- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
van egy változóm benne floatok, ezeket szeretném összeadni, már legalább 20-féleképp próbáltam de eddig semmi :/
"a" a változó
"sum"-ba kéne összeadogatni az "a"-ban lévő floatokat (pl 56.45,65.32 stb..)for i in $a
do
`sum+=$i | bc`
donemegköszönném ha valaki tudna segíteni
-
kovacsakos91
csendes tag
Valaki esetleg tudna ajánlani valamiféle szakirodalmat vagy példatárat a témában?
-
Jester01
veterán
válasz
Darth_Revan #14 üzenetére
Tudsz adni egy példát?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #14 üzenetére
sed-el meg csak az egyik body-t számolja bele
-
Jester01
veterán
válasz
Darth_Revan #12 üzenetére
sed -n '/<body>/,/<\/body>/ p' | wc -l
Ez beleszámolja a body sorokat is, tehát kettővel több lesz. Már ha volt body egyáltalán.Vagy awk-val:
awk '/<body>/,/<\/body>/ { count++ } END { if (count > 2) print count - 2; else print 0 } 'vagy shellben közvetlenül:
count=0
body=0
while read line
do
test "x$line" != "x${line/<body>/}" && body=1 && continue
test "x$line" != "x${line/<\/body>/}" && body=0 && continue
[[ $body == 1 ]] && count=$((count + 1))
done
echo $countEgyik sem szereti ha egy sorban van a <body> és a </body>
És ha nincs </body> akkor is "között"-nek minősül.
-
Darth_Revan
veterán
Üdv
Azt hogy lehetne megcsinálni, hogy kilistázok több db html fájlt és azokban megszámolni, hogy hány db sor van a <body> és </body> között? Próbáltam volna grep-el de csak egy sort számnolt, a <body>-t
-
TrakToros
tag
csak az nekem nem igazán akar működni
Leírom inkább az egész feladatot:
Írjon bash scriptet, amely az első pozícionális paraméterben megadott könyvtárban meghatározza
az olvasható fájlok átlag méretét bájtban (egészre kerekitve). A paraméterül kapott könyvtár létezését ellenőrizze,
és térjen vissza hibás (2) kóddal ha nem létezik. Ha nincs megadva paraméter, írjon ki rövid ismertetőt a használatról
és térjen vissza hibás (1) kóddal. Az eredmény egész számot (átlag) írja ki egy log.txt nevű fájlba.
A feladat megoldása során a "test", "expr", "ls", "cat", "echo", "cut", és "find" segédprogramokat használja.A feladat eleje hiányzik már csak, mert addig sikerült megcsinálnom, hogy kilistázza egy mappán belül levő fájlok méretet, jelenleg csak azok jelennek meg a kimeneten, már csak összegezni és átlagolni kellene őket. Bár nem tudom többi rész is jó-e, mert "test,"expr" és "cat" parancsokat még nem használtam, ebbe a maradék részben kellene használni ezt a 3at?
Ezt csináltam eddig:
if [ -z "$1" ]
then
echo "Nem adtál meg könyvtár nevet! Kérlek add meg!"
exit 2
fi
a=`find / -name $1 2>/dev/null`
if [ -d "$a" ];
then
for fn in $a
do
for i in "$fn"/*.*
do
b=`ls -ltr $i`
echo $b|cut -d " " -f 5
done
done
else
echo "Nem található ez a mappa!"
fi -
TrakToros
tag
hello!
Nekem is volna 1 gondom.Megoldottam, hogy kimenetre kimenjen 4 db számjegy és azt kellene összeadni és átlagolni. Segítene valaki? Köszönöm.
-
Jester01
veterán
válasz
Darth_Revan #5 üzenetére
Például:
sum=0
count=0
for size in $(find "$1" -maxdepth 1 -type f -printf "%s ")
do
sum=$((sum + size))
count=$((count + 1))
done
echo "$sum bytes in $count files, averaging $((sum / count)) bytes per file"MOD: persze nullával osztást illene ellenőrizni
-
Darth_Revan
veterán
Hi!
Tudna nekem mondani valaki egy egyszerű parancsot amivel meg tudom határozni (awk nélkül) egy xy könyvtáron belül levő fájlok átlag méretét egészre kerekítve? Thx -
jancsika.kis
csendes tag
ez eken de linuxban ... #!/bin/bash
-
jancsika.kis
csendes tag
adott egy allomany kov szerkezettel: nev keresztnev jegy(1<>10) csoportositsuk a szemelyeket jegy szerint es irjuk ki jol lathatoan
help! -
Briganti
tag
Pliiiiz ne zarjatok, holnap nagy szuksegunk van ra, utanna igerem hogy en zarom, KOSZI
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Fotók, videók mobillal
- SONY LCD és LED TV-k
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- OLED TV topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest