- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #302 üzenetére
Köszi az info-t, ezt majd kipróbálom azért a HDD sentinel-ben. Az adatokat meg akkor inkább hagyom, úgy ahogy vannak (egyébként csak néha törlök le róla ezt-azt, és a helyére mást teszek), biztos növeli az élettartamát a vinyónak az is, ha csak olvasok róla.
Lehet, hogy ezt nem ide kéne írnom, de még egy kérdésem lenne HDD sentinellel kapcsolatban: mennyire megbízhatóan vezeti a naplót az egyes merevlemezekről a program? Eddig 2x, 2 SATA2 csatlakozóval volt problémám, elkezdtek a rádugott vinyók és a gép közötti adatkapcsolatban hibák generálódni (kb: 5-600). Azóta kicseréltem 1 SATA kábelt, ill. a másikat másik aljzatba dugtam. Nekem gyanús, hogy nem az aljzatok kezdenek e elromlani. A HDD sentinel azóta nem mutatott új hibát, a napló rész üres (de az adatkapcsolati hibákat egyébként sem írta be
).
Első generációs Sandy bridge lapom van, B3 steppinges, tehát már javított elvileg, de gyanúsan ugyanazok a hibák kezdtek előjönni, mint a széria-hibás lapoknál.
Mivel tudnám megbízhatóan figyeltetni az adatátvitelt? Biztos, hogy a sentinel is kijelzi, ha ismét ilyen probléma lesz? Pont a gyenge szektoros HDD-van most az egyik kérdéses aljzatba dugva, így a sentinel főmenüjében már ott díszeleg a gyenge szektoros info, így az esetleges új, adatátviteli problémákat már csak a naplóba tudja írni, ha egyáltalán kiírja, mert a másik, adatátvitel hibás vinyónál a naplóba sajnos ezt valamiért nem írta be... -
Memora
senior tag
válasz
King Unique #296 üzenetére
Szia, meg tudnád mondani, hogy ezt a felület tesztelést kb: mennyi ideig csinálná a HDD sentinel (vagy más) egy 2TB-os, telepakolt vinyó esetében? Ha több óráig (fél napig, stb) tartana, akkor lehet, inkább más megoldást találok ki. Pl: ha manuálisan (kisebb dózisokban, napokra lebontva) áthelyezek mindent, ami a HDD-n van egy másik vinyóra, ill. cserélgetem a file-okat a HDD-k között (ezt folyamatosan csinálom mindig), akkor, ha van máshol is gyenge/hibás szektor, akkor azt a HDD sentinel biztos "észreveszi", ahogyan ennél is történt (gondolom?!)
-
Memora
senior tag
válasz
Kikerestem a felület teszt-et, de a sentinel azt mondja, hogy "nem sikerült zárolni a meghajtót kizárólagos használatra, teszt futtatása nem ajánlott"
Na jó, majd holnap kikapcsolok minden programot, ami esetleg hozzányúlhat... -
Memora
senior tag
válasz
Én egyenlőre nem csináltam vele semmit, a sentinel a főablakban ír ki egy ilyen szöveget:
"A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.."
A felület tesztre akkor majd rákeresek a topic-ban.
Viszont biztos hogy nem fogom egyik programmal sem órákig, napokig (?!) pörgetni a HDD-t, hogy megjavítsam azt az egy gyenge szektort, kockáztatva, hogy tönkremenjen az egész vinyó, vagy csökkenjen a még hátralévő élettartama.
-
Memora
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni egy gyenge szektor-os HDD ügyében!
Nemrég egy 98.5 mb méretű pdf-et akartam áthelyezni, és másolás közben hibát jelzett a windows, vagyis gyakorlatilag áthelyezhetetlenné vált a file. A HDD sentinel ezután ki is jelzett 1 db gyenge szektort a vinyón.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudhatom meg, hogy pontosan mi van a gyenge szektoron (gondolom csak az az egy pdf file, de nem értek ehhez a témához)?
A legfontosabb, hogy arra a bizonyos gyenge szektorra többé ne kerülhessen semmi más adat. Le lehet zárni valahogy a HDD-n? Érdemes?
Ha le tudom ellenőrizni, hogy tényleg az, és csak az az egy pdf van a gyenge szektoron, és ha nem törlöm/helyezem át (szerintem nem is tudnám), akkor úgy marad (tehát nem jelent veszélyt más file-okra)...szerintem ez lenne a legjobb megoldás a számomra, amennyiben helyes és működik amit írtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest