- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #296 üzenetére
Kikerestem a felület teszt-et, de a sentinel azt mondja, hogy "nem sikerült zárolni a meghajtót kizárólagos használatra, teszt futtatása nem ajánlott"
Na jó, majd holnap kikapcsolok minden programot, ami esetleg hozzányúlhat... -
Memora
senior tag
válasz
King Unique #296 üzenetére
Én egyenlőre nem csináltam vele semmit, a sentinel a főablakban ír ki egy ilyen szöveget:
"A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.."
A felület tesztre akkor majd rákeresek a topic-ban.
Viszont biztos hogy nem fogom egyik programmal sem órákig, napokig (?!) pörgetni a HDD-t, hogy megjavítsam azt az egy gyenge szektort, kockáztatva, hogy tönkremenjen az egész vinyó, vagy csökkenjen a még hátralévő élettartama.
-
King Unique
titán
Sentinelben,v HD Tune-ban futass le egy felület tesztet (láthatod korábbi hsz.okban),annál aszem kijelzi,h hol és milyen adatot érint, 1 gyenge szektor még elmegy,ilyenkor ált. a tartalék területre helyeződik át (ezt írta Sentinel is nem?) ,ahol nem sok vizet zavar. A lényeg,h ne szaporodjon meg,ill sok hibás szektor ne legyen.
Másik részére mag,majd vszol az ügyeletes szaki. -
Memora
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni egy gyenge szektor-os HDD ügyében!
Nemrég egy 98.5 mb méretű pdf-et akartam áthelyezni, és másolás közben hibát jelzett a windows, vagyis gyakorlatilag áthelyezhetetlenné vált a file. A HDD sentinel ezután ki is jelzett 1 db gyenge szektort a vinyón.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudhatom meg, hogy pontosan mi van a gyenge szektoron (gondolom csak az az egy pdf file, de nem értek ehhez a témához)?
A legfontosabb, hogy arra a bizonyos gyenge szektorra többé ne kerülhessen semmi más adat. Le lehet zárni valahogy a HDD-n? Érdemes?
Ha le tudom ellenőrizni, hogy tényleg az, és csak az az egy pdf van a gyenge szektoron, és ha nem törlöm/helyezem át (szerintem nem is tudnám), akkor úgy marad (tehát nem jelent veszélyt más file-okra)...szerintem ez lenne a legjobb megoldás a számomra, amennyiben helyes és működik amit írtam -
speeedyyy
tag
válasz
csiribacsi #293 üzenetére
Hát ha a program javít a kondíción, akkor szerintem az élettartama is megnő mivel ki lettek javítva azok a rossz szektorok amik miatt x nap az élettartama.
-
csiribacsi
tag
lehet ilyesfajta programokkal például sentinel -nél több napot elérni?
-
speeedyyy
tag
Sziasztok !
Lehetne javítani valamelyik programmal ezt a hdd -t ?
-
ps.clint
csendes tag
Sziasztok.
Próbáltam kulcsszavakkal keresni, de nem találtam azt ami pont nekem kéne.
Szóval, épp javítok egy 250-es vinyód hdd regeneratorral. szét van partícionálva windows 7 telepítsre felkészítve. Van olyan szektor, amit nem tud kijavítani. Mi fog ez után történni? 100mb/80gb/maradékra van partícionálva, és jó lenne, ha nem kéne új HDD-t venni a gépbe. Mivel tudom "elzárni", illetve lezárni a hibás részt? a jelenlegi partíciós rendszer tökéletes lenne számomra.
Nem találtam itt igazi how to-t, remélem valaki tud ebben segíteni, hogy mit csináljak.
A válaszokat előre is köszönöm -
djculture
félisten
Ez már max kisérletezni jó ennyi hibás szektorral, fel lehet térképezni hol helyezkednek el a hibás szektorok a hd-tune error scannel. Lehet hogy van olyan terület is amit még lehet használni, mert körülhatárolhatóan nincs rajta hibás rész. De fontos dolgokra nem szabad használni ezt a részt se már.
-
skyli
senior tag
Szerintetek ez nagyon gáz? Egy acer laptop, egyszer kifojt a táskámban a narancslé de nem a merevlemez felőli oldala mártódott bele. Ha felteszem rá formázással a win8-at azzal jót teszek majd neki? Lehet hogy több bad sector már nem jelentkezik és ezek vmikor egyszerre keletkeztek?
A hőmérséklet 40-41fok, max hőmérsékletre azt írja ki a sentinel hogy 61 fok volt a teljes üzemidő alatt.Kell neki vmi javítás valamilyen programmal, mielőtt win8-at teszek rá?
-
DriderG
tag
A mai nap futtattam a vinyómon először a Sentinel-t, és ijesztő eredményt kaptam. Elvileg 4%-os a kondíció, és 4 napja van hátra. Azért kezdtem gyanakodni, mert 149 GB-osnak látja, pedig 160 gigás a vinyó. Volt egyszer egy Ubuntu rajta Wubi-val telepítve, de mikor anno uninstalltam, nem szabadult fel a számára lefoglalt terület. Azóta persze újra lett formázva, mielőtt rákerült volna a Win7. Ezen hogy lehetne segíteni? Lehet, hogy csak partícionálási gondok vannak, és az felel a kondíciós problémák nagy részéért?
-
FanTomasz21
tag
A hdd sentinel pro-n belül található felület tesztet( lemez újrainicializálása asszem a neve) ezzel valaki ért már el pozitív eredményt? én a hiren's boot cd-n található maxtor low level formattal csináltam egy 56%on működő vinyót, minden egyes induláskor kiírta az xp hogy ellenőrizni kell a konzisztenciát. miután a megcsináltam a low level formatot soha nem jött be, viszont a hdd sentinel ugyan annyi bad sectort írt rá és a kondíció sem ment feljebb. Ez mitől van? Most épp a hdd sentinelnek a tesztjét csinálom amit fentebb írtam, 24%os wd vinyó hát kíváncsi leszek ér e vmit. Még 2 óra kb és végez
-
Saint Roan
csendes tag
Üdv!
Van egy winyóm amit éppen most javítok. A típusa Seagate Barracuda 7200.10
Nekem azt csinálta, hogy kattogott, de már egy jó ideje, kb 1 éve. Sokszor előfordult, hogy indulás közben, de legtöbbször működés közben jött rá a hoppáré. Valamikor emiatt le is fagyott a rendszer, de legtöbbször nem. Néhány nappal ezelőtt pedig már olyan szinten művelte a kattogást, hogy nem indult el vele a gép. A rendszer betöltés megkezdéséig se juttott el mert mikor indult a gép és elkezdett olvasni azonnal elkezdett kattogni. Ekkor gondoltam azt, hogy ez meghalt teljesen, így elhatároztam, hogy veszek egy másik winyót, és reménykedtem abban, hogy még 1* sikerül elindítani annyi időre, hogy át tudjam másolni a cuccokat róla.
Mielőtt viszont ezt megtettem volna leszedtem róla a nyákot és megtisztítottam a winyón lévő érintkezőket és a nyákon lévő felületet is ahová az érintkezők kapcsolódnak, mert olvastam a neten, hogy előfordulhat, hogy ott van kontakthiba. Elindult a rendszer amit rögtön le is állítottam, hogy visszaszerjem a gépbe a bűnöst, mivel kézban tartva próbáltam ki.Meg is örültem, hogy sikerült megjavítanom, de NEM.
Néhányszor még próbálkoztam az indítással de sikertelenül. Így döntöttem a mellett, hogy veszek egy másik winyót. Ma meg is jött a vadiúj WD Caviar Blue 500 GB-os szépség és szépen feltettem rá a Win7-et. Legnagyobb meglepetésemre mikor bekötöttem a hibás winyót másodlagosként, azonnal felismerte és kezelte, így 1 azaz egy darab fájl kivételével mindent át tudtam menteni róla.
Érdekes módon nem kattant eggyet sem. Megnéztem a Hd Sentinellel, és a teljesítményre 100%-ot írt, a kondícióra pedig 77%-ot. Továbbá jelzett 2 bad sectort.
Másolás után letöröltem róla minden partíciót a MiniTool Partition Magic Wizard Home Edition v7.1-el. Ebben a progiban van egy lemezfelület ellenőrző teszt is amit szépen lefutattam és kimutatott 7 darab bad sectort. Ezután újra megnézetm a HD Sentinellel, hogy mi a helyzet és legnagyobb meglepetésemre az 14 bad sectort jelzett 63% kondíció mellett.
Nem tudom, hogy ez hogy jött össze neki, de így a SMART-ba 14 bed sector került bejegyzésre. Ezután nekiálltam kutakodni a neten és találtam egy HDD Low Level Format Tool 4.25 nevű progit. Ezzel szépen megformáztam a winyót alacsony szinten. Kb 30 perc alatt végzett is a 250 GB megformázásával.
Ezután újra lefuttattam a MiniTool Partition Magic Wizard Home Edition v7.1 felület tesztjét és nem talált egy bad sectort sem, tehát az alacsony szitű formázás megoldotta a problémát. Ráadásul egy bitnyi helyet nem vesztettem a felhasználható tárhelyből.
Egybe particionáltam az egészet, megformáztam. A HD Sentinel pedig a kondícióra mostmár 80%-ot ír. Mostmár pedig megyek aludni.Majd pihenés után kiválogatom mit másolok rá, mert biztonsági másolatok és kevésbé fontos adatok tárolására fogom használni. Remélem egy jó darabig nem keletkezik rajta több bad sector, és remélem sokaknak segítek ezzel a kis leírással. Üdv Mindenkinek!
-
Ájvi
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már olvastam RAW-os esetek problémamegoldásáról
(Ntfs-ről Raw-ra váltott a wincsi egyik napról a másikra), de nem hozott eredményt.
Azt tudom h. nem elveszett a winyó tehát visszaállítható az NTFS filerendszer.Most újra segítséget kérek hátha akad aki tud mondani 1 tutit.
Kisebb kérdésem ezen belül: PC bekapcskor (bootoláskor) mindig ellenörzi a rossz hdd konzesztenciáját, (%-ok futnak..) stb. , de sikertelenül.
Ezt ugye sose hagyjam lefutni?BÁRMILYEN ötletet, hozzászólást, Tapasztalatot szívesen fogadok!
[Ha kell még infó megírom.]
KÖPI A SEGÍTSÉGETEKET !!! : ( -
namirobi
csendes tag
Sziasztok volna egy nagyon nagy problémám és fontos lenne orvosolni valamivel ha lehet.A gondom az volna Samsung HD161HJ meghajtóm a Hd sentinel szerint 2 hibás szektort talált tökéletesen működött,mára már CRC hibát írt ki és azt akarta hogy formázzam,bolond lettem volna formázni,közel 130 gigányi adat van rajta,újraindítottam a gépet és azóta mintha nem lenne csatlakoztatva nem látja a gép,felpörög rendesen nem zúg nem zörög tökéletes állapotban van 96% a HD sentinel szerint.Próbáltam a HDD Regeneratort minden meghajtót leválasztottam csak azt hagytam ami hibás és a pendrive-ot amin bebootol.Csak a pendrive-ot látja a meghajtót nem.Hogyan tudnám meggyógyítani,segítsetek légyszi.
Köszönöm előre is Robi -
brd
nagyúr
válasz
takitibi #278 üzenetére
HDD Regenerator. De ez mást csinál, mint a scandisk. Ez a HDD SMART-ját próbálja rávenni, hogy az eddig nem lecserélt hibás sectorokat cserélje le. A Scandisk csak az ilyen, nem lecserélt sectorokat jelöli meg hibásnak, és oda az adott OS filerendszere nem is próbál írni (de ha formázod az adott partíciót, akkor ez az információ eltűnik, tehát újra próbálná használni a hibás részt is, míg ha a SMART lecserél egy hibás sectort, akkor az fizikailag is más helyet jelent a továbbiakban).
-
takitibi
tag
Sziasztok!
Milyen program tudja azt, mint a scandisk, annyi változással, hogy a picit gyenge szektorokat is elkülöníti BAD-nek, és nem retry-read-ezik 100x, hogy hátha mégis...?
Egyszer beindul az oprendszer, egyszer nem, a vinyó bizonyos dll file-nál rendszretöltéskor kerreg. Amíg menthető akarom a rossz szektorokat elkülöníteni. Formázás kizárva, nem akarom újratelepíteni.
Köszi a segítséget! -
Pandaboy
tag
Igen jó ez, XP-t használok. Gyors az adat elérés. 28 MB/s a max másolásnál. Nekem elég bőven. Érdekes ezt a Smart-ot mondjátok minden winyóra, és hibás ha nem látja a HD Sentinel. Pedig ez működik. Hogy melyik vezérlőre van kötve azt nem tudom. A CD meghajtóból az IDE kábel vége van rákötve. Vagyis a Slave. A HD Sentinel a típusát felismeri.
Amúgy mennyiért lehet eladni egy hibás 120 GB Maxtor Ata winyót? Olvasni lehet róla, csak írni rá lassú.
-
brd
nagyúr
válasz
djculture #275 üzenetére
Most, hogy mondod, tényleg, csak a temp sensor hiányzik sokból. Akkor viszont hibás a HDD, vagy esetleg a vezérlő nyeli le (ha ugyanarra van kötve, mint a másik HDD, akkor ez persze kiesik).
A lineáris adatátvitel szerintem olyan nagyon sokat nem számít, az elérés annál inkább, pl. XP-hez még simán jók ezek is. -
Pandaboy
tag
Betettem a jó 20 GB Quantum winyómat és erre sem ír ki semmit. Se a Kondicíót se a Teljesítményt és, hogy található-e rajta szektorhibát. Pedig ennek jó az elektronikája, jól olvasható és írható a winyó. Akkor mi a fene van a HD Sentinellel? Nekem ez gyanús.
[link] -
Relo
tag
Létezik olyan program, amivel külön minden eggyes patríción meg tudom nézni van-e hibás szektor?
Eddig csak olyat találtam ami az egész lemezt ellenőrzi. -
brd
nagyúr
100%-os már nem lesz az állapota, mert a lecserélt sectorok már a SMART-ban maradnak. Annyit lehetne tenni, hogy néhányszor végigírni-olvasni (a Win7 formatja is jó, bár az csak 0-kat ír rá) a teljes felületét a HDD-nek, lehetőleg véletlen adattal, így a még gyengélkedő sectorokat is remélhetőleg lecseréli a HDD, de ehhez le kell menteni a tartalmát, mert az írás értelemszerűen törlést is jelent.
-
pro70
senior tag
Köszönöm a gyors választ
-
Pandaboy
tag
Valaki tudja miért nem ír ki semmit a HD Sentinel a rossz winyóra?
Valaki azt írta, mert sérült a panel. Mert ugye ha szektorhibás, azt ki kellene írnia a programnak.
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Ki szeretném próbálni a hdd regeneratort a kettő közül melyiket kell kiválasztani, hogy rögtön javítsa is a hibákat ?kép -
Pandaboy
tag
Sziasztok!
Van egy Maxtor 120 GB winyóm. A HD Sentinel 24 Bad sectort jelzett. A HDD Regenerator végig futatta fél óra alatt, és nem jelzett semilyen hibás szektort. Akkor mi a baj?
Néha kattog a winyó. A tápom 300 Watt, 2 winyó van rákötve, ez elég neki?A winyó hibája úgy jelentkezik nem lehet rá tenni új filmeket, csak kisebb fájlt (kép, zene) azt is sokáig írja rá. Amik rajta vannak régóta, az olvasható. Hibaüzeneteket ír a windows, sérült a fájl és nem sikerült teljesen menteni.
Hozzá teszem 3 hónapja kaptam a winyót, akkor müködött rendesen, de 1,5 hónap után nem lehetett tölteni rá semilyen filmet.A HD Sentinelt felraktam, crackeltem, azt írja regisztrálva van, de mégse látja mind a 2 winyót, csak egyiket ami jó, azt elemezi.
Így néz ki. Akkor mégse full verzió?
http://noob.hu/2012/02/21/HD_Sentinel.PNG -
LagerMaister
tag
Helló! Érdeklődnék, hogy az normális, fel év használat után, egy vadi új Samsung 1Tb-os HDD-re a Hard Disk Sentinel 99%kondíciót ír? Nem gyors ez egy kicsit, igaz a nap 20-21órájában működik a hárd.
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
Szektorhibák miatt nem indul a windows egy HP gépen és a recovery sem működik.
Ráeresztettem a HDD Regerenatort, 10 óra alatt eljutott kb 13%-ig. Ez most egy kicsit vicces lesz, kijavított úgy 15000(!!!) hibás szektort. Már csak a kíváncsiság vitt előre, itt leállítottam, hogy megnézzem jutottam-e előrébb és igen!Most már indul a Windows.
Viszont nem tudom, hogy végig lefuttassam-e? 500 gigás vinyóról van szó, szerintem eltartana több napig is és nem csodálkoznék rajta, ha közben megadná magát tényleg.
Nem az enyém a gép, én cserét fogok ajánlani (meg ajánlottam eddig is, csak nem akarták visszavinni a gépet, mert állítólag 1 hónap is lehet a csere és nem akartak várni).
De mit gondoltok, van értelme ennek? Mert az ilyen vinyónak a napjai meg vannak számlálva gondolom, még ha i is javított vagy 15k szektort.
Hard Disk sentinel azt írja, hogy 1% a health és több mint 6000 hibás szektor van rajta, de hogy még nem érett meg a garanciális cserére, csak ha lejjebb esik a health. 1% alá??
Ja és a kérdés, amit elsősorban meg akartam kérdezni, hogy minek van több értelme hibás szektor esetén, low level formattal vagy ezzel a regerenatorral próbálkozni? (Azért kezdtem ezzel a progival egyébként, mert meg akartam őrizni az eredeti win 7-et, ami a gépen van.) -
DaNi017
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Toshiba 750GB külső vinyót ami egy Tevion 2,5-es házban van. 3.0-ás USB-s. Olyat csinált rengetegszer, hogy rácsatlakoztattam a gépre bejött a Sajátgépbe a vinyó kattogott egyet a vinyó és ledobott, és folyamat ezt csinálta.A gépbe 2.0-ás hub van. Aztán utána észrevettem, hogy HDSentinel kondíciónak 128 hibás szektort ír ki, 23 %-al. :SSSSSSS Mit lehet vele csinálni? Nem szeretném a kukába dobni a 22ezer Ft-ot + kb. 370 GB adatom van rajta. Köszi előre is!!!
-
deezy
csendes tag
Egy kis HELP kellene! Lenne egy winyóm, ami gép indításkor a következő üzenet jelenik meg: a Windows nem indítható, mert az alábbi fálj hibás, vagy nem található:
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIK\SYSTEM
Ezzel még nem is lenne olyan nagy probléma, viszont egy partíció van csak (C)
és az összes fontos dolog azon van, amit le kellene mentem.
Itt jön a bökkenő, mivel nem véletlen nincs meg a fent említett Windows\System32......
mivel a winyó teljesen Bad sector-os, annyira, hogy már képtelen be bootolni a windows-t,
ami egy ideig sikerült de már nem.
A winyó kondicíója 15% (Rossz)...tehát a végét járja.
Próbáltam HDD Regenerator-al megjavítani, illetve helyre hozni a sectorokat, de sikertelenül.
Arra kellene megoldás, hogy a letudjak valami módon pakolni a C-meghajtóról.
A másik gép nem ismeri fel már, csak nagy ritkán, akkor is lefagy, így áthúzni nem tudom.
Igazából nem látok sok megoldást, nekem valamiféle Boot CD kellene, amiről be Bootolok,
és betudok lépni ezen keresztül a C-meghajtóra, s pendrive-ra, vagy hálózaton keresztül letudom menteni a fontosabb dolgaim. De egyéb más megoldás is érdekel! -
DWarriorG
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/111215/baad_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Gondoltam megosztom, mert itt sok embernél láttam min. 2, legfeljebb 40 hibás szektort.
Nekem most van 3837. Próbálgatom menteni a menthetőt...Mitől lehet ez? mi lehet a megoldás? nincs egy éves a vinyó!:/
A táp elég x*r és nem egyszer volt már a gépnek olyanban része, hogy hirtelen kikapcsolt az egész (tápkábel és táp, hibás érintkezés).
A probléma viszont új-keletű. Torrent használat során a letöltési sebességem drasztikusan leesett és kiírta, hogy a Lemez túlterhelt... úgy véltem programbeli hiba, de mivel nem akart szűnni, a merevlemez felpörgött, hangosabb lett és néha más is belassult ezért megnéztem a sentinellel, és íme az eredmény.
HDD regeneration programot pendriveról indítottam, de nem történt jelentős változás, sőt olyan mintha nem is javított volna semmit..Scann alatt csak néhány "Delayed" szektort talált.
Hogyan kellene a HDD regenerationt helyesen használnom? Esetleg egy full format segíthet? Sajnos elég sok adatom van a gépen:/ (nekem sok)
Tanácsokat, ötleteket várok
köszönöm -
dacota
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne h a win7 néha kifagy majd restartol és nem találja a HDD-t, mégegy restart után megtalálja és indul a windows normálisan. Néha játék közbe a hang belaggol, megfagy egy kis időre majd tovább megy mintha nem történt volna semmi. Azt mondták h Hdd prrobléma lenne de én nem hiszem. Kérem aki ért hozzá segítsen pls!!!
A HDTune 11 prios kockát talált, a kodinicíoja pedig 52% os Samsung HD503Hi ról lenne szó. -
Csabixxx
tag
Üdv!
Tud valaki valami progit ajánlani amivel el lehet tüntetni a bad szektorokak a HDD-ről ? -
eversman
tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy laptopban lévő 500G-s Samsung vinyó. Egy AutoCad-nek köszönhető rendszerösszeomlás után újraindult a gép, és a CHKDSK fogadott, ami elvolt egy darabig. Utána elindult a gép, win7 szokottnál lassabban töltött be, és a betöltés után dobálta fel a hibaüzeneteket a szektorhibákról (meg pár mappám is elveszett). Még egy CHKDSK, és minden megjavult, kivéve a chrome, de az nem baj. A HDD sentinel 22 hibás szektort, és 54% kondíciót írt. Most fut a HDD regenerator, 15% on áll, és 51 szektort javított elvileg...
Szerintetek mennyit ér ha lefut a regenrator, és egyáltalán mi okozhatta ezt az egész káoszt?
Sürgős lenne új HDD után néznem?
Köszönöm előre is! -
netreg
tag
Sziasztok!
Ha pl. sata kábel hiba miatt hibákat gyűjtött a SMART, de a vinyó normálisan működik, hogyan lehet (kábelcsere után) az eredeti (hibamentes - 100%) állapotot visszaállítani? Nem tudom érthető volt-e a kérdés, de ha nincs is valójában hiba, akkor nem szeretném ha a vinyót 60%-osnak mutatná.
HDSentinel:
"295 hiba fordult elõ adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelõ adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenõrzése és cseréje ha lehetséges. Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken. A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban elõfordultak problémák 12516 alkalommal."Mióta kicseréltem a kábelt (2 hónapja), a hibaszám nem növekedett.
-
brd
nagyúr
válasz
csokoládé13 #241 üzenetére
A torrentezésnek ehhez semmi köze (esetleg több tíz megabites feltöltés esetén, folyamatosan csúcsra járatott feltöltésnél hamarabb halhat emiatt egy HDD, de az nem hibás sectorok formájában fog elsősorban jelentkezni), nem tudom, ki találta ki ezt a baromságot, de rengeteg helyen olvasom. Az, hogy nem növekedett a hibás sectorok száma, valószínűleg a hibásan beállított SMART-működés miatt van (nem általad, hanem a jól fizetett ügyes mérnökök által), sok HDD-nél sok esetben a SMART a nyilvánvalóan hibás sectorokat sem hajlandó lecserélni. A chkdsk az összesítésben írt hibás sectorokat? Amennyiben igen, erről van szó.
Sajnos az is előfordulhat, hogy eleve egy gyengében sikerült darabot fogtál ki. Normális helyen ilyenkor (ennyi hibás, és nem lecserélt sector esetén) már simán cserélnek egyébként.
Az is lehet még, hogy a HDD sokszor felmelegszik ~50 °C fölé, vagy folyamatosan ~45 °C felett üzemel. Ez kedvez a hibás sectorok kialakulásának.
A leírásod alapján, mozgatva gondolom nem nagyon volt működés közben, mert az sem használ neki, és ez is elsősorban hibás sectorok formájában jelentkezik. -
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Tegnap kipróbáltam egy Fedora Live-ot, ami az első indulásnál hibás lemez szektorokra panaszkodott, ezért HD Sentinellel ellenőriztem a HDD-t és ezt az eredményt kaptam:
Lefuttattam a windowsos lemezellenőrzést hibajavítással, de a végén csak annyit írt ki, hogy létrehozott egy "Found" nevű mappát, amiben megtalálom a sérült fájlokat illetve áthelyezett valami szektorokat. A mappát egyébként nem sikerült megtalálnom.
A hibás szektorok száma nem változott a CHKDSK futtatása után.A kérdésem az lenne, hogy a HD Sentinel "diagnózisa" mennyire megbízható vagyis mennyire súlyos a helyzet?
Mindenesetre a biztonsági mentést már megkezdtem. Lehetséges garanciális cserét kérni, vagy az csak akkor jár, ha teljesen megadja magát a vinyó?
Egyébként mitől jönnek létre a hibás szektorok? Kímélve használtam a HDD-t, még egy külső vinyót is vettem, hogy ne ezt kelljen használnom torrentezéshez. Tényleg nem értem, mert még az indexelést is kikapcsoltam, hogy kíméljem a lemezt.
Ráadásul alig több mint fél éve vettem a vinyót...Előre is köszi a segítséget!
-
zsugamark
csendes tag
Közben megoldottam a problémát. Úgyhogy tárgytalan.
-
zsugamark
csendes tag
Üdv Mindenki! Az én winyómon is volt egy bad sector, de nem ezért írok. Az előbbi oknál fogva lefuttattam a HDD regeneratort, majd a 8gb-s kingston pendriveom felhasználásával létrehoztam egy boot flashdrivet. A bad sector gond a bootolás után megoldódott viszont a pendrive-a gondok lettek. Mióta a HDD recovery használta a gép csak 2 gb-s nek látja és formázásnál sem tudok megadni nagyobb méretet csak 1,91 gb-t. Aligha kell mondanom ez elég bosszantó! Hogy tudnám rendbehozni? Szeretném visszakapni azt a 6gb kapacitást ami csak úgy eltűnt a semmiben... kérlek segítsetek mielőbb!!!!!!!!
-
kisgenius
csendes tag
Hello van 1 seagate 500 gb os vinyom amit biosban none nak ir ki windowsbe nemlátja és azt szeretném kérdezni hogy mittudnék ezzel kezdeni ? Hogyan tudnám róla leszedni az adatokat esetleg elektronika csere megoldaná a problémát?Mert a vinyó nem kattog működik rendesen csak belül van vmi probléma vagy esetleg valamien progival lehetne h beletudjak menni? köszi elöreis!
2éves vinyó
-
UnSkilleD
senior tag
hdd regen az egyik WD 500gigás vinyómon talált laza 6ezer badsectort
a másik 500as samu amit kb ugyanakkor vettem (kb4,5 éve) teljesen ép
a kérdés igazából az hogy a vajon a gép többi alkatrészének mennyi köze van a badsectorok létrejöttében? -
törölt tag
válasz
forruner91 #234 üzenetére
Köszi a választ.
Igazából csak azért kérdeztem mert találtam egyet párszáz forintért, és van-e értelme megvenni. De már letettem róla, nincs kedvem ilyennel görcsölni. -
törölt tag
Egy 2500 szektorhibás HDD-t helyre lehet állítani még?
-
enginev3.0
félisten
Mit tehetek ha van egy 1TB-s WD vinyóm, amin most jönnek elő a hibás szektorok? még csak 500napot ment, annyit se... és eddig jó volt, itt vettem ph-n, van rá 1-2 hónap gari, de persze az még ilyenkor nem érvényesíthető.
valami ötlet? most fut a hdd regenerátor, és gyűlnek a szektorok
-
Somesz1988
csendes tag
Sziasztok!
Van a HD Sentinel szerint egy 439 napos 320-as Samusng vinyóm, 2 hibás szektorral. Egy ideje a win7 lemezkezelőben zsugorítottam 200+100GB-ra, ez előtt nem használtam az előbb említett progit. lehet hogy a zsugorítás miatt keletkeztek hibás szektorok? A kötetek törlése/formázása újraegyesítése megoldhatja a problémát? Hallottam a HDD regen.-ról is azt is megcsinálom ha kell. A rendszer egy új vinyón lesz szóval ezt max eladásra szántam vona ezt de így elég para
Please help!! :S
-
brd
nagyúr
Adat lement, aztán HDSentinelben írásos+olvasásos felületteszt (adat törlődik tőle, ezért kell a mentés!, de van nem törlő írásos teszt is, viszont ott is elveszhet adat), esetleg ugyanitt surface reinitialize. Vagy Everestben Disk Bechmark írás teszt végigvár, aztán olvasás teszt. Vagy HDDRegenerator.
Ingyenes megoldást nem ismerek, esetleg adat szintén lement, aztán Win7-tel teljes formázás, az is javíthat a helyzeten, de kevésbé hatékony.
A fentiektől a most éppen gyenge szektorokat jó eséllyel lecseréli a HDD a tartalék területről, így jól fog működni. Viszont az is lehet, hogy a későbbiekben szintén jelennek majd meg hibás szektorok, ezt nézd majd meg időnként, mondjuk a HDSentinelben. -
dvd_R+
őstag
sziasztok van egy samsung HD252KJ Satas vinyom
2 patricióra osztva és bekapcsoltam tegnap a gépet minden szuperül ment
majd ki kapscoltam ismét bekapcsoltam majd wwindows betöltésig minden fasza de mikor ki írja h üdvözöljük elkezd igy kattani 15secenként 1et és körülbelül 30-40 kattogas után betölt a windows 7 majd hibátlanul müxikfeltettem egy hdd sentinelt ami ezt írja
A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
teljesítmény 100%
kondíció 97%mit tegyek ? javítható ? vagy valami szakember meg tudja csinálni valami helpet kérlek titeket előre is köszönöm
-
zenefan
aktív tag
Így van! SATAII WD vinyót én is nemrég HDDregeneráltam USB-ről és nagyon szépen lefutott... 160Gigát kb. 3 óra alatt tett rendbe.
Más kérdésem:
Most én azon filózok, hogy a WD vinyóhoz adott Data LifeGuard tool full erase opciója a hibás szektorokat is lenullázza vagy azt félreteszi illetve kiveszi a használatból?
160 Gigás vinyót 14 órára írta ki mire végez a full erase-val, azért ez nem semmi.
Melyik az a megbízható formázás illetve program amivel a hibás szektorokat szépen ki lehet gyomlálni egy vinyóról?
Partition Magic-el lehet ilyen fajta formázást végezni? -
chapog
tag
Sziasztok
Van egy Samsung HD200HJ 200GB-os HDD-m van rajta 2 szektorhiba és 5 további gyenge szektor..
Ezzel lehet valamit kezdni? ill érdemes? Lehet javítani valamivel?
Win 7-et szeretnék róla futtatni.Köszönöm előre is
-
joccadoki
senior tag
rakj be még 1 winyót deee rakd fel a hard disk sentinelt
-
Hitman
aktív tag
válasz
csati777 #218 üzenetére
Véleményem szerint célszerű lenne bootolható cd-t vagy pendrive-ot készítened a HDD Regeneratorral, és az elkészített eszközről indítva a gépet nagyobb esély lesz a program normális futtatásához. A "C" köteted meg gondolom a rendszerpartíció, így operációs rendszer alól futtatva fix, hogy nem fog működni!
A másik buktató még akkor lehet, ha a vinyó AHCI módba van állítva a BIOS-ban, mert ezt sem szívleli a program, ekkor csak IDE módba kell állítani és a (HDD regenerator által) elkészített cd/pendrive-ról indítani a gépet stb.
Remélem így már menni fog. -
csati777
csendes tag
A C: meghajtómon állítólag nagy számú hibás szektor van, újratelepítés után is. Gondoltam, kipróbálom a HDD Regeneratort, de kiírja, hogy "Exclusive access to Hard Drive 1 is not obtained, because disc [C:] is in use." A gáz csak az, hogy a HDD Regenerator nem is engedi magát máshová telepíteni, automatikusan a C-re teszi fel magát. A 22-es csapdája?
-
pigmeus
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem és leginkább a tapasztalatotok érdekel.
Van egy régi vinyóm, hdsentinel szerint volt rajta egyetlen egy bad sector, ami formázás után eltűnt. Ez lehetséges?
Tapasztalatotok szerint át lehet másolással másik vinyóra vinni a hibás részt?Üdv.:
PigmeusBUÉK!!!!!!!!!!!
-
bongyi
csendes tag
Üdv Kedves Fórumozók!
Az én Samsung vinyóm azt csinálja, hogy néha látja a rendszer, néha pedig nem. Ha látja, akkor a HD Sentinel egyszer azt írja róla, hogy kifogástalan, egyszer pedig azt, hogy 128 hibás szektor van rajta. Ezt mi okzhatja? Lehet, hogy nem is a vinyó a ludas?
Bongyi
-
föccer
nagyúr
Azonnali mentést róla, ha még nem késő!!! Utánna nagyon sokba fog kerülni
Ha ténylegesen fizikai hibaa van rajta (elmozdult a fej, vagy valami ilyesmi, akkor az szoftveresen nemtudod javítani. Ha még garis a meghajtó, akkor meg kell próbálni legariztatni. Ha nem, akkor kuka.
üdv, föccer
-
Buco21
csendes tag
Üdv!!
Nekem van egy Samsung sp0812n 80gb vinyóm..Na most az elektornikája meghalt,de néztem a neten egy ugyan ilyen vinyót sp0812n és azon jóvolt az elektorinka, viszont a merevlemeze már nem nagyon volt hasznos mivel sok bad sector volt raja.Elhoztam a vinyót és átszereltem az elektorikát... érzi a gép és felis pörög de azt írja ki hogy S.M.A.R.T. command but failed. Kikapcsoltam a SMART-ot és nem látja akkorse a gép
...Valaki tudna segíteni???
-
TheProb
veterán
Üdv!
Vala nekem egy 2,5-ös vinyóm ami külső házban van és a minap másoláskor 1x csak elkezdett olyan hangot adni mintha a fej épp össze csiszolná a diskeket benne, majd rá pár sec-re jött a winfos üzenete mintha lehúztam volna az USB-ről. Ezután vissza dugtam és megnéztem HD Sentinellel 56%-ot írt és x db bad sectort, nemsokkal késöbb már csak 33%-ot és 61 bs-t. Oké hogy van hdd regenerator meg egyéb dolgok, de érdemes ezzel szenvedni vmelyik programmal, mert ez valszeg fizikai hiba lesz ami ugye nem javítható vagy azért érdemes lenne vmilyen csoda progit ráküldeni? Hallottam már olyanról is ami megkeresi a hibás szektorokat és azokat "láthatatlanná" teszi az op. számára így azt a részt nem lehet használni, de a többi jó sectorokat még lehet ugyan úgy mintha semmi gond nem lenne. Vkinek vmi tippje? Előre is köszi.
-
atala
addikt
Hali!
Nekem is van egy full szektorhibás wincsim. A mai napig nem is tudtam, hogy ennyire rossz. Ha nem csinálom meg a tesztet, ki sem derül.
Kukázhatom? 3 éves Seagate. -
BRIKLY
veterán
ilyet látott már valaki?
és még fut róla az oprendszer.
-
Peterzilien
csendes tag
Hello.
Nekem egy SAMSUNG SP1604N 160 GB 7200RPM vinyón 47 hibás szektort talált..
Ezzel mit tudok kezdeni ?
Nagyon belassult tőle a gép bekapcsolásnál, kikapcsolásnál.(De most már hibernálom és az is rohadt lassú)
Esetleg vmi programmal ki lehet javítani ?? -
rakloo
aktív tag
Sziasztok,nem tudom ,hogy jó helyre teszem-e fel a kérdésem ,de nem nagyon találtam más topikot rá.
Szóval az lenne a probléma ,hogy 430GB-os partíción ~260Gb-nyi adat van ,de úgy érzékeli a Win7,hogy tele van a vinyó ,300mega szabad helyet ír.Esetleg van valami ötletetek ,hogy mi lehet a probléma ?
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Nos, nekem is az a probléma, mint már többeknek itt:
WDC 640 GB, jó 1.5 éves, kerek 200 gyenge szektor. Nem hibás, hanem gyenge, elég rosszul használható már, gyakori az olvashatatlan adat. Újrainicializálás megvolt, 1-2 hétig működött, de nem. Kábel csere is volt, nagyfrekis szűrést is kaptak a táp kimenetei, a helyzet változatlan.Kérdem én, ez esetben ha garanciáztatom, újat küld a gyártó? Volt már tapasztalata valakinek?
-
Ciripke
tag
válasz
pempellini #200 üzenetére
Akkor estleg vaami más ötlet?
egyetlen egy 3 gigás fájlra van szükségem a winyóról, a többi nem rédekes, de total commander nem tudja másolni csak kb. a feléig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 980 PRO 1TB PCIe Gen4 SSD - BRUTÁL GYORS, hibátlan állapotban!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest