- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
Próbáld ki 98A-t, kicsivel keményebb mint a 95A, de több tekercs elnyomtatás után meg alkatrésznyomtatások után, szerintem ez univerzálisabban használható a hétköznapokban, és nyomtatni is könnyebb picivel. Fun fact, egy légpisztolyban tömítés pótlásként is bírja a gyűrődést! Fillamentum 98A-t használok, feketét.
-
JasL
őstag
válasz
BPéter1984 #9263 üzenetére
Mire a kosárba megy és eljutnék a fizetésig megemelkedik az ár , ez mitől van ? - cím alapján rászámolja a helyi áfát, jelen esetben Mo. Starter filament szerintem felesleges, rendelsz vhol ocsó feketét meg fehéret aztán nekilátsz. Vagy ha nagyon akarod, veszel 1 tekercs bambu fehéret spoolon, csakhogy lásd milyen. Amúgy inkább hardened steel nozzle kit-re költsd az extra pénzt meg hardened extruder gearre, és esetleg az új cool plate lapra. Értelmesebb, mint drága babu filamentre.
-
-
JasL
őstag
És ki mennyiért veszi az alap PLA-t? 5490 ft kg-os árnál van jobb? Úgy értem, hogy akkor is annyi, ha nem akarok venni 20kg-t meg raklapot?
-
JasL
őstag
Mennyibe kerülnek a bambu pla refillek amikor nincs BF? Emlékszik valaki?
-
JasL
őstag
válasz
likeaRAINBOW #9131 üzenetére
Nem mondom, hogy megveszem, de érdekel, hogy mennyiért adnád? Hol lenne helyileg?
-
JasL
őstag
21%-ot sikerült elérnem páaratartalomban az egyedi nyomtatott és szilikagélezett tartályokkal az AMS-ben 2 nap alatt gyári bambu tekercsekkel. Elvileg 10-15% lenne a legjobb, de ezt nem tudom elérni jelenleg. Nálatok milyen páratartalom értékek alakulnak AMS-ben, illetve az hogyan vált be, és tudtatok rajta javítani ha vmi nem volt ok?
-
JasL
őstag
Erre gondol szerintem, a másik nem folyékony: [link]
poli27: milyen jó tulajdonságai vannak 3DLac-kel szemben? Hidegen könnyen elenged? Nem lesz fehér tejszerű bevonatot a tárgyak alján? Minden nyomtatás után kell kenni? Milyen lapon próbáltad?
Imy: Oksa, köszi a tippet!
+1: Én most ezt a lapot nézegetem, elég jó videók készültek róla. Használta már vki akár a glacier akár a frostbite verziót? Van tapasztalat róla?
-
JasL
őstag
válasz
Tomika75 #9086 üzenetére
A tárgyba öblítés elég látványos lett valóban, koszos hatást kelt sajnos. Egyébként ha növelted volna a peremek számát, valamennyire segített volna, csak akkor nyilván nem spórolsz az anyagon, úgy meg már értelme sincs. Legközelebb vedd ki azt az opciót, nemrég volt videó, mennyire haszontalan, 8 órás nyomtatáson kb 2 percet nyersz vele, és 2 grammot egy 250 grammos nyomtatáson. Cserében izgulhatsz, mocskos hatású lesz-e a nyomat.
-
JasL
őstag
AMS-be ez pazarlás, de köszi a tippet, szárazon tartóba valóban jó lehet! Beraktam az egyedi nyomtatású kis kosárkákat AMS-be, csurig töltöttem őket indikatív gyöngyökkel, 5 percre rá már 1 cseppes az AMS a szoftver szerint, ilyet még sosem láttam (SAJNOS!). Múltkor vettem gyári zacsikat, hát mint hülyének a pofon, 3 cseppes maradt hetekig is. Azt kell mondjam végre alacsony szintre ment. Mérőt még nem tudtam bele rakni, úton van az alkatrész hozzá.
Egyébként ahogy néztem, ez az AMS nagyon nem sealed, elöl nekem végig kb 0.5-1mm-es légrés van, csak a sarkokon tartja leszorítva a fülecske. Erre feltaláltak már vmi DIY módszert? Csak mert azon keresztül elég gyorsan fel fognak telítődni a szilikagolyók, 7/24 szívják a beáramló szobalevegőből a nedvességet (és sajnos ebben a szobában teregetünk is mindig mosott ruhákat).
Viszont ezeket a kis kosárkákat én nem akarom kiüriteni minden egyes alkalommal, amikor ki akarom vonni a gyöngyökből a nedvességet.. jelenleg PLA-ból vannak, de arra gondoltam, van itthon colorFabb PA12+CF, ami ugye nylon. P1S-ben az arany színű lemezzel szerintetek ki lehetne nyomtatni újra a kosárkákat? Annak 130 fok a lágyulási hője, egy sütős többórás melegítést is kibírna. Jó lenne, ha erre lenne valami ürítés+töltés megelőző eljárás! Próbálkozott ilyesmivel már vki?
-
JasL
őstag
Akinek szilikagél golyók kellenének zacskóban vagy kilósan, itthonról itt lehet venni: [link] Én vettem már tőlük, hamar kiszállítják.
Van valakinek AMS-hez valami jól bevált szilika tartó STL-je vagy linkje?
Imy: PETG-HF-et melyik bambu lemezre nyomod?
-
JasL
őstag
Találtam egy ilyet: [link] ez vajon garolite?
-
JasL
őstag
Bár megbocsáss, de mivel túlvagyok már egy ilyenen, saját tapasztalatból írtam, de ha nekem nem hiszel, itt egy pár ember, aki szintén megcsinálta: [link] 5 éve használok IPA-t laptakarításra, de ez az első olyan lap, amit tönkrevág az IPA. Szóval nem írtam marhaságot, de azt elhiszem, hogy nagyon logikátlannak tűnik (ezért se néztem utána, mielőtt saját magam is megcsináltam). Viszont te megint lenéztél
Mindegy, már megszoktam... a lisztes dolgot is csinálják párat, de ezt sem kell elhinned
nyilván nem úgy szórják, mint a tészta alá a nagymama, hanem nagyon óvatosan vékonyan. Most fotót nem túrok róla, nézz utána ha érdekel!
Egyébként a megoldás, aki NEM akarja rontani a godl textured PEI lap tapadását, ha langyos mosógatószeres vízzel takarítod le IPA helyett.
-
JasL
őstag
Pedig az arany színű PEI a gyári ajánlás.. a smooth PEI biztos hogy nem, más gyártó más lapjával már letéptem ifjú titán koromban egy fóliát a lemezről. Ha nem akarod ragasztózni és gyengíteni akarod a tapadást, megteheted, de nem visszafordítható teljes mértékben sajnos a folyamat, ezért ajánlom, a ritkábban használt felével csináld ezt: áttörlöd IPA-s törlőkendővel, de nagyon gyengén átitatottal, mert hamar hazavágja a tapadást! Hallottam olyat is, aki finom port szórt a lapra leheletvékonyan (lisztet), majd arra nyomtatott... én tuti az IPA-s gyengítéssel csinálnám, de csakis olyan lappal, amit már nem sajnálok. Vagy pedig fogod magad, és mégis használsz ragasztót, de ne stiftet, az tök béna, hanem ezt: [link] még ha tépni is fogja, legalább nem a fólia sérül.. meg ez erre van.
-
JasL
őstag
Ilyen polikristályos gyémát fejet még nem használtam, viszont 5 évig ment egy E3D nozzle a prusában, amíg el nem adtam (és most az új tulajnál is azzal megy minden). NozzleX. Szóval ha ők azt mondják (E3D), jó lesz, akkor az elég jó eséllyel úgy is lesz. Biztosan nem lesz olcsó... viszont ha a várható élettartamot nézzük, meg drága sem!
Huh, megnéztem az árát... na itt kezdődik a definiáltan drága fogalma
75ezer ft...
-
JasL
őstag
válasz
H2o-pok #8868 üzenetére
Ez a szőrösödés a hozzáadott adalékok miatt lehet, tippre a kőpor okozza... nem tudom nyomtattál-e már fa adalékos anyaggal.. na az ám a brutál! Mint az oroszlán sörénye...
Imy: kivonják a forgalomból a PETG Basic-et.. már csak HF lesz.. szerintem sima marketing, a nem HF-es verzió is meg az új is pont ugyanúgy nyomtat.. magyar céggel való kommunikáció alapján ELVILEG a HF verziók folyássegítő adalékkal vannak ellátva... de hát a receptúrák meg titkosak, tudja a franc, hogy igaz-e.
-
JasL
őstag
Nem én vagyok, én csak saját magam képviselem
A model felnagyításával az a baj, hogy a vezetékmentes töltő lyuka is megnövelődik úgy, és lötyögni fog benne, mint állat, sajna erre én is gondoltam. Mindegy, szara model azt kész.. majd keresek másikat.. csak olyan cuki volt ez a nintendos verzió.
-
JasL
őstag
Totálisan egyet értek veled! Azért, mert valaki kérdez valamit, ami mások számára hülye kérdésnek tűnhet, még nem jelenti, hogy tanulatlan tuskó, vagy hogy nem ért a témához, csak mondjuk pont az a terület még ismeretlen számára. Naponta több milliárd ember használ úgy számítógépet, hogy amúgy fingja nincs arról, hogy hogyan működik.. de tegyük fel tudja, mi az a processzor.. de nem tudja mégsem, mik azok a regiszterek.. vagy tudja mik azok a regiszterek, de nem tudja milyen FET-ekből áll össze, vagy hogy azt hogyan gyártják le.. ettől még nem hülye, és nem küldjük el 1-2 évre olvasni, meg lenézni, csak mert megkérdez valamit! Nekem az ilyen "kivagytesenkihúzzel" típusú emberekkel van problémám (nem bírom őket), mert hiányzik belőlük a tisztelet.. szerintem nem kérdeztem semmi olyat, amire nem lehetett volna normálisan válaszolni, és olyan ember vagyok, aki az ilyet nem szereti és nem is tűri el... ahhoz képest egyébként büszke vagyok magamra, mert nem álltam neki k-anyázni meg semmi ilyesmi, kultúráltan válaszoltam mindenkinek! Na ennyit erről, inkább beszéljünk 3D nyomtatásról...
Tegnap nyomtattam egy tök fasza Apple Watch tartót, de sajna nem lett jó a méret, tuszkolással is alig megy bele.. írhatták volna, hogy melyik verzióhoz jó! Amúgy erről van szó: [link]
-
JasL
őstag
Ki mondta, hogy rossz az X1? Nem mondtam ilyet, hanem azt, hogy a microLidar pont nem olyan jó, mint amilyennek beharangozták, kb jobb, ha nincs is, ezt félreértetted akkor. Nem a nullpont felvétele okoz gondot, hanem nem tetszik, hogy a műanyag burkolat nekidurrant a ház falának, tehát ezt is félre értetted. A személyeskedésedre inkább nem válaszolnék, el van durranva az agyad, ilyenekbe meg nem megyek bele. Az utolsó rész viszont jó ötlet! Kár, hogy nincs időm rá, sajnos elég sok a fizetős munka.
-
JasL
őstag
Sejtettem, hogy a léptetőmotor elakadása okozza, csak úgy hivatkoztam rá, mint szenzor, és igen, képzeld a léptetőmotor is tönkre tud menni, lásd a Prusa komplett motorkészleteket árul tartaléknak/javítókészletnek.. sőt, jó eséllyel hamarabb tönkremegy a motor, mint egy optokapu, de biztosan ezt is tudtad, mielőtt megpróbáltál burkoltan lehülyézni.. mindegy. Nem próbálok előadni semmit, mert lényegében értek a nyomtatáshoz, nyomtatókhoz, nem ma kezdtem a dolgokat, nyomtatóm kb 6 éve van, azóta upgradeltem, szervizeltem különböző alkatrészeket, sőt sajátokat is terveztem CAD-del. Az X1 LIDAR-t elég sokan fikázták, így feltételezem nem véletlenül, lehet védeni a szart, de attól az még az marad. Tudom, hogyan működik a LIDAR, nem kell a kioktatás, köszi.. építettem már LIDAR-ral környezetérzékelő hardvert. Mellesleg hardver és szoftverfejlesztéssel foglalkozom (15 éve hivatásosan is), szerintem többet olvasok ilyenekről, mint te... mielőtt legközelebb nekem jössz, ezt azért tartsd észben a saját érdekedben, meg mielőtt beszólsz, mert így te tűnsz hülyének, az én szememben biztosan, mert nem ismersz de olvasni küldesz
-
JasL
őstag
-
JasL
őstag
Másnak is úgy pozicionál a bambu p1, hogy nekitolja az extrudert a front panelnek, meg az oldalához? Így keresi a végpontokat? Ezt valahogy finomabban is megoldhatták volna a bambu mérnökei, akár pl egy mikrokapcsolóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest