Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Saint Roan

csendes tag

Üdv!
    Van egy winyóm amit éppen most javítok. A típusa Seagate Barracuda 7200.10
    Nekem azt csinálta, hogy kattogott, de már egy jó ideje, kb 1 éve. Sokszor előfordult, hogy indulás közben, de legtöbbször működés közben jött rá a hoppáré. Valamikor emiatt le is fagyott a rendszer, de legtöbbször nem. Néhány nappal ezelőtt pedig már olyan szinten művelte a kattogást, hogy nem indult el vele a gép. A rendszer betöltés megkezdéséig se juttott el mert mikor indult a gép és elkezdett olvasni azonnal elkezdett kattogni. Ekkor gondoltam azt, hogy ez meghalt teljesen, így elhatároztam, hogy veszek egy másik winyót, és reménykedtem abban, hogy még 1* sikerül elindítani annyi időre, hogy át tudjam másolni a cuccokat róla.
    Mielőtt viszont ezt megtettem volna leszedtem róla a nyákot és megtisztítottam a winyón lévő érintkezőket és a nyákon lévő felületet is ahová az érintkezők kapcsolódnak, mert olvastam a neten, hogy előfordulhat, hogy ott van kontakthiba. Elindult a rendszer amit rögtön le is állítottam, hogy visszaszerjem a gépbe a bűnöst, mivel kézban tartva próbáltam ki. :) Meg is örültem, hogy sikerült megjavítanom, de NEM. :( Néhányszor még próbálkoztam az indítással de sikertelenül. Így döntöttem a mellett, hogy veszek egy másik winyót. Ma meg is jött a vadiúj WD Caviar Blue 500 GB-os szépség és szépen feltettem rá a Win7-et. Legnagyobb meglepetésemre mikor bekötöttem a hibás winyót másodlagosként, azonnal felismerte és kezelte, így 1 azaz egy darab fájl kivételével mindent át tudtam menteni róla.
    Érdekes módon nem kattant eggyet sem. Megnéztem a Hd Sentinellel, és a teljesítményre 100%-ot írt, a kondícióra pedig 77%-ot. Továbbá jelzett 2 bad sectort.
    Másolás után letöröltem róla minden partíciót a MiniTool Partition Magic Wizard Home Edition v7.1-el. Ebben a progiban van egy lemezfelület ellenőrző teszt is amit szépen lefutattam és kimutatott 7 darab bad sectort. Ezután újra megnézetm a HD Sentinellel, hogy mi a helyzet és legnagyobb meglepetésemre az 14 bad sectort jelzett 63% kondíció mellett.
    Nem tudom, hogy ez hogy jött össze neki, de így a SMART-ba 14 bed sector került bejegyzésre. Ezután nekiálltam kutakodni a neten és találtam egy HDD Low Level Format Tool 4.25 nevű progit. Ezzel szépen megformáztam a winyót alacsony szinten. Kb 30 perc alatt végzett is a 250 GB megformázásával.
    Ezután újra lefuttattam a MiniTool Partition Magic Wizard Home Edition v7.1 felület tesztjét és nem talált egy bad sectort sem, tehát az alacsony szitű formázás megoldotta a problémát. Ráadásul egy bitnyi helyet nem vesztettem a felhasználható tárhelyből.
    Egybe particionáltam az egészet, megformáztam. A HD Sentinel pedig a kondícióra mostmár 80%-ot ír. Mostmár pedig megyek aludni. :) Majd pihenés után kiválogatom mit másolok rá, mert biztonsági másolatok és kevésbé fontos adatok tárolására fogom használni. Remélem egy jó darabig nem keletkezik rajta több bad sector, és remélem sokaknak segítek ezzel a kis leírással. Üdv Mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák