Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• llacee

őstag

válasz csaszizoltan #706 üzenetére

Sziasztok!

Bocsánat, ha kicsit érthetetlenül írtam.

Szóval a munkahelyemen a következő volt eddig: pár száz win kliensnek azt kellett beállítani, hogy 10 perc inaktivitás után mikor elindul a képernyő kímélő, egy megadott mappából játszon le képeket beállított sorrendben egymás után.

A marketing osztály ezt a szerveren egy megosztásba másolja és innen szinkronizáltatom a kliensek felé házirendből.(azaz másolom a kiensek könyvtárába)

A képek formátuma: 101_reklám01,102_reklám02..11x_reklám11x

Viszont új kérésük, hogy csak napi egy kép legyen 101_reklám01 és következő nap a sorrendben következő egész nap.

Erre szerettem volna scriptet írni, hogy autómatikus legyen.

Arra gondoltam, hogy lesz a mappa, mit ők karbantartanak és lesz még a szerveren egy, amit küldök a kliensek felé, ami sorrendben helyes képet (egyet) tartalmazza.

Csak hát ugye ki kell olvasnom mi van a küldendő mappában nap végén és a sorrendben következőt a tárból betenni a régit törölni, amig van szám, mert utána újra az első.

Na itt akadtam el, kézzel biztosan nem fogom váltogatni.
    Java-ból van némi tapasztalatom, de itt nem lehet objektumot összehasonlítani, ráadásul az első három karaktert kell figyelnem.

Remélem így már jobban leírtam a problémát.

Köszönöm, ha van időtök ezen gondolkozni kicsit.
    Szép estét, Laci

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz csaszizoltan #706 üzenetére

Nekem az jött le, hogy napi szinten készül x db fotó, mindegyik 01-el kezdődő sorszámmal. Ezeket kellene átmozgatni egy másik mappába, de úgy hogy az ottani folyamatos sorszámozású képek sorszámait folytatja. (Na ezt jól megaszontam én is :) )
    Tehát a célmappában vannak már fájlok 01-xy.jpg,02-sd.jpg,....3546-ab.jpg. A forrás könyvtár 01-df.jpg fájljából 3547-df.jpg lesz, és így tovább.

Pesze simán félre is érthettem, ezért jó lenne egy nyugtázás, vagy cáfolat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés