Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Fog majd zuhanni, csak kérdés honnan hova?
-
Ferdzsoo
addikt
Én igazából ezt még egyszerűbben látom. Minden annyit ér amennyiért megveszik. Nem kell semmilyen mögöttes értéket vagy bármit keresni benne. Annyi (számomra) értéktelen és értelmetlen dolog létezik a világban amiért mások vagyonokat képesek adni. Mindenkinek más a fontos, az érték, a sok, a kevés, a drága és az olcsó. Ebben az univerzumban minden csak viszonyítás kérdése.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
petyus980
üzenetére
Én nem mondtam hogy meg tudom mondani, de véleményem lehet. És ez a véleményem.
Különben sem vagyok befektetési tanácsadó. Magánszemélyként van véleményem.
Meg tudnám mondani nem egy fórumra írogatnám, főleg nem ingyen.@MikeWazowski - nagyon óvatosnak kell lenni, nagy hullámvasutak lesznek itt akinek gyenge keze van azt be fogja darálni a BTC.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Én többet mondanék.
100-200 között... -
Ferdzsoo
addikt
Ő pedig nem egy Moonboy kriptós youtuber.
A Bloombergen.
-
Ferdzsoo
addikt
Várom már a szalagcímeket!
-
Ferdzsoo
addikt
Én ritkán nézek D1-nél kisebb időtávú gyertyát. Az már viszonylag ritkán jelez hibásan, persze itt is bőven bele lehet szaladni.
De az oldalazás most egyértelműen látszik. 21-es napos EMA szépen megtartja eddig úgy tűnik. 
Szerintem kísértetiesen hasonlít ez a szept.3-ai zuhéra, csak természetesen nagyobb volumennel. Szép nagy kanócok lefele, de kint nem tud zárni... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Ez komolytalan. Kit érdekel mi van UKban, Uk banolja, Németeknél meg július óta van BTC ETC.
Egy olyan állam ami népszavazást ír ki az EU-ban maradásra alapból nem vehető semmilyen szinten komolyan. 
Nincsen itt semmi keresnivaló hír, nagyon régóta kijárt már egy korrekció, bár szvsz nem biztos hogy ennyi volt.
BTW Skynews sincs akkor annyira toppon 1,5 hónapos híreivel.
Gondolod a retail investorok a tévéből nézik ezeket a híreket? Ne viccelj. 
Szerinted a BTC árfolyama a híreken alapul? -
Ferdzsoo
addikt
BTC black Friday?
Vártuk már egy ideje. -
Ferdzsoo
addikt
A legjobb bizonyíték arra hogy a jelenlegi árfolyam is csak egy bemelegítés az elkövetkezendő évekhez képest hogy 2k-ra vagyunk az ATH-tól és SENKI nem beszél a BTC-ről. Lásd ezt a topikot.
Ettől függetlenül szvsz egy izomsabb korrekció (25-30%) már lassan nagyon benne van a pakliban. -
Ferdzsoo
addikt
A történések pontosan ennek az ellentétét mutatják.
Egyre több helyen használhatod, több bank is nyújt már BTC-s szolgáltatásokat, számos országban teljeskörű szabályozás van már rá. A BTC-t pedig nem lehet betiltani. Ez kb. olyan mintha azt mondanád hogy tiltsák be az internetet. Egyes országokban megtehetik hogy illegális legyen a birtoklása, és akkor lesznek/vannak más országok amik ezt kihasználják és náluk fog landolni ez a tőke. Sokkal ésszerűbb/és ez is történik, hogy megadóztatják mint mindent mást ebben az életben. -
Ferdzsoo
addikt
A BTC nem mindennapi fizetőeszköz szerepbetöltésre lett kitalálva ez egy tévhit, és nem is lesz belőle sosem az. Csak sokan ezt akarták és ez egy zsákutca. Az erőssége pont abban van hogy megváltoztathatatlan a kód. És ez így van jól.
Inkább a jövőbe tekints mint sem a múltban kutakodj, kik miért hogy gazdagodtak meg belőle.
Ennek a szotrinak még mindig nagyon az elején vagyunk.
Akinek jól megy a gazdasági angol mindenképpen ajánlom a lent említett két embert kiegészíteném még Jeff Booth-al.
A könyv nagyon jó alapot ad ezekhez amit említettem. -
Ferdzsoo
addikt
Nekem az a bajom hogy ETH-val, hogy fundamentálisan rengeteg ellentmondáson alapszik. Nem a szoftverben, hanem mint okoszerződésekben úgy egyáltalán. Term. ettől még lehet majd többezer dolláros árfolyama, de míg a BTC-nek igen, addig az ETH-nak nem látom értelmét hogy milyen társadalmi szerepet tud betölteni a jövőben.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah mi a helyzet tényleg tu dá mún van már?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Coinbase elküldte már egyáltalán?
Kaptál tőlük tranzakció azonosítót ami alapján megnézheted akár a Blockchain explorerben is? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
kriptocash
üzenetére
Van olyan opciód ahol a BTC egy szabályozott termékké van gyúrva (PL Xetra ETN) és itt nem BTC-t veszel és eladsz, Hanem egy szabályozott tőzsdei terméket, ETN-t.
Természetesen a hátrányod is megvan, miszerint nincs valós BTC-d, csak az árfolyam ingadozásra tudsz spekulálni, stb. egyéb hátrányok mellett...
Cserébe úgy adózik mint a részvények.
Itt egy jó összefoglaló. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
kriptocash
üzenetére
Pontosan. Emiatt kell EU-s brókernél számlát nyitni (nyilván drágább) akik az MNB listája alapján is oda tartoznak.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
kriptocash
üzenetére
Ígyvan, emiatt totális hülyeség bárhol kereskedni ami nem szabályozott piaci környezet.
100.000 után nem 24 hanem 35k az adó.
Megj.: OTP Sepa utalása teljesen agyatlan ennyi plusz adat bekéréssel.
Külföldi bankoknál SEPA 3 mezőből áll: swift, iban meg közlemény.
OTP sepa utalás ha jól tudom 2600Ft.- -
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Legbiztosabb Hardware (Ledger, trezor) wallet, de electrum sem rossz szerintem.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Binance nemsokára nyit regulált platformot Uk-ban, ott lesz Sepa utalás is stb.
-
Ferdzsoo
addikt
-
-
Ferdzsoo
addikt
Holy F@&#!
Ez azért jó, mert ezzel az adózás része is belekerül a szabályozott tőzsdei ügyletek 15%-ába. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Elbandi
üzenetére
Tessék pontosan erről beszélek.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Elbandi
üzenetére
Szvsz azok az exchange-e amik az adott ország pénzügyi felügyelete alatt funkcionálnak ugyanazoknak a követelmények kell megfelelniük mint egy banknak.
Ergo elvileg ugyanolyan előírásoknak kell megfelelniük.
Bőven vannak olyan exchange-ek amiket soha nem törtek még fel. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
A baj ott van amikor mondjuk tényleg fogtál 50 misit és pl.vennél egy ingatlant.
A nevedre kerül, abban a pillanatban megnézik honnan lett ennyi pénzed, az évi 3 milkás adóbevallásban beadott bevételedből. És kezdődik is a vizsgálat. Neked pedig bizonyítanod tudni kell.
Ugyanez autónál. Stb. Stb.. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Nem.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
Lol. Ne nevettetessük ki magunkat. Aki azt mondja hogy tudja az hazudik. Legyen az bármekkora név.
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
littlemole
üzenetére
Áh hagyjuk....
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
kalapacsolok
üzenetére
MR coin, vagy Coincash. Leggyorsabb és problémamentesebb.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
insomnia
üzenetére
Annyira érdekes hogy az embereknek egyszer csak azonnal kell BTC.
10 évig mindegy volt. Most pedig nem tudnak várni két napot.
No offense, ne haragudj, de kb. tényleg mindig így néz ez itt ki.
Szerintem a leggyorsabb és legjobb módja ha vársz hétfőig és MR-coinra vagy coincash-re elutalod az összeged amit szeretnél.
Persze ha nem milliókért akarsz váltani. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Patry0t
üzenetére
Az elmúlt 4 napban 8% minuszban is járt. Ez nekem esésnek számít.
4 nappal ezelőtt a BTC sem így nézett ki mint most.
Nyílván bele lehet kötni, de ha te a jelenlegi aranyárfolyamot annak látod hogy ide menekül az a sokmilliárd! dollár amit a tőzsdékből kiszedtek?!...
Nyílván nem. Nagyobb időtávon is 3 hete oldalazik. Ergó az aranyba sem menekül az a felmérhetetlen mennyiségű pénz amit a tőzsdéken elégettek, hanem marad cashben.
Feltételezem ebben egyetértünk. És innentől akkor lényegét veszti az előző hsz-ed. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Fiatal még a BTC ehez. Hogyan lenne menekülő forrás, amikor most még az arany is esik.
Pedig az már több ezer éve menekülő nyersanyag. BTC még mindig nagyon gyerekcipőben jár nagyon szűk réteg tudatában. Nemhogy az átlagemberében.
Nem gondolahatta ezt semelyik kriptós komolyan hogy itt majd a BTC-t fogja zsákolni mindenki egy ilyen szituációban. Nézzétek meg MINDENT adnak, nyersanyag, részvények, arany, olaj, BTC, mindent. Most csak a készpénz a nyerő. Ennyire buták vagyunk sajnos ez van. Egyszerűen nem érett a társadalom még fel ide, de egyszer felfog. Idő kérdése. Szvsz több tíz évre van itt szükség.
Kérdés van e türelmünk kivárni?! -
Ferdzsoo
addikt
Micsoda FUD cikket hozott le a Portfolio.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah hát ebbe belevettek.
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
Egészen addig amíg a pék fiat pénzével az nem történik mint a bolivárral. Akkor a BTC-t sokkal hamarabb elfogadja és a fiattal pedig kifújja az orrát. Véglet? Vajon az argentinok végletnek gondolták? No effense term. de szvsz minden ember mindig azt gondolja hogy nah ez velünk nem történhet meg.

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Capricornhun
üzenetére
Ha a múltból indulunk ki akkor a felezés utáni évben várható nagy rally.
Az idei évben pedig az ATH megközelítése. Persze erre nincsen garancia. De eddig kivétel nélkül mindig ez történt. -
Ferdzsoo
addikt
Ha forintért akar valaki venni az 2 óra alatt átmegy munkanapon. Onnantól hogy feladod a megbízást, elutalod, és megkapod a BTC-t. És pár forintér elmegy az utalás.
Nyílván ha több millióért akar venni valaki akkor nem biztos hogy ez a legjobb megoldás, de akkor meg a 2600ft-os sepa utalás díja nem ver földhöz.... -
Ferdzsoo
addikt
Tegnap a repülőn egy ázsiai férfi mellett ültem, aki bekapcsolta a laptopját és Satoshi néven jelentkezett be.
Nincsenek véletlenek.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Wise (ex-TransferWise)
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek