Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
válasz
Reggie0 #12368 üzenetére
Nem vennék meg az emberek egy kétszer drágább gépet csak azért, hogy gyorsabban cseréljen színt, mert aki iparilag nyomja, az nem ilyen nyomtatót vesz de ha mégis, akkor meg teleteszi a tálcát ugyanolyan mütyűrökkel és sokkal kisebb lesz a színcserés idő és a szemét is. Nem éri meg.
-
JasL
őstag
válasz
Reggie0 #12364 üzenetére
Végiggondoltad te ezt?
Ha két toolhead van és AMS-ből megy a feed, akkor ahhoz, hogy befűzd az új színt és a másikkal nyomtasson, két csőnek kellene lennie az AMS felől a géphez, és még sokmindenből dupla. Ráadásul a két fejnek saját leválasztó mechanizmusainak kellene lenniük az X tengelhyez, különben összeütköznének váltáskor, logikus módon pedig nem lehetnek váltás közben egy tengelyen, mert a váltófej szanaszét locsolná a másik szint, ileltve nagykockázatú szinbegyüjtéssel lehetne nyomtatás közben, de ez mind elméleti szinten is nagyon bonyolult lenne, kivitelezni minőségi szinten meg KO. Ez nagyon komoly szinten túlbonyolítaná a dolgokat, mikor már így is olyan dolgokat reaknak le az asztalra, amik nagyon komoly alkatrész összhangot igényelnek. Szerintem olyan árnövekedéssel járna amit írtál, hogy nem tudnák meglépni, és szerintem nem is akarják, egy ideig biztosan legalábbis.
-
JasL
őstag
Egyébként azt tudtátok, hogy ezeket a ragasztó stifteket fel lehet oldani vízben, és utána beletölteni spriccelős cumókba a löttyöt, ezáltal olyan márkájú 3DLac-hez hasonló sprés cuccot csinálni, mint amit feloldottál? Már nem divat telibe kenni a lapokat stifttel és ronda is lesz úgy az aljuk. Ha feloldod és utána hagyod hogy rászáradjon, sokkal szebb alsó felületet kapsz, kb tökéleteset. Igor videójáról jutott eszembe.
Reggie0: az értelme az, hogy be lehet állítani, és a gyerekem meg párom könnyebben tudja majd használni, főleg ha hibaüzenetet ír ki, és telefonon felhívnak
-
JasL
őstag
És itt van
1399 EUR.
Product Features
340*320*340 mm³ Print Volume
Multi-color 3D Printing
Closed-loop Servo Motor Extruder
Optional 10W Laser and Cutting Module
5μm Resolution Optical Motion Calibration
350°C Nozzle & 65°C Active Chamber Heating
Full Filament Path AI Detection
Voltage Range: 200-240VEgyébként teljesen jó árban van, RIP X1C.
Kár, hogy undorítóan sok a szállítás, 53ezer ft, és az áfa meg 37 ezer, összesen 90ezer ft felár az 555ezerre (de ebben van AMS unit is), tehát 645ezer ft házhoz.
-
JasL
őstag
Még 28 perc és jön a H2S! Mindenki bekészítette már a kuponokat?
-
JasL
őstag
válasz
Pulsar #12342 üzenetére
Semmiképpen sem szabad beváltani addig, amíg nem akarod használni!
Bambu Lab coupon expiration dates vary depending on the coupon type, but a common timeframe for new subscriber coupons is 14 days after receipt, while referral coupons might be valid for 7 days from the date of claim. Gift card validity is often 180 days, and other promotions can have different durations.
Ha fél éven belül levásárolod, inkább a gift card-ot gyűjtsd. Abból még nyomtatót is tudsz olcsósítani/venni ingyen.
-
JasL
őstag
Valami nagy durranás érkezik nemsokára! Lehet, hogy jön a H1S?!? Nagy terű cucc lesz, az biztos... Lehet a H2D lesz az új kistesó?? Valószínűleg igen... BIG WAY!
-
JasL
őstag
Van olyan filamentem (az összes PLA, kivéve a sunlu), ami évek óta áll sima dobozban szobalevegőn 40%-os pára mellett, és mai napig gond nélkül nyomtatom. PETG talán egy kicsit problémásabb lenne. Szárítással pedig abszolút használhatók lesznek, nem mint az új, de nagyon jó. PLA-nak pár hónap az semmi, főleg zacsiban szilikával, gond egy szál se.
-
JasL
őstag
-
JasL
őstag
válasz
petyus_ #12309 üzenetére
P1S combo sima AMS-sel, egy keményített komplett nozzle-vel (venti legyen rajta mert szar szerelgetni) és hardened extruder gears. Nem, nem éri meg a 2 pro, csak ha folyton technikai anyagokkal nyomtatsz és kell a fűtés. +1 smooth plate-t én hozzá dobnék extrába. Ez így egy elég jó induló készlet és nem sokért. Ja, pár dolog itt egyben cserélhető csak, de nem drágák.
-
JasL
őstag
válasz
Sketch001 #12307 üzenetére
Hogy tudná... rossz kontinensen van már ahhoz a bázis is. 3 napos határidővel szállított extruder jósok milliós kiesés valahol. Legutóbb amikor voltam 3D roadshow-n, a veszprémi Algida fagyigyár mutogatta, hogy egy már nem kapható alkatrész kellett azonnal az egyik szalagra helyettesítőnek. 1 napjuk sem volt rá. Ultimakerrel kinyomták PA-ból.
-
JasL
őstag
válasz
Sketch001 #12305 üzenetére
Ha jól tudom, ott főleg Ultimaker-nél van a labda, és kb 7x drágább gépekkel. Van itthon többféle ultimaker-en nyomtatott próbanyomatom, egészen durva és elképesztő minőségben nyomtatnak, pedig az itthoni P1S-t is dícsérem, de meg se közelíti az Ultimaker-t.
*Kimentek a boostok mindenkinek, akinek még tudtam küldeni!
-
JasL
őstag
Érdekesség: a bambu elmozdul a vállalati rendszerek felé. Lásd: H2D Pro.
-
JasL
őstag
Hamarosan lejár 2 boost tokenem, aki dob modelt, megy rá! Két külön embernek adnám őket.
-
JasL
őstag
Na, megjött a 3D nyomtatók világába is az RGB
[link]
-
-
JasL
őstag
Van két boost-om, ki kéri? Két külön embernek adnék 1-1-et. Dobjátok a linket a cumóhoz!
-
JasL
őstag
Ja, amúgy jól rába..ktam, PA-CF eldugította a hardened steel 0.4-es fúvókámat, de nem akkor, hanem utána, amikor PLA-t akartam nyomni.. szépen el is darálta a filát az extruder gears, hogy se előre se hátra ne lehessen kioperálni.. teljes bontás lett a vége, extrduert is szét kellett kapni, jó kis este volt. Ott felül amikor csavarhúzóval próbáltam lenyomni a PTFE couplert, megcsúszott a csavarhúzó, és szépen átszakítottam a filament sensor szalagkábelét... úgyhogy rendelhettem bambu-tól, a 13 euros- alkatrész 29 euro-ért jön, mert 10eur szállítás meg 5 áfa... jó drága upgrade lett
és most nincs is nyomtatóm, de holnap kell cucc, úgyhogy valszeg előkaparom a pincéből az mk3s-et.. még jó, hogy nem vitték el gombokért!
-
JasL
őstag
válasz
poli27 #12186 üzenetére
Tanultak, elengedik a saját vasat és átköltöznek felhőszolgáltatóra. Azért 1 hét leállás már 10 éve is vicc lett volna, csak rossz vicc! 24-48h, ami ebben a korban a tényleg nagyon max!
Egyébként volt pozitív hozadéka is a dolognak nálam, sikerült végre kitakarítani a számítógépházat
Ilyen lett és hogy kapcsolódjon a 3D nyomtatáshoz is: vettem aliexpressről porszűrő hálókat, méregettem, CAD-eztem, és végül nyomtattam bele PA+CF-ből hálótartókat oldalra meg elölre is:
Még így is egész jó a szellőzése, 36 fokos a kompakt víz egy 9950X alatt 25 literes házban. -
JasL
őstag
Hát üdv újra mindenkinek! Hiányzott már nektek is?
2 mp-el maradtam le
-
JasL
őstag
válasz
Sketch001 #12114 üzenetére
Ráadásul a review-k szerint a H2D nem éri meg a felárat. Ahogy az X sem a P kijövetelével. H2D szerintem a dupla fúvóka miatt azon az áron egyáltalán nem volt vonzó ajánlat, de az S olcsóbba, és csakis a nagyobb építőtér miatt már az lehet annak, aki nagy cuccokat nyomtat. Szerintem ha kijön az S, sokkal többet el fognak adni belőle, mint D-ből és nem csak arányait tekintve. X-et nyilván senki nem vesz már szinte, ha azt nézzük hány P-t adhatnak el, és miért is vennének, ha kis nyomtatós farmot akarok építeni, X-ből 10 gépem lesz, P-ből közel 20, és rohadtul nem mindegy, hogy mennyi pénzt tudok visszatermelni vele egységnyi idő alatt. A két gép (X és C) pedig teljesen ugyanaz, amivel az X többet tud, az egy drága, majdnem P árú parasztvakítás lett mára.
-
JasL
őstag
Pici dolgok mehetnek ragasztó nélkül is, max letépi az alját pár réteg vastagságban, azt le tudod műteni a lapról minden más nélkül. Ezért modntam, hogy piciben kezdd, hogy nehogy baj legyen belőle. Ezek a TPU-k olyanok úgy képzeld el, mint azok a ragasztórudak melegragasztó pisztolyokba, csak kicsiben: rugalmasak, hőre megfolynak, aztán ragadnak mint állat egymáshoz, PEI-hez. Kicsiben kezd, akkor nem károsodik az acéllemezen a védőréteg, aztzán ha azt tapasztalod, hogy túlságosan ragad, akkor mehet a 3dlac spré. Meglátod, TPU és TPU között is van különbség, én már vagy 3 félét próbáltam, és mind tok máshogy viszonyult a laphoz.
-
JasL
őstag
Semmiképpen se a smooth PEI lapra! Most tépkedtem le egyik nap róla TPU-t, még szerencse, hogy vékony volt a tapadási felület (tömítőgyűrű, 1.5 mm-es fallal), azért így is pár réteg a lemezen maradt (leszakadt az alja). AMS kizárva. Én arany lapra nyomnám a külső cuccról. Valamitn még egy fontos dolog! TPU fila profilt használj, és első körben még így is állítsd SIlent-re a nyomtatást, mert akkor felezi a sebességeket! Legyél türelmes, 150-200 (PLA) helyett 20-30mm/sec a TPU nyomtatási sebessége. Valamint nagyon ajánlom, és tartsd be, hogy először nyomtass valami vékonyfalú csövecskét állítva, és utána próbáld meg leszedni, emrt ha csak fogóval fog lejönni és a következő modell nagy felületen hozzátapad a lapodhoz, az olyan lesz, mintha ráintegrálódna, és ki fog szedni darabokat a PEI fóliából garantáltan (velem megesett), és tönkreteszi a lapot. Szóval szép lassan nyomtass vele, és először csinálj próbanyomatokat, mert itt nagyon könnyen rá lehet b*szni és drága hibát véteni! Amúgy a technikai magyarázat, hogy mirét kell lassan: tömködi bele a rugalmas anyagot az extruder, csakhogy ő még a csövön belül is szeret elhajlani ha tud, izeg-mozog, de nem nyílegyenesen megy a nozzle-ba, próbál meghajlani. És ha már a nóziban van, akkor előbb összetömörödik, aztán kilő. Van, hogy másodpercek múlva kezd el folyatni, ahhoz képest, amikor mondjuk egy PLA már kijön a végén, mert előbb nyomást épít fel.
-
JasL
őstag
Az az anyag ezek szerint kisebb overhanget tűr el, ez nem egy bedrótozott dolog, hogy minden gyártó minden tekercse elviseli az alap gáyri beállítást. Lejjebb kell venned a szögét, és akkor már fel is akarja majd állványozni valószínűleg, azt gondolom nem akarod. Marad a más anyagból nyomtatás.
-
JasL
őstag
Jó lett így már. Persze érdemes elolvasni hozzá a bambu oldalán a v2.0 logot, mert vannak dolgok, amik elsőre bonyolultnak tűnnek. De van benne annyi javítás már, hogy megéri. Pl az organikus supportok generálásán is sokat javítottak, meg az interfész layereken is, szóval nem sima ráncfelvarrás ez már.
-
JasL
őstag
Kijött a v2 bambu studio javítása pár napja, és végre egyértelművé tett sok mindent, javította a logikai hibát az eszközkezelésben is (AMS). Törölhető a v1 installer.
-
JasL
őstag
Háát, sokkal nagyobb lett a H2D mint a karbon!
-
JasL
őstag
Nem engedte szerkeszteni az előző hsz-t: érdekességképpen elmondja az interjúban, hogy a H2D jelentése: Hybrid 2 fejes... így már érteni a nevet.
-
JasL
őstag
Dr Tao (Bambu Lab vezérigazgató) beszélgetése CNC Kitchen-nel a H2D-ről: videó
-
JasL
őstag
válasz
blountex #11104 üzenetére
Szerintem ha kell a két fúvóka, és az is csak gyakran és eltérő anyagos támasztékos nyomtatásoknál (PLA+PETG stb), és tényleg nagy tárgyak gyakori nyomtatásánál van értelme, máskülönben a 3db P1S 3 fejjel olyan irdatlan sebességet rámér 1 db H2D-re, hogy füstöl a vereségtől. Plusz ha az egyik P1S elromlik, a másik kettő fossa tovább az anyagot. Ez a gép tényleg csak akkor éri meg az árát, ha 1) kurva gazdag vagy és már nem tudod hova tegyed az árát és azt veszel amire vágysz 2) pontosan kell az ekkora térfogatú nyomtatás, mert pl RC repcsiszárnyakat nyomtatsz, ahol nem jó a többdarabos. Azért ha valaki odajönne hozzám, hogy figyu srác, most vettél 3db P1S-t, én meg egy H2D-t, cseréljünk, tuti hogy elhajtanám. Szerintem sokkal több most a vágy faktor a legtöbb esetben erre a gépre, mint a valós igény.
-
JasL
őstag
Más is tapasztalta, hogy mintha kevésbé lenne diavetítés sebességű az új firmware-rel a P1? Vagy a Bambu Studio v2-től van? Nem tudom, mintha 1fps-ről felment volna 3-ra nálam, sokkal gyorsabb a videó.
-
JasL
őstag
Esetleg akinek a töke tele van az új v2 Bambu Studio-val, mint nekem, itt a legújabb v1-es verzió a bambutól: Február 25-i.
-
JasL
őstag
Pár hete nem nyomtattam, frissült a bambu studio és... Synchronise now-t nyomtam... nem értem, mi a franc ez a mapping meg overwrite meg a másik két jelölőnégyzet? Meg miért 3 spool van utána a slicer-ben, amikor kettő guriga van csak betöltve? Valaki elmagyarázná nekem, mi ez az agyrém plz!! Totál nem értem mi van, meg hogy a 4-es slotban levő gurigát miért kettesnek jelzi! (P1S amúgy)
-
JasL
őstag
Én sem. Sosem vettem le az üvegtetőt P1S-ről, mégis minden nyomatom szép, PLA, PETG, akármi. Viszont a szellőzőnyílásokat nem is dugaszultam le ahogy kb mindenki (nincs hátul ajtócska, felül a kis lyuknak dugó stb), mert kb minden lyukra van 25 féle megoldás makerworld-ön. Tök felesleges. Egyedül csapágy védőket nyomtattam a Z tengelyre meg hátul poop elkapót, meg az oldalsó ventire rácsot. Aztán ennyi, nem kell ezt upgradelgetni és jó marad.
poli27: ennyirét ez az encolsure kész horror! A nyomtató árának kb fele, arról nem is beszélve, hogy ilyen extrém olcsó kategóriás nyomtatóhoz inkább egy gáyri doboz mod jobban áll
Kivágod a kartondoboz elöl ajtócskának, ha van akril lapod lehet belőle ablakos ajtó, vagy átlátszó filament tároló zacskó kivágva is jó
Szerintem állati nagy pazarlás ennyiért ilyen kategóriájú nyomtatóhoz az a burkolat, ráadásul ronda is. Meg nem arra van.
-
JasL
őstag
H2D.. hát ez nem H2O, ez nem lesz létszükséglet
-
JasL
őstag
Amúgy mindenki tök ügyes, hogy gyártjátok a paraméterezhető modelleket! De komolyan! Szóval csak megdícsérni akartalak titeket, csak így tovább!
-
JasL
őstag
Jegyzet: AMS térfogata: 11.66 liter az alsó rész, 6,471liter a felső rész, tehát kompletten 18,131 liter térfogatú. Ez 42%-os páratartalom mellett 20 C-n 0,132gramm vízet tartalmaz, , ha a páratartalom 20%, akkor 0,063 gramm. Kis ráhagyással a többlettérfogat miatt, egy RS1 membrán elégséges egy AMS folyamatos szárításához szilikagél nélkül. Folyamatos üzemeltetés mellett havi 12 ft-ba kerül 7/24 bekapcsolt állapotban. Kell hozzá egy VREG2 is. Hm... jön a szülinapom úgyis
Lehet kicsit meg lesz furkálva az AMS-em. Alkatrész árban 55.6 EUR + szállítás + tax = 80.64 EUR. Kicsit tele a tököm vele, hogy 1-2 havonta mikrózgatni kell a gyöngyöket meg játszani velük.
-
JasL
őstag
válasz
ptesza #10735 üzenetére
Még anno MK3-amnál votl olyan, hogy TPU98A-t rányomtam a smooth pei lapra, és amikor leszedtem, darabokat tépett ki belőle. Az volt az első és utolsó olyan nyomtatásom
Azóta már megoldottam én is
Amúgy az elmúlt 8 évben a legnagyobb szívást egy fa tekercs okozta smooth pei lapra nyomva... na az emlékezetes volt
ahhoz képest minden egyszerű
Joshi: ha rámrohadna 3db 30ezres tekercs, az drágábbra jönne ki
Én még jó áron vettem, talán 6000ft-ért.
poli27: ez egy jó ötlet!
-
JasL
őstag
[link] 300x300x1.5mm-esből vágtam Dremellel. Gyári lapot rajzoltam körbe filccel.
-
JasL
őstag
Hát simán ráraktam, és a sarkait nem csiszoltam elég szűkre, ezért azok kicsit szorultak, így 2 ponton rögzítve volt hátul, elöl meg a saját súlya húzta le.
Egyébként állati ütős fehér lapra nyomtatni feketével, látszik minden, meg a fehér jól visszaveri a fényt, sokkal világosabb így a kamra.
-
JasL
őstag
Na kinyomtattam az alkatrészeket... te jó isten, hogy ez a G10 mennyira tapad a PA-hoz! Alig bírtam letépni róla, még kihűlt állapotban is! Ilyen tapadást még soha nem láttam (ja de, PEI-hez TPU-t), ez valami brutális! Majdnem mintha pillanatragasztó tartaná össze őket. Instant imádat! Végre tudok bambun is PA-t nyomtatni
-
JasL
őstag
Na, itt a G10-es lapom kivágva (házilag kézzel) a PA nyomtatásomhoz. A nagy kérdés, hogy ezt most hogyan rögzítsem a P1S-be? Merthogy ez aztán nem mágneses!
-
JasL
őstag
Eddig jól halad, azt hittem instant fel fog pöndörödni a széle vagy elmozdulni. 2 centi magas kb, kíváncsian várom, kijön-e egyben.Mod: na már kezd is feljönni, mérleghinta hatás már megvan. Megvárom, hátha sikerül így is.
Mod2: nem nyert.. teljes leválás, elmozdulás. Másik lap kell.
-
JasL
őstag
Oké, eldöntöttem, hogy márpedig ilyet akarok nyomtatni a P1S-sel: Anyag. Gyári arany vagy Smooth PEI lapra kellene inkább próbálkoznom? És mennyire ajánlott az adott laphoz 3DLac?
-
JasL
őstag
Vannak foodsafe anyagok is régóta, sőt vannak antibakteriális anyagok és antivirális anyagok is. Ráadásul ezeket itt gyártják Magyarországon!
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- T Tablet 2 5G - megkopott magenta
- Nincs megállás akkuméretben
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Path of Exile 2
- sziku69: Szólánc.
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- iPhone 15Pro 128 GB titánkék 92% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest