve, hogy amint lesz 1 BTC-d belőle, máris jön a dilemma, hogy hogyan is lesz abból pénz. Ez szintén költség, várakozás, a végén bukod az összeg felét a banki költségek miatt (hacsak nem eladod valakinek itthon kp-ért, de akkor megint jön az utánajárás, kockázat).Az egész macerán kívül pluszban hallgathatod a zúgást, aggódhatsz, hogy nem fekszik e ki a kártya az 1 hónapos folyamatos csúcsterheléstől.
Szóval ha tisztán a számokat nézed, lehet, hogy ki fog jönni 15-20 ezer forint, de egyrészt ez egyáltalán nem biztos, másrészt marhára nem éri ennyit szerintem a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Le Mans Ultimate
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung kuponkunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Gran Turismo
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- 0perces Kolink KLA-003
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest