Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
A BIOS-ba be tud szállni?
Ott nem lehetne az alapértelmezett videokari beállításán mahinálni valamit?Azt is meg lehene próbálni, hogy valamilyen linux live CD-ról be tud-e bootolni?
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
Tudom, hogy nem noti,de mégsem off szerintem.
Asus Vivo Series VM40B barebone pc biosát frissítette az EZ Update a 1202-es verzióról a 1501-esre.
Flashelés után kiírta , hogy indítsam újra a win 8,1-est, azóta már egy órája írja, hogy az ujraindítás előkészítése , ne kapcsolja ki a gépet ! ,,, ?????Na közben mégis újraindult, be kellett lépnem a BIOSba , ez már szép acélkék, nem olyan öntöttvasszüre mint a régi volt. Na megyek megnézem .
Bocs.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz anorche1 #21126 üzenetére
Nem lesz baja , kipróbálhatod nyugodtan.
Szerintem midkettő menni fog. Az okosabb RAM le lesz butítva a gyengébbik szintjére.
666-on fog járni mid a kettő. Mindkettő meg fogja kapni a neki járó tápfeszt.
Éppen tegnap nézegettem meg speccy-vel az elérhető masinákat. Mit mondjak ... nem találtam bennük két egyforma RAM-ot. Volt olyan párosítás , mint amelyiket most te akarsz kipróbálni.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz whited #21216 üzenetére
Valószinüleg nem a prérin egy magányos lakóházban laksz.
Szerintem telepíts egy inssider programot és nézd meg, hogy a környezetedben mely wifi csatornák túlzsúfoltak és állítsd át a wifidet egy olyan csatornára amelyik nem foglalt.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz csabyka666 #21319 üzenetére
Az alaplapon nem lehet valamit jumperelni?
-
csixy
addikt
válasz maxika2004 #21401 üzenetére
A network & sharing centerben engedélyezve van?
-
csixy
addikt
Erre lenne valakinek infója?
Már a 2.15-ös bios helyett feltettem a 2.17-est win10 alól indítva. Nem halt bele a masina. De mire jó a 2.21-es?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
TiWorker.exe? ha nem régi telepítés.
Nézz rá a feladatkezelőben jobbról a második könyjelzőben és keress rá a neten. Ha az, akkor a dirty windowsos megoldás jó rá, de kell hozzá egy fél éjszaka és közben nem szabad hagyni, hogy nyugovóra térjen a windows.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Acer Aspire E1-531ben be lehet-e valahogy úgy izzítani egy wireless-bluetoth combo kártyát, hogy lássa belőle a bluetooth-t is?
Például intel 7260n +
A bluetooth semilyen kártyával nem akar menni.??????????
-
csixy
addikt
válasz epityesz #25496 üzenetére
Csak kíváncsiságból tegyél rá egy linuxot (ubuntu, lubuntu, xubuntu) és az rfkill paranccsal próbáld bekapcsolni a wifit. Ha nyertél , akkor beletúrt a BIOS-ba a linyux és be van kapcsolva a wifi. Úgy is marad, ha leállítod a gépet.Mehet vissza a winnyóz. Én sony Vaio-val és nem akármilyennel jártam így.
Más tapasztalat : régifajta acer p400-as procis noti még nem nem ismerte a wifit, csak a nagyobbik méretű miniPCI modemkártya volt benne és már nem tudom, hogy atheros, vagy broadcom kártyát tettem-e bele, de az egyik slotos pinjét (bekötését) el kellett kaparni , hogy ne kontakoljon és így a tiltóbit nem ment rá és így működött benne a wifi. ..... Ja meg ebbe csak úgy mellesleg antennát is kellett beragasztani.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz bandras54 #25750 üzenetére
Ezt futtasd működő internet kapcsolat mellett. Ne automatikus módban , hanem a másik módban. A szoftvereket ne engedd települni , mert orosz nyelvű lesz minden telepített program , de a driverek mehetnek. !!!!
Elég nagy tudású program.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz bandras54 #25754 üzenetére
Volna egy kérésem.
Ki fogsz röhögni!
Nem mentetted el véletlenül a FreeDOS-t? Kellene a C:\ gyökeréből a config.sys vagy fdconfig.sys és az autoexec.bat , vagy fdauto.bat állomány, ha el tudnád küldeni!Köszönöm! Üdv ... CsI
-
csixy
addikt
válasz bandras54 #25761 üzenetére
Nem baj. Azért köszönöm!
Egy ismerősömnek a munkájához DOS kell.
Azt már megoldottam hogy egy notira Legacy módban van telepítve az első FAT32-es partícióba a FreeDOS 1.1, majd a második és harmadik primaryba NTFS-re a Win10 home 64bit és mögéjük extendedbe két logikaiba a linux mint rosa 64 cinnamon / partíciója és swap partíciója és a linux Grub2 menüjéből bootolható bármelyik rendszer . A freedos tehát egy intakt működőképes rendszer és külön kényelmi funkció, hogy akár a win10-ből, akár a linuxból molyolható a freedos, tehát amit a freedosban megcsinál azt a másik két rendszerből ki tudja nyomtatni ,meg ezekből copyzhatók bele a freedosba az állományok ,satöbbi.Még megoldásra vár a hangkártya, nyomtatás, net, cd , USB használat. Már van magyar billentyűzet, bajok vannak még a memória használattal. Ezért érdekeltek volna a fenti állományok.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz jozsi252 #25771 üzenetére
Valószinüleg az UEFI-GPT ill Legacy-MBR problematika kavar be. Először döntsd el, hogy UEFI, vagy Legycy módban akarod-e telepíteni és az annak megfelelő pendrájvot csináltasd meg a Rufussal.
-
csixy
addikt
válasz csibabu #25829 üzenetére
2GB DDR3 ÉS SSD mehet bele. Nekem egy acer emachines keskeny desktop ilyen átalakítással Win 8.1-el elballag.Az is kis atomos babuka.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz King Unique #26057 üzenetére
Te valószüleg ismered ezt ,de hátha mégse nem:http://www.makeuseof.com/tag/how-to-access-the-bios-on-a-windows-8-computer/.
A shiftes újraindítás működik Win10-en is.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz King Unique #26062 üzenetére
Nem jött be a shiftes újraindítás se?
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz bombibmw #26449 üzenetére
Rakd fel a hetest és utána idítsd el ezt , de ne auto módban, hanem kézi hajtányos módszerrel és telepítendő programok pipáit szedd ki , mert minden orosz lesz, még a firefoxod is, de a driverek nyugodtan mehetnek . Jó lesz!
-
csixy
addikt
válasz whited #26543 üzenetére
Linux live CD-ről bootolva lépj be a Gpartedbe., Csinálj előre egy 500 megás primary partíciót , ezt formázd NTFS-re, a maradékot csináld meg primary NTFS partícióra. Az első 500 megásra tedd rá a BOOT Flag-et. Lépj ki a G-partedből.Indítsd újra a gépet a WIN telepítővel és válaszd a tök új telepítés alsó lehetőségét és a telepítés helyeként mutasd meg neki a második nagyobb partíciót. Ennyi. Sok sikert. !!!!!
-
csixy
addikt
Mi van akkor, ha az uj m2 ssd-t beleteszed egy USB-s adapterbe és arra telepítesz egy az eredeti rendszerre letöltött és felmountolt telepítőből, majd az így telepített m2 ssd-t teszed be a gépbe a régi m2 ssd helyére?
-
csixy
addikt
válasz kirkri #29934 üzenetére
Ha intel volt benne, akkor szerintem másik intel is fog menni.
Az intel 7260-assal vigyázni kell , mert 3 féle van belőle és csak a legdrágábbik az AC-s.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz entoni1989 #30362 üzenetére
Itt egy mintapélda. Neked elég a DOS telepítéséig ill. újraindulásáig megcsinálni.
-
csixy
addikt
válasz donceleger8 #30387 üzenetére
UTP kábellel?
-
csixy
addikt
válasz Flowtation #30547 üzenetére
Nincs azzal semmi baj. 8 gigát tud használni (32 bites oprendszer természetesen csak olyan keveset a 4 giga alatt tud megcímezni). Dual channel üzemmódban természetesen csak két egy forma ramot tud használni. Két különbözö ram esetén a bios az okosabbikat lebutítja az ostobábbhoz. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz V.Stryker #30564 üzenetére
Miért is? Szerinted 2048MB+768MB az nem 2,75Gb ?
Ha 2Gb foglalt a nagyobbik videokártyádnak akkor 2Gb marad, de abból még le kell vonni 640 kilobájtot : mennyi is marad akkor?
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Brandynew #30621 üzenetére
Igaz lehet! Nekem még a G1-es van , de 64 biten 6giga RAM és SSD mellett hasít mint a villám. Mondjuk a fedele , ha rosszul fogjuk akkor megpattan.
entoni1989: Cat5e UTP kábelt használj, vagy azt amit a routeredhez adtak gyárilag. Gyári firmvware esetén fog menni a gigabit. Tomato FW esetén a CTF (Cut-Through Forwarding) opciót be kell kapcsolni , hogy a HW-NAT menjen,de ez csak ARM procik esetén muxik a tomatóban.
Wifi esetében sosem lesz meg az 1000mbit.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Egy ASUS-Transformer-Book-T101HA uefi biossal leledzik itten már vagy pár órája. A windows 10 home 64 bites aktivált rajta. Most tolnám rá a sallangmentes win 10-et egy ssd újrapartícionálás után majd. A pendrájv már kész van. Az UEFI miatt nem merek hozzákezdeni. Hogyan is kell ezt jól könyökből-csípőből cowboy módra mekkcsinálni?
-
csixy
addikt
válasz prabhu #30775 üzenetére
A pendrájvot a media creation toollal csináltam , remélem jó lesz. Igaz , hogy az a gép amin csináltam legacy módban megy , de ez tán csak nem befolyásolja a kérdést ugye?
A fastbootot ki tudom kapcsolni, de a secure boot kikapcsolását a biosban nem találom. Ez a problámám a jelen fázisban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest