Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2531) Penge_4 válasza AAntii (#2524) üzenetére


Penge_4
veterán

Csak azt felejted ki a levezetésből, hogy míg a torrentnél a szerveresek egy idő után lelépnek, hogy új torrentenek tölthessenek fel, addig itt a hatékony gépekkel bányászók maradnak a legtovább, míg a nem bányászók lépnek le.

Ugyanis torrentnél az egyedüli profitod, hogy letöltesz egy tartalmat, utána már az egész önkéntes és ráfizetéses (áram) alapon működik. Ahogy feltöltésnél is az, hogy a szabályzatnak eleget tegyél, utána mást tölts fel. Ennyi az ösztönzés.

Itt viszont minél több erőforrással veszel részt, annál nagyobb a profit. Az evolúciót ne akard megváltoztatni, mert még senkinek sem sikerült. Akármilyen elvet találsz ki, az vagy halálra ítélt próbálkozás lesz (lásd a befuccsolt altcoinokat), vagy megtalálják az emberek benne a kiskaput és visszaugrunk a kiindulóponthoz. Avagy:
- Aki az elején kezdte az előnyben van.
- Akinek sok pénze van, az előnyben van.
- Akinek megfelelő technikai tudása van, szintén előnyben van.

Erről szól az egész élet. Miért működne más elven a decentralizált pénzrendszer? Attól, hogy valami decentralizált, még nem lesz benne egyenlőség.

Nem félek én attól, hogy az ASIC-ból bármi probléma adódna. Viszont ha te igen, akkor itt a lehetőség számodra, hogy beteljesítsd az első pontot. Válassz egy számodra szimpatikus altcoint és kezdj el bányászni. Ha befut és letaszítja trónjáról a Bitcoint, akkor tiéd a hatalom, dicsőség, pénz. Máskülönben feleslegesen pörgetted a gépet és zabáltattad az áramot és tapasztalatot szerzel. És bebizonyosodik, hogy nekem volt igazam, miszerint az ASIC a jövő, nem a CPU/GPU-alapú kényszer-kommunizmus.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.