Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
van egy változóm benne floatok, ezeket szeretném összeadni, már legalább 20-féleképp próbáltam de eddig semmi :/
"a" a változó
"sum"-ba kéne összeadogatni az "a"-ban lévő floatokat (pl 56.45,65.32 stb..)for i in $a
do
`sum+=$i | bc`
donemegköszönném ha valaki tudna segíteni

-
kovacsakos91
csendes tag
Valaki esetleg tudna ajánlani valamiféle szakirodalmat vagy példatárat a témában?
-
Jester01
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tudsz adni egy példát?
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
sed-el meg csak az egyik body-t számolja bele

-
-
Jester01
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
sed -n '/<body>/,/<\/body>/ p' | wc -l
Ez beleszámolja a body sorokat is, tehát kettővel több lesz. Már ha volt body egyáltalán.Vagy awk-val:
awk '/<body>/,/<\/body>/ { count++ } END { if (count > 2) print count - 2; else print 0 } 'vagy shellben közvetlenül:
count=0
body=0
while read line
do
test "x$line" != "x${line/<body>/}" && body=1 && continue
test "x$line" != "x${line/<\/body>/}" && body=0 && continue
[[ $body == 1 ]] && count=$((count + 1))
done
echo $countEgyik sem szereti ha egy sorban van a <body> és a </body>
És ha nincs </body> akkor is "között"-nek minősül. -
Üdv
Azt hogy lehetne megcsinálni, hogy kilistázok több db html fájlt és azokban megszámolni, hogy hány db sor van a <body> és </body> között? Próbáltam volna grep-el de csak egy sort számnolt, a <body>-t

-
-
TrakToros
tag
csak az nekem nem igazán akar működni

Leírom inkább az egész feladatot:
Írjon bash scriptet, amely az első pozícionális paraméterben megadott könyvtárban meghatározza
az olvasható fájlok átlag méretét bájtban (egészre kerekitve). A paraméterül kapott könyvtár létezését ellenőrizze,
és térjen vissza hibás (2) kóddal ha nem létezik. Ha nincs megadva paraméter, írjon ki rövid ismertetőt a használatról
és térjen vissza hibás (1) kóddal. Az eredmény egész számot (átlag) írja ki egy log.txt nevű fájlba.
A feladat megoldása során a "test", "expr", "ls", "cat", "echo", "cut", és "find" segédprogramokat használja.A feladat eleje hiányzik már csak, mert addig sikerült megcsinálnom, hogy kilistázza egy mappán belül levő fájlok méretet, jelenleg csak azok jelennek meg a kimeneten, már csak összegezni és átlagolni kellene őket. Bár nem tudom többi rész is jó-e, mert "test,"expr" és "cat" parancsokat még nem használtam, ebbe a maradék részben kellene használni ezt a 3at?

Ezt csináltam eddig:
if [ -z "$1" ]
then
echo "Nem adtál meg könyvtár nevet! Kérlek add meg!"
exit 2
fi
a=`find / -name $1 2>/dev/null`
if [ -d "$a" ];
then
for fn in $a
do
for i in "$fn"/*.*
do
b=`ls -ltr $i`
echo $b|cut -d " " -f 5
done
done
else
echo "Nem található ez a mappa!"
fi -
TrakToros
tag
hello!
Nekem is volna 1 gondom.Megoldottam, hogy kimenetre kimenjen 4 db számjegy és azt kellene összeadni és átlagolni. Segítene valaki? Köszönöm.
-
Jester01
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Például:
sum=0
count=0
for size in $(find "$1" -maxdepth 1 -type f -printf "%s ")
do
sum=$((sum + size))
count=$((count + 1))
done
echo "$sum bytes in $count files, averaging $((sum / count)) bytes per file"MOD: persze nullával osztást illene ellenőrizni

-
Hi!
Tudna nekem mondani valaki egy egyszerű parancsot amivel meg tudom határozni (awk nélkül) egy xy könyvtáron belül levő fájlok átlag méretét egészre kerekítve? Thx
-
jancsika.kis
csendes tag
ez eken de linuxban ... #!/bin/bash
-
jancsika.kis
csendes tag
adott egy allomany kov szerkezettel: nev keresztnev jegy(1<>10) csoportositsuk a szemelyeket jegy szerint es irjuk ki jol lathatoan
help! -
Briganti
tag
Pliiiiz ne zarjatok, holnap nagy szuksegunk van ra, utanna igerem hogy en zarom, KOSZI

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És ha nincs </body> akkor is "között"-nek minősül.