Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
"energiapazarlóan előállított coinok supportálása..." - lassan ez ugyanolyan visszatérő dolog lesz mint a tulipán mániás szöveg

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
BreakerGoldn
üzenetére
Várunk vissza ha 1 év távlatában is legalább 2,5x-ed a tőkédet!

Term. a BTC kétszereződésén felül.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
BreakerGoldn
üzenetére
Ez nem olyan könnyű mint amilyennek tűnik.

Eagle16 jól beszél... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ilyen nincs szerintem. Nekik mind megvannak a jogi papírjaik ahoz hogy ezt tartsák, és Public Company szintjén le van papírozva az egész, mindenféle engedélyük és jóváhagyásuk megvan, annélkül nem is vásárolhatnának. Ez majd 6 hónapos procedúra.
Ezért nem tudnak egyik napról a másikra ezek a cégek fejest ugrani a BTC-be. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
tha_answer
üzenetére
Ígyvan ahogy leírod mind jel arra utal hogy ez így lesz.
Miami
Mastercard
Amercian oldest bank on BTC
Az energia használatról ne is beszéljünk! Micsoda pazarlás, pl. bármi máshoz képest. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
gipszklipsz
üzenetére
Sajnos sok hsz lesz itt ami sz@rul fog évülni...

Erős kéz kellett tavaly márciusban az biztos...A Tulipánozókra ez szerintem egy szuper mém.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Karmko
üzenetére
Vagy: A BTC egy totális új monterási rendszert hozhat el az emberiségnek a jövőben és a Tesla az önvezető autóival a világ vezető Autómárkájává válik (nem csak papíron).
Én időben szóltam.És akkor most el lehet dönteni hogy ki melyikre szavaz.
Az idő pedig majd igazolja valamelyik állítást.
Félreértés ne essék, nem tartom a sajátomat sokkal esélyesebbnek Karmko állításánál, de jobban tetszik.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Látom elolvasni a választ nem igazán sikerült.
-
Ferdzsoo
addikt
Tegnap minden idők legnagyobb napi gyertyáját láthattuk.
Több mint 7000$, a nyitó és a záró ár közötti különbség. -
Ferdzsoo
addikt
Ennek nagyon mellete vagy, minden rosszindulat nélkül mondom.
Ha Elon holnap elad mindent és leszólja a BTC akkor sem fog beborulni. (Hosszútávon, pár napig/hétig lehet)
Nem az ő vásárlása dobja meg a piacot hanem az üzenet amit a többi majom követ.
A BTC-nek nincs szüksége Elonra, mint ahogy nélküle is ment eddig is. Elonnak van szüksége BTC-re. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
dugynok
üzenetére
Inlock pedig leginkább kripto lendingre van.
Abban az összegben pedig a helyedben mindenképpen vennék egy hardwer walletet. (Ledger, Trezor) é arra küldeném ki, de mint kolléga is írta, revolut BTC az nem a TE BTC-d.instantwater - évek múlva a ma évekkel ezelőtt lesz.
Ez csak mindig a jelen pillanatban nehéz döntés. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ebben az ertékben szvsz legjobban/gyorsabban egx magyar valtóval jársz. Pl coincash vagy mrcoin.
És csinálsz egy szoftweres walletet, Pl Electrum. -
Ferdzsoo
addikt
Igazából még egyszerűbb:
Annak sem éri meg aki meg akarja támadni a rendszert. Amint ez megtörténne, nagyon gyorsan ki is derülne és abban a pillanatban az egész rendszer értéktelenné válna mivel az egyik alappillért sikerült megszegni. Így a BTC árfolyama azonnal mélyrepülésbe kezdene így akik a támadást intézték, saját magukat is megfosztják attól hogy jó áron/ vagy egyáltalán bárhogy értékesíteni tudják azt amit így nyertek az egésszel. -
Ferdzsoo
addikt
Ha hosszú távon tervezel (több év) és nem a gyors meggazdagodásban hiszel én BTC-t vennék inkább mint bármi más coint. Jelentősen kisebb kockázattal bír mint bármi más.
De a kriptóban bármi nagyon meg tud zuhanni, a lényeg hogy mikor adod el/ akkor buksz amikor eladod, nem akkor amikor megzuhan.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Egy óriási különbség a BTC és az ETH között hogy míg a BTC tényleg senkié és mindenkié/decentralizált, addig az ETH-ról ez nagyon nem mondható el.
Ha pl Vitalikunk holnap elengedné a projektet (vagy ne adj isten történne vele valami) kb. fejvesztve menekülne mindenki. Ő dönti el lesz a fork vagy sem, lesz e 2.0 vagy sem. Persze hogy mindenki arra a forkra szavaz amire a vezér. BTC-nél ilyen nincs.
Meg egy kis túlzással azért túrja mindenki ez ETH-t hogy több BTC-hez jusson.
BTC-nél amikor sokkal kisebb volt sem ment át semmilyen fork, most meg kb. már esélytelen. Egyszerűen senkinek nem érdeke. ETH-ról ez megint nem mondható el. Teljesen más a kettő. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
atee_13
üzenetére
Egyetértek!
És rengeteg boomer kereskedő/elemző próbálja ráhúzni a BTC-re/Kriptókra a technikai elemzését meg a tőzsdei mozgásokat. Teljesen sikertelenül. Nem sikerült még nekik (nagyon kevés kivételével) megérteni hogy itt valójában sokkal többről van szó mint hogy mi a BTC/USD árfolama. -
Ferdzsoo
addikt
Let me introduce:
Elon's candle...
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
Holy f@ck.
Annak ha csak az 1%-át nézzük az is 74 milliárd $!
A világ legnagyobb alapkezelőjéről beszélünk. -
Ferdzsoo
addikt
Lehet hogy ma azt várja, meg lesz valami befolyása az elkövetkező hetekben.
De lehet hogy nem, és lehet hogy a hírek hallatán pont az ellenkezőét várnád annak mint ami történni fog. De hogy hoszabb távon (1 hónap+) a hírek nemigen befolyásolják a BTC árfolyamát abban szinte biztos vagyok. Nyílván kereskedőknek ez nem mindegy. HODLER-eknek viszont hulla mindegy.
-
Ferdzsoo
addikt
Érdekes mennyi jelentőséget tulajdonítatok a híreknek...
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Arra azért érdemes figyelni hogy az is kérdés lesz a NAV-nak hogy te miből vettél mondjuk 6m-ért egy új autót. Vagy bármit ami kicsit többe kerül egy összegben. Nem csak az hogy mondjuk honnan lett a számládon pénz. Nyílván ez csak akkor játszik ha nagyban toltál bele.
Szvsz ez nem olyan egyszerű és sokkal nagyobbat szívhat az ember ha utólag rádnéznek. Én ezen biztosan nem fogok okoskodni.
Van erre egy jó mondás: "Ami a kutyáké az a kutyáké" -
Ferdzsoo
addikt
Arra nem gondolsz ha egy pozíciót zársz hiába short akkor pont annyival dobod meg az árat visszafele?
LOL. Microstrategy-s infód is tévedés. Michael Saylor saját maga mondta hogy kereskedő botokat írtak a vételre és váltókon vették a Coint, leginkább coinbase-en heteken keresztül!
Én is írhatnám hogy atyaég, de nem fogom.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
Mindenesetre méretes noob aki egy megbízásban ad el ennyi BTC-t.
Microstrategy többtízezer BTC-t vett és meg sem nyekkentette az árat felfele rövidtávon. Ésszel kell ezt csinálni, magaddal baszol ki különben. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
lacko1970
üzenetére
Ha nem 1 napos vagy 1 hetes időtávban gondolkozol akkor a helyedben elengedném a költség oldalát, és nem azt keresném hol jobb 0,5%-al a sarc. BTC 2 óra alatt le tudja dolgozni/vagy épp meg tudja dobni azt a pár százalékot. Többet buksz/nyersz azzal hogy mikor veszel.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
instantwater
üzenetére
Venni és tartani legalább 5 évig.
"Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme, ezért fordulnak sokan más felé, crypto, ingatlan, stb."
Nagyon jó irányba haladsz pontosan ez (ez lesz) a BTC lényege. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Nyápic7
üzenetére
Akkor próbálok egy értelmes választ írni:
Ne keress összefüggéseket a hírek és a BTC árfolyamváltozások között. Sokszor van, de többször nincs. Rengetegszer nincsen egy emelkedés vagy esés hátterében fundamentális ok. Többször nincs mint ahányszor van. Ez egy piac. Rengeteg kereskedési bottal, kereskedői érzelmekkel, félelemmel, mániával. Én a technikai elemzést tartom jobbnak micro távon, macro távon pedig inkább a fundamentálist. Mindenki mást lát egy adott árban. Ami most neked lehet hogy egy nagy esésnek tűnik, az egy 2013-as OG hoz képest aki azóta HODL-ol semmi, lehet ma rá se néz az árfolyamra. Minden viszonyítás kérdése.
Az én tanácsom, NE keress összefüggéseket a hírek és a chart között. Sokkal többször fordítva van, a charton történik valami, aztán utólag gyártanak rá híreket, meg összekötik valamivel. Természetesen van ennek az ellentéte, de te most pl. sosem fogod tudni hogy azért mentünk ekkorát mert a paypal is beszállt, vagy mert a nagybefektetők is beszálltak, vagy mert megint csak a kisbefektetők mániája hajtja? Sosem fogod megtudni. A mai esést okát? Azt sem. És szerintem nem is kell keresni. Szvsz ekkora emelkedés után mint ahogy írtam is technikai elemzés alapján teljesen benne van akár egy 30-40%-os korrekció is.
Remélem kicsit érthetőbb akkor így. -
Ferdzsoo
addikt
Nah tessék itt a lehetőség aki arra várt hogy mikor vegyen.
-
-
Ferdzsoo
addikt
Ajánlom azoknak akiket nem csak az árfolyamnyereség érdekel (nyilván arról is van benne szó), de érdekli őket, hogy egy nagy befektető hogyan látja a BTC fundamentális oldalát, és jövőjét.
Kizárólag jó angollal rendelkezőknek és akik tisztában vannak az angol pénzügyi, tőzsdei fogalmakkal, kifejezésekkel.
Meg van másfél órájuk. De garantáltan megéri!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Pharaoh
üzenetére
Akkor keresnél egyet ha megkérlek?
Vagy egy olyan magyar alapkezelőt aki forgalmazza ezeket a termékeket? Mert akkor ezen a téren le vagyok maradva. Nem tudom melyik magyar Bróker forgalmaz PL Xetra-s termékeket.
Ha van ilyen?!
Illetve nem csak befektetési alap tartható TBSZ-en?
Ez pedig nem az, hanem egy árúcikk termék igazából. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
podcast
üzenetére
Szerintem egyik alapkezelőnél sincsen ilyen termék!
Kizárólag a Xetrán és a Saxxo-n van az EU-ban. Náluk meg nyílván nincs tbsz mert nem magyarok.
De a kérdésedre válaszolva ha lenne, akkor feltételezem 5 év tartás után ugyanúgy adómentes lenne, ill. TBSZ-en is vannak egyéb feltételek mikor/hogy adómentes.
AssAssynn: ez kb olyan mintha valakitől megkérdeznéd mennyit keres, vagy mennyi pénz van a bankszámláján. Sok sikert!
-
Ferdzsoo
addikt
A fő baj hogy nem látod át miért jó a BTC és ha egy váltón tárolod akkor pontosan a legfőbb előnyét/erényét veszted el. Tudom hogy az elején az ember csak a Fiat nyereséget keresi és látja benne, és nem látja át hogy tényleg valójában mekkora értéke is van ennek, de hosszútávon ez változhat, és akkor sokkal jobban jársz ha rendesen megismered és nem az egyszerűségre mész.
-
Ferdzsoo
addikt
Én úgy tudom hogy kizárólag a magyar befektetési alapoknál van olyan hogy már az adóval csökkentett profitot kapod meg, és nincs tennivalód.
Amíg pl OTP-nek nincsen BTC alapja
addig biztosan ezt magadnak/könyvelődnek kell intéznie évente. Amúgy nem egy nagy történet kb 2 óra utánajárással és egy könyvelővel való beszélgetés után ha valaha te csináltad a saját adóbevallásodat akkor könnyen bevallható. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
podcast
üzenetére
Tőzsdén kereskedett árúcikként máshogy adózik. Xetrán is van BTC Etc, (úgyanúgy fizikailag backed). Ha MNB szerinti EU-által szabályozott (értsd nem egy Máltai, Ciprusi váltónál veszed meg az ETC-t) brókernél veszed, mivel ez így már szabályozott tőzsdei terméknek minősül "csak" 15%-ot adózik, és a veszteség szembeállítható a nyereséggel.
Ha valaki kereskedni akar ezekkel biztosan jobban jár. Bár amilyen tempóban szalad a magyar szabályozás, lehet hogy hosszú távra is jobban megéri. Csak ugye ahogy írtad a tartási díj... Bár ekkora mozgásoknál ez eltörpül.
szerk.: most nézem te is a Xetrát linkelted.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Tradingview. Az app is jó..
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Igyvan. 2 hét múlva meg az 50-et.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
6 hónap múlva: "Bitcoin crashed from 110k to 85k in two days! The bubble is burst!"
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Wise (ex-TransferWise)
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) a bitcoint.

, de sokaknak többet jelent mintha pl "csak" 600 e forintal érne többet.
Ez csak mindig a jelen pillanatban nehéz döntés.