Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz gejala #86047 üzenetére
Hmmm... Korábban többször kerestem hivatalos adatokat, de sose találtam komoly forrást. Most viszont már a wikipedian is fel vannak tüntetve ezek az értékek, bár az se hivatalos, de azért jobb mint a semmi.
A 200W/150W azért nem valamivel több. Az már jelentős, 33% túlterhelés. De 33% plusz, az a világ egyik területén se "valamivel több". Az már mindenhol jelentősnek mondható. Igaz, hogy nem konkrét, de aki nem tudná értelmezni, annak nem is szabad nekiállnia ennek konkrét, lépésről-lépésre történő utasítások nélkül.
Egyébként a 200W 8PIN-en már esélyes, hogy az OCP limitbe se fér bele. Több PSU-nál emlékeim szerint 8PIN PCIe powernél 16A (?) a túláram védelem.
Ezekről az átalakításról eleve azt kell tudni, hogy sejtésem szerit sehogy sem szabványos/szabályos. Hasonló mint mikor egymás utánba kötnénk több 230V hosszabbítót: Az ne bindzsizzen, aki nem ért hozzá vagy nem ismeri a kockázatokat.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz gejala #86049 üzenetére
Kiindultunk egy egyszerű kérdésből, és erre előbukkan pár félinfó, de legalább ledöntjük ezeket a városi legendákat.
"Alaplapról is fel tud venni 75W-t a kártya"
Melyik kártya konkrétan?
Nem, nem tud. Ez nem úgy működik, hogy plusz és mínusz, összeadom a teljesítményeket vagy kivonom, ahogy nekem tetszik... amíg nem egy konkrét kártyáról beszélünk, addig ez egy fake infó és megtéveszti a hozzá nem értőket.
Először is: A PCIe slot 75W-ja egy névleges max. teljesítmény és nem kötelező minimum. Nem vesz fel 75 Wattot onnan "A KÁRTYA", pláne, hogy nem beszélünk konkrét kártyáról.
Egy adott kártya hogy mennyit vesz fel a PCIe slotból és PCIe pwr csatiból azt nem mi döntjük el. Az attól függ, hogy a mérnökök miként tervezték meg az elektronikát a tervezőasztalon.
Pl. GTX 1060 kártyám akár 60-70W-t is felvesz PCIe slotból, de a 4GB-os Sapphire RX580-am esetében 30-40W a tipikus és 45W-nál sose láttam magasabb értéket semmilyen terhelés esetében sem.Nem véletlen tesznek olyan PCIe pwr csatolót egy kártyára, amilyet.
Viszont itt senki sem bátorított senkit sem a hülyeségre.
Egy kérdés volt hogy mennyivel terhelhető a 6PIN és a 8PIN PCIe tápcsati.És hogy miért terhelhető valamivel többel?
A micro-fit csatlakozó 1 pinje 5 Amperre van hitelesítve, a tipikusan használt AWG18 kábel pedig 5,5 Amperre 12VDC esetében.
Kiszámítható, hogy a 75W/150W névleges teljesítmény, megfelelően túl van méretezve a biztonsági tényező szerint.
Pont ezért jelenthető ki, hogy hiába 75W/150W a 6PIN/8PIN, valamivel többel terhelhető.#86050 Pikari Na jó, neked se kellett sok trigger, valami hülyeséghez.... A tűzgyújtáshoz nem kell feltétlen nagy teljesítmény, illetve a teljesítményt önmagában nem determinálja a 220V vagy 12V.
Meg kell egy jól éghető anyag. Na már most ezeket az elektromos csatakozókat nem véletlenül olyan anyagból készítik, amilyen.#86052 MasterDeeJay: Nem tudom kibogózni, hogy milyen 240W kártyát és miként tápláltál meg.
Biztos, hogy 200W-300W teljesítmény ment át tartósan a 6PIN PCIe pwr csatin? A 8PIN EPS az tud közel 300W-t, hiszen ott mind a 8 pint részt vesz a teljesítményátvitelben, de a PCIe 6PIN-ben ugyan ez csak 2+2 vezető/érintkező. Arra kicsit soknak tűnik a 200-300W 12VDC-n... az már 16,6A-25 Ampert jelentene. Ez sehogy se tűnik okénak tartósan. Pillanatokra még elmegy, de tartósan, üzemszerűen...?! Most szkeptikus vagyok. Nem maradt ki valamilyen információ? PL.: PCIe x16-on keresztül nem vett fel 75 Wattot?Jevons paradox
-
nesh_019
senior tag
válasz gejala #86719 üzenetére
Nem pont az h forditva. FHDben nem használta a DSR-t és most használja és 2k-t renderelt FHDbe.
De én se értem még azt a "."- részt.
Igen de szerintem 9700k is kevés hozzá, szerintem minimum egy 12700k kellene az hajtja ki a 3070 ti-t.Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Aprósólyom
addikt
válasz gejala #86882 üzenetére
+1. Pontosan.
Specifikációról, adatlapról ezeket nem lehet megítélni. De lehet pozitívan és negatívan is csalódni.
Manli se mai márkanév már, nagyon régi. De ettől még leginkább szerintem az aktuális mérnök gárdától és gazdasági részlegtől fog függni, hogy milyen kvalitátot tesznek le az asztalra. És pont ezért sajna tapasztaljuk azt is, hogy akár már Asus ROG-ban sem lehet bízni vakon.
Pont ezért, én szinte csak tesztek/tapasztalatok után szeretek választani egy terméket. Ha nem, akkor pedig legyen rajta bőven gari és biztosított legyen itthon a garanciális logisztika, ne németbe vagy Tajvanra kelljen küldenem saját pénzen.
Javaslom ezeket megfontolni mindenkinek, aki új terméket vásárol.Jevons paradox
-
r4zer0919
tag
válasz gejala #86882 üzenetére
Nem kell túlgondolni ezeket a dolgokat, különbözhet természetesen, gyártónként esetleg eltérhet de túl vannak ezek a dolgok propagálva.
Nincs akkor különbség ezeknek a minőségében mint amekkora az árukban.
Itt van pl. az én esetem, nem első már, sokadik, de ez most a legfrissebb....
Az előző VGA-m egy teljesen alap Gigabyte 2080, hőfok terhelésnél ~76C
A mostani egy 3090 Suprim, 10 kg -nyi rajta legalább a hűtés meg a lom, és ez is olyan ~76 - 78C terhelésnél.
Sem nem hangosabb vagy halkabb, sem nem hűvösebb, semmi olyan extrát nem nyújt ami a méretéből, árából, futurisztikus-gigantó megjelenéséből sugall(na).
Árban jóval hosszabb, nagyságában jóval nagyobb.
Ez is ugyanúgy meghibásodik mint a másik, ezt sem óvatos, vigyázó kezek szerelik nagy odafigyeléssel. Túl vannak ezek a dolgok gondolva és propagálva ennyi csupán a helyzet. -
Csupingo
veterán
válasz gejala #87657 üzenetére
Azt nem tudtam, bár egy ilyen erejű kártyánál talán nem akkora gond, ha nem cserélsz hetente driver-t. Persze ha egy 2025-ös nagy gépigényű játék, ami döcögne 6 fps-sel, nem indul a legújabb driver nélkül, az már pech. Akkor emiatt is inkább 1050 ti.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mefistofeles
addikt
válasz gejala #89329 üzenetére
Ezer éve nem volt ilyen kártyám. Azt hittem ez mára alap. RX 5xxx szériás kártyám volt már de az simán tudta a silent módot.
Ránézek a gyári oldalon.Bocsánat, én voltam láma. A kártya dual biosos és OC módban volt. (gondolom ilyenkor természetes, hogy nonstop pörög). Átraktam silent módba és megálltak a ventik. nekem fontosabb a csendes működés mint az a pár százalék teljesítmény....
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
ron8
senior tag
válasz gejala #89599 üzenetére
Furmarkot futtatam félóraig kb, semmi hiba nem volt. RDR2-ben változó, volt hogy egy idő után megállt a textúrák betöltése és lefagyott, viszont vokt hogy 2 órán át semmi baja nem volt. God of warnál a legkritikusabb, 10 perc után kék halál és ujraindulás. Gta5-nél viszont semmi hiba nem jelentkezett. A konfigon az előző vga óta semmit sem változtattam, és eddig semmi gond nem volt. Driver okozhat ilyet?
-
bence5511
csendes tag
válasz gejala #89713 üzenetére
Igen, de főleg olyan játékoknál megy 80+ fokba mint egy Cyberpunk amik azért nagyon csúnyán eszik a processzort. De pl a Witchernél nem szokott 80 ig menni, de mégsem megy feljebb az fps, és a kártya nem pörgeti ki magából a maxot, videók alapján ugyan ezzel vagy hasonló configgal 90+ ba kéne a kártyának lennie ugyan ezeken a beállításokon.
Amúgy tervezek hozzá venni egy jobb hűtőt, de nem vagyok biztos benne, hogy ez lenne a probléma, már csak azért sem ahogy írtam is, hogy játék indításnál nem 80+ fok hanem cyberpunkban is kell azért eltelni időnek míg felmegy odáig, és mégsem jobb csöppet sem a helyzet amikor csak 70+ fok körül mozog. :/
-
Grave_444
nagyúr
válasz gejala #90221 üzenetére
Én is tiszta telepítést szoktam futtatni, előtte DDU-t is használok, nem tart semeddig.
Viktor77
Attól, hogy te úgy állítod be miért gondolod, hogy más is?
Esetleg tudod Csokishurka hogy használja a gépet, ő is azt szeretné, hogy soha semmit ne telepítsen fel?Szerintem, mint plusz hasznos infó elfért a hozzászólásom, ha neki irreleváns úgyis figyelmen kívül hagyja. Sokat nem segítettél neki a kötekedésen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
sacren
junior tag
válasz gejala #90285 üzenetére
Maxnak?Hát nálam kb az számít annak ,hogy ultra grafika, 1980os felbontás minimum
Ja és jelenleg egy 500as bronze tápom van.Rtxnek ugye jóval nagyobb az energiafelvétele mint rx6600nak.Bár szerintem ez is elég lenne egy rtx 3060nak mert nem sokkal több a felvétele mint az rx 580nak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest