Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valed
tag
válasz ubyegon2 #22360 üzenetére
Vigyázva volt használva egyáltalán nem volt sose forró a gép. A por amennyire lehetséges időnként ki lett fújva belőle. Sajna elég nehéz megbontani a billentyűzet felől kell szétszedni amíg nem muszáj nem állnék neki. Most elindítottam egy win8 telepítőt rajta. De mikor particionálós részhez ér ezt írja: "Nem találtunk meghajtót. Tároló-illesztőprogram betöltéséhez kattintson az illesztőprogram betöltése lehetőségre." Lehetséges hogy a merevlemez ment tönkre?
-
Valed
tag
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #33656 üzenetére
Sziasztok!
A reggeli bootolás is érdekes volt, akksi benn, ugyanúgy semmi, fekete képernyő, csak világit az optibay bekapcsoláskor, a kis usb ledlámpa pedig felvillan, kikapcsol ütemesen. Viszont ahogy kihúztam a gépből a töltőt, egyből beszürkült a fekete képernyő és elkezdett beindulni a rendszer a biossal kezdve.
Amikor felállt a rendszer, visszadugtam a töltőt és tölt rendesen.Ilyenkor mi van?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Tim82
félisten
válasz ubyegon2 #35409 üzenetére
Van oldalt egy USB 2.0 töltőbemenete,
Ilyen feltételezések honnan jönnek, hogy az "töltőbemenet"? Legfeljebb ún. powered USB portja van, ami leadni tud többet normál USB 2.0 portokhoz képest, illetve esetleg kikapcsolt állapotban is tudja tölteni a rádugott dolgokat (telefon, mp3-lejátszó... ennél komolyabb dolgot azért nem). Ezt szokták jelölni a gyártók pl. sárga színnel, kis villámjellel.
Az utóbbi 1-2 év USB Type C-s ultrabook-jait leszámítva nem fognak "USB-s töltőbemenetet" tudni a notik, a 8470p pedig biztosan nem képes ilyesmire.
Valszeg kellene hozzá autós töltő, ami amúgy ugyanazt a töltőcsatlakozót használja, mint a meglévő hálózati töltőd.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Penguin95
senior tag
válasz ubyegon2 #35457 üzenetére
Egyrészt ott van a z0d1@Ku$ által javasolt megoldás, másrészt pedig sok telefon képes úgy is működni, mint egy USB-s modem/vevőegység. Ilyenkor összekötöd a gépet a telefonnal USB kábelen keresztül, utóbbin bekapcsolod ezt a funkciót (ez is ott kell legyen, mint a másik opció), és kész is. Ez mondjuk akkor jó igazán, ha a gép közben töltőn van, mert ilyenkor a telefon is töltődik.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz ubyegon2 #35683 üzenetére
Azzal csak az a baj, hogy nem minden esetben támogat minden komponenst. Nálam pl egy E7440-en linuxot futtatva folyamatosan pörgeti a ventit, ami nagyon idegesitő egy csendes szobában, és már akkor is 3700rpm-en pörög, amikor csak egy böngető van megnyitva. De ezt leszámítva szerintem is bőven elég netezős/filmezős gépre egy linux..jobb mint egy tört windows..
-
-
YASKATIR
senior tag
válasz ubyegon2 #35746 üzenetére
Hat nem igazan vagy kepben. Amirol irok Vivobook, az ~200K volt (plusz vettem bele SSD-t, szoval legyen 215k), FHD IPS, NanoEdge, i5-8250U, Mx150, 8GB DDR4 RAM, fingerprint reader, teljesen fem (kiveve az alja) es kemeny 1,6kg 2 ev nemzetkozi garanciaval. Siman lehet jo laptoptokat venni 300 alatt, csak el kell felejteni az olyan tularazott szarokat, mint a Dell vagy a Hp. Volt Hp Probook-om, de soha a budos eletbe nem vennem meg azt a szar uzletinek hazudott szemetet. 2x volt kijelzo csere, 1x alaplap meg 1x HDD. Plusz 1x touchpad + billentyuzet. Mindez 1,5 ev alatt.
Egyebkent akar emlithetnek ilyen teren a Xiaomi i5-8250U-s laptopjat is ami $800 korul mozog, azaz ~220k korul
[ Szerkesztve ]
-
akos86
aktív tag
válasz ubyegon2 #35802 üzenetére
Köszi a választ, átnéztem sőt.... a lényegi gond az volt hogy win7 64bites verzió volt a gépen a wifi az istenért sem indult el, xp-vel sem működött pedig az 32bites volt. Feltettem a 32bites windows 7-est és mindent a leírásnak megfelelően telepítettem fel amit linkeltél, de ez sem hozott érdemi eredményt. A notebookba bedugtam egy usb wifi adapter és láss csodát bekapcsolt magától a notebook wifi kártyája is, innentől kezdve azzal a kis utility-vel sikerül ki be kapcsolni a belső wifit. A notebookon van fizikai wifi gomb is, de az nem működik.
3dfx, gone but never forgotten...
-
zeusz55
senior tag
válasz ubyegon2 #35950 üzenetére
Köszi az infókat! A lent emlitett gépekből segitenétek választani hogy melyik bir el egy netezést w 7-8-10 alatt? Mert jó anyámnak nem akarnék ubuntu rendszert felrakni! Köszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
leweegee
aktív tag
válasz ubyegon2 #50231 üzenetére
Össze lehet, blankold le kb másfél centi hosszan és jó szorosan sodort össze a vezetékeket, bár jobb lenne a forrasztás zsugorcsöbezéssel a végén.
Használhatod a xiaomi töltőt nyugodtan, ugyanúgy tudja a 20V 3.25A paramétereket mint a gyári.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
-
leweegee
aktív tag
válasz ubyegon2 #50235 üzenetére
Havernak valami kosfejűje volt, igazi egyéniségek, és igen, szeretnek rágcsálni.
Ha meg akarod védeni a kábeleket érdemes lehet fém árnyékolóharisnyát húzni rá és a végeit bandázsszalaggal rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
5leteseN
senior tag
válasz ubyegon2 #50237 üzenetére
Mint minden rágcsálónak folyamatosan koptatnia kell rágással a folyamatosan növő fogait, nincs más választása szegény gén-programozott állatkának.
De: Sok háziállat"-hoz" árulnak olyan (el)riasztó spay-ket, ami műxik, nem mindig, de legalább néha.
Szerintem lesz a nyuszó-muszó tipushoz is ilyen. Jó esetben még házi recept is egy "How to make ..." (vagy hasonló)kezdetű és DIY-t tartalmazó Yt-videóban. -
5leteseN
senior tag
válasz ubyegon2 #50240 üzenetére
A veszteség-minimalizálás mellett talán a "Home-made..." Yt-videós irányba lehet valami megoldás.
Nem pont ebben, de ilyen esetekben egyébként nekem a 2-3-4 összetevőből rakosgatott "mélységi+védelem" szokott bejönni, ami soha nem tökéletes, "csak" a veszteség már a bőven vállalható szintre csökken az élményekhez viszonyítva.
Például a másik "brutálisa-veszélyes" és hasonlóan jól álcázott "bestiá(k)nál":OFF vége!
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz ubyegon2 #50233 üzenetére
A zsugorcsövezés az csak annyit jelent, hogy ráhúzol egy pici fekete műanyag csövet a kábelre. Kb. mint egy fekete szívószál. Ezt hívják zsugorcsőnek, mert meleg hatására összezsugorodik. Pl hőlégfúvóval ráfújsz. Így pedig szoros lesz rajta, megvédi a bejutó nedvességtől a forrasztás környékét.
Zsugorcsövet kapsz ilyen 100-as készletben lidliben, v. bármelyil barkácsáruházban, filléres tétel. Ha csak pár darab kell, akkor meg villanyszerelős boltban.
Ha megvan a forrasztás, csak ráhúzod a megfelelő helyre, és hőlégfúvóval rámelegítesz. Ha nincs hőlégfúvód, megteszi az öngyújtó is, csak akkor gyorsan kell mozgatni oda-vissza a teljes szélességben, mert egyenlőtlenül fog gyorsan összeugrani.
Ja, és a zaugorcsövet még azelőtt húzd rá a kabelre, mielőtt összeforrasztottad Utólag már nehéz lesz...[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dolce Gusto
- 3D nyomtatás
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest