Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    Sziasztok!

    Adott egy 76 éves rokkantnyugdíjas ember. Már nem akart többet vezetni, nem érezte úgy, hogy biztonsággal mehet az utakra. Letette és árulni kezdte, de még nem kelt el. Egy ismerőse erőszakos unszolására elvitte őt egy piszlicsáré ok miatt a szomszéd városba. Ködös nyálkás idő volt, visszafelé sajnos a keskeny hídra való felkanyarodáskor megcsúszott és a jobb első kerékkel a híd padkájának ütközött. A kerék a futóművel együtt kiszakadt. Nem ment gyorsan. Személyi sérülés nem történt, a híd szerkezete nem rongálódott meg, csak festéket cseréltek... A rendőr megbüntette a helyszínen "Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése" miatt. Megvárták az autómentőt, a híd le volt zárva. Felrakták trélerre és elvitték, majd megindították a forgalmat, őket is elhozták onnan.
    Kapott a biztosítójától egy levelet, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt kárigénnyel élt feléjük és töltse ki a résztvevői nyilatkozatot, különös tekintettel a felelősségre való nyilatkozatra. 30m2 burkolat tisztítás a kárigény.
    Segítek neki kitölteni, de én sem csináltam még szerencsére ilyet, ráadásul ez nem is 2 jármű esete.
    Mire számíthat? Ugye az autót árulta, most próbálja megjavíttatni, hogy mint egyetlen vagyontárgya érjen újra valamit, mert így egy értéktelen roncs. A forgalomból ideiglenesen ki akarja vonatni, hogy a biztosítást se kelljen fizetni. Ez hogy alakul majd most? Emelkedne a biztosítása? Felmondhatja egyáltalán? Ha nem, meddig nem? Mennyi lehet egy ilyen takarítás költsége? Lesz neki ebből önrésze? Nem áll jól anyagilag, nagyon kevés a nyugdíja.
    Egyébként amíg ott voltak ők látták a közút embereit, de semmit nem csináltak. Amikor a forgalmat újraindították, addig legalábbis nem. Utána már ők is elhagyhatták a helyszínt. Utána ha takarítottak is, milyen alapon lehet ezt a széthordott szennyeződést egyedül az ő nyakába varrni? Hagyták, hogy a járművek széthordják, illetve senki nem tudja azokból mi kerülhetett még a hídra. A kézzel összeszedhető darabokat ők összeszedték, viszont kifolyt az ablakmosó és némi fékfolyadék.
    Szerepel a biztosító levelében egy mondat:
    Tájékoztatjuk Önt, amennyiben a válaszadási késedelemből biztosítónknak többlet kárfizetése keletkezik, a 2009. évi LXII. törvény 34. § (1) g. pontja és (4) bekezdése alapján Önre hárítjuk.
    Ez nekem azt sugallja, hogy ha kitöltve visszaküldi, akkor elvileg a biztosító állja a bulit (ez lenne a dolga), így neki külön erre nem kéne fizetnie.

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés