- Celebtanya - Farm VIP V.
- Telekom MultiSIM "legó" avagy hogyan cseréltem meg az elsődleges eSIM-emet
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Indavideo te bánat.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
-
Mikisys
őstag
"Kapcsolja ki, majd ismét be a gépet" - ezt jelenti a kijelzett felirat.
Utána nem csinál semmit?
Szemmel láthatóan van-e valami kosz, sérülés, pára, víznyom a gépen?
Elemet, vagy akkut ki kell venni, ott is belenézni, hagyni száradni esetleg.
Bekapcsolva kellene hagyni kb.15-20 percig, ha utána sem akar funkcionálni, akkor irány a szerviz.Üdv!
-
Zola007
veterán
-
j.bravo
addikt
A legtöbb, kulturált gép azért teljesen jó záridőket tud telében iso100-on is is normál fényviszonyoknál (mondjuk szürkületben vaku nélkül már lehet hogy nem, de az már nem is normál fényviszon szerintem).
Fényerő: ha telében ''csak 3,7 is a legkisebb, telében már elég jól lehet vele hátteret mosni... slr-szerű elmosást ne várj, de teljesen jókat lehet már ilyennel is. Ha fontos hogy relatíve kis mélységélességet is el tudj érni (a háttér elmosása miatt is), válassz a kevésbé kicsi méretű érzékelővel ellátottak közül. (minél kisebb az érzékelő, annál nagyobb a zaj mellett a mélységélesség is...) -
j.bravo
addikt
így van, ha bezúmolsz telébe, akkor kicsit hosszabb záridő kellhet, de amint visszazúmolsz, máris ugyanott vagy
A fix fényerejű obik elég nagyok és drágák, de ha nem gond, akkor nem gond. Ha gond, akkor sem kell kétségbeesni és emiatt lemondani a nagy zoomról, merthogy
1.) a másik végén ugyanolyan
2.) a mindennapi életben elég ritka az a helyzet, amikor pont ezen múlna hogy bemozdulásmentes képet tudsz-e készíteni.
3.) ha messzi dolgot akarsz ''közel hozni'' a képen, a kisebb fényerejű optikai zúm is jobb mint ha nem zúmolsz hanem kivágod a kép közepéből a témát utólag fotosoppal (gyakorlatilag ez lenne a digitzúm, ugye; nemszeressük.)
Nem észt osztani akarok, csak ha épp emiatt mondanál le a nagyobb zoomátfogásról, hát emiatt ne mondj le róla. Más okok persze lehetnek -
j.bravo
addikt
Már miért is csökkenne a zúmtól a fényereje...?
Ha mondjuk rá van írva hogy 10x zoom, 38-380mm ekv., f2.8-3.1 (ez konkrétan a Fuji s5500-é, ha jól emlékszem), az azt jelenti, hogy a nagylátó végén 2.8, és a tele végén 3.1.
Szóval a ''nagylátó'' végén pont ugyanakkora a fényereje mint egy 3x-os zúmosnak...
(egy 3x-os zúmos szappantartó se fog 2.8-nál nagyobb fényerőről indulni, de ha mutatsz egyet, akkor meggyőztél). A Pana FZ20 mondjuk végig f2.8 - igaz ennek az az ára hogy jó nagy az obi. -
jakewyler
senior tag
nagyon jók a dsc-h de 110-től kezdődik úgy tudom
,és azok azé nem ultra kompakt gépek,nem zsebbe való
,amúgy én amikor vettem a w50-t egy hete
,akkor elötte én nem úgy néztem a gépet h tudásuk alapján, hanem megláttam és azt mondtam hogy nekem ez kell
,aztán rá egy hétre megis rendeltem,amúgy ez volt a lista ahogy nézegettem a gépeket:
samsung a40
samsung a50
sony dsc-s600
sony dsc-w30
sony dsc-w50
a nagy képernyő és az akksi húzott a w50 felé -
jakewyler
senior tag
valjuk be ,hogy ez a gép csak otthoni fotózgatásra való ,nem egy szánalom gép
Amúgy a nekem még ez a gép csoda volt mostmeg hááát nem részletezem
Amúgy igen a sony akksik mások azé mert STAMINA akksik vannak benne amivel pl:a sony w50-nél 190perc és 400képet lehet csinálni,de én a sonymmal úgy hogy vakuzgattam meg af segédfényt használtam úgy bírt ki nekem 250képet szal szerintem az a 400kép csinálás a cipa szabvány szerint úgy igaz hogy nem vakuzunk úgy meg csak a szabadba jó a kép,de igen ha mondjuk nyaralásra viszem nagyon jó az a 400kép csinálás
,amiből kb:300 lessz jó
mé nem váltasz te is sony-ra?hidd el hogy ha meglátod a lcd-t, a gyorsaságot, a kicsiséget,akksit
,kiváncsi leszek hogy ez a sony-w50 nekem fogja bírni 3évig mint a HP
Akksira visszatérve a sony-nál utoljára másodszor vasárnap töltöttem azóta kb csak a lakásba fotóztam vakuval és nagyjából csináltam egy 100képet de az akksi fullig van,pedig elvileg kéne merülnie minimálisan kikapcsolt állapotban is jár banne az óra
,amúgy most az uttóbi időbe azt vettem észre hogy mindenhol ezt a sony W-sorozatot reklmázozzák,és egyre többen vesznek w50-t itt ph-n is,én azt hittem hogy csak én vagyok az akinek lessz sony-ja mert mindenki canon,fuji meg ilyen gépeket vesz de nem
Üdv:Jakewyler -
jakewyler
senior tag
30percet bír ki komolyan pedig az akksi.Ezért nem szeretem ezt a hp-t
,amúgy még a fotójival annyira nincsenek is gondok mert elég szép képeket csinált de nekem szinte mind zajos volt
jah és ha kikapcsolom a gépet akkor má rá egy 20perc múlva vissza se kapcsol csak bejön az a szokásos hp kép oszt ott megáll a tudomány,majd holnap feltöltöm az elemeket és megnézem hátha már nem szürke csíkos a kép mert tegnap szétszedtem és kitisztítottam
amúgy 3,5év alatt 1000képet lőttél vele?nem sok...Én 3év alatt lőttem vele 2600képet de lőttem volna többet is ha az akksi nem merült volna mindíg le,jah ráadásul a elem 15óráig töltődik olyan töltöm van pedig energizer.
Annyira nem drága a memory stick én most fogok bele venni sony 512mb-ot 10200ft-ért amire 147kép fér 6mp-es és (fine)képminőség,videó meg 6perc
Hát igen a sony-ba speciális akksi kell ami ebbe a W-sorozatba 10000ft.
Nekem nem zajosak a képek a sony-val,csináltam má vele 4300db képet de abból max 10-20kép zajos de azok is azért mert benn fotóztam -
j.bravo
addikt
Hát, a legtöbb kompakt gépben Sony CCD van ám... (csomó Canon-ban is. A dslr-ekben saját gyártású CMOS, de a kompaktok közül sokban Sony CCD).
Inkább a méretétől függ, mennyire zajos (minél több megapixel minél kisebb helyen annál zajosabb), na meg persze a szoftveres feldolgozástól (illetve az analóg műveleti erősítők zajától, de ezek manapság már nagyon kiszajúak).
Ha amúgy a Sony-t választanád, a Memory Stick ne tartson vissza. Az xD és a Memory Stick is egyre kevésbé drága, és szerintem emiatt a párezer Ft miatt kár lenne a lényeges dolgokban kevésbé jó, avagy neked kevésbé tetsző gépet venni. Szerintem.
Ha amúgy is a másik tetszene jobban, az persze más
Ja, a zajkérdés egyébként is túllihegett dolog. Más, fontosabb dolgok is vannak, amikről kevesebb szó esik... (pl. hogy mennyire gyors vagy lassú az autofókusz, tudsz-e a vakuteljesítményen manuálisan korrigálni, ilyesmi...). Szerintem.
[Szerkesztve] -
jakewyler
senior tag
amúgy nem tudom de nekem 2300mah energizer töltős elemmel kb:30precet bír ki vagy ha kikapcsolom rá egy napra már vissza se kapcsol szal nem egy nagyon jó gép már,2600képet csináltam vele 3év alatt,nem valami sok
most majd megpróbálom feltölteni és állítgatok majd rajta...
amúgy most a helyére vettem egy sony w50-t.azé megváltás a sony egyenlőre.LEKOPOGOM